Merhaba, GigaBlue cihazda görüntü ayarlarına girin, Orada; "controlled by HDMI", "Enabled HDR" ve "Disabled HDR" seçimlerini görmelisiniz. Kumandadan sağ-sol yön tuşları ile bu seçimler değişir. Seçimleri; "controlled by HDMI" ve "Enabled HDR" olarak deneyin. Naklen 4K HDR yayında, HDR aktif iken kırmızılık gitmiyorsa, GigaBlue cihazın işlemcisinin donanım tabanlı( hardware based ) HDR desteği yok demektir. Hasılı; GigaBlue cihaz HDR video sinyalini algılamazsa, kırmızılık kalıcı olur. Yine bir de uydu cihazındaki bu seçimleri, tv'nin HDR seçimleri ile birlikte yapmaya çalışın. TV uydu cihazının HDMI portu üzerinden gelen HDR sinyalini algılayabilirse, HDR'ı tv üzerinden de aktif etme imkanı olabilir. TV'den HDR'ı aktif hale getirdiyseniz, normal kanala geçince, parlaklık artıyorsa, tv diğer kanallarda yayını normal yayının video sinyaline göre ölçekleme yapamıyor demektir. Geniş bir zamanda, GigaBlue cihazdaki işlemciyi HDR özelliği yönünden inceleyip, durumu ayrıca bildiririm. |
TRT 4K HDR Yayına başladı. (7. sayfa)
-
-
Öncelikle teşekkürler openatv 6.5 yüklü dediğiniz ayarı bulamadım ama arastiyorum birde şuan trt 4k normal gösteriyor maçlarda sıkıntı oluyorquote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Merhaba, GigaBlue cihazda görüntü ayarlarına girin,
Orada; "controlled by HDMI", "Enabled HDR" ve "Disabled HDR" seçimlerini görmelisiniz. Kumandadan sağ-sol yön tuşları ile bu seçimler değişir.
Seçimleri; "controlled by HDMI" ve "Enabled HDR" olarak deneyin. Naklen 4K HDR yayında, HDR aktif iken kırmızılık gitmiyorsa, GigaBlue cihazın işlemcisinin donanım tabanlı( hardware based ) HDR desteği yok demektir.
Hasılı; GigaBlue cihaz HDR video sinyalini algılamazsa, kırmızılık kalıcı olur.
Yine bir de uydu cihazındaki bu seçimleri, tv'nin HDR seçimleri ile birlikte yapmaya çalışın. TV uydu cihazının HDMI portu üzerinden gelen HDR sinyalini algılayabilirse, HDR'ı tv üzerinden de aktif etme imkanı olabilir.
TV'den HDR'ı aktif hale getirdiyseniz, normal kanala geçince, parlaklık artıyorsa, tv diğer kanallarda yayını normal yayının video sinyaline göre ölçekleme yapamıyor demektir.
Geniş bir zamanda, GigaBlue cihazdaki işlemciyi HDR özelliği yönünden inceleyip, durumu ayrıca bildiririm.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 13 Haziran 2021; 12:5:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba orjinal mi uydu cihazınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni
Öncelikle teşekkürler openatv 6.5 yüklü dediğiniz ayarı bulamadım ama arastiyorum birde şuan trt 4k normal gösteriyor maçlarda sıkıntı oluyor
Alıntıları GösterOpenATV yazılımını hiç kullanmadım. Dreambox Two cihazımda, DreamElite yüklü.
Görüntü ve Ses ' girin. İçinde görüntü ayarları diye bir seçim daha olmalı. O civarı iyice araştırın yani...
-
quote:
Orijinalden alıntı: CihanMerhaba orjinal mi uydu cihazınız
Merhaba, evet. Dreambox Two modeli uydu cihazı kullanıyorum. Cihazdaki s922x işlemcinin donanım tabanlı HDR desteği var.
-
-
Saçma dizilerin tekrar bölümlerini izletmek için 4k kanal açmış resmen trt.
İçerik sıfır hiç olmasa yokluğu hissedilmezdi yazık bu insanlatın şu kanala giden paralarına
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
Bir tane kanalla idare. Tüm kanallara 4k ve hdr gelmesi 20 seneyi bulabilir.
Bizim Türkiye bu konuda çok hızlı maşallah.
quote:
Bunsekilde seçenekler çıkıyor
Orada desteklenmeye modlara izin ver var. Onu da evet yapalım.
Bir de en altta bir seçim daha var. Ona da bakın.
Son eklediğin resimdeki BT 2020 NCL ne anlama geliyor, biraz bakınayım.
Bundan sonrasında yapacağınız işlem; o penceredeki üç satırı, değişik seçenekler altında tek tek deneyin. Kırmızılık gitmiyorsa, sorun bir önceki mesajımda belirttiğim gibidir.
-
Hdr maçlar başlayınca açılıyor sanırım sabahtan belli bir sıkıntı yok akşam maçlar da insanların yüzleri kırmızı ve trt4k başka kanala geçince parlakli Otomatik yükseliyordu trt4k geçince duzeliyordu şuan bir sıkıntı yokquote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_Orada desteklenmeye modlara izin ver var. Onu da evet yapalım.
Bir de en altta bir seçim daha var. Ona da bakın.
Son eklediğin resimdeki BT 2020 NCL ne anlama geliyor, biraz bakınayım.
Bundan sonrasında yapacağınız işlem; o penceredeki üç satırı, değişik seçenekler altında tek tek deneyin. Kırmızılık gitmiyorsa, sorun bir önceki mesajımda belirttiğim gibidir.
Alıntıları Göster
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Hdr maçlar başlayınca açılıyor sanırım sabahtan belli bir sıkıntı yok akşam maçlar da insanların yüzleri kırmızı ve trt4k başka kanala geçince parlakli Otomatik yükseliyordu trt4k geçince duzeliyordu şuan bir sıkıntı yok
Alıntıları GösterE zaten önceki mesajımda, hdr aktif iken bu ayarları yapmanız gerektiğini belirtmiştim.
Herneyse... Gerisi önceki mesajlarımda değindiğim gibidir.
-
Şuan ayarları yaptım saat 4 maç var sanırım ozaman test ederim teşekkürler ederim ilginiz içinquote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_E zaten önceki mesajımda, hdr aktif iken bu ayarları yapmanız gerektiğini belirtmiştim.
Herneyse... Gerisi önceki mesajlarımda değindiğim gibidir.
Alıntıları Göster
Benim takıldığım nokta Philips tvde bu kanala göre renk ayarı yapınca öteki kanallarda etkileniyor bu sefer onlar renk kaybediyor, sadece bu kanala nasıl ayar yapıcam
Sabahleyin italya macinin tekrari vardi. Tv nin dahili tuner i hdr hlg gibi bir sey yazdi sag ustte ve topa dikkat ettim , ilk gunkunden oldukca iyiydi
Muhtemelen tv nin dahili tunerinden daha kabiliyetli bir box ile yayin daha iyi olabilir
Bu arada italya macinin canli yayininda kesin bir sorun vardi demektir cunku o gun izlenecek gibi degildi. Sanirim duzeltmisler, yani karsilikli bosuna tartistiniz
Bu arada yine 4K ama oled olmayan bir tvde de baktim komsuda, kirici olmak istemem ancak oled olmayan tv de bu tip bir yayin her nedense cok sey kaybediyor, teknik gerekcesini bilmiyorum
Maclarin tekrar yayinlari ile canli yayinlar arasinda bir fark mi var ki "saat 4 te test ederim" gibi seyler yazdiniz ? Bant genislikleri ile ilgili farklar mi var ? Cunku sabah da tv hdr hlg yazdi 4K kanalina gecince
quote:
Orijinalden alıntı: jujuuu
Sabahleyin italya macinin tekrari vardi. Tv nin dahili tuner i hdr hlg gibi bir sey yazdi sag ustte ve topa dikkat ettim , ilk gunkunden oldukca iyiydi
Muhtemelen tv nin dahili tunerinden daha kabiliyetli bir box ile yayin daha iyi olabilir
Bu arada italya macinin canli yayininda kesin bir sorun vardi demektir cunku o gun izlenecek gibi degildi. Sanirim duzeltmisler, yani karsilikli bosuna tartistiniz
Bu arada yine 4K ama oled olmayan bir tvde de baktim komsuda, kirici olmak istemem ancak oled olmayan tv de bu tip bir yayin her nedense cok sey kaybediyor, teknik gerekcesini bilmiyorum
Maclarin tekrar yayinlari ile canli yayinlar arasinda bir fark mi var ki "saat 4 te test ederim" gibi seyler yazdiniz ? Bant genislikleri ile ilgili farklar mi var ? Cunku sabah da tv hdr hlg yazdi 4K kanalina gecinceBir iptv yayını da ilk gün TRT 4K HDR olarak yayın verdi. Televizyonum 2021 Model nanocell LED tv. Yayını dediğiniz gibi HLG HDR olarak açtı ancak kırmızı ağırlıklı bir renk tonu vardı. İzlenecek gibi değildi. Sonradan kapattılar zaten.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X