Şimdi Ara

TRT 4K HDR Yayına başladı. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
18.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Merhaba hocam bende samsung 55tu8000 ve gigablue 4k uhd eu cihazını kullanıyorum trt4 geçince parlaklik otomatik kısılıyor ve renkler adamların yüzü kirmizi gibi ama normal kanallara geçince parlaklik artıyor tv dün yeni aldım

Merhaba, GigaBlue cihazda görüntü ayarlarına girin,

Orada; "controlled by HDMI", "Enabled HDR" ve "Disabled HDR" seçimlerini görmelisiniz. Kumandadan sağ-sol yön tuşları ile bu seçimler değişir.

Seçimleri; "controlled by HDMI" ve "Enabled HDR" olarak deneyin. Naklen 4K HDR yayında, HDR aktif iken kırmızılık gitmiyorsa, GigaBlue cihazın işlemcisinin donanım tabanlı( hardware based ) HDR desteği yok demektir.

Hasılı; GigaBlue cihaz HDR video sinyalini algılamazsa, kırmızılık kalıcı olur.

Yine bir de uydu cihazındaki bu seçimleri, tv'nin HDR seçimleri ile birlikte yapmaya çalışın. TV uydu cihazının HDMI portu üzerinden gelen HDR sinyalini algılayabilirse, HDR'ı tv üzerinden de aktif etme imkanı olabilir.

TV'den HDR'ı aktif hale getirdiyseniz, normal kanala geçince, parlaklık artıyorsa, tv diğer kanallarda yayını normal yayının video sinyaline göre ölçekleme yapamıyor demektir.

Geniş bir zamanda, GigaBlue cihazdaki işlemciyi HDR özelliği yönünden inceleyip, durumu ayrıca bildiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Merhaba, GigaBlue cihazda görüntü ayarlarına girin,

Orada; "controlled by HDMI", "Enabled HDR" ve "Disabled HDR" seçimlerini görmelisiniz. Kumandadan sağ-sol yön tuşları ile bu seçimler değişir.

Seçimleri; "controlled by HDMI" ve "Enabled HDR" olarak deneyin. Naklen 4K HDR yayında, HDR aktif iken kırmızılık gitmiyorsa, GigaBlue cihazın işlemcisinin donanım tabanlı( hardware based ) HDR desteği yok demektir.

Hasılı; GigaBlue cihaz HDR video sinyalini algılamazsa, kırmızılık kalıcı olur.

Yine bir de uydu cihazındaki bu seçimleri, tv'nin HDR seçimleri ile birlikte yapmaya çalışın. TV uydu cihazının HDMI portu üzerinden gelen HDR sinyalini algılayabilirse, HDR'ı tv üzerinden de aktif etme imkanı olabilir.

TV'den HDR'ı aktif hale getirdiyseniz, normal kanala geçince, parlaklık artıyorsa, tv diğer kanallarda yayını normal yayının video sinyaline göre ölçekleme yapamıyor demektir.

Geniş bir zamanda, GigaBlue cihazdaki işlemciyi HDR özelliği yönünden inceleyip, durumu ayrıca bildiririm.

Alıntıları Göster
    Öncelikle teşekkürler openatv 6.5 yüklü dediğiniz ayarı bulamadım ama arastiyorum birde şuan trt 4k normal gösteriyor maçlarda sıkıntı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 13 Haziran 2021; 12:5:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Merhaba orjinal mi uydu cihazınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öncelikle teşekkürler openatv 6.5 yüklü dediğiniz ayarı bulamadım ama arastiyorum birde şuan trt 4k normal gösteriyor maçlarda sıkıntı oluyor

Alıntıları Göster

OpenATV yazılımını hiç kullanmadım. Dreambox Two cihazımda, DreamElite yüklü.

Görüntü ve Ses ' girin. İçinde görüntü ayarları diye bir seçim daha olmalı. O civarı iyice araştırın yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

Merhaba orjinal mi uydu cihazınız

Merhaba, evet. Dreambox Two modeli uydu cihazı kullanıyorum. Cihazdaki s922x işlemcinin donanım tabanlı HDR desteği var.

Bu ayarlar var hocam

TRT 4K HDR Yayına başladı. TRT 4K HDR Yayına başladı. TRT 4K HDR Yayına başladı.

• Saçma dizilerin tekrar bölümlerini izletmek için 4k kanal açmış resmen trt.
    İçerik sıfır hiç olmasa yokluğu hissedilmezdi yazık bu insanlatın şu kanala giden paralarına

• quote:

Bu ayarlar var hocam

Üçüncü resimde; HDMI kalorimetresi ve HDMI renk düzeni var. O iki seçim olmalı.

Oradaki seçimlerde HDR enabled yapın ve diğer seçimleri tek tek deneyin. Kırmızılık gitmiyorsa, GigaBlue cihazdaki işlemcinin donanım tabanlı HDR desteği yok demektir.

Bunsekilde seçenekler çıkıyor

TRT 4K HDR Yayına başladı.

• Bir tane kanalla idare. Tüm kanallara 4k ve hdr gelmesi 20 seneyi bulabilir.

Bizim Türkiye bu konuda çok hızlı maşallah.

• quote:

Bunsekilde seçenekler çıkıyor

Orada desteklenmeye modlara izin ver var. Onu da evet yapalım.

Bir de en altta bir seçim daha var. Ona da bakın.

Son eklediğin resimdeki BT 2020 NCL ne anlama geliyor, biraz bakınayım.

Bundan sonrasında yapacağınız işlem; o penceredeki üç satırı, değişik seçenekler altında tek tek deneyin. Kırmızılık gitmiyorsa, sorun bir önceki mesajımda belirttiğim gibidir.

• quote:

Orada desteklenmeye modlara izin ver var. Onu da evet yapalım.

Bir de en altta bir seçim daha var. Ona da bakın.

Son eklediğin resimdeki BT 2020 NCL ne anlama geliyor, biraz bakınayım.

Bundan sonrasında yapacağınız işlem; o penceredeki üç satırı, değişik seçenekler altında tek tek deneyin. Kırmızılık gitmiyorsa, sorun bir önceki mesajımda belirttiğim gibidir.

Alıntıları Göster
    Hdr maçlar başlayınca açılıyor sanırım sabahtan belli bir sıkıntı yok akşam maçlar da insanların yüzleri kırmızı ve trt4k başka kanala geçince parlakli Otomatik yükseliyordu trt4k geçince duzeliyordu şuan bir sıkıntı yok

• quote:

Hdr maçlar başlayınca açılıyor sanırım sabahtan belli bir sıkıntı yok akşam maçlar da insanların yüzleri kırmızı ve trt4k başka kanala geçince parlakli Otomatik yükseliyordu trt4k geçince duzeliyordu şuan bir sıkıntı yok

Alıntıları Göster

E zaten önceki mesajımda, hdr aktif iken bu ayarları yapmanız gerektiğini belirtmiştim.

Herneyse... Gerisi önceki mesajlarımda değindiğim gibidir.

• quote:

E zaten önceki mesajımda, hdr aktif iken bu ayarları yapmanız gerektiğini belirtmiştim.

Herneyse... Gerisi önceki mesajlarımda değindiğim gibidir.

Alıntıları Göster
    Şuan ayarları yaptım saat 4 maç var sanırım ozaman test ederim teşekkürler ederim ilginiz için

• Benim takıldığım nokta Philips tvde bu kanala göre renk ayarı yapınca öteki kanallarda etkileniyor bu sefer onlar renk kaybediyor, sadece bu kanala nasıl ayar yapıcam

• Sabahleyin italya macinin tekrari vardi. Tv nin dahili tuner i hdr hlg gibi bir sey yazdi sag ustte ve topa dikkat ettim , ilk gunkunden oldukca iyiydi

Muhtemelen tv nin dahili tunerinden daha kabiliyetli bir box ile yayin daha iyi olabilir

Bu arada italya macinin canli yayininda kesin bir sorun vardi demektir cunku o gun izlenecek gibi degildi. Sanirim duzeltmisler, yani karsilikli bosuna tartistiniz

Bu arada yine 4K ama oled olmayan bir tvde de baktim komsuda, kirici olmak istemem ancak oled olmayan tv de bu tip bir yayin her nedense cok sey kaybediyor, teknik gerekcesini bilmiyorum

Maclarin tekrar yayinlari ile canli yayinlar arasinda bir fark mi var ki "saat 4 te test ederim" gibi seyler yazdiniz ? Bant genislikleri ile ilgili farklar mi var ? Cunku sabah da tv hdr hlg yazdi 4K kanalina gecince

• quote:

Orijinalden alıntı: jujuuu

Sabahleyin italya macinin tekrari vardi. Tv nin dahili tuner i hdr hlg gibi bir sey yazdi sag ustte ve topa dikkat ettim , ilk gunkunden oldukca iyiydi

Muhtemelen tv nin dahili tunerinden daha kabiliyetli bir box ile yayin daha iyi olabilir

Bu arada italya macinin canli yayininda kesin bir sorun vardi demektir cunku o gun izlenecek gibi degildi. Sanirim duzeltmisler, yani karsilikli bosuna tartistiniz

Bu arada yine 4K ama oled olmayan bir tvde de baktim komsuda, kirici olmak istemem ancak oled olmayan tv de bu tip bir yayin her nedense cok sey kaybediyor, teknik gerekcesini bilmiyorum

Maclarin tekrar yayinlari ile canli yayinlar arasinda bir fark mi var ki "saat 4 te test ederim" gibi seyler yazdiniz ? Bant genislikleri ile ilgili farklar mi var ? Cunku sabah da tv hdr hlg yazdi 4K kanalina gecince

Bir iptv yayını da ilk gün TRT 4K HDR olarak yayın verdi. Televizyonum 2021 Model nanocell LED tv. Yayını dediğiniz gibi HLG HDR olarak açtı ancak kırmızı ağırlıklı bir renk tonu vardı. İzlenecek gibi değildi. Sonradan kapattılar zaten.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    An itibariyle durum 🤔 TRT 4K HDR Yayına başladı.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.