Şimdi Ara

TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
407
Cevap
10
Favori
69.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• cg-TR83 kullanıcısına yanıt

Bu frekans işe yaradı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biss keyleri girmek için yazılım lazım acill lazım ks hd10507

• eskehacettepe E kullanıcısına yanıt

Eurosatbase adlı sitede bulursunuz

• bulamıyorum yazılımuydu cihaza yüklemek için

• yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Bu uefa’nın suçu değil, bizimkilerin halt yemesi. Uydu yayını başka ülkelerden de izlenebiliyor. Güya uzun yıllar önce dijital karasal yayına geçecektik. Deneme yayını bile başlamadı hala. Hala bu uydu antenleriyle falan uğraşıyoruz boşu boşuna. Dijital karasal yayın başlasaydı bu sorunlar olmayacaktı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • biss key girmek için yazılım lazızm acil editör uydu cihaza yüklemek için

• ya

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Karasal yayın ülkemizde de var. Ama dijital değil. Analog yayın var.

UEFA'nın pozisyonuna gelince; diğer ülkelerin uydularının futbol yayını taa arap coğrafyasına kadar uzanırken, UEFA kulak arkası ediyor.

Ancak ne hikmetse bize gelince; UEFA Yunanistan, Bulgaristan sınırlarından ölçümler yaparak, yayınlar ülke sınırlarını aşıyor, ceza keserim diye tehdit ediyor.

Ha ! Bir de bu yayınların sınır aşma konusuna karasal yayınlar açısından değineyim. Türkiye'nin analog( örneksel ) karasal yayınları da sınırları aşarak, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden izlenmektedir. Yarın UEFA aynı dayatmayı karasal yayınlar üzerinden de yapabilir. Yani UEFA'nın bu dayatma kuralı, yalnızca uydu yayını üzerine değildir. Zaten UEFA kurallarında bu tanım "broadcasting" olarak genel bir tanım getirilmiştir.

Her neyse... Bizimkisi züğürt tesellisi sadece. Yarın sayısal karasal yayına başlarsın. Adamlar yine gelir, sınırdan ölçüm yaparlar. Sonra bizimkiler sinyalleri düşürür. Bir bakmışsın, Trakya tarafında sınıra yakın yerleşim yerlerinde yayın yok. Sonra millet gene kalkar, TRT'ye Türksat'a giydirir.

Yazdıklarıma inanmazsanız, ahan da Bulgar Petko, Türkiye'nin analog karasal yayınlarını Bulgaristan'ın Varna şehrinden izliyor ;

Petko Popovyoutube
    TRT Analog TV ch48(TRT1) received in Varna 17.04.2024
    https://www.youtube.com/watch?v=XqwIRBbZ2Fk

• İstanbul'da geçmişte zaman zaman sayısal karasal yayın testleri de yapıldı.

Bulgar Petko, İstanbul'da yapılan test yayınlarını taa Bulgaristan'ın Varna şehrinden izlemiş ve kaydetmiş.

Ahan da video'su ;

TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEMPetko Popovyoutube
    TRT mux50ch in Varna 10 11 2022
    https://www.youtube.com/watch?v=bBLYIJ5zq-A

Yani siz ne konuşuyorsunuz abiii ? UEFA her şekilde dayatma yapar. Biz de TRT'ye, Türksat'a ve önümüze gelene giydiririz gari...

• uydu cihazm için biss key girmek için yazılım lazım

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

dikkat ettiysen "dijital karasal" dedim zaten. sınır şehirlerde birbirinin karasal yayınını izlersin, ona kimse birşey diyemez. ama bizim uydular çok büyük bir coğrafyaya yayın yapıyor. adamlar haklı. şifreli olmak zorunda.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Hocam her şekilde söylerler, hatta ceza da keserler.

Bırak avrupa'yı, ermenistan doğu sınırımızda, incecik şerit gibi bir ülkedir. Maç yayını yapıldığı zamanlarda, çok kereler şikayet ederek, Türksat'ın doğu ışınındaki yayınını( 11096 frekansı ) kapattırdı. 11096 bu kupada da kapalıdır.

Yani iki önceki mesajımda belirttiğim üzere, UEFA'nın kurallarındaki tanım genel... Tanımda; "broadcasting" olarak geçiyor.

Broadcasting ise; uydu yayını olarak, karasal yayın olarak, radyo yayını olarak, telsiz yayını olarak tanımlanabilir. Yani UEFA herhangi bir maç yayınında Türkiye sınırına gelip ölçüm yaparak, senin uydu, karasal, radyo ve telsiz yayınlarını sinyalinin düşürülmesi talimatı verebilir.

Her durumda UEFA maç yayınlarında seninle cebelleşir. UEFA ile devamlı bu türden nizahlı durumların içinde kalmaktansa, UEFA temsilcimiz aracılığıyla, bu sınır aşan yayınlar konusunu baştan ele alarak, yeni bir düzenleme yapılmasını sağlamaktır. Yoksa bu teraneyi her turnuvada yaşamaya devam ederiz.

• Sony android Tv, pendik / ist , merkezi sistem

Sanıyorum, önceden açık olan yayını şimdi izleyemiyorsanız TKGS Açık olmasından olabilir.

TKGS var olan frekansları güncellince / değiştirince izlediğin kanal şifreli hale geliyor.

Benim TV listem arada sırada bozuluyordu. 3 - 5 sene önce Güncellemeyi kapattım listem sabitlendi.

Maçlar başlamadan önce TRT 1 HD iki tane vardı, şifre girince diğeri ile yerini değiştirdim

İlk günden beri sorunsuz izliyorum

Anladığım kadarı ile maçlardan dolayı frekans düşürülünce, çanaktaki veya tesisattaki en küçük sapma, sorun bile yayın alımında imkansız hale geliyor.

Manuel frekans girmeyi bilenler rakamları önce bir sonra ikişer arttırıp, eksiltip deneme ile doğrusunu da bulabilir.

Bizim ailede de yayınlar gitti diye daha sonra şikayetler aldım, Hepsine TKGS kapalı durumda olsun dedim

yok izleyemiyorsanız SD yayından devam edin diyorum bana soranlara.

Alm- isp maçını Aynı sisteme bağlı kapı komşumda izledik. görüntü arada bir göz kırpıyordu.

Bağlantılarda gevseklik veya baska bir sorun var deyip SD yayından devam ettik.

Maç bitti kendi evimde Fra - por maçını yine sorunsuz HD izledim.

Zaten maç sırasında spiker bir kaç kere bilgi verdi. "Uefa uyarı gönderiyor kanallara sebebi şu, bu "diye

Bu arada geçen yıllarda 4K yayınlamışlardı maçları,

Teknoloji gelişti neden halen 1080 izliyoruz? onunla ilgili de hiç bir bilgi yok.

• Ben de Ankara’da evimde hiç sorunsuz merkezi uydudan izliyorum ama çıkıp da salak salak ben sorunsuz izliyorum demek ki sorun sizde diye çıkıntılık yapmıyorum. Nasıl bir kafa anlamak mümkün değil.

Babam Konya’da. tv dahili uydu alıcısıyla ya da harici uydu alıcısı ile kendi anteninden izleyemiyor.

Spiker her maç öncesi durumu anlatmaya çalışıyor. Sosyal medyada binlerce kişi sorun yaşadığını belirtiyor ama ben sorun yaşamıyorsam sorun sizdedir(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Temmuz 2024; 17:5:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E artık bu sakat bakış açısının üzerine ne anlatırsan anlat, anlamak istemeyen yine anlamayacak.

"Uydu sistemi; kalitesiz parçalardan oluşturulmuş tesisatı ve kaba ayarı sevmez."

diye kaç defa yazdım. Ama konuya yüzeysel bir bakış açısıyla yaklaşım gösterilince, ulaşılan sonuç, yayının sinyali düşük olarak algılanıyor.

Yayının sinyali düşük olur, yüksek olur. Uydu yayınında bunların hepsi olur. Hatta fezadaki uydular bir miktar salınım yapar. Yani günün belli saatlerinde bütün uyduların sinyali bir miktar düşer.

Bütün bunları hesap ederek, uydu tesisatını kaliteli parçalardan oluşturmak ve hassas ayarlarını yapma zarureti vardır. Kullanıcılar açısından...

Esasında, maçlar nedeniyle uydu sinyallerinin düşürülmesi, kullanıcılara tesisatının yetersiz kaldığının işaretini vermektedir.

Şu avrupa kupası başlayalı kaç gün oldu. Hala bu konuyu özümseyememiş arkadaşların olduğunu görmek üzücü.

• 12384 V 27500 - LNB DiSeqC A / 9600-10600 ayarlarında TRT HD sorunsuz çekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TRT1 SİNYAL YOK SORUNU MERKEZİ SİSTEM

hadi bakalım inşallah kapatmazlar der demez şifrelendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyatlov -- 6 Temmuz 2024; 18:51:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • diyatlov kullanıcısına yanıt

Hocam bu frekans zaten sürekli açık (maç harici) maçta şifre ister.

Diğer frekans asıl önemli olan. TRT maçları TR üzerinden sorunsuz izletmek için verdi o frekansı. (11794/30000)

Ama maalesef sinyal yok.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.