|
Bildirim
|
Dizi, biraz iq, biraz senaryo, biraz da oyunculuk izlemeyi isteyen daha cok 25-30 yaş üstü izleyiciye hitap ediyor. O yuzden, duragan, abarti veya sıkıcı diyenlere aldirmamak veya elestirmemek lazim
|
Evet beyler; True Detective diye Aşkı Memnuyu izlemiş arkadaş. Bu yorumu ciddiye almadan konuya devam ediyoruz
|
2.sezon facia falan değil, beğenmiyorsanız BEN BEĞENMEDİM yazın geçin, sizin yüzünüzden millet belki de çok beğeneceği bir sezonu atlamış oluyor.
2. sezon gayet güzeldir, izleyebilirsiniz. |
Dördüncü bölümle birlikte şu net olarak görülüyor ki; dizi daha çok üç zaman dilimli kurgusuyla özellikle geçmiş yılların Amerika bakışını sunuyor. Geçmişten gelen Vietnam Savaşı'nın ana konu ile sürekli temas halinde olmasından tutalım da, siyahi kavramının o günlerde hala daha tam olarak sıyrılamadığı kompozisyon mevcut. Wayne Hays'ın soruşturma sırasında şahısları sürekli 'hapishanedeki zencilerle' tehdit etmesi de buradan gelir. Kısacası siz benim ırkımla bu kadar ilgilenirseniz yeri geldiğinde onlarla da korkuturum diyor. Kör adamın mahallesine gittiklerinde de siyahilerin direkt olarak olayları kişiselleştirmesi, o yıllarda suç / cinayet örgülerinin siyahiler üzerine yıkılmak istendiğinin kanıtıdır.
Dizinin adının True Detective olmasının da nedeni var. İlk sezondan bu yana gördüğümüz dedektiflerin net olarak iyi-kötü şeklinde ayrıldığı görülebilir. İlk sezonda Rust tüm doğruculuğu, adalet anlayışla olaylara girerken Marty bizim günlük hayatta da karşılaştığımız 'yozlaşmış' memur örneğini verir. İkinci sezonuyla Ray Velcoro var. Dertleri, seyircinin dertleri gibi net ve keskin. Adalet için her şeyi yapabilir. Nic Pizzolatto'nun yarattığı neo-noir ortamda kurgulanmış da olsa var olan doğru karakter, kirli insan coğrafyası içerisindeki doğruculuk arayışından ileri gelir. Dizi üç sezonuyla da mistik olarak kurgulanmış karakter dizisidir kısaca. Olayları sadece suçluyu izleme veya cinayet çözümleme gibi puzzle parçalarını birleştirmekten çok daha ötesini vermeye çalışıyor bu dizi. Son iki bölümündeki repliklere, durgun akışına bakarsanız 'günün' panoramasını sunmaya gayret gösterdiğini anlayabilirsiniz. |
Bu dizinin 1.sezonunun true detective (1.sezon) şeklinde yeni bir konuya taşınması lazım.. diğer 2 sezonla aynı konuda kalmaması gerek.
şu karantina günlerinde hazır biraz olsun detayları unutmuşken tekrardan başladım. ulan ne diziymiş beee. rust cohle karakteri dizi aleminin mihenk taşı. |
Iste gercek True Detective bu....Ilk sezonun tadini daha ilk bolumden almaya basladim.Buyuk soru isaretleri vardi aklimda basrol ile ilgili ama ilk bolumden bunlar yok oldu.Sezonun geri kalan bolumlerini izlemek icin sabirsizlaniyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |