Şimdi Ara

Trump önde gidiyor dolar 3.23 Euro 3.60 !!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Pejoya teşekkürlerimi sunuyorum, classic edition kampanyasını eylülde yaptığı için. Yoksa aralığı bekleyecektim herkes gibi.
  • Doların yükselmesi belirsizliklerle alakalı yatırımcı ne olacağını ön göremediği için böyle bir hal aldı herkes hilary beklerken trumpın seçilmesi çok büyük süpriz yarattı kısa sürede oturur
  • Artık Amerikan seçimlerine kilitlenmişiz bir tane RTE oyumuzuda atmışız ohh o dolar 5 lira olsa nolur olmasa nolur dimi:) Ekonomik olarak gidişatımız olumsuz yöndeydi zaten eskiden teğet geçenler şimdiler delip geçmeye başladı bile.Geçen ay forumda bir arkadaşımız doların bu sene 3.5 lira olacağını söylüyorlar dediğinde eleştirenler vardı gülüp geçiyorum şimdi.Gerçi dünyanın en pahalı benzini alıyoruz dediğimizde akaryakıt tüketimini ve CO2(karbondioksit) salınımını azaltmak için zamlar yapıldığını söyleyenlerde vardı.Mevcut düzenden rahatsız ama parti sevdiği için akla ziyan sözler duyuyoruz.
    .
    7 mayıs 2016 da forumda yazdığım bir yazıyı paylaşayım.

Borca dayalı bir ekonomi sistemiyle bu tren bir yere kadar sonrası uçurumdur.Ülke olarak boyumuzdan fazla borçlandık ve millet bu borcun kendisine ait olduğunu uçurumdan düşünce farkedecektir.Yakın bir zamanda ekonomik kriz görmüyorum yamalarlan son dönemide bir süre idare ederiz tahmini en geç 2 yıl sonra bariz hissedilmeye başlanacaktır.Bu benim tahminim 1 yıl sonrada kriz belirtileri başlayabilir 4 yıl sonrada böyle kesin tarih vermek mümkün değildir.Son yıllardaki dolar kuru artışına baktığınız zaman bunun alarm çanları olduğunu da varsayabiliriz(7 Mayıs 2016).

Not:Trumpun gelmesiyle doların gücü bir nebze kırılacak gibi bize ne kadar yansır görelim bakalım.Gezi birliğinden rahatsız olanlar ekonomiye şu kadar bu kadar etkisi oldu diyenler acaba bunca yıldır devletin kurum kuruluşları milyar dolar zararlarla satıldığında neden ses çıkarmadı.Onu geçtik RTE magazin programı gibi Tv ye çıkıp merkez bankası başkanına çattığında o dolar fırladığında neden sessiz kaldınız.Utanmasınız ülkenin bu durumunu da geziye bağlayacaksınız çünkü bardağa hep tepeden bakıyorsunuz düştüğünde o dibini görürsün.Bu doların gözü kör olsun diyorum saygılar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiridine -- 9 Kasım 2016; 12:20:0 >

• Benzin 10 TL Dolar 5 TL olmadığı sürece ben bu memlekete güçlü TÜrkiye demem, diyemem. Lütfen %50 lik kesimi ayırın bizden, nasıl olsa bizim cepler full çekiyor sıkıntı yok...
  • Bizde seçim olunca dolar yükseliyor ABD olunca da bizde yükseliyor. Biz savaşa girince dolar yükseliyor ABD savaşa girince de dolar yükseliyor ben anlamadım ki hep bize hep bize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vız gelir TEĞET geçer..herkes ekonomi profesörü dış siyaset uzmanı olmuş..hükümet iş başında,Cumhurbaşkanımız görevde..yakında başkanlık sistemine de geçeceğiz..daha ne olsun..kıytırık bir araç alamayacağız diye üzülmenin hiçbir alemi yok..yakında yerli araç çıkacak paşa paşa bineriz..3 nesil Anadol ile Şahin -Doğan ile büyüdü bu memlekette..yemişim ithal arabayı olmayıversin gitsin..zaten hepsi para tuzağı olmuş bu uçuk kaçık fiyatlarla
  • Çok doğru zamanda almışım f10 'u. Şu Euro kuruyla elim gitmezdi vallahi... Dün bir bankacı arkadaşım ile sohbet ettim yıl sonu tahminlerini 3.9 olarak güncellemişler. 4 lirayı zorlayacak euro bu gidişle...
  • Bakan ne dedi :

Dolara değil işinize bakın.

Toplanmış dolar goygoyu yapıyorsunuz burda.

• Gezi olaylarını neden her seferinde tekrar ediyorsunuz ki? Gezi olayları bu ülkeye 200 milyon doların üzerinde zarar verdi. O sene yaşanılan sıkıntılar yüzünden sadece benim bildiğim 3 yatırımcı ülkeyi direkt pas geçti.

Dolar bu kadar neden yükseldi ben size anlatayım; 2008 krizinin yaraları sarıldığı için ABD bilerek doların değerini arttırıyor. Kendi elleriyle doları bolluğu yaratmışlardı, bu saatten sonra dolar düşmez.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    ABD daima güçlüden yana olur,adam insanlarda kapitalist sistemin babası olarak imaj bıraktı.Zengin,acıması yok,ticarete kafa çalışıyor ve seçmenlere karşı dimdik duruşuyla diktatör misali seçilmemesi anormal olur.ABD nin şuan dünyada söz sahibi olup bu konuma gelmesi hata affetmeyen sistemiyle oldu.

Adam çok net konuştu,ülkeye dışarıdan azınlık almayacağım.ABD yi tek güç yapacağım,zengin daha zengin ve güçlü olacak falan filan milliyetçi herkesi kendine bağladı.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    bunlar hep dış mihrakların oyunu yoksa o lobile olmasa varya dolar 1 lira idi !

umarım dolar 5 tl yi görür ki bizde üretmeye başlarız. yıl 2016 hala dışa bağlı elektrik kullanıyoruz :S

lastik üretiyoruz. jant üretiyoruz. aks üretiyoruz. motor yenileyebiliyoruz. ürettiklerimizi birleştirmiyoruz ? ikiye araba bölüp yeni araba yapıyoruz herşeyi yapıyoruz ama üretmiyoruz ?

vestelden kaçımız telefon alıp kullanıyor ? olurmu hiç iphone 7 var. alsan ne olacak seneye 8 ini alacaksın madem telefonu 1 yıl kullanıyoruz neden vestelden alıp seneye bir daha vestelden almıyoruz. iphone 7 samsung 7 almamızı gerektiren durum nedir ? bu telefonlara 3-4 maaş verecek kadar ne ihtiyacımız var ?

bugün evde internet kullananlarımızın çoğu 16 mbs hıza boşuna neden para veriyoruz çoğumuz 2-3 mbs hızı bile kullanmıyoruz ihtiyacımız olmadığı halde neden extra para veriyoruz. neden evlerimizde ihtiyacımız olmadığı halde d-smart digitürk bulunduruyoruz ? neden bu kadar lüks tüketimi seviyoruz ?

bugüne kadar ikinci el araba alıpda artık sıfır alıcam içinde ilk ben osurucam düşüncesiyle yılda kullanımı 10 bini geçmeyen arabalara full olsun diye hayatımızda hiç kullanmadığımız donanımlara neden bu kadar çok para veriyoruz ?

bizim kadar ne avrupa nede amerika lüks yaşıyor.

otomobildeki ötv arttırımını çok yerinde bir hamle buldum üstelik yetersiz ve geçikmiş buldum.

bu ülkede herkesin en iyi gördüğü geçim kaynağı komisyonculuk olmuş. bu işten vazgeçmemiz lazım. üretmemiz lazım.

en basit örnekle her aile evinde bir saksıya bir kök domates ekse bardağı çalkaladığı suylada bunu sulasa 1 kilo verim alsa yılda ortalama 20 milyon ton domatese verilecek parayı ülke olarak tasarruf ederiz. kısacası 0.50 kuruş tasarruf etsek 20 milyon aile 10 milyon tl ülke olarak tasarruf etmiş olur. bu gibi uygulamaları kaçımız yapıyor ?

neden elektrik üretimini hızlandırmıyoruz projeleri hızlı bir şekilde faaliyete geçirmiyoruz. doğalgaz yerine elektrikle suyu ısıtarak neden ısıtma ihtiyacımızı çözmeye çalışmıyoruz neden rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevirecek projeleri hızlandırmıyoruz devlet olarak bu alanda neden yatırım yapmıyoruz. doğalgaz alımını azaltacak projeleri neden hayata geçirmiyoruz hatta dışarıya elektrik satmaya neden başlamıyoruz. inşaat sektöründeki yatırımı enerjiye neden yapmıyoruz ? bugün 1 kiralık eve karşın 4-4.5 satılık ev bulunmakta bu piyasa fazlasıyla doymuş durumda hala neden bu konuda bu ısrarlar ? oy istemeye gelen millet vekillerine benim oğlanı işe yok yerine neden bu soruları sormuyoruz neden bu konuları iştişare etmiyoruz. amacımızı neden değiştirmiyoruz.

işin tek özeti biz ne istiyorsak bize de onu veriyorlar ben yapılan bütün uygulamaları gayet yerinde buluyorum çoğu zamanda eksik buluyorum. biz daha fazlasını istiyoruz.

• Lozan bir hezimettiiir, harflerimizi çaldılaaarr, baş örtülü bacıma işeedileeer, iki ayyaşın yaptığı anayasaaa diyenler acaba nerde? ülkenin nereye sürüklendiğini anlamak için illa ekonomik kriz mi olması gerekiyor?
    Atam sen kalk da ben yatam..
  • Bana dolar ve Euro uyar. Borcum TL ile, satışım Euro ve dolar ile. Maliyetim TL ile. Artsın artabildiği kadar...

İthalatçı ile hane halkı düşünsün...

Kurun Trump'la alakası olmadığını söyleyenler de bir hoş ha, bütün dünya şaşırdı (neye şaşırdılarsa).

ABD'deki entelektüel uçurum kanıtlanmış oldu. Düşünebilen demokratların bir kısmı seçime gitmedi. Çok doğru bir karar. Kendilerini Trump'a karşı Hillary'i seçmek zorunda bırakan kurumsal particiliğeçok güzel bir cevap verdiler. Kurumsal particiliğin "Cehennemi gösterip arafa razı etme" politikası çökmüş oldu. Bir grup akıllı "cehennem o zaman, sadece ben mi yanacağım, sen de yanacaksın itin oğlu" dedi. Ciddi bir geleceğe yatırım örneği.

Bütün dünyada olduğu gibi, halkın çoğunluğu hıyar da, iki taraf da eşit derecede hıyar. Seçim sonucuna %15'lik kararsız kesim karar veriyor. Normalde garanti seçmenin içinde olan "harbici aydınlar"ın demokratlara attığı kazık seçimi Trump'a bıraktı.

Şimdi Kurumsal particiler düşünsün. Seçmenin önüne hile-hurdaya bile girerek kurumun istediği adayı atarsan seçmen artık bunu yemiyor. Görüntüde Hillary gibi aklıselim birinin karşısında Trump gibi bir kifayetsiz manyağın kazanması da tuz biber ekti. Bu noktadan sonra kurumsal particilikte bir çözülme olur mu? Olmasa bile seçmene daha uygun bir yapılanma gelir mi, takip etmek lazım. Normal şartlarda bu şerefsizler Hillary'i bu kadar kayırmasa, Sanders aday olabilir ve Trump'a karşı galip gelebilirdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Kasım 2016; 12:45:16 >

• Alamayın lan güzel günler bizi bekliyor

• hep erteliyoruz zaten
  • Yazar kasa atanlar şuan neler yapıyor acaba?
  • Yandık.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

bunlar hep dış mihrakların oyunu yoksa o lobile olmasa varya dolar 1 lira idi !

umarım dolar 5 tl yi görür ki bizde üretmeye başlarız. yıl 2016 hala dışa bağlı elektrik kullanıyoruz :S

lastik üretiyoruz. jant üretiyoruz. aks üretiyoruz. motor yenileyebiliyoruz. ürettiklerimizi birleştirmiyoruz ? ikiye araba bölüp yeni araba yapıyoruz herşeyi yapıyoruz ama üretmiyoruz ?

vestelden kaçımız telefon alıp kullanıyor ? olurmu hiç iphone 7 var. alsan ne olacak seneye 8 ini alacaksın madem telefonu 1 yıl kullanıyoruz neden vestelden alıp seneye bir daha vestelden almıyoruz. iphone 7 samsung 7 almamızı gerektiren durum nedir ? bu telefonlara 3-4 maaş verecek kadar ne ihtiyacımız var ?

bugün evde internet kullananlarımızın çoğu 16 mbs hıza boşuna neden para veriyoruz çoğumuz 2-3 mbs hızı bile kullanmıyoruz ihtiyacımız olmadığı halde neden extra para veriyoruz. neden evlerimizde ihtiyacımız olmadığı halde d-smart digitürk bulunduruyoruz ? neden bu kadar lüks tüketimi seviyoruz ?

bugüne kadar ikinci el araba alıpda artık sıfır alıcam içinde ilk ben osurucam düşüncesiyle yılda kullanımı 10 bini geçmeyen arabalara full olsun diye hayatımızda hiç kullanmadığımız donanımlara neden bu kadar çok para veriyoruz ?

bizim kadar ne avrupa nede amerika lüks yaşıyor.

otomobildeki ötv arttırımını çok yerinde bir hamle buldum üstelik yetersiz ve geçikmiş buldum.

bu ülkede herkesin en iyi gördüğü geçim kaynağı komisyonculuk olmuş. bu işten vazgeçmemiz lazım. üretmemiz lazım.

en basit örnekle her aile evinde bir saksıya bir kök domates ekse bardağı çalkaladığı suylada bunu sulasa 1 kilo verim alsa yılda ortalama 20 milyon ton domatese verilecek parayı ülke olarak tasarruf ederiz. kısacası 0.50 kuruş tasarruf etsek 20 milyon aile 10 milyon tl ülke olarak tasarruf etmiş olur. bu gibi uygulamaları kaçımız yapıyor ?

neden elektrik üretimini hızlandırmıyoruz projeleri hızlı bir şekilde faaliyete geçirmiyoruz. doğalgaz yerine elektrikle suyu ısıtarak neden ısıtma ihtiyacımızı çözmeye çalışmıyoruz neden rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevirecek projeleri hızlandırmıyoruz devlet olarak bu alanda neden yatırım yapmıyoruz. doğalgaz alımını azaltacak projeleri neden hayata geçirmiyoruz hatta dışarıya elektrik satmaya neden başlamıyoruz. inşaat sektöründeki yatırımı enerjiye neden yapmıyoruz ? bugün 1 kiralık eve karşın 4-4.5 satılık ev bulunmakta bu piyasa fazlasıyla doymuş durumda hala neden bu konuda bu ısrarlar ? oy istemeye gelen millet vekillerine benim oğlanı işe yok yerine neden bu soruları sormuyoruz neden bu konuları iştişare etmiyoruz. amacımızı neden değiştirmiyoruz.

işin tek özeti biz ne istiyorsak bize de onu veriyorlar ben yapılan bütün uygulamaları gayet yerinde buluyorum çoğu zamanda eksik buluyorum. biz daha fazlasını istiyoruz.

Tüketim toplumu yolunda hızla ilerliyoruz diyecem ama zaten çoktan o batağa girdik.Dediğin gibi tüketimi bilinçli yapmıyoruz dolayısıyla da verginin çoğunluğu burdan geliyor.Araç fiyatlarından benzinden sigortadan vs şikayet ediyoruz gidip sıfır aracı krediylen alıp borca giriyoruz.Üretmiyoruz ve bu konuda adam akıllı bir politika da yok tarım ve hayvancılık ülkesiyiz ithal ediyoruz yurtdışından getirdikleri gdolu ürünleri bize yediriyor ohh misss.!
    İnternet desen akn denen birşey getirilip bununla internet hizmet sağlayıcılarının kucağına atılmış bir vaziyette düşük hız ve kotalı paketlerle şirketleri zengin ediyoruz.Araç sigortası yine öyle elektrik yine öyle vs.Yahu kaçak elektirik parası itirazlar oldu vatandaş haklı bulundu diye meclisten yasayı geçirip yargı yolunu hak aramanın yolu kesildi o kaçağın parasını ödeyeceksin bitti.Yıllardır alınan zorunlu deprem sigortası paraları nereye gidiyor belli değil bugün bir deprem olsa sonuçları malum.
    Kısaca hem devlet hem şirketler mütahidler vatandaşı soyuyor o tutmuş duble yol köprü diyor.O köprü %100 devlet garantisi ile yapılıyor daha adam bu yüzdelik dilimin ne olduğunu bilmeden o köprüyü yapan firmanın fazlasıyla kar elde ettiğini bilmiyor ha isterse diyor köprüden bir araba bile geçmesin saolsun devlet o parayı verecek.Ben mütahid olsam devlet bana yol yap dese ülkenin herbir yanını boydan boya yol yaparım yeterki yap desin :)
    Anlatacak çok şey var ama bir kesim bunları görmüyor söylediklerine aynen katılıyorum.Bilakis param bile olsa gidip sıfır araç almam ki zaten ilk aracımı 30 yaşında aldım ikinci el oda akşam eve dönüşte araç bulamadığım için mecburiyetten.Ötv den şikayetçi yüksek buluyorsam gidip sıfır araç almam mevcut sistemi desteklemektir.Ah bu para öyle birşey ki nerde üçkağıtçı var ona gidiyor :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.