Şimdi Ara

TS bölüm tavsiyesi lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ts 20k girecegim. ogretmenlik ve gastronomi disinda pek bir sey bulamadim. ogretmenlik icin hangi branslari onerirsiniz? simdiden ty.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • özel eğitim öğretmenliği en iyisi sanırım
  • up yardım lütfen.
  • o kadar insan girmiş hiç birinin mi fikri yok?
  • Radyo tv

• özel eğitim, okul öncesi felan iyi onun dışı ts den öğretmenlik okuyup 4 yılını çöpe atma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğretmenlik istiyorsan elbette Türkçe Öğretmenliği daha popülerdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyo televizyon reklamcılık halkla ilişkiler olabilir ama bunlarda devletten iş bulman zor

• Ülkemizde her yere üniversite adı altında bina kurup öğrenci alındığı için herkes üniversite mezunu oldu.O yüzden hemen hemen her bölümde iş bulma sıkıntısı var.Yalnızca bölümünde olağanüstü başarı gösteren ve nitelikli kişiler iş bulabiliyor.Benim sana tavsiyem en çok sevdiğin hayatını adayabileceğin bir bölümü seç. Sıralaman güzel seçtiğin bölüm kadar o bölümü okuyacağın üniversitede çok önemli.Yani Marmara Üniversitesi'nin vereceği bir eğitim ile yeni kurulmuş olan 5-6 yıllık eğitim geçmişi olan "Sözde Üniversitenin" eğitimi aynı olamaz.

Hem sana hem de TS puan türünden tercih yapacak diğer arkadaşlara yardımı dokunması açısından Tarih Bölümünden misal vermek istiyorum. Bu bölüme hayatını vermezsen olağanüstü başarı göstermezsen ve gerekli olan bazı niteliklere mezun olana kadar sahip olmazsan %99 oranında işsiz kalırsın. Tabi ki iyi bir üniversitede okumakta çok önemli çünkü İstanbul Üniversitesi Ankara Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nin verdiği eğitim ile diğer üniversitelerdeki tarih bölümünün verdiği eğitim kesinlikle aynı değil. Osmanlı Türkçesi dersinde Keloğlan masalları okutan bölümden ne bekleyebilirsin ki ya da 9-10 tane öğretim görevlisinin olduğu bölümden...

Durum genel olarak böyle. Eğer öğretmenlikte ısrar ediyorsan İlahiyat okuyabilirsin bu yıl değiştimi bilmiyorum fakat geçen yıl ygs 4 puan türü ile alım yapıyordu. Ataması geçmiş yıllara bakılınca iyi gibi gözüküyordu ve daha düşük puanla ataması yapılıyor.Tahminimce atamalarda çok büyük bir düşüş olmaz.Türkçe öğretmenliği yine diğer öğretmenliklere kıyasla güzel. Gastronomi için bir şey diyemeyeceğim. Fakat işini iyi yapanlar çok iyi koşullarda hayatlarını devam ettiriyorlar. Ama Piyasanın vaziyetini tam olarak bilmiyorum. Başka soruların varsa ya da başka arkadaşların soruları varsa yazabilirler. Tarih Bölümü okumayı düşünen arkadaşlar varsa onlara da bölüm hakkında bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.History -- 24 Haziran 2017; 14:29:21 >

• Yeni açılan 3 bölüm okul öncesi, özel eğitim ve ilahiyat bölümlerini kesinlikle düşünebilirsin. Diğer bölümlere göre iş olanağı daha fazla. Eğer bunları düşünmez isen Türkçe, Halkla İlişkiler veya radyo televizyon olabilir. Edebiyat, tarih vb düşünmeyin.
  • Ben çok zenginim torpilimde var diyorsan fakülte oku (coğrafya vb.) ama ben normal bir insanım diyorsan öğretmenlik oku (branşı sen seç hangisini seviyorsan)

yeteneğin yoksa aşçılık sinema falan yazma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Yeni açılan 3 bölüm okul öncesi, özel eğitim ve ilahiyat bölümlerini kesinlikle düşünebilirsin. Diğer bölümlere göre iş olanağı daha fazla. Eğer bunları düşünmez isen Türkçe, Halkla İlişkiler veya radyo televizyon olabilir. Edebiyat, tarih vb düşünmeyin.

yorumun için teşekkürler. o yeni açılan bölümlerden bir tek okul öncesi kafama yatıyor. zaten okul öncesi ve türkçe arasında gidip geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.History

Ülkemizde her yere üniversite adı altında bina kurup öğrenci alındığı için herkes üniversite mezunu oldu.O yüzden hemen hemen her bölümde iş bulma sıkıntısı var.Yalnızca bölümünde olağanüstü başarı gösteren ve nitelikli kişiler iş bulabiliyor.Benim sana tavsiyem en çok sevdiğin hayatını adayabileceğin bir bölümü seç. Sıralaman güzel seçtiğin bölüm kadar o bölümü okuyacağın üniversitede çok önemli.Yani Marmara Üniversitesi'nin vereceği bir eğitim ile yeni kurulmuş olan 5-6 yıllık eğitim geçmişi olan "Sözde Üniversitenin" eğitimi aynı olamaz.

Hem sana hem de TS puan türünden tercih yapacak diğer arkadaşlara yardımı dokunması açısından Tarih Bölümünden misal vermek istiyorum. Bu bölüme hayatını vermezsen olağanüstü başarı göstermezsen ve gerekli olan bazı niteliklere mezun olana kadar sahip olmazsan %99 oranında işsiz kalırsın. Tabi ki iyi bir üniversitede okumakta çok önemli çünkü İstanbul Üniversitesi Ankara Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nin verdiği eğitim ile diğer üniversitelerdeki tarih bölümünün verdiği eğitim kesinlikle aynı değil. Osmanlı Türkçesi dersinde Keloğlan masalları okutan bölümden ne bekleyebilirsin ki ya da 9-10 tane öğretim görevlisinin olduğu bölümden...

Durum genel olarak böyle. Eğer öğretmenlikte ısrar ediyorsan İlahiyat okuyabilirsin bu yıl değiştimi bilmiyorum fakat geçen yıl ygs 4 puan türü ile alım yapıyordu. Ataması geçmiş yıllara bakılınca iyi gibi gözüküyordu ve daha düşük puanla ataması yapılıyor.Tahminimce atamalarda çok büyük bir düşüş olmaz.Türkçe öğretmenliği yine diğer öğretmenliklere kıyasla güzel. Gastronomi için bir şey diyemeyeceğim. Fakat işini iyi yapanlar çok iyi koşullarda hayatlarını devam ettiriyorlar. Ama Piyasanın vaziyetini tam olarak bilmiyorum. Başka soruların varsa ya da başka arkadaşların soruları varsa yazabilirler. Tarih Bölümü okumayı düşünen arkadaşlar varsa onlara da bölüm hakkında bilgi verebilirim.

yorumun için teşekkürler. tarih özellikle ilgi alanıma giriyor ama dediğin gibi çok çok iyi olmak gerek gibi. hele ki türkiye şartlarında tarih çok zor. o yüzden biraz türkçeye kaydım gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nükerbüker

Ben çok zenginim torpilimde var diyorsan fakülte oku (coğrafya vb.) ama ben normal bir insanım diyorsan öğretmenlik oku (branşı sen seç hangisini seviyorsan)

yeteneğin yoksa aşçılık sinema falan yazma

yorumun için teşekkürler. aşçılıkta yeteneğim var aslında. askerde aşçıydım. 10 ay boyunca 120 kişilik yemek yaptım ve 4-5 senedir sürekli evde yemekleri ben yaparım. ama tabi profesyonel farklı olur. düşüneceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.