Şimdi Ara

TS1 VE TS2 DEN İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 24 yaşındayım sosyal bilgilerden mezunum ama bölümün atama sayısı içler acısı üstelik en çok mezun da bizde , ben bu sene lys ygs falan girdim netler iyi gibi gözüküyor , özel eğitim ve okul öncesi Ts1'e geçmiş diye duydum , bu bölümlerden birini kendi fakültem gelirse okumayı düşünüyorum.Ben sosyal bilgilerde aynı fakülteden mezun olduğum için eğitim derslerinin hepsini saydırabilir miyim ? Saydırabilirsem okul 2 yılda biter mi ?Bu saatten sonra bu bölümlerden birini okumak mantıklı olur mu ?Şimdiden teşekkürler.

• Bir de 2.üniversite okuyandan ek puan kesiliyor mu
  • ders içerik aynıysa saydıra bilirsin ama sayı vardır hepsi olur mu bilmiyorum aramak lazım öğrenci işlerini..

puanın kesilmez.
  • özel eğitim okul öncesine göre daha zordur. ama mezun sayısı az olduğu için daha rahat atanırsınız. aslında özeeğitimde çalışacağınız alana göre değişebilir zorluk düzeyi. zihinsel engelliler en çok sabır isteyen alandır özel eğitimde. okul öncesi 2019 dan itibaren zorunlu olacakmış ataması daha iyi hale gelebilir belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemmm__98

özel eğitim okul öncesine göre daha zordur. ama mezun sayısı az olduğu için daha rahat atanırsınız. aslında özeeğitimde çalışacağınız alana göre değişebilir zorluk düzeyi. zihinsel engelliler en çok sabır isteyen alandır özel eğitimde. okul öncesi 2019 dan itibaren zorunlu olacakmış ataması daha iyi hale gelebilir belki.

özel eğitimle zihin engelliler farklı mı ?
  • Brky1905 kullanıcısına yanıt
    şöyle açıkrayayım. önceden zihinser engellilerr görme engelliler ve işitme engelliler öğretmenlikleri ayrıydı. siz isterseniz bunlardan birini tercih edebiliyordunuz. ancak geçen yıl bu öğretmenlik branşlarını birleştirdiler. özel eğitim adını aldı bölüm. şimdi bu bölümü kazanırsanız hem zihinsel hem görme hem de işitme engelliler alanlarında eğitim alacaksınız. 3. sınıfta size seçmeli ders seçtirecekler. orada uzmanlaşmak istediğiniz branşla ilgili dersleri seçeceksiniz. eğer özel eğitimi düşünüyorsanız hangi alanda uzmanlaşacağınıza göre üniversite tavsiye edebilirim. mesela görme engelliler alanında eğitim almak istiyorsanız gaziyi tavsiye ederim. buradaki hocaların alanlarında başarılı olduğunu duydum. işitme veya zihinsel düşünürseniz anadolu üniversitesi iyiymiş.

• quote:

şöyle açıkrayayım. önceden zihinser engellilerr görme engelliler ve işitme engelliler öğretmenlikleri ayrıydı. siz isterseniz bunlardan birini tercih edebiliyordunuz. ancak geçen yıl bu öğretmenlik branşlarını birleştirdiler. özel eğitim adını aldı bölüm. şimdi bu bölümü kazanırsanız hem zihinsel hem görme hem de işitme engelliler alanlarında eğitim alacaksınız. 3. sınıfta size seçmeli ders seçtirecekler. orada uzmanlaşmak istediğiniz branşla ilgili dersleri seçeceksiniz. eğer özel eğitimi düşünüyorsanız hangi alanda uzmanlaşacağınıza göre üniversite tavsiye edebilirim. mesela görme engelliler alanında eğitim almak istiyorsanız gaziyi tavsiye ederim. buradaki hocaların alanlarında başarılı olduğunu duydum. işitme veya zihinsel düşünürseniz anadolu üniversitesi iyiymiş.

ben yaşadığım şehri seçeceğim Konya necmettin erbakan üniversitesi bilgi için teşekkürler, bir de soracağım karşılaşacağımız öğrenciler çok sıkıntılı mı yoksa sadece öğrenme güçlüğü olan çocuklar mı yani zorluk derecesi nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 29 Haziran 2017; 20:6:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tm1 ve tm3 sıralamam ne gelir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Brky1905 kullanıcısına yanıt
    rica ederim. zorluk düzeyi çalıştığınız yere göre değişiyor. özellikle zihinsel engelliler çok sabır istiyor. tanıdığım bazı kişiler zihinsel engelliler okulunda yüzlerine tükürüldüğünü, bazen altına yapanların olduğunu ve kendilerinin değiştirdiğini hatta bayan hocaların bazı kız öğrencilerinin pedine kadar değiştirdiğini söylediler. yani genel olarak zihinsel engelliler sıkıntılı. işitme ve görme biraz daha rahat olur ona göre ama orada da belki buna benzer şeylerle karşılaşabilirsiniz. bunun dışında rehberlik araştırmada çalışanlar da var. onlar da gelen öğrenciler için kaynaştırma raporu hazırlıyorlar veya kişinin engelini belirleip ona göre eğitim alacağı ortamı belirliyorlar. eğer daha rahat olmak istiyorsanız okul öncesi daha iyi seçenek olabilir sizin için.

• quote:

rica ederim. zorluk düzeyi çalıştığınız yere göre değişiyor. özellikle zihinsel engelliler çok sabır istiyor. tanıdığım bazı kişiler zihinsel engelliler okulunda yüzlerine tükürüldüğünü, bazen altına yapanların olduğunu ve kendilerinin değiştirdiğini hatta bayan hocaların bazı kız öğrencilerinin pedine kadar değiştirdiğini söylediler. yani genel olarak zihinsel engelliler sıkıntılı. işitme ve görme biraz daha rahat olur ona göre ama orada da belki buna benzer şeylerle karşılaşabilirsiniz. bunun dışında rehberlik araştırmada çalışanlar da var. onlar da gelen öğrenciler için kaynaştırma raporu hazırlıyorlar veya kişinin engelini belirleip ona göre eğitim alacağı ortamı belirliyorlar. eğer daha rahat olmak istiyorsanız okul öncesi daha iyi seçenek olabilir sizin için.

anladım atama durumlarına göre değerlendirme yapacağız inş.

• Hocam siz hangi bölümü okuyorsunuz veya düşünüyorsunuz?
  • ben normalde özel eğitim okumayı düşünüyordum. çevremde bu bölümü okuyan çok tanıdığım var. ancak sınav sonuçları açıklandıktan sonra pdr okumaya karar verdim. özel eğitim okuyan tanıdıklarımla ve rehberlik hocalarıyla görüştüm. rehberliğin bana daha uygun olduğunu fark ettim. yoksa özel eğitim de gelir bana. tm3 40k ts ilk 1000

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.