|
TSMC, çip üretimi için ABD’den 6,6 milyar dolar aldı
-
-
noldu Antitröst yasaları mum gibi eridi.
-
bu harcamalara bakılırsa faiz artırımları yetmeyecek
-
Donald Trump Huawei'ye yasak getirdiğinde Türkiye'de birçok kişi Trump'ın deli ve dengesiz biri olduğunu söylemişti, seçimleri kaybettiğinde yeni seçilecek başkan ile bu yasağın kalkacağını konuşuyorlardı..
Halbuki Joe Biden seçildikten sonra Huawei yasağı daha ağır şartlarda devam etmiş üstüne yüksek teknoloji ürünlerinin tedariğinde yeni yasaklar eklenmişti, microchip yasaklarıda bunlardan sadece birisiydi
Görünüşe göre amerikan devlet aklı TSMC, İntel, Samsung vs ne kadar büyük firma varsa hepsini kendi ülkesine çekip çin'i bu stratejik sektörde elini kolunu bağlamak kendisine muhtaç bırakmak için Donald Trump zamanında böyle bir karar almış ve kim seçilirse seçilsin gelen herkes bu plana sadık kalacak..
-
Yeni teşvik paketleri hazırlandı.
- Netaş ve Karel firmalarına modem alt yapı geliştirmeliri için 600 milyon Dolar.
- Bayraktar ve Vestel firmasına yeni iha siha teknolojileri için 6 milyar dolar.
- General Mobil ve Reeder firmasına yerli telefon üretim argesi için 600 milyon dolar
- Casper ve Exper ve Moonster firmasına bilgisayar alt yapı üretimi için 4 milyar dolar
- tabii ve blutv firmasına yerli yapım ve uluslar arası faaliyetler için 700 milyon dolar
- Logo ve Akınsoft firmalarına yerli yazılım desteği için 1 milyar dolar
teşvik verilecek.
Böyle bir haber olsaydı muhaliflik adına Taşlayanlar karşı gelenler olacaktı.
-
Yap işlet devlet ile yediğimiz kazıklar ortada bunu yapanlara neden güvenelim ki?
Mesela ihale kanunları kaç kez değiştirildi bavulu bu kadar kötü olanların dağıttıkları teşviklerin ülkeye bize geri döneceğine nasıl güvenelim?
Yapılan ve yapılacak olan Servet transferlerini taşlamak muhaliflik değil vatandaşlık görevi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bi an korktum böyle bir paket var diye ordaki markaların çoğu çinden alıp üstüne logo yapıştırıyor yaparsa aselsan yapar sonrasında ordan aselsana bağlı şirketler oluşturulabilir.
-
Dediğim gibi,
yerli firmalara teşvik, paket v.s. dediğim zaman bazıları hemen korkuyor, karşı geliyor.
Batı sevdalıları işte, ne olacak.
-
"Ferit Borku" gibi anakart ürettik yaptık diyerek devletin parasını cukkalamak isteyen binlerce oluşum var. Ben aselsan diyorum sen batı sevdalıları diyorsun aselsan batıya mı ait?!?
-
Netaş, Karel, Bayraktar, Vestel, General Mobil, Reeder, Casper, Exper, Moonster, tabii, blutv, Logo ve Akınsoft firmaları teknoloji üreten yerli firmalar değil mi ?
-
Vestel, General Mobil, Reeder, Casper, Exper, Monster ne geliştiriyor bilgisayar mı?
Reeder bildiğin blackview markası hatta 3. kamerası var denildiği halde olmamasına ne demeli çin malı ürün olduğu için değiştiremiyorlar. Herhangi bir üretim yok...
https://www.youtube.com/watch?v=g7Qq-jUIP_g
Vestelde aynı şekilde çinden aldığı ürünlere marka basıyor
Casper Exper dediğin markalar sadece pc topluyor Dell ve HP den farkları yok bunlar mı ülkeyi geliştirecek.
Bize işlemci üreten firma lazım amd ve intel gibi raspberry pi gibi arm işlemci üretse bile olur yani.
Listede sadece Netaş, Karel, Bayraktar teknoloji üreten yerli firmalar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X