Şimdi Ara

TT netten kurtuldum sanarken bu nedir şimdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TTnet taahhüdüm bu ay bitmişti ve epeydir uydunet 5mbite geçmeyi düşünüyordum. yaklaşık 1 ay önce tam başvuru yapacağım gün kablosuz modem kampanyasında stoklar tükendi. Modeme para vermek istemediğim için bu saate kadar stok gelmesini bekledim. tam ümidimi kesmişken bir arkadaştan eski bir webstar modem (docsis 1.1) buldum ve başvurumu yaptım (modeme güvenmediğim için deneme amaçlı 1mbit sınırsız istedim).

Bundan sonra olaylar şöyle gelişti: başvuru yaptıktan tam 1 hafta sonra kuruluma geldiler. kurulum gerçekleştikten 3 gün sonra (yani bugün) internet açıldı.
    Bu arada nasıl olsa taahhüdüm yok, TTnet işler oturana kadar dursun diye henüz kapattırmamıştım. İyiki de öyle yapmışım.

Uydunet ile şuan torrent 10-15 kbit ile indiriyor. çoğu internet sayfasını açarken 10 dk bekliyor veya hiç açmıyor. 126'yı aradım önce değerleriniz normal dedi. ben bu nasıl normallik deyince 5 dakika bekleyin dedi ve sordum yurt genelinde problem varmış düzelecek dediler.

Şu an bu satırları mecburen TTnetle yazıyorum çünkü uydunet foruma da girmiyor.

Gerçekten yurt çapında bir problem var mı?
    sorun benim eski modemden kaynaklanıyo olabilir mi?
    Ben bu ttnetten kurtulamayacak mıyım?

• hocam bende uydunet kullanıyorum,şu son 2-3 saattir bir sıkıntı var bende de,manisadayım,sitelere girmekte bile zorlanıyorum,ama genelde memnunum 5mb bağlantım var,downloadlarda vs 600kb ı rahat görüyorum. Bu akşam çok fena ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: wotn

hocam bende uydunet kullanıyorum,şu son 2-3 saattir bir sıkıntı var bende de,manisadayım,sitelere girmekte bile zorlanıyorum,ama genelde memnunum 5mb bağlantım var,downloadlarda vs 600kb ı rahat görüyorum. Bu akşam çok fena ama
    Umuyorum gerçekten genel bir problem vardır.
    Sizce modemin docsis 2 desteklememesi hızımı etkiler mi?
  • Uydunet sikayetleri cok fazla. Birde abone sayisi fazla olsa dusun yani. Ben 5 sene once birakmistim kabloneti sorunlar yuzunden, gorunen o ki hala sorunlar cok
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korean

Uydunet sikayetleri cok fazla. Birde abone sayisi fazla olsa dusun yani. Ben 5 sene once birakmistim kabloneti sorunlar yuzunden, gorunen o ki hala sorunlar cok
    Arkadaşım alacağın her hizmet ttnet ten iyidir inan bana ....Biraz sabır ttnetten kurtulmuşun bence gözün aydın darısı başıma:))))))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: smalumut

Arkadaşım alacağın her hizmet ttnet ten iyidir inan bana ....Biraz sabır ttnetten kurtulmuşun bence gözün aydın darısı başıma:))))))))))

Alıntıları Göster
    Ben Ankaradayim,10 mbit baglantim var. Bu bikac gündür sayfalar acilirken sanki bi takilmalar oluyordu ancak su anda 1.15 mb ile download yapiyorum ve ayni zamanda sayfalar sakir sakir aciliyor, umarim böyle devam eder..sayfalar acilirken takilma yapinca insani sinir ediyor gercekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

Ben Ankaradayim,10 mbit baglantim var. Bu bikac gündür sayfalar acilirken sanki bi takilmalar oluyordu ancak su anda 1.15 mb ile download yapiyorum ve ayni zamanda sayfalar sakir sakir aciliyor, umarim böyle devam eder..sayfalar acilirken takilma yapinca insani sinir ediyor gercekten..

Alıntıları Göster
    anlaşılan o ki, verilen hizmet stabil değil.
    Bende yeni abone oldum ve ne yazık ki, wireless modem kampanyası ile abone oldum.
    ilk 1-2 hafta download sırasında 110Kbps den aşağı inmiyordu.

10 gündür, hız sürekli azalıp artıyor ve genelde 30 Kbps'yi geçmiyor.
    uyduneti aradım modem değerlerinde sorun yok dediler, ısrar edince arıza kaydı aldılar, bakalım ne zaman gelecekler.

Bir de pingtest.net sitesindeki değerleri genelde "F" grade çıkıyor, en iyi "D" grade oldu bu sorun başladıktan sonra.
    İlk bağlandığında "A" grade görmüştüm halbuki...

• quote:

Orijinalden alıntı: sypho

anlaşılan o ki, verilen hizmet stabil değil.
    Bende yeni abone oldum ve ne yazık ki, wireless modem kampanyası ile abone oldum.
    ilk 1-2 hafta download sırasında 110Kbps den aşağı inmiyordu.

10 gündür, hız sürekli azalıp artıyor ve genelde 30 Kbps'yi geçmiyor.
    uyduneti aradım modem değerlerinde sorun yok dediler, ısrar edince arıza kaydı aldılar, bakalım ne zaman gelecekler.

Bir de pingtest.net sitesindeki değerleri genelde "F" grade çıkıyor, en iyi "D" grade oldu bu sorun başladıktan sonra.
    İlk bağlandığında "A" grade görmüştüm halbuki...

Alıntıları Göster
    Benim uydunete geçmek isteme nedenim telefon parasından kurtularak, daha ucuza daha hızlı internet almaktı. TTnetten 2 yılda ne bir hız düşüklüğü ne internet kesilmesi gördüm, tek şikayetim ücretlerdi.

Ama bu şekilde daha ucuza "DALGALI İNTERNET" alacaksam bu maceraya yol yakınken son vereyim diyorum.
    Bu ay sonuna kadar uyduneti deneyeceğim ve ay sonunda ya TTneti yada Uyduneti kapattıracağım(ama uydunet şu an için giç güven vermiyor).

NOT: bölge: İzmir - Manavkuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeymisozi -- 23 Eylül 2010; 10:54:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jeymisozi

Benim uydunete geçmek isteme nedenim telefon parasından kurtularak, daha ucuza daha hızlı internet almaktı. TTnetten 2 yılda ne bir hız düşüklüğü ne internet kesilmesi gördüm, tek şikayetim ücretlerdi.

Ama bu şekilde daha ucuza "DALGALI İNTERNET" alacaksam bu maceraya yol yakınken son vereyim diyorum.
    Bu ay sonuna kadar uyduneti deneyeceğim ve ay sonunda ya TTneti yada Uyduneti kapattıracağım(ama uydunet şu an için giç güven vermiyor).

NOT: bölge: İzmir - Manavkuyu

Alıntıları Göster
    Ben bugün itibariyle 2 senedir kullandığım uyduneti kapatarak huzura erdim.Ttnet 8mb netlimitsiz açtırdım halbuki uydunette 5mb limitsizdi ona rağmen bunu yaptım çıldırttılar.

Şu anda sorunsuz 8mbiti sonuna kadar alıyorum daha ne olsun be uydunet tamamiyle ölmüş.

2009 kasımından beri uydunet tamamiyle çöküş içine girdi docsis 3 e geçicez diye bütün altyapıyı mahfettiler.Çok iyi hatırlıyorum bir zamanlar topluca sinyaller çok yüksek biraz düşürseler diyorduk bir düşürdüler bir daha toparlamadı 8 aydır sallanıyor internet.Yaz başından beride çok yüksek oranlarda paket kayıpları başladı son olarakta nerdeyse 1 haftadır internet yoktu yahu.Madem altyapınız daha fazla aboneye müsait değil neden kampanyalar yaptınızda çektiniz milleti ?

Abone sayısı arttıça CMTS kartlarındaki yük artıyor , sinyalde gürültü oranı arttıkçada internet kullanılamaz oluyor.

Bu saatten sonra artık uydunette kalınmaz geçmek isteyenlerde 10 kere düşünsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnCoDe86 -- 24 Eylül 2010; 18:58:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnCoDe86

Ben bugün itibariyle 2 senedir kullandığım uyduneti kapatarak huzura erdim.Ttnet 8mb netlimitsiz açtırdım halbuki uydunette 5mb limitsizdi ona rağmen bunu yaptım çıldırttılar.

Şu anda sorunsuz 8mbiti sonuna kadar alıyorum daha ne olsun be uydunet tamamiyle ölmüş.

2009 kasımından beri uydunet tamamiyle çöküş içine girdi docsis 3 e geçicez diye bütün altyapıyı mahfettiler.Çok iyi hatırlıyorum bir zamanlar topluca sinyaller çok yüksek biraz düşürseler diyorduk bir düşürdüler bir daha toparlamadı 8 aydır sallanıyor internet.Yaz başından beride çok yüksek oranlarda paket kayıpları başladı son olarakta nerdeyse 1 haftadır internet yoktu yahu.Madem altyapınız daha fazla aboneye müsait değil neden kampanyalar yaptınızda çektiniz milleti ?

Abone sayısı arttıça CMTS kartlarındaki yük artıyor , sinyalde gürültü oranı arttıkçada internet kullanılamaz oluyor.

Bu saatten sonra artık uydunette kalınmaz geçmek isteyenlerde 10 kere düşünsün

Alıntıları Göster
    bende bu gün bir uydunet şubesine gittim ve ucuz olması dikkatimi çekti
    ama forumda bu konuyu açınca bir an korktum.
    uydunetten memnunun olan hiç yok mu ya :D

• quote:

Orijinalden alıntı: aperion_n

bende bu gün bir uydunet şubesine gittim ve ucuz olması dikkatimi çekti
    ama forumda bu konuyu açınca bir an korktum.
    uydunetten memnunun olan hiç yok mu ya :D

Alıntıları Göster
    docsis2 destekli modemler altyapı çalışmalarından etkilenmiyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Alıntıları Göster
    ben memnunum, 1 yıldır sorunsuz kulanıyorum. tek şikayetim faturayı ödemeyince hemen kesiyolar interneti:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: behchat

ben memnunum, 1 yıldır sorunsuz kulanıyorum. tek şikayetim faturayı ödemeyince hemen kesiyolar interneti:D

Alıntıları Göster
    iyidir uydunet iyidir
  • quote:

iyidir uydunet iyidir

Alıntıları Göster
    Dun net yavasdıye bızde 5mb gecmeyı dusunuyorduk. Demek sorun genelmıs. Bugun ıyı umarım uzun bır sure bu sorunu yasamayız.
  • quote:

Konuyu açtığımdan beri internette bir düzelme yok. Dediğim gibi modemim eski ve docsis1 destekliyor.
    ama sorun kesin bundan mı kaynaklanıyor emin olamıyorum. boşu boşuna birde modem masrafına girmeyeyim.

Benim gibi hızda sorun yaşayan arkadaşların modemleri de docsis1 mi acaba?
    Ayrıca son günlerde İzmir Manavkuyu da hız normal mi?
  • quote:

quote:

Konuyu açtığımdan beri internette bir düzelme yok. Dediğim gibi modemim eski ve docsis1 destekliyor.
    ama sorun kesin bundan mı kaynaklanıyor emin olamıyorum. boşu boşuna birde modem masrafına girmeyeyim.

Alıntıları Göster
    Düzelmeyi bekliyorsanız herhalde bi 2 sene falan sürer.2 gün önce türksat elemanları geldi ve hiçbişeyi yapamadan gittiler sonra öğrendikki bütün Ankara,İzmir,Adana arızalıymış bütün portlar kapasite üstü çalışıyormuş docsis 3 olayıda palavraymış ödenek çıkmadığından %10 verimle çalışıyormuş docsis 3 portları.

• quote:

Düzelmeyi bekliyorsanız herhalde bi 2 sene falan sürer.2 gün önce türksat elemanları geldi ve hiçbişeyi yapamadan gittiler sonra öğrendikki bütün Ankara,İzmir,Adana arızalıymış bütün portlar kapasite üstü çalışıyormuş docsis 3 olayıda palavraymış ödenek çıkmadığından %10 verimle çalışıyormuş docsis 3 portları.

nerden ögrendiniz?
  • quote:

quote:

Hocam o modemi nereden buldun?
    Motorola'nın bir modemini bulup deneme yap. Değerlerini kontrol ethttp://62.248.80.10/.

Aynı sıkıntı devam ediyor mu bak bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

quote:

Hocam o modemi nereden buldun?
    Motorola'nın bir modemini bulup deneme yap. Değerlerini kontrol ethttp://62.248.80.10/.

Aynı sıkıntı devam ediyor mu bak bakalım.

Alıntıları Göster
    Bugün servis geldi ve apartman girişindeki bir parçayı değiştirdi. şuanda docsis1 modemle 1mbit hızı sorunsuz alıyorum.
    yarında 5mbite geçip onu denemeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

nerden ögrendiniz?

Cevap mesajın içinde açık olarak gözüküyor tam okumamışsınız herhalde ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.