Şimdi Ara

TTKOM FTTH (GPON) Altyapı Destekli Modem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türk Telekom'un bana vermiş olduğu ZTE Zxhn H298a modelinden memnun kalmadığımdan mac klonlama özelliği olan aynı zamanda ev telefonunu aktif olarak kullandığımızdan Voip özellikli bir modem arıyorum.

Aslında bir tane buldum ama emin olamadım sizlere de sormak istiyorum. https://www.amazon.com.tr/dp/B07D499Q9M/?coliid=I1DPJU3N5RYIJK&colid=38226IFKUR3X8&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it&ie=UTF8&th=1&utm_source=spydrop

Bunun dışında önerilere de açığım. Fiyat baz almıyorum şimdilik her türlü öneriye açığım.

• Fritzbox 7490 vereyim hocam size elimde fazla var
  • Fritzbox başka modellerde var
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Merhaba, önerdiğiniz modemi inceledim. Lakin aklıma bir soru takıldı. Şimdi Gpon sistemlerde TTKOM fiber modemini verdiğinde malum kendi sistemine o modemin mac adresini giriyor haliyle parasıyla dahi başka modem kullanamıyorsun. Bunun için mac clonlayarak verdiği modemin mac adresini yeni alacağım modeme tanıtarak bir nevi sistemi kandırmak gerekiyor. Bu modem de böyle bir ayar mevcut mu?

• Bende DSL olduğu için bu konuyu bilmiyordum. Biraz araştırdım. Legal bir şey değil. Ama Telnet ile bağlanıp ilgili dosyada değişiklik yapılarak oluyormuş. Denedim mi hayır. Ama müsait olunca denerim ben de merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 28 Kasım 2020; 21:57:4 >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

İlk verdikleri modem TP-LINK ARCHER CV5 idi. İlk başlarda iyiydi sonrasında modeme bir şeyler oldu güncelleyemiyorsun mesela internet olduğu halde bir yere girecekken boş sayfa açıp dnserror hatası veriyordu falan. İkincisinde Zxhn H298a verdiler. Dns ayarlarını kullanamıyorum mesela dns error hatası alıyorum bunda da. Elle de güncelleyemiyorsun. TTKOM modem verirken sakatlayıp veriyor bir nevi sana. Sayfalar açılırken yavaş açılıyor twitter misal ancak başka yere girerken anında açılıyor sayfalar bildiğin sansür var. Muhtemelen dns giremediğim için böyle ayar çekmişler.

İşte TTKOM bölge müdürlüğüne gittim orada bir tane bu modem işlerine bakan birisi vardı dedim böyle böyle.. Adam bana dedi ki biz mac adreslerini sisteme giriyoruz sen eğer istersen mac klonlama özelliği olan bir modem alıp var olan modemin yerine kullanabilirsin dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovildi -- 28 Kasım 2020; 22:30:23 >

• Evet Mac kafesleme (spoofing) deniyormuş buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 28 Kasım 2020; 22:50:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rovildi kullanıcısına yanıt

Kullanacağın çoğu farklı routerda VOIP kullanmayacağını düşünüyorum.

Yani evine aldığın telefon hattından bahsediyorsan.

Çünkü SIP değerlerini bilmiyorsun ve otomatik olarak alamıyor.

Genel olarak mac klonlama gerekli yada gereksiz olabiliyor. Deneyerek anlarsın onu da.

• Aynen, aslında modem arayüzünde analiz yaptığımda şu bilgilere ulaşıyorum. Sıp sunucu adreslerini Voip modeme girersem telefon çalışır mı çalışmaz mı emin değilim tam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rovildi

Aynen, aslında modem arayüzünde analiz yaptığımda şu bilgilere ulaşıyorum. Sıp sunucu adreslerini Voip modeme girersem telefon çalışır mı çalışmaz mı emin değilim tam.

Uzaktan erişim ile cihaza kullanıcı adı ve şifre tanımlı olarak geliyor. Bunu bulursan VoIP destekleyen her router da bu ayarları etkinleştirirsin zaten. (Tahminime göre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 5 Aralık 2020; 13:24:50 >

• Bu şey gibi değil mi normal internet kullanıcı adımı şifremi girsem olmaz mı?

Yukarıda bahsettiğim Asus modelinin manuel dosyasına baktım orada da bir kullanıcı adı şifre istiyor. Spesifik bir şey sanırım.Bölge müdürlüğüne gitsem öğrenebilir miyim ki?

Hayır
  • Ya bu herifler neden kendi modemimizi kullanmamızı izin vermiyor ki illa modem kira alıyorlar çok saçma bir şey.

Sorun yaşadığında TR069 dan uzanktan erişim sağlamak, kendi altyapılarında farklı cihazların altyapılarına zarar verebilme ihtimali vs vs vs.

Voip kullanmasan daha rahat olurdun. Bu durumda ana cihaz yine verdikleri modem olup, üzerine lan to wan bir bağlantı ile daha verimli bir ağ oluşturabilirsin.

Ana modem sadece gelen hattı alır. Voip kullandrırır. Wifi filan dağıtmazsn.

• Aynen, aslında ev telefonu kullanmasam başka bir modem kullanabilirdim. Hiç yoktan modemi güncelleyerek olası hataların önüne geçme gibi durumu var. Şimdi kullanılan modemin rootlanması gerek sanırım güncelleyebilmek için. DNS ayarları hiç yapamıyorum şimdi yaptığım anda blank sayfalar açılıyor engelliyor bir nevi DNS kullanma diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rovildi

Aynen, aslında ev telefonu kullanmasam başka bir modem kullanabilirdim. Hiç yoktan modemi güncelleyerek olası hataların önüne geçme gibi durumu var. Şimdi kullanılan modemin rootlanması gerek sanırım güncelleyebilmek için. DNS ayarları hiç yapamıyorum şimdi yaptığım anda blank sayfalar açılıyor engelliyor bir nevi DNS kullanma diye.

Voip kullanmayacaksan sök gitsin. Ben superonline kullanırken öyle yaptım. 40-50 yıllık telefon numarasını çöpe attık en sonunda da.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.