Şimdi Ara

100mbps VDSL vs FİBER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle kolay gelsin internet bağlantısı yaptıracağım binada 100mbps fiber altyapı çıkıyor. Karşılaştırdığımda ise 100mbps vdsl ile fiber arasında modem ücreti vs derken 20 TL fark çıkıyor sizce fibere gerek var mi? Yıllık bazda 2 faturaya denk gelen fark var. Elimde TP-Link TD-W9970 VDSL2/ADSL2 modem var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaki_55 -- 1 Mayıs 2022; 16:38:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Fiber her zaman iyidir. Gerekirse 50TL fark olsun yine fiber seçilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cevabınız icin gerçekten teşekkür ederim ama ikisi de 100mbps diyor ya ondan dolayı kararsız kaldım.

• Rica ederim, ikisinin 100mbps olması önemli değil. Ama en sağlıklısı fiber. En baba özelliği çok düşük ping süresi alır ve hızınızı çok sabit alırsınız.

• Ve port sorunu yoktur.

• Benim için pek bir farkı olacağını sanmıyorum. Kabin evin önünde, modem ile ankastre arası 20mt kablo var. TurkNet ile 4ms, TT ile 6ms alıyorum. Fiber kullansaydım en fazla 1 2 ms daha oynardı.

Ama tabi Fiber her daim daha iyidir. Vdsl'de mesafeye bağlı olarak kayıplar olabilir, fiberde olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer 100mbiti güzel bir şekilde alıyorsanız Fiber için yüksek fiyat farkı vermeye değmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Böbreğini vereceksin ama VDSL'den Fiber'e geçeceksin deseler veririm. Her daim fiberciyim.

• fiberin yerine yeni teknoloji geçer bize anca ozaman fiber gelir  

• Binaya kadar fiber varsa guzel vdsl ile 100 hiz veriyorsa gecmeye deymez

• Benim VDSL güzel çalışıyor. Valorantı 5ms ping ile oynuyorum. Hiç ping sorunu yaşamıyorum. Fibere geçsem pingim 3 falan olur yani neredeyse hiç değişmez. Benim VDSL fibere çok yakın 🥰

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Hocam madem VDSL ile çok mutlusun neden zamanında evinin önünden geçen fiberin sahibini bulmak için günlerce konu açıp uğraştın :)

• VDSL 100mbit üzeri vermiyor, fiber gelse 200mbit falan alırdım.

• 24 mpbs vdsl ile aldığım ping 200 mpbs fiber ile aldığım pingten iyiydi. altyapıyla alakalı bu. türkiye’de çoğu altyapı sadece ismen fiber.

• 50 TL çöpe atarım diyorsan ilk yoruma uyarak fiber alabilirsin. Onun dışında vdsl al geç, sorunsuz bir vdsl bağlantısı varsa fiberi aramazsın 80-90 mbps hatta duruma göre kayıpsız 100 mbps alabilirsin.

Ben eve kadar fiberi 4 yıl kullandım aynı mahallede taşınınca vdsl'de kullandım vdsl de pingim daha düşüktü  tabi 3-5 ping öyle fark edilecek bir şey yoktu ama fiberden düşüktü.

Pingin fiber ile sanıldığı gibi güçlü bir ilişkisi yok en azından bizim ülkemizde kullanılan altyapı için.

Vdsl kullandın baktın çok kötü performans veriyor fibere geçersin istediğin zaman. (Taahhütsüz sağlayıcıları seçmeni öneririm vdsl için.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 4 Mayıs 2022; 0:35:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.