Şimdi Ara

ttnet 1 mbit hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTNET 8 Mbit paketini kullanıyorum.Hat değerlerim aşağıdaki gibi;

DSL Connection ShowTime
    Selected DSL Mode Multi Mode
    Channel Mode Fast path
    Down Stream Bit Rate (kbps) 1024
    Up Stream Bit Rate (kbps) 512
    ATU-C Noise Margin (dB) 31
    ATU-R Noise Margin (dB) 13
    ATU-C Attenuation (dB) 29
    ATU-R Attenuation (dB) 39
    ATU-C Output Power (dBm) 17
    ATU-R Output Power (dBm) 11

Hızımın artmasını istiyorum ama Müş.Hizmetleri 1 mbitten fazla hızı desteklemeyeceğini söylüyor.Hattımda kopmalar olacağını söylüyor.Bu değerlerle 8Mbitte sorun yaşarmıyım.(Daha önceden 8 Mbiti sorunsuz alıyordum.)

• Arkadaşlar yarın Türk telekomdan eleman gelecek ne yapmalıyım,bir yardımcı olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __İCE__

TTNET 8 Mbit paketini kullanıyorum.Hat değerlerim aşağıdaki gibi;

DSL Connection ShowTime
    Channel Mode Fast path

Hızımın artmasını istiyorum ama Müş.Hizmetleri 1 mbitten fazla hızı desteklemeyeceğini söylüyor.Hattımda kopmalar olacağını söylüyor.Bu değerlerle 8Mbitte sorun yaşarmıyım.(Daha önceden 8 Mbiti sorunsuz alıyordum.)

Hat zayıflaman (29/39) biraz fazla gibi ama onun dışında SNR değerlerin (31/13) oldukça iyi geldi bana...Hızını da 1mbps'ye sabitlemişler klasik TTNet taktiği. Forumda biraz bakarsan bende de aynı hız düşme problemi vardı müşteri hizmetlerini mütemadiyen arayarak canlarından bezdirdim, 0.25mbps'den önce 1mbps'ye, sonra 2 ve sonra da 4mbps'ye sabitlettirdim. Tekrar ararsan eğer, hattının gürültü ve zayıflama değerlerinin 8mbps'yi kaldıracak durumda göründüğünü ve bu hıza sabitlenmeyi istediğini söyle derim ben. Bazen diş göstermeyince zeytinyağına bağlıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

quote:

TTNET 8 Mbit paketini kullanıyorum.Hat değerlerim aşağıdaki gibi;

DSL Connection ShowTime
    Channel Mode Fast path

Hat zayıflaman (29/39) biraz fazla gibi ama onun dışında SNR değerlerin (31/13) oldukça iyi geldi bana...Hızını da 1mbps'ye sabitlemişler klasik TTNet taktiği. Forumda biraz bakarsan bende de aynı hız düşme problemi vardı müşteri hizmetlerini mütemadiyen arayarak canlarından bezdirdim, 0.25mbps'den önce 1mbps'ye, sonra 2 ve sonra da 4mbps'ye sabitlettirdim. Tekrar ararsan eğer, hattının gürültü ve zayıflama değerlerinin 8mbps'yi kaldıracak durumda göründüğünü ve bu hıza sabitlenmeyi istediğini söyle derim ben. Bazen diş göstermeyince zeytinyağına bağlıyorlar.

kardeşim az önce aradım 3mbit ten yukarı çıkmıyor daha önceden 8 mbit kullanıyodum kopma oluyor diye 6 ya sabitlemişlerdi hiçbir problem yoktu kadın diyoki türk telekom santrali ile alakalı orayı arayın hızınız en yüksek bu değere çıkabilir diye görünüyor diyor ama önceden sorun yoktu yalanmı atıyolar sence aksi taktirde kapattırıcam ttneti önerdiğiniz varmı başka firma teşekkürler.

• Aslında vaktin varsa Türk Telekom ile bir görüş derim ben.

Bu arada ben müşteri hizmetlerini aradığımda birisi bana "Kotanızı aşmışsınız ve bu nedenle hızınıza müdahale edemiyorum" gibi bişey demişti hatta kısa süreli bi sessizlik yaşadık, gerçi ben içimden konuşmaya devam etmiştim de neyse. Kapatıp hemen yine aradım tabi başka bir görevli hatta bu sefer, o hiçbirşey olmamış gibi 20 saniyede halletmişti. İstersen faklı teknik destek elemanlarıyla dene, yani bikaç kez daha ara. Baktın olmuyor vakit ve sabır ayırabilirsen Türk telekom'a bi git/sor araştır bence.

Bu arada modemin ayarlarından DSL Mode'unu bir değiştir derim ben. Şuan multi olarak görünüyor, mümkünse T1.413 seçip SNR değerlerine bi daha bakabilir misin değişme olcak mı? Multi Mode yerine sana uygun olanını seçmen bağlantı konusunda yardımcı olabilir belki, en azından SNR konusunda. Gerçi seninki iyi görünüyor...Neyse umarım diğer servis sağlayıcından memnun kalırsın TTNet'i bırakırsan. Ben de dahil olmak üzere sayısız mağdur var TTNet'in hizmetinden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 3 Aralık 2012; 21:39:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

Aslında vaktin varsa Türk Telekom ile bir görüş derim ben.

Bu arada ben müşteri hizmetlerini aradığımda birisi bana "Kotanızı aşmışsınız ve bu nedenle hızınıza müdahale edemiyorum" gibi bişey demişti hatta kısa süreli bi sessizlik yaşadık, gerçi ben içimden konuşmaya devam etmiştim de neyse. Kapatıp hemen yine aradım tabi başka bir görevli hatta bu sefer, o hiçbirşey olmamış gibi 20 saniyede halletmişti. İstersen faklı teknik destek elemanlarıyla dene, yani bikaç kez daha ara. Baktın olmuyor vakit ve sabır ayırabilirsen Türk telekom'a bi git/sor araştır bence.

sağol dostum olmadı 7 yıldan sonra kapattırıcam superonline felan deniyecem.
  • quote:

Arkadaşlar yarın Türk telekomdan eleman gelecek ne yapmalıyım,bir yardımcı olun.

Eleman hattinizda sorun diyip kacacak. Buna hazirlikli olun. Insallah adam gibi birisi cikarda hattaki problemi kabullenir ama zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Arkadaşlar yarın Türk telekomdan eleman gelecek ne yapmalıyım,bir yardımcı olun.

Eleman hattinizda sorun diyip kacacak. Buna hazirlikli olun. Insallah adam gibi birisi cikarda hattaki problemi kabullenir ama zor.

"Hmm.. kablonu bir cihazıma takayım. Haa evet ölçüm tamamlandı. Tamam kardeşim senin modem bozuk hadi eyvallah."

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

quote:

"Hmm.. kablonu bir cihazıma takayım. Haa evet ölçüm tamamlandı. Tamam kardeşim senin modem bozuk hadi eyvallah."

'Değerler mükemmel' diyen elamandan 'hangi değerler' sorusunun sorulduğu andan itibaren bir daha haber alınamadı. Zaytung.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim de aynı taktikle 2 mbe sabitlemislerdi. ben de bir süre öyle kullandım koparlar dediler dediler inanmadım sonra 4e sabitlettirdim mutluyum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

'Değerler mükemmel' diyen elamandan 'hangi değerler' sorusunun sorulduğu andan itibaren bir daha haber alınamadı. Zaytung.

Hız güncellemesi yaptıktan sonra değerleriniz iyi diyen çağrı merkezi görevlisi o sırada internetin kopması sebebiyle utancından işi bıraktı. Zaytung.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hız güncellemesi yaptıktan sonra değerleriniz iyi diyen çağrı merkezi görevlisi o sırada internetin kopması sebebiyle utancından işi bıraktı. Zaytung.

arkadaşlar modem harbiden bozuk çıktı galiba
    Hiç aklıma gelmeyen bir şey oldu.Hızımı 4 mbite sabitlediler bugün.İnternet akşam sürekli kopuyodu.Arkadaşlar bugün başka bir modemle denemeler yaptım.Modemi değiştirince değerlerimde ve internette iyileşme oldu.Daha önce kullandığım 7 senelik Creative marka modemde hızımı 4 mbite sabitledikten sonra snr margin sürekli düşüyor bağlantı sıfırlanıyor ve internet kopuyordu.5 dk da bir özellikle 19:00-24:00 arasında.Arkadaştan exper marka ttnet modemle deneyim dedim.Akşam en yoğun saatlerde hiç kopma olmadı 3-4 saat.Üstelik değerlerim aşağıda snr ve hat zayıflaması düzeldi.(sınırda gibi kopmuyor hiç değilse)

Creative modemde aldığım değerler;
    DSL Connection ShowTime
    Channel Mode Fast path
    Down Stream Bit Rate (kbps) 4096
    ATU-C Noise Margin (dB) 5
    ATU-R Noise Margin (dB) 10
    ATU-C Attenuation (dB) 31
    ATU-R Attenuation (dB) 42

Exper Modem Değerler;
    Mod: ADSL2+
    Hat Kodlaması: Trellis On
    Durum: No Defect
    Hat Güç Durumu: L0

Alınan Gönderilen
    SNR Sınırı (dB): 11.8 11.9
    Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 31.5 20.2
    Çıkış Gücü (dBm): 12.6 19.2
    Ulaşılabilir Hız (Kbps): 6908 923
    Hız (Kbps): 4096 799

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __İCE__ -- 4 Aralık 2012; 23:39:19 >

• 7 senelik modem derken

Şuan değerleriniz iyi kopmaz daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.