Şimdi Ara

TTNET Fiber İnternet(ÇAKMA FİBER) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
7
Favori
80.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zenbuda

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

quote:

Orijinalden alıntı: nacer
    Superonline'nın sattığı Fiber İnternet herhangi bir DSL teknolojisi ile alakası yoktur. Bir bağlantının DSL olarak adlandırılabilmesi için 2 telli telefon hattı üzerinden yapılması gerekiyor zaten. DSL ses sinyali kullanır. Bu nedenle de modeme ihtiyaç duyar.

Superonline binaya kadar getirdiği fiberi switch de sonlandırarak dairelere cat6 kablo ile taşır. Modeme ihtiyaç yoktur. PPPoE router gereklidir.
    Telekom ise sokağa yada binaya kadar fiber olarak getirdiği bağlantıyı dslam'a girer ve telefon hattına taşır. Bu nedenle modeme ihtiyacı vardır.
    DSL ses teknolojisi mi? Ses sinyali mi kullanır? DSL 'i baştan yazmışsınız. Öncelikle DSL 'i anlamak için şurayı güzelcene okuyun derim.

''The line-length limitations from telephone exchange to subscriber impose more restrictions on higher data-transmission rates. Technologies such as VDSL provide very high speed, short-range links as a method of delivering "triple play" services (typically implemented in fiber to the curb network architectures). Technologies likes GDSL can further increase the data rate of DSL. Fiber Optic technologies exist today that allow the conversion of copper based ISDN, ADSL and DSL over fiber optics.''

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_subscriber_line

Superonline 'ın getirdiği internet fiber olarak site içersine girer, sonrasında CAT6 (Bakır kablo) ile evlere dağıtılır. Burada fiberin evde sonlandığı falan yok. Bu da aynı DSL gibi bakır kabloyla evlere servis ediliyor. Aradaki fark bir iletişim protokolünün ethernet teknolojisiyle taşınması.

TTnet ise DSLAM 'dan saha dolabına kadar kabloları fiber olarak getiriyor. Saha dolabından itibaren evinize kadar bakır kablo geliyor.

Superonline, dediğiniz gibi eski sistemde dairelere cat 6 kablo çekiyordu. Yeni sistemde ise artık daireye kadar fiber kablo çekiyor. Bilginize

Bugün SOL'dan 20 Mgbt fiber bağlattım binanın içine kadar fiber kabloyla getirdiler ama kutudan daireye cat6 kablo ile verdiler kazıkmı yedim ben şimdi?? Gerçi ping sürem DL durumundayken 12 ms normaldeyken 4-5 ms. SOL'u arayıp daireme cat6 yerine fiber kablo isteme hakkım var mı?

Ha cat 6 kablo çekilmiş ha fiber çekilmiş pek bir şey fark etmiyor. Zaten isteseniz de fiber çekemezler çünkü sistem o şekilde kurulmuş. Bu daireye kadar fiber çekme işi bir kaç şehirde yapılıyor. Ping süreniz çok iyi. Hızı da tam alıyorsanız sorun yok.

• İstanbuldayım bina 3 katlı ve kutu bodrum katta gerçi dediğiniz gibi anormal bir fark olacağını bende düşünmüyorum. speedtest sonuçlarım gayet iyi duruyor.

TTNET Fiber İnternet(ÇAKMA FİBER)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

quote:

Fiber interneti, hipernet olarak değiştirmişler
    http://www.ttnet.com.tr/web/234-1196-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri_-_ttnet_hipernet_paketi/kisaca

Vdsl >fiber >hiper > ?

Tahminimce dava konusu olmamak için yapılmış bir değişiklik. Çünkü verilen hizmetin hakikaten fiberle bir alakası yok. Fiber adı üstüne bağlantının fiber kablolarla yapıldığı internet altyapısını temsil ederken araya yama bakır kabloyu döşeyip halka da fiber demek bence yanlış bi hamleydi. Bu artık hiper, ultra, sonic v.s diye gider durur

Şaka maka şimdi de ultranet çıkardılar

http://www.ttnet.com.tr/web/229-1204-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri/tum_baglanti_ucretleri

Harbi sözüme gelmişler ya. 24 mbps'lik ADSL2+ devreye alındığında bunun da adı sonic olacak şimdiden buraya yazıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fiber interneti, hipernet olarak değiştirmişler
    http://www.ttnet.com.tr/web/234-1196-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri_-_ttnet_hipernet_paketi/kisaca

Vdsl >fiber >hiper > ?

Tahminimce dava konusu olmamak için yapılmış bir değişiklik. Çünkü verilen hizmetin hakikaten fiberle bir alakası yok. Fiber adı üstüne bağlantının fiber kablolarla yapıldığı internet altyapısını temsil ederken araya yama bakır kabloyu döşeyip halka da fiber demek bence yanlış bi hamleydi. Bu artık hiper, ultra, sonic v.s diye gider durur

Şaka maka şimdi de ultranet çıkardılar

http://www.ttnet.com.tr/web/229-1204-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri/tum_baglanti_ucretleri

Harbi sözüme gelmişler ya. 24 mbps'lik ADSL2+ devreye alındığında bunun da adı sonic olacak şimdiden buraya yazıyorum

Sonic mi Power Rangers olmasında:D

• Mersin Mezitli de sitenin icine hatta blogun icine fiber kablo getirip kutu monte etti Turk Telekom.Hizmet Adsl/Vdsl fakat kablolar fiber.Yani Superonline da zaten gelip blogun icine kadar koyucaktı kutuyu aynı hesaba geldi.Sadece bakır kablo olan yer asansorun karsısındaki kutudan eve kadar gelecek kısım olucak galiba.Turk Telekom Mezitli santralı evimize yakın ve gidip konustum hatta adam cay soyledi adsl teknik elemanıyla cay ictik.Kendisi bizim bolgede 102 tane siteye kutu koyup aktif ettiklerini soledi.Yılbasına kadar da bizim siteye konulanlar aktif olucak.Bakalım deneyip burdan sizlere bilgi vericem.Saglıcakla kalın.
  • Benim bildiğim Fiber'in upload ve download hızı aynı olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkantipi

Benim bildiğim Fiber'in upload ve download hızı aynı olur :)

1024/256
    2048/1024
    4096/2048
    8192/4096

diye devam eder gider diye biiliyorum. :)
  • Bu arada hiçbir şeye geçmedim modemim falan da aynı arayüzde 12bin kusür bağlantı hızı gözüküyor. Testte de 10.97 mb falan çıkıyor. :)
  • TTnetle mümkün değil simetrik bağlantı
  • şimdide adı fibernet diye geçiyor
  • bu sefer gerçekten fiber veriyorlar heralde:)
  • 20mbps adsl.
    50ve 100mbps vdsl2 yada cat6 çekiyorlar daireye.
  • upload hızını neden 1mb yapıyorlar mantığım almıyor.
    korsanla mücadele içinmi acaba.
    eğer bu nedenden dolayı ise zaten artık millet server veya vps kullanıyor.
    bari ev kullanıcısı olarak internete birşeyer atmak istesek beklemesek şak diye atsak.
    4 4 lük bir hizmet nezaman verecek bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkantipi

Bu arada hiçbir şeye geçmedim modemim falan da aynı arayüzde 12bin kusür bağlantı hızı gözüküyor. Testte de 10.97 mb falan çıkıyor. :)

evet aynı durum bende de var. yan sokaktaki arkadaşımda ise 20bin küsür olarak gözüküyor.
  • bu kadar yazıyı okuduktan sonra eve gelen cat6 ftp kablosunun fiber olmadığını mı ima ediyorsunuz ? ayrıca turk telekom logolu kutu var aşağıda. kilitli olduğu içinde ne var bilmiyorum ama içinden bir kalın kırmızı kablo çıkıyor. sonra eve üzerinde beyaz cat6 ftp yazan bir kablo geliyor. biri açıklayabilir mi durumu ? ayrıca yönetici onun fiberoptik kablo olduğunu söyledi. c.tesi sabahıda gelip jak bağladılar kablonun ucuna ve fiber internet için telekoma başvurun dediler ?
  • Şuan Fiber net var ...
  • gerçekten fiber internet veriyor ttnet hemde vaad ettiği hızların üstünde.fakat değil 100 mbit 1 gbitte verse bu fiyatlar düşmedikten sonra anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX4100 -- 21 Şubat 2012; 12:47:01 >
  • evet bugun telekoma gittim ve taseron firmadan onayi bekliyorlar. bu hafta ici tekrar basvurun dediler h. sonu gelir insallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenbuda

İstanbuldayım bina 3 katlı ve kutu bodrum katta gerçi dediğiniz gibi anormal bir fark olacağını bende düşünmüyorum. speedtest sonuçlarım gayet iyi duruyor.

TTNET Fiber İnternet(ÇAKMA FİBER)

O TTNET Mİ?
    TTNET VE 8 MBPS UPLOAD

• ttnet'in fiberoptik altyapısı İstanbul Fatih/Balat'ta var mıdır ? İstediğim zaman adslden fiberoptiğe geçebilir miyim ? Bu adsl olayından bıktım artık.8mbps'a kadar diyip 1mbps'a kadar çıkmıyor.Bugün tvde yeni reklamları dönüyordu.Adamlar gerçekten fiberoptiğe geçmişler sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.