Şimdi Ara

TTNET Fiber İnternet(ÇAKMA FİBER) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
7
Favori
80.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eozenir

EVET ARKADAŞLAR BENDE YANLIŞ BİLİYORDUM. DURUMU ŞİMDİ ÖNCELİKLE DÜZELTELİM. FİBERNET FİBERİN GETİRLDİĞİ YERLERDE VERİLECEK. ÇALIŞMA PRENSİBİ TAMAMEN VDSL2 VE ADSL2+ DAN AYRIDIR. ŞÖYLE. TELEKOM BİNANIZA FİBEROPTİK KABLOYU GETİRECEK VE BİNANIN BİR YERİNE TÜRK TELEKOM LOGOYU KUTUYU YERLEŞTİRECEK BU KUTUYA GENELLİKLE TURUNCU RENKTE FİBEROPTİK İÇİNDEN IŞIK GEÇEN KUTUYU KOYACAK VE O KUTUDA FİBEROPTİK IŞIĞI ETHERNET PORTLARINDAN DAĞITICI CİHAZ YERLEŞTİRECEK. BU CİHAZDANDA EVİMİZE CAT6 KABLO İLE MAVİ YADA SARI BİR KABLO İLE (BİLDİĞİMİZ ETHERNET KABLOSUNUN DAHA HIZLI TRANSFER YAPANI) ÇEKECEK. BU KALOYU HEMEN PC MİZİN ETHERNETİNE TAKIP ÇALIŞTIRAMIYORUZ. BUNUN İÇİN PİYASADAKİ 4 PORTLU ROUTER İLE YANİ BİR ADET WAN PORTU (BU PORTA O ÇEKİLEN KABLOYU TAKIYORUZ) DİĞERLERİNEDE 4 BİLGİSAYARI VEYADA DAHADA ÇOĞALTIP İLGİSAYARA BAĞLAYABİLECEZ. TTNET 4 VEYA 7 PORTLU KABLOSUZ ROUTER VE ACCESS POINT CİHAZI VERİYOR. AMA ISRARLA 7 PORTU İSTEYİN FARK ŞU. NORLAM ETHERNET PORTLARI İKİSİNDE 100 MBPS ZATEN EN YÜKSEK HIZ 100 MBPS GENELDE. AMA KABLOSUZDA 4 PORTLU OLAN B/G KULLANDIĞI İÇİN MAX 54 MBPS TRANSFER EDERİZ NOTEBOOK GİBİ BİR CİHAZLA. AMA 7 PORTLU N UYUMLU OLDUĞU İÇİN YANİ 300 MBPS KABLOSUZDA OLUDĞUNDAN 100 MBPS İN TAM ALABİLİRİZ. AMA YOK BEN ZATEN MASAÜSTÜ KULLANIYORUM DİYORSANIZ KABLOSUZ HİÇ İŞİM OLMAZ DERSENİZ 4 DE 7 DE İŞİNİZİ GÖRÜR. UMARIM AYDINLATABİLMİŞİMDİR. FİBERTE TELEFON İLE HİÇ BİR İLGİSİ YOKTUR. FİBERE GEÇEN ADSL İPTAL EDECEK. TELEFONU YİNE ADSL YOKMUŞ GİBİ DEVAM EDECEK.

Madem telefonla hiç ilgisi yok bu nedir... Yalın fibernet nedemek !!! Bu lafın anlamı ve tam karşılığı nedir ?
    Fibernet zaten telefonsuz zaten tek başına ayrı bir teknoloji ise ? Resmi ağızdan yalın fibernet yazması ne demek oluyor?

TTNET FİBERNET Paketleri ile Yalın FİBERNET alabilir miyim?
    Evet, FİBERNET paketleri ile birlikte istenirse Yalın FİBERNET hizmeti alınabilir; Yalın FİBERNET Paketlerine abone olmak isteyen müşterilerimizin faturalarına Yalın FİBERNET erişimine ait ücretler ayrıca yansıtılacaktır.

yani adamlar domates alana yanında HIYARI zorla satıyolar değil mi ? HIYAR sevmiyosan salatalık parasını yine de ödersin diyorlar üstüne bir de!

ülkemin pazarlanan peşkeş çekilen bu olanaklarını bu şekilde kullanan şirket bana uzay teknolojisini bedava getirse almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 25 Şubat 2012; 5:03:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

quote:

EVET ARKADAŞLAR BENDE YANLIŞ BİLİYORDUM. DURUMU ŞİMDİ ÖNCELİKLE DÜZELTELİM. FİBERNET FİBERİN GETİRLDİĞİ YERLERDE VERİLECEK. ÇALIŞMA PRENSİBİ TAMAMEN VDSL2 VE ADSL2+ DAN AYRIDIR. ŞÖYLE. TELEKOM BİNANIZA FİBEROPTİK KABLOYU GETİRECEK VE BİNANIN BİR YERİNE TÜRK TELEKOM LOGOYU KUTUYU YERLEŞTİRECEK BU KUTUYA GENELLİKLE TURUNCU RENKTE FİBEROPTİK İÇİNDEN IŞIK GEÇEN KUTUYU KOYACAK VE O KUTUDA FİBEROPTİK IŞIĞI ETHERNET PORTLARINDAN DAĞITICI CİHAZ YERLEŞTİRECEK. BU CİHAZDANDA EVİMİZE CAT6 KABLO İLE MAVİ YADA SARI BİR KABLO İLE (BİLDİĞİMİZ ETHERNET KABLOSUNUN DAHA HIZLI TRANSFER YAPANI) ÇEKECEK. BU KALOYU HEMEN PC MİZİN ETHERNETİNE TAKIP ÇALIŞTIRAMIYORUZ. BUNUN İÇİN PİYASADAKİ 4 PORTLU ROUTER İLE YANİ BİR ADET WAN PORTU (BU PORTA O ÇEKİLEN KABLOYU TAKIYORUZ) DİĞERLERİNEDE 4 BİLGİSAYARI VEYADA DAHADA ÇOĞALTIP İLGİSAYARA BAĞLAYABİLECEZ. TTNET 4 VEYA 7 PORTLU KABLOSUZ ROUTER VE ACCESS POINT CİHAZI VERİYOR. AMA ISRARLA 7 PORTU İSTEYİN FARK ŞU. NORLAM ETHERNET PORTLARI İKİSİNDE 100 MBPS ZATEN EN YÜKSEK HIZ 100 MBPS GENELDE. AMA KABLOSUZDA 4 PORTLU OLAN B/G KULLANDIĞI İÇİN MAX 54 MBPS TRANSFER EDERİZ NOTEBOOK GİBİ BİR CİHAZLA. AMA 7 PORTLU N UYUMLU OLDUĞU İÇİN YANİ 300 MBPS KABLOSUZDA OLUDĞUNDAN 100 MBPS İN TAM ALABİLİRİZ. AMA YOK BEN ZATEN MASAÜSTÜ KULLANIYORUM DİYORSANIZ KABLOSUZ HİÇ İŞİM OLMAZ DERSENİZ 4 DE 7 DE İŞİNİZİ GÖRÜR. UMARIM AYDINLATABİLMİŞİMDİR. FİBERTE TELEFON İLE HİÇ BİR İLGİSİ YOKTUR. FİBERE GEÇEN ADSL İPTAL EDECEK. TELEFONU YİNE ADSL YOKMUŞ GİBİ DEVAM EDECEK.

Madem telefonla hiç ilgisi yok bu nedir... Yalın fibernet nedemek !!! Bu lafın anlamı ve tam karşılığı nedir ?
    Fibernet zaten telefonsuz zaten tek başına ayrı bir teknoloji ise ? Resmi ağızdan yalın fibernet yazması ne demek oluyor?

TTNET FİBERNET Paketleri ile Yalın FİBERNET alabilir miyim?
    Evet, FİBERNET paketleri ile birlikte istenirse Yalın FİBERNET hizmeti alınabilir; Yalın FİBERNET Paketlerine abone olmak isteyen müşterilerimizin faturalarına Yalın FİBERNET erişimine ait ücretler ayrıca yansıtılacaktır.

yani adamlar domates alana yanında HIYARI zorla satıyolar değil mi ? HIYAR sevmiyosan salatalık parasını yine de ödersin diyorlar üstüne bir de!

ülkemin pazarlanan peşkeş çekilen bu olanaklarını bu şekilde kullanan şirket bana uzay teknolojisini bedava getirse almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2boas -- 25 Şubat 2012; 6:50:05 >

• valla ben bostancıda oturuyorum erenköy telekom a bağlıyım şimdi aradım kusura bakmayın sizin telekom müdürlüğü bu hizmeti sağlıyamıyo dediler...koskoca kadıköyde bu hizmet yoksa nerede vardır..o kadar reklam yapılıyor çok ilginç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abilgen73

valla ben bostancıda oturuyorum erenköy telekom a bağlıyım şimdi aradım kusura bakmayın sizin telekom müdürlüğü bu hizmeti sağlıyamıyo dediler...koskoca kadıköyde bu hizmet yoksa nerede vardır..o kadar reklam yapılıyor çok ilginç...

Aynen banada İzmirin göbeğinde sizin bölgede hizmet verilmiyor denildi.
  • son aldığım bilgiye göre Ümraniye Telekom Alt Yapı Sorumlusunun Verdiği Bilgi:

Gerçek Fiber İçin; eve muhakkak cat6 kablo girmeli ve router ile kullanmalıyız. piyasadaki kablosuz routerler ile.

Ve Bazı Netlimitsiz Müşterilerine Posta ile yada maille bilgi verilmiş. paketleri 20 mbps olarak fibernete geçilecek diye. aslında bu oraya tam fiber geldiğini anlamına gelmez. bildiğimiz saha dolabını yükseltmek yani fiber kabloyu saha dolabına çekmek. ordan yine aynı kullandığımız sistemde devam etmek. ama bu gerçekten işte çakma fiber. gerçek fiber değil. bu yüzdende fiberin tam gelemediği yerlerde müşterileri fiber hıza bir nepzede olsa yaklaştırmak istememizdir. ama paketler karışmasın diye onuda Fibernet adı altında topladık demesi. Kısacası artık bütün uygun hatların sınırlarını kaldırmak istemesidir. eğerki adamın binasında fiber kutu yok. yani tam fiber tesisatı. ama adamın adsl hattı 20 yada 16 falan destekliyorsa orda gerçek fiber olmadığı için telefondan adsl yi max hıza çıkartmak. ama tabikki tam 50 mbps yada 100 mbps için gerçek fiber olması lazım.

Telekom Ümraniye Müdürlüğü Apt Yapı Sorumlusu Ve Planlama Bölümünden Aldığım Bilgidir.

• Telefon hizmetinide fiber üzerinden alıyoruz.Eski telefon hatları iptal oluyor.Telefon numarası bile değişiyor.
  • Merhaba arkadaşlar

Sizinle mutluluğumu paylaşmak istedim artık ben bir TTNET mağduru olmuyacağım MUĞLA/BODRUM ilçesine türkcell/süperonline fiber çalışmalarına başladı şuan her bir tarafı delip deşiyorlar mutlaka bodrumu en azından merkezi kaplamadan durmazlar bende bu saftirik TTNET denen beladan 5-6 ay içinde kurtulurum darısı başınıza.

Not:Ben en azından 5 yıl daha beklemiyordum BODRUM'da fiberi ne hikmetse başladılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Merhaba arkadaşlar

Sizinle mutluluğumu paylaşmak istedim artık ben bir TTNET mağduru olmuyacağım MUĞLA/BODRUM ilçesine türkcell/süperonline fiber çalışmalarına başladı şuan her bir tarafı delip deşiyorlar mutlaka bodrumu en azından merkezi kaplamadan durmazlar bende bu saftirik TTNET denen beladan 5-6 ay içinde kurtulurum darısı başınıza.

Not:Ben en azından 5 yıl daha beklemiyordum BODRUM'da fiberi ne hikmetse başladılar.

yağmurdan kaçarken doluya tutulmayında
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Merhaba arkadaşlar

yağmurdan kaçarken doluya tutulmayında

Şuan evimdeki internet güzel önce ofiste denerim sonra üst kat komşumu kandırır bende geçtim bak derim duruma göre geçerim TTNET'in bize öğrettiği en güzel şey dene dene yapma yapma sorgula uygula

• Bizim buraya çekmişler fiberoptik kablosu
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingDwa®F

Tüm TTNET Fiber İnternet paketlerinde upload hızı 1 Mbps'dir.

olay bu kardeş gerisine TEK KELİME DEMEM, 5 PARA ETMEZ

SEN GİT DÜNYANIN PARASINI VER SONRA UPLOAD HIZI 1 Mbps olsun

UNUTMAYIN upload hızı bazı uygulamalarda download ı çok etkiler..

Değil 50TL ayda 10TL vermem
  • quote:

son aldığım bilgiye göre Ümraniye Telekom Alt Yapı Sorumlusunun Verdiği Bilgi:

Gerçek Fiber İçin; eve muhakkak cat6 kablo girmeli ve router ile kullanmalıyız. piyasadaki kablosuz routerler ile.

Ve Bazı Netlimitsiz Müşterilerine Posta ile yada maille bilgi verilmiş. paketleri 20 mbps olarak fibernete geçilecek diye. aslında bu oraya tam fiber geldiğini anlamına gelmez. bildiğimiz saha dolabını yükseltmek yani fiber kabloyu saha dolabına çekmek. ordan yine aynı kullandığımız sistemde devam etmek. ama bu gerçekten işte çakma fiber. gerçek fiber değil. bu yüzdende fiberin tam gelemediği yerlerde müşterileri fiber hıza bir nepzede olsa yaklaştırmak istememizdir. ama paketler karışmasın diye onuda Fibernet adı altında topladık demesi. Kısacası artık bütün uygun hatların sınırlarını kaldırmak istemesidir. eğerki adamın binasında fiber kutu yok. yani tam fiber tesisatı. ama adamın adsl hattı 20 yada 16 falan destekliyorsa orda gerçek fiber olmadığı için telefondan adsl yi max hıza çıkartmak. ama tabikki tam 50 mbps yada 100 mbps için gerçek fiber olması lazım.

Telekom Ümraniye Müdürlüğü Apt Yapı Sorumlusu Ve Planlama Bölümünden Aldığım Bilgidir.

eve kadar fiber ttde çok az kullanılan bişey. t11 dedikleri kabinler ile binaya fiber giriyor ve evlere yine cat6 ile,tabi müteahit evi öyle yaptı ise, çıkıyor.haliyle 100 mbit gibi hızları teorik olarak sorunsuz alıyorsunuz vdsl ile.ama burdaki fiber sadece taşıma amaçlı.bi metro ethernet gibi simetrik 10 Gbit değil bildiğiniz dsl teknoloisi.kaldıki eve kadar gerçekden fiber gelen projeelrde bile adam gibi bi fiber paketi olmadığı için yine adsl yada vdsl alacaksınız ,sorun yok yani dsl sonuna kadar.reklamlarında da bahsediyordu dsl daha iyi fiberden diye.ayrıca kotaylada oalcak i değil bu

• quote:

Orijinalden alıntı: baranumut

quote:

Çıldıracak gibi oluyorum ya ne bu 1Mbps ?

allahın japonyası bile 100mbits/20 veriyor
  • adil kullanım kotaları halen komik durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: PORSCHEM

quote:

quote:

Allahın japonyasımı ? :):)
    teknoloji devi adamlar.
  • quote:

quote:

quote:

50 megabit ve 100 megabitte upload hızı 2 megabit.

quote:

20 Mbps'ye kadar hızlı TTNET FİBERNET Paketlerinde upload hızı 1 Mbps, daha üst hızlarda hizmet sunan TTNET FİBERNET Paketleri'nde ise 2 Mbps'dir.

http://www.ttnet.com.tr/web/307-2712-1-1/tur/destek/destek_-_bilgi_bankasi_-_sikca_sorulan_sorular_-_baglanti_cesitleri/ttnet_fibernet_paketleri_

• quote:

Orijinalden alıntı: UMP

quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

Boşuna kasmayın beyler, adamlar zaten SSS kısmında ilk soru da kendileri cevaplamışlar,

FiberNET Nedir?

FiberNET santrale kısa mesafelerdeki abonelere yüksek bant genişliği sunulabilen internet hizmetidir. TTNET Fiber İnternet hizmeti VDSL2 teknolojisi ile sunulmaktadır.

VDSL2=Fiber İnternetmi yani? Fiber interneti senelerdir yanlışmı tanıyoruz?

tt dslden vazgeçmez çünkü telefon hattı gerektiriyor.iletim fiber kablo ile olsada teknoloji dsl olduğu için sorun yok.ayrıca harbiden fiber projeleir de var ama eser miktarda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

quote:

quote:

Allahın japonyasımı ? :):)
    teknoloji devi adamlar.

Tabii adamlar Gökdelen in içinden otoban geçirmeyi biliyorlar
    ne bileyim harikaları var ancak gel gelelim kiii
    650yen lik ürün alacaksınız 1000yen verdiniz..hemen satıcıdan bozuk para almamak için 150yen daha verdiniz ..size vermesi gereken 500yen tabii...
    ancak adamlar bu hesabı bile yapamıyor 150 yeni geri çeviriyor.. üstüne 350yen daha veriyorlar ... japonyada nereye giderseniz gidin bence TEST edip onaylayın...kafaları zeki ancak basit hesaplar zor onlara

ve Japonya çok pahalı bir yer işsizlik çok deprem vurmuş radyasyon vurmuş adamlara..

neyse 20mbit HIZ için 1mbit upload YETERSİZ!!
    100mbit hız içn 2Mbit upload 50de1i yapar ki 4096kpbs internet hızında bile upload 1024kbps.. yani 4 te biri kadar...

unutmayın DÜŞÜK UPLOAD hızı sizin DOWNLOAD hızınızı dogrudan etkiler..örneğin FOREX ekranı kullanırken alt köşede down ve upload hızları gösteriliyor upload DONMALARA SEBEP oluyor mail yollarken forex te

YANİ sonuç olarak İsteseler çok rahat upload hızını 25MBİT yapabilirler 100mbit bağlantı hızında.ANCAK illa kısa yoldan ZENGİN olacakalrya..nasılsa aboneler SSAF koşa koşa gelecekler diye bekliyorlarya..yapsınlar bakalım 1mbit...
    NEYMİŞ ADİL kullanım limiti miş..
    SANKİ kamyon bu üstüne yük çok koyunca AMORTİSMAN GİDERİ ARTIYOR..

• http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Sn7pNTsY5iY

Başımızda böyle bir bakan varken bu ttnet'in yaptıgı cok da anormal degil
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.