Şimdi Ara

TTNet Fiber - Superonline Fiber Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anda TTNet ADSL 8mbit limitsiz abonesiyim. Buraya TTNet Fiber altyapısı döşedi yakın zamanda da kullanıma hazır olacak fakat ADSL'den Fiber'e geçmek konusunda bazı tereddütlerim var. Bu arada oturduğum yerde Superonline Fiber altyapısı da varmış, TTNet taahhütüm bitmek üzere olduğu için bu da bir seçenek şu anda. Ne zorun var da ADSL'den Fiber'e geçmekte tereddüt ediyorsun demeyin mesajın sonunda açıkladım
    Sizden ricam öncelikle şu yönlerden TTNet Fiber ve Superonline Fiber'i karşılaştırmanız: (Sadece Fiberleri, ADSL'leri karıştırmayalım )

1- Video İzleme: Superonline Fiber'de Youtube ve benzeri sitelerden HD, hatta bazen SD video izlemede sıkıntı yaşayanlar (takılma, yavaşlık vs.) varmış. Bu tüm/çoğu Superonline Fiberlilerde kronik midir, belli bölgelere mi özgüdür, rastlantısal mıdır yoksa nadir midir? TTNet Fiber'de durum nedir?

2- Torrent: Yine Superonline Fiber'de hız normal olduğu halde Torrent indirmede yavaşlıklar olduğuna dair şikayetler okudum. Sorum yine aynı: Bu tüm/çoğu Superonline Fiberlilerde kronik midir, belli bölgelere mi özgüdür, rastlantısal mıdır yoksa nadir midir? TTNet Fiber'de durum nedir?

3- Ping, Online Oyunlar: TTnet Fiber mi yoksa Superonline Fiber mi bu konuda daha başarılıdır?

4- Stabilite: TTNet'ten Superonline'a geçmekteki en büyük çekincem bu şu anda. Oturduğum yerde TTNet saha dolabı evin hemen yanında, 8mbit hızı sorunsuz alıyorum, pingim speedtestte 10, AKK'den hızım düşürülünce sonraki ayın 1'inde hemen normale geliyor, en önemlisi de 7/24 daima internet kesintisiz olarak mevcut, herhangi bir kopma veya 8mbit hızımda azalma, dalgalanma günün en yoğun saatlerinde bile mevcut değil. Superonline Fiber'e geçsem bu konularda sıkıntı yaşar mıyım?

5- Genel: Standart bir internet kullanıcısı için (bu ben değilim ) internette dolaşma hızı, bağlantı sorunsuzluğu vs. gibi konularda hangi firma 1 adım daha öndedir?

Şimdi gelelim ADSL'den fibere geçmekteki tereddütlerime Arkadaşlar evimde modemime bağladığım bir adet NAS cihazım mevcut, modemim Linksys x3000 bazı ekstra özellikleri var; gigabit Ethernet portları mevcut böylece PC'den NAS'a çok hızlı veri aktarabiliyorum, 300mbit wifi router özelliği mevcut böylece evde tablet,telefon ve televizyonlara DLNA üzerinden HD yayın yapabiliyorum. Ve en önemlisi bu modemde 1 adet WAN girişi mevcut fiber internet için. Meselenin özüne gelirsek, eğer TTNet beni Hipernet'e geçirirse VDSL'ye çevirecek hattımı ve bu modem VDSL desteklemiyor, modemi kullanamayacağım. Eğer TTNet evime kadar fiber döşeyip Fibernet'e geçirirse de dandik 1 adet Tılgın modem sahibi olacağım ve seçme hakkım olmadan bu modemi kullanmak zorunda kalacağım, yine kendi modemimi kullanamayacağım. Evdeki DLNA yayınımı sürdürebilmek için şu an sahip olduğum modemi kullanmak zorunda olduğumdan TTNet Fiber bana uygun değil gibi gözüküyor. Superonline Fiber'de ise yine Tılgın modem veriliyor ama yanılmıyorsam ufak ayarlamalarla Tılgın yerine kendi WAN girişli modemimi kullanabiliyorum, bu yüzden kafamda taahhüt bitince TTNet ile vedalaşıp Superonline Fiber'e geçmek var. Fakat TTNet'in kutusu evin hemen önünde, gerçi fibere geçince kutuya mesafenin önemi kalıyor mu bilmiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

• Modemde mac klone ozelliği varmı? Ayrıca tilgin routerdan ethernet kablosuyla kendi modeminize interneti ulastrabilirsiniz ve gene eski sistem devam eder sorun olmazki.Aylık internet kullanımı nekadar? Download upload olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

Modemde mac klone ozelliği varmı? Ayrıca tilgin routerdan ethernet kablosuyla kendi modeminize interneti ulastrabilirsiniz ve gene eski sistem devam eder sorun olmazki.Aylık internet kullanımı nekadar? Download upload olarak

Hocam haklısınız ethernet ile ulaştırabilirim fakat 2 ayrı cihazla uğraşmak istemiyorum (zaten bilgisayar, modemin oldğu yer epey sıkışık:-) ve gerekli değilken böyle bir dayatma yapılması hoşuma gitmiyor.

Modemimin mac clone özelliği var evet.

• Zaten tilgin routerın calısma mantığıda mac clone diye biliyoru aynı mac adres yapılınca sizin cihaza internet gelir ama 2 ayrı cihaz diye üşenmeyin bence sonra hep suçu sizin cihaza atcaklar en ufak sorunda :) ama aylık veri kullanımı nekadar?

• quote:

Zaten tilgin routerın calısma mantığıda mac clone diye biliyoru aynı mac adres yapılınca sizin cihaza internet gelir ama 2 ayrı cihaz diye üşenmeyin bence sonra hep suçu sizin cihaza atcaklar en ufak sorunda :) ama aylık veri kullanımı nekadar?

Taahhüt vermeyi düşünmüyorum o yüzden rahatım o konuda Download-Upload değişiyor genellikle 50 gb dolmuyor, 2-3 ayda bir yüklenirim onu da turbo butonla çözmeyi düşünüyorum.
    Evet superonline için öyle fakat anladığım kadarıyla ttnet öyle bir ayar çekmiş ki kendi verdikleri modemler dışındaki bir modemle mac clone yapılsa bile fibernet kullanmak imkansız

• Benim bildiğim imkanlı SOL ttnet fark yok.taahütsüz olarak SOL yüklü miktarda para geçirir bilginiz olsun

• Süperonline yurt dışı bağlantılarını sınırlıyor.
    Satın aldığı kotası bitince video dur vs dir her şeyi yavaşlatmaya başlıyor bu konuda devletin getirdiği içerik filitrelerini kandi cebi için de kullanan tek ISP benim bildiğim.
  • Valla araştırdığım kadarıyla TTNet'te öyle bir imkan yok.
    Yani çok mu kötü video izleme, oyun oynama, torrent superonline'da?

• quote:

Orijinalden alıntı: UAngelo

Valla araştırdığım kadarıyla TTNet'te öyle bir imkan yok.

SOL kötü değil ancak.Aktivasyon ve kurulum parası 150tl+ küsür tl falandı o açıdan taahütsüz bi şekilde can yakar :) anca devir almanız lazım :) Yoksa SOL online oyunda ping olarak 3-5 ms daha iyidir ttnete göre.Ben Goonet bayiisiyim genelde akksiz vdsl satısı yaparım ama tüm ıssleri kullanan tanıdıklarım var yada sürekli internet cafelere gittiğim için hepsini kullanan gördüm :)
  • quote:

quote:

Valla araştırdığım kadarıyla TTNet'te öyle bir imkan yok.

SOL kötü değil ancak.Aktivasyon ve kurulum parası 150tl+ küsür tl falandı o açıdan taahütsüz bi şekilde can yakar :) anca devir almanız lazım :) Yoksa SOL online oyunda ping olarak 3-5 ms daha iyidir ttnete göre.Ben Goonet bayiisiyim genelde akksiz vdsl satısı yaparım ama tüm ıssleri kullanan tanıdıklarım var yada sürekli internet cafelere gittiğim için hepsini kullanan gördüm :)

Peki superonline'ın torrent ve video izleme konusunda bahsedilen sıkıntılarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

• Belli saatlerde belli bölgelerden uygulanan bir kısıtlama bölgenizde çok SOL kullanıcısı varsa bu kısıtlamalar çok oluyor :) Eger nadir kullanan varsa rahat oluyosunuz :)
  • quote:

Belli saatlerde belli bölgelerden uygulanan bir kısıtlama bölgenizde çok SOL kullanıcısı varsa bu kısıtlamalar çok oluyor :) Eger nadir kullanan varsa rahat oluyosunuz :)

Anladım hocam teşekkür ederim

• quote:

quote:

Belli saatlerde belli bölgelerden uygulanan bir kısıtlama bölgenizde çok SOL kullanıcısı varsa bu kısıtlamalar çok oluyor :) Eger nadir kullanan varsa rahat oluyosunuz :)

Anladım hocam teşekkür ederim

Yada akksiz paket alcaksınız :)
    16 mbit 129
    32 mbit 159 tl gibi :)
  • ping = superonline
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.