Şimdi Ara

TTNet Hat Hızı Arttırma Talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anda türk telekomun 16mbpsye kadarlık 64 liralık tarifesini kullanmaktayım. Modem arayüzünden hattımın alabileceği internet hızı değerlerini kontrol ettim ve sonuçlar şu şekilde:

SNR Seviyesi :9.4 12.6 db
    Hat Zayıflaması :36.2 21.1 db
    Veri Hızı :7168 796 kbps

Sırasıyla download ve upload seviyeleri bu şekilde. Pek bilgili değilim fakat bu verilere göre alabileceğim maksimum hız 8mbps oluyor galiba. Bu durumda internet hat hızını mı arttırmam gerekir? Bunun için türk telekoma başvursam talebim karşılanır mı yoksa bulunduğum konumun genel internet altyapısı buna izin vermeyebilir mi? Ayrıca abone olduğum paketi de değiştirmem gerekir mi?

Bir de son olarak modem ile ilgili(özellikle wifi ile) sorunlar yaşıyorum. Yeni modem almayı düşünüyorum. Yukarıda yazdığım sorunları da düşünüp modem tavsiyesinde bulunursanız çok sevinirim.

• Türk Telekom'a başvurabilirsin ancak çok fazla abonenin bunu yapması gerekir diye biliyorum. Yani tek bir kişi istedi diye gelip altyapıyı değiştirip, kutuya kadar yenileme yapacaklarını hiç ama hiç sanmıyorum. Ne kadar çok abone ve o kadar yükseltme için başvuru olursa dikkate alırlar. Ama mutlaka siz bu durumu Türk Telekom'un hizmet binasına gidip bizzat bildirin. Telefon ya da bayii'de pek dikkate almazlar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu değerler 16mbit için yetersiz.

Ya santral uzak ya da bina içi kablolamanız sorunlu.

Bu değerlere göre daha yukarısı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

• kardeş biz 4 bina imza topladık olmadı ama karşı binaya telekom çalışanı taşındı fiber geldi bilmem anlatabildimmi :)
  • koyde falan oturmuyorsan muhtelemen en az 50 mbps hız alırsın

20 bin hanenin 15 bin hanesinde en kötü FTTC var.

444 0 375 i ara. Kaç mbps hız alabileceğini öğren

ya dahttps://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

buradan sorgulayabilirsin
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Benim sormak istediğim bir soru var. Şimdi verdiğiniz linkte türknetin size verebileceği maksimun hızı gösteriyor mu yani türknet yapa sisteminde olmazsam 16 verirler eğer bölgemde yapa var ise 24 ve üzeri alabilirim yani, ben böyle anladım. Ama milleni ve vodefone nun fiber sorgulamasında maksimum 41 mphs hız alabileceğimi yazıyor. Telekom müşteri hizmetlerini arayıp söylediğimde mevcut modem arayüzündeki hat değerlerime bakıp bana 19 mphs alırsınız vdsl yok diyor ama modemim sadece adsl destekli olduğu için modeme maksimum 19 mphs hız geliyor diye düşünüyorum eğer vdsl destekli modem alsam maksimum alacağım hız modem arayüzünde yükselir mi? Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet Hız Arttırma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    yani telekom müşteri hizmetleri de neye göre söylemiş onu garip

modun adsl modu. Hat değerlerin değişir mi bilmiyorum. Sonuçta vdsl modem de alsan yine adsl modunda kullanacaksın modemi ve internetini

41 mbps çıktığına göre demek ki vdsl alt yapısı var bulunduğun bölgede

müdürlüğe gidip net bilgiyi alabilirsin bence. Eğer yakınında bir Türk Telekom müdürlüğü varsa
    Müşteri hizmetleri modem arayüzündeki maksimum değeri söyledi bana. Ttelekom merkez binası benim 1 km uzağımda ve bana direk ordan geliyor kablo. Gidip sorduğumdada bana orası taşra bölgesi dedi ve vdsl yok dedi bana alt yapıyı sorgulattığımda 41 mphs hız gösteriyor dedim, bir şey diyemedi. 24 mphs alsam yetecek bana.

tekrar müdürlüğe gidip zorla ben 24 mbps hız istiyorum de.

1 km mesafede 24 mbps hız verebiliyorlardır diye tahmin ediyorum
    Gidip bir daha soracağım sonuç alacağımı pek sanmıyorum.

mesafe çok uzak değil

bence kurtarır ama kopma olursa bu sefer de vdsl modemi boşuna almış olacaksın

yani denemek istesen bir türlü denemek istemesen bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrvrd1996

Müşteri hizmetleri modem arayüzündeki maksimum değeri söyledi bana. Ttelekom merkez binası benim 1 km uzağımda ve bana direk ordan geliyor kablo. Gidip sorduğumdada bana orası taşra bölgesi dedi ve vdsl yok dedi bana alt yapıyı sorgulattığımda 41 mphs hız gösteriyor dedim, bir şey diyemedi. 24 mphs alsam yetecek bana.

1 km mesafe varsa TT dan Vdsl alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

koyde falan oturmuyorsan muhtelemen en az 50 mbps hız alırsın

20 bin hanenin 15 bin hanesinde en kötü FTTC var.

444 0 375 i ara. Kaç mbps hız alabileceğini öğren

ya dahttps://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

buradan sorgulayabilirsin

Hocam turknetin sitesinde maksimum 16 mbps gösteriyor. Galiba bu hızı geçemiyorum. Bayram sonrasında türk telekomu arayıp talepte bulunucağım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Decoluce -- 1 Eylül 2017; 18:24:45 >
  • Decoluce D kullanıcısına yanıt
    Altyapıda vdsl yoktur büyük ihtimal olsada şuanki değerlerden farklı olmaz. Kablo mesafesi 3 km yakın gibi duruyor. Vdsl 400 metre mesafede mantıklıdır

• Hocam modem çok eski sürekli kopup duruyor diğer odalardanda zor çekiyor. Almışken airties 5760 mı öyle bir modem vardı onu alayım almışken. Bakalım gidip bir sorayım.

@muratoto

Hocam 1 km var belki daha fazladır çünkü kablo direk bana gelmiyor sonuçta bilmem kaç tane ek vardır snr değerimde pek kabul edilir seviyede değil. Müşteri hizmetleri maksimum 19 civarı alınır dedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.