Korktuğum başıma geldi arkadaş 3 gündür nette kopmalar oluyordu adamlar hızımı düşürür diye aramıyordum bile dün gece işe gittim abimde net koptu diye ttneti aramış adamlar 10 mgbit aldığım hızı 5 mgbite düşürmüşler bide zam geliyor 50 gb akk cabası yıl sonunda taahhüt bitiyor kapattırıcam neti arkadaş bu nedir resmen alay geçiyorlar
arayarak tekrar yükseltebilirsinz ama tekrar kopma yapabilir. yetkimiz yok derlerse yetkili birine bağlayın dersin
quote:
Orijinalden alıntı: ghostweb
arayarak tekrar yükseltebilirsinz ama tekrar kopma yapabilir. yetkimiz yok derlerse yetkili birine bağlayın dersin
inşallah dediğin gibi olur ttnetten kurtulucam yıl sonunda bıktırdılar boyuna zam zam
Ben TTnet in hızından ve fiyatından şikayet etmeyeceğim ama 30 dakikada bir zınk diye bağlantının kopmasından fenalık geldi bana da...
Benimde yaklaşık 3 haftadır 2 - 2,5 mbit lerde sürünüyordu. 2 kere arıza kaydı yazdırdım. 1 saat önce bilgisayarı açınca umutsuzca girip bi bakayım dedim modem arayüzüne. 8mbit olmuş tekrar. Neden düştü, neden bunca çabaya rağmen haftalarca süründü, neden bi anda yükseldi.. TTnet'i anlamak zor. Umarım yine saçmalayıp düşürmezler
( Hele operatördeki hatun santraliniz desteklemiyor demez mi Şehrin göbeğindeyiz, bunca zaman desteklemiş şimdi mi desteklemiyor )
Selamlar arkadaşlar,son 1,5 haftadır oldukça sinirliyim ve sizlerin de yaşadığı problem şuan benim başımda mevcut...
Öncelikle stabil şekilde 8mbit alabildiğimi belirtmek istiyorum.Son 1,6 haftadır hızım düşürülüyor ve ben 4440375 arayarak gerekli güncellemeyle hızımı 8mbit'e sabitlettiriyorum.
Yaklaşık 1 saat önce hız problemi yasadım ve 4440375 arayarak gerekli güncellemeyi yaptırdım ve hızımı 8mbit'e sabitlettirdim. Bu güncellemeyi yaptırırken özellikle hızımın 8 mbit'e sabitlenmesi konusunda kayır olusturttum.Yaklasık 30 dakika önce hızım 2mbit'e düşürüldü.Tekrar arayıp güncelleme yaptırmaya kalktıgımda,bulundugum ilçenin santralinden kendilerine bilgi geldigini ve hattımın bu kadarını destekledigini söylediler.Bu yanıt hemen nasıl geldi şaşırtıcı...
Lütfen ne yapmam gerektigi konusunda bana da fikir verin dostlar,muhakkak bu problemi yasayıp çözenler olmuştur.
Asagıda ttnet'e yazmayı düsündügüm şikayet dilekçesi bulunmaktadır.Şikayet dilekçesinin içeriginde 8 mbit'i stabil alabildigime dair screenshot'ın bulundugu bir linkte vardır.
''Sayın yetkili;Halen hazırda kullanmakta olduğum 8mbit'e kadar internetimin son 1,5 haftadır bilgim dışında hızı düşürülmektedir. 4440375 destek hattını arayarak ve gerekli güncellemeleri yaptırarak hızımı tekrar 8mbit'e çıkarttırmaktayım.Fakat açıkçası artık sürekli aynı işlemleri yapmaktan ve bu manzarayla karsı karsıya kalmaktan oldukca sıkıldım. Bulundugum ilçenin adsl santraliyle ilgili bir problemim(kesinti,kopma v.s.) kesinlikle yok ve sıkıntısız 8mbit alabilmekteyim.Bununla ilgili ekran görüntüsü ise asagıdaki linktedir.
Konu ile ilgili kalıcı çözüm getirlmediği çalışanlarınız kendi kafalarına göre hareket etmemeleri konusunda uyarılmadıgı takdirde öncelikle yasal yollara basvuracagımı ve devamında ise farklı internet saglayıcılarına yönelecegimi tarafınıza bildirmekteyim.Teşekkürler...''
Dostlar; Normal şartlarda 8mbit hızı rahatlıkla alabiliyor ve kullnabiliyorum.
Keza 4440375 ttnet destek hattını aradığımda yaklaşık 2mbit'e düşürülen(gıcıklığına veya başka nedenden ötürü) adsl hızım gerekli güncellemeler yapıldığında tekrar 8mbit'e çıkabiliyorsa,ben modem arayüzümde birazdan aşağıda ekran görüntülerini paylaşacağım hızı görebiliyorsam ve ben belirttiğim gibi problemsiz ve stabil şekilde bu hızı kullanabiliyorsam demek ki sorun yok ve sorun bende değil(sorun kafasına göre iş yapanlarda muhtemelen) öyle değil mi?
Dolayısıyla öne sürdüğüm fikir ve birazdan paylaşacağım ekran görüntüleri itibariyle bana kalkıpta ''hattınız 2mbit v.s kaldırıyor'' açıklaması ve mazereti geçerliliğini ver gerçekçiliğini tamamen yitiriyor.
Eğer ben gerçekten bu hızı alamayacak pozisyonda olsam veya altyapıda problem olsa, 4440375 ttnet destek hattından güncelleme yaptırdığımda asla hız 8mbit'e sabitlenemez ve ben bu hızı göremem,alamam,problem yaşarım. Dolayısıyla ttnet destek hattı da ''gerekli güncellemeleri gerçekleştirdik fakat malesef hızınız bu kadar 8 mbit alamıyorsunuz'' cevabını verirdi ve bende daha müsterih olurdum.
Keza en son paragrafta yazdıklarımı da az önce ttnet destek hattında konustugumuz bayanla doğrulamış bulunmktayız.Kendisi de benimle aynı fikirde ve ''herhangi bir problem görünmüyor'' cevabını verdi.
Korktuğum başıma geldi arkadaş 3 gündür nette kopmalar oluyordu adamlar hızımı düşürür diye aramıyordum bile dün gece işe gittim abimde net koptu diye ttneti aramış adamlar 10 mgbit aldığım hızı 5 mgbite düşürmüşler bide zam geliyor 50 gb akk cabası yıl sonunda taahhüt bitiyor kapattırıcam neti arkadaş bu nedir resmen alay geçiyorlar
Hat değerleri iyi seviyede değilse kopar tabiki.
Aynı şeyi yaşadım bugün.
Benim şöyle bir durumum var. Ben netlimitsiz paketini kullanıyorum. 6 Mbit alıyordum; ama kopma sorunları yaşıyordum arada. Fakat, çok şikayet edilecek kadar da değildi. Bir alt komşumuz da aynı durumdaydı, kontrol etmişler hattı. Sonra 8 Mbit'e çektiler şu an stabil olarak kullanıyor. Benim de başım kel mi deyip aynı şeyi yaptım. Dediler arıza kaydı yapalım TT görevlileri kontrol edecekler altyapınızı diye. 6'dan hızımı 4'e çekmişler. Sorun çözülmüştür ve hattınız iyi değerde şeklinde de geri dönüş yapmışlar. Benim derdim zaten 8 MBit'te stabil kullanmaktı. Yetkilileri aradım; onlarda hızda yükselme gibi bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Benim komşum hızını 1'e düşürdürmüştü. Sonra aradığında 2-4-6-8 olarak sıra sıra denemişlerdi. Şimdi bakıyorum ulaşılabilir hız 6.1 mbit, aldığım 4 mbit. Resmen aradığıma pişman ettiler. Ben diyorum benim hızımı bari alabildiğim hız 6,1ken o değerlere yükseltin. Diyor ki öyle bir yetkimiz yok. Biz yükseltme yapamıyoruz. E ne işe yarıyorsun sincap? Ben de tekrardan sorunun düzelmediği ile alakalı arıza kaydı oluşturdum. Lan resmen İstanbul'da Avrupa'nın orta yeri Güngören'de çektiğimiz sıkıntıya bak.
Tekrardan arıza kaydı oluşturdum. Dedim böyle böyle. 6'da iken biz 8 beklerken 4'e düşürmüşsünüz, sorunum devam ediyor diye. Umarım bir halta yarar. Resmen korktuğum başıma geldi. Aramaktan çekiniyordum düşürürler, içine ederler diye. Nitekim öyle de oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34
quote:
Orijinalden alıntı: hakanbb
Hat değerleri iyi seviyede değilse kopar tabiki.
1,5 senedir sıkıntısız 10 mgbit gelıyordu evin 200 metre ılersinde saha dolabı var hat degerlerımde cok ıyıdı sımdımı kotu oldu degerler kafalarına göre iş yapıyolar ya bide arayınca çok bilmişler gibi ttnetin dns ayarlarını yaptırıyolar bana
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme