Şimdi Ara

TTNET'in fiber için koyduğu kutu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar apartmanına fiber gelen arkadaşların bildiği gibi TTNET kocam bir kutu koyuyor içinden kabloların geçtiği ve interneti sağlayan sonlandırıcı kutu tarzı. Merak ettiğim zemin katta oturduğumdan bu kutu bizim duvara konulsa aramızda sadece 30 santimlik bir duvar kalacak ve o duvarın ardında da oturduğumuz oda var. Bu kutu radyasyon yayar mı bilgisi olan var mı ? Eğer yayıyorsa bunu oraya değilde kömürlüğe koydurtacağım. Gerçi kömürlügünde hemen üstü yine oturduğumuz oda. Yani orda da 30 santimlik bir duvar var ama oda da ki kadar etkilemeyebilir. Kısacası bu kutu radyasyon yayıyor mu bilginiz mi varmı ?

• senın odadakı elektırık kablosu radasyon yayıyıor mu ?
    baz ıstasyonu ıle karıstırıksın sen,
  • Arkadaşlar baz istasyonuyla falan karıştırmadım. Birşeyin radyasyon yayması için illaki baz istasyonu yada o tarz birşey mi olması mı gerekir ? O zaman bilgisayarlar monitörler hiç radyasyon yaymıyor yani ? Isı dalgası yayan herşey radyasyon yaratır. Elektrik radyasyon yaymıyor mu sanıyorsunuz ? Evimizden geçen elektirk kabloları da radyasyon yayıyor ama akımı düşük olduğu için bundan etkilenmiyoruz ancak 60 haneyi besleyen bir kutudaki elektrik ve internet akımı bana öyle geliyorki vücudu oldukça etkileyecek bir radyasyon alanı oluşturacaktır. BU nednele sormak istedim bu konuyu bu işten anlayanlara.
  • Ciddi bir elektrik alanı ve radyasyon yayımı olmayacaktır. Kutu içinde iki adet switch var gibi düşünün. Genelde 1000 VA kesintisiz güç kaynağı bulunuyor. İçiniz rahat olsun.
  • Ah bize de getirseler koysalar o kutulardan, kucağıma alır da uyurum. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Ah bize de getirseler koysalar o kutulardan, kucağıma alır da uyurum. :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım ne radyasyonu ne zararı? Biz o kutuyu apartmanda görebilmek için "Fiber Duasına" çıkıyoruz hergün. Keşke bizim apartmanada koysalar bizim salona kurmalarına razı olurum. Merak etme hiç bir zararı olmaz. Hatta kutunun yanında resim çekilip hava atanlar var o derece rezil adsl bağlantıları yani düşün artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saygi

Ciddi bir elektrik alanı ve radyasyon yayımı olmayacaktır. Kutu içinde iki adet switch var gibi düşünün. Genelde 1000 VA kesintisiz güç kaynağı bulunuyor. İçiniz rahat olsun.

Hocam apartmanda superonline fiber de. Onun kutusu bunun 3 te 1 i kadar. Kocaman kutuyu görünce de aklıma bu tarz birşey geldi doğal olarak. Zaten evde kanser olupta atlatan biri var. Millet yararlanacak diye ben o riski tekrar göze alıpta o kutuyu dairemin altına koydurtamam doğal olarak. Ama dediğim gibi elektrikten çok interneti saglayan kablolardan geçen magnetik alan ve ya o tarz şeyler beni şüphelendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyosan

Arkadaşım ne radyasyonu ne zararı? Biz o kutuyu apartmanda görebilmek için "Fiber Duasına" çıkıyoruz hergün. Keşke bizim apartmanada koysalar bizim salona kurmalarına razı olurum. Merak etme hiç bir zararı olmaz. Hatta kutunun yanında resim çekilip hava atanlar var o derece rezil adsl bağlantıları yani düşün artık.

:)), ben daha evel çekip paylaşmıştım bizim apartmana takılanı, bir arkadaş sormuştu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Mayıs 2012; 10:48:09 >

• fiber ne işinize yarayacakki 50 - 100 gb kota olduktan sonra 1 mbite düşecek zaten :D
  • Bugün ayın 15. ben daha 26 Gb' dayım, herkes download "canavarı" değilki yetmesin. Tamam keşke sınırsız olsa ama olmuyor işte.

Bana yetiyor 50GB hızım da düşmüyor doğal olarak. O sizin dediğiniz PC başında bunayanların sorunu. İnsanın işi gücü varsa, akşamdan akşama 1-2 saat takılıyorsa 50GB ın yetmemesi söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: kyosan

Arkadaşım ne radyasyonu ne zararı? Biz o kutuyu apartmanda görebilmek için "Fiber Duasına" çıkıyoruz hergün. Keşke bizim apartmanada koysalar bizim salona kurmalarına razı olurum. Merak etme hiç bir zararı olmaz. Hatta kutunun yanında resim çekilip hava atanlar var o derece rezil adsl bağlantıları yani düşün artık.

:)), ben daha evel çekip paylaşmıştım bizim apartmana takılanı, bir arkadaş sormuştu ..

Hocam bizim apartmanın önüne koydukları bundan değil. Bunun en az 3 katı büyüklügünde ve genişliğinde bir kutu. Hani sagda solda elektrik devrelerinin içinden geçtiği kutular olur ya. Onlar gibi kutu işte. O ayrı bir kutu mu acaba ?

İşte kutulara örnek resimler

Görünüş bunun gibi olmasada büyüklük bunun gibi ve üzerine türk telekom yazıyor.

• O nedir bilmiyorum hocam. Benim verdiğim resimdeki kutuya 2 parmak kalınlığında içinde cam (fiber optik dediğimiz dalga) çok sert turuncu bir kablo geliyor. Ordan da apartmana dağılıyor. Belki sizin ki mahalleyi besliyordur, saha dolabı dedikleri dalga olabilir. Bizim burda da vardı, onu söküp götürdüler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bugün ayın 15. ben daha 26 Gb' dayım, herkes download "canavarı" değilki yetmesin. Tamam keşke sınırsız olsa ama olmuyor işte.

Bana yetiyor 50GB hızım da düşmüyor doğal olarak. O sizin dediğiniz PC başında bunayanların sorunu. İnsanın işi gücü varsa, akşamdan akşama 1-2 saat takılıyorsa 50GB ın yetmemesi söz konusu değil.

o isim lafın gelişi de. bunun için bağıra bağıra fiber aramaya gerek yokki.4 mbit bile fazlasıyla yeter
  • Valla ben fiber falan aramadım. Geldiler kutuyu taktılar, 2 gün sonrada fibernet e geçti tarifeniz, fiyat farkınız yoktur dediler. Şu an net alıyorum 20bit i, modem 24500 cıvarı yakalıyor, 2.35mb/s download hızına çıkıyor. 40 TL ödüyorum. 10 ay daha 40 TL ödeyecem, sonra da tarife ne ise o, şu an 65TL gözüküyor.

Şimdi burdan ttneti savunduğum falan anlaşılmasın. Sadece bu hız ve kota benim işimi görüyor demek istiyorum. Fiyat pahalı derseniz evet çok pahalı, ona diyecek bişeyim yok. Bu hıza en az 200GB gibi bişey olmalıydı kota 1/10 mantığı ile.
  • Saha dolabı diyor arkadaş merak etme bir zararı olmaz millet dua ediyor ben dahil keşke bizede gelse
  • Arkadaşım elektromanyetizmadan bu kadar rahatsız olacaksan başka yer göster bitsin.
  • Bu sokağa koydukları dolaptanda, bina içine koydukları fiber kutudanda radyasyon yayılmaz. O apartmana taktıkları kutu 50-100watt arası (bir ampul kadar) güç harcıyor.

Fiber kablodada elektrik yok zaten. Kabloyu koparıp gözüne tutmadığın sürece zararı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Arkadaşım elektromanyetizmadan bu kadar rahatsız olacaksan başka yer göster bitsin.

Dostum rahatsız olmak değil derdim. Evde kanseri atlatan biri var. O yüzden herşeyi ince eleyip sık dokumamız gerekiyor. Tek derdim bu. Eğer zararı yoksa sorun degil. Ama zararı varsada tillahı gelse o kutuyu evimin 100 metre önüne koydurtmam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.