Şimdi Ara

TTNET kullanıcı takip sistemi mi kurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle internetim 25mb'a kadar hızlı çakma fiber (ADSL2+ üzerinden 25 mb alabiliyorum.)

İnternetimde yaklaşık 1.5 ay öncesine kadar sorunsuzdu. Fakat ne olduysa yaklaşık kasım ayının başına gelen dönemde olmaya başladı.

İlk etapta 10-15ms'nin üzerine çıkmayan pingim 40ms'nin altına inmemeye başladı.

Daha sonra twitter'e erişimde sıkıntı yaşanmaya başladı. Twitter açılıyor fakat yazılar gelmesine rağmen resimlerin yüklenmesi ya çok uzun zaman alıyor ya da hiç yüklenmiyor. Keza vine videoları da öyle.

En sonunda da utorrent DHT: Giriş için bekliyor. yazıyor ve hiçbirşey indirmiyor.

Son adımda ise sitelere bağlanırken ilk etapta 3-5 saniye arasında değişen bir bekleme süresi gibi birşe olmaya başladı.

Denediğim çözümler:

3 kez binanın girişindeki T11 kutu dahil evin modeme giren kablosuna kadar TTNET teknik destek ekibi ile sayısız kontroller. Bağlı olduğum santral ile sayısız kontroller.

MSDN'den indirilmiş temiz windows ve Resmi sitelerden indirilmiş driver ve yazılımlar ile birkaç format.

Farklı PC, Laptop, Tablet ve mobilcihazlardan birçok denemeye rağmen özellikler twitter sorunu çözülemedi.

DNS, hosts vs işe yaramazken sadece proxy ve vpn'de twitter'a sorunsuz erişim sağlanabildi.

Torrent'te ise uzun bir süre beklenilince normalden çok daha yavaş bir hızla indirme bazen başlıyor bazen başlamıyor.

Ping sorunu ise tüm hattın yenilenmesine rağmen aşılamadı.

Bu üç konuda da bu kadar çözüm denenilmesine rağmen hiçbir sonuca ulaşamadığımı gördüm ve yaptığım araştırmada Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bu sorunların birinden veya birkaçından muzdarip insanlar olduğunu gördüm ve tüm bunların sonucu olarak aklıma gelen tek ihtimal TTNET'in yeni bir SANSÜR/TAKİP altyapısı hazırlığında olduğu ve benimle aynı sorunları yaşayanlarında bu uygulamada PİLOT kullanıcı olarak seçilmiş olabileceğimiz.

Yukarıdaki üç sorunla (twitter/vine, ping, utorrent) ilgili edebileceğiniz tüm yardımlara açığım. Lütfen yardım edin ki diğer mağdurları da aydınlatabilelim.

İyi forumlar.

• gelmisine G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle selam. Binanda t11 varken neden adsl üzerinden bağlantı alıyorsun? VDSL üzerinden hizmet alabilirsin. Bunu geçtik, takip sansür izleme gibi yetkiler TTNET'in değil. BTK zaten kullanıcıların verilerini izleme ve kayıt etme hakkına yasal olarak sahip. Yani ttnet sadece kurum, ancak onu denetleyen Btk.

Ek olarak, benim internetimde de twitter çok yavaş açılıyordu, eğer buna çözüm bulursan bana da söyler misin nasıl yaptığını?

Diğer konulara gelirsek, kesinlikle vdsl e geçmelisin.
  • Merhaba tarifemi değişmek istemiyorum. AKN 75GB olduğu için birde ttnetin verdigi dandik vdsl modem bi ise yaramaz iyi bi vdsl modemde 200 liradan basliyo.
    bu yuzden vdsle gecmedim.

Adsl2+ 1.5 yildir hicbir sorun cikarmadan kullanilabiliyordu. ne olduysa son 1 ayda oldu zaten. yani vdsl adsl meselesi degil benim sorunum.
  • Modemin Airties ise en eski firmware sürümünü kullan artık Airties=ttnet aynı :D
  • modemim airties ancak 2 yildir fw guncellemesi gelmedi
  • Olabilir. Benzer şekilde TURKCELL de bedava 1GB Twitter paketi adı altında kullanıcılara iteleyerek Twitter trafiğini başka APN üzerinden geçiriyor. Amaç malum.
  • 1 Aralık 2014 itibariyle ping sorununda herhangi bir düzelme yok 40ms civarı.

Twitter erişimi yine yok denecek kadar yavaş.

Torrentte ise nispeten düzelme var ama yine de eski performansın yakınından bile geçemez.

Bi yardım eli uzatabilecek networkingci falan olsa çok dua edecem ona :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google yine çok geç açılmaya başladı ; takip sistemi çalışıyor galiba...
  • twitter için zenmate kullanın aynı yavaşlama ben dahil çoğu ttnet kullanıcısında var nedendir bilmiyorum?
  • gelmisine G kullanıcısına yanıt
    kullanıcı takip sistemi gibi birsey zaten vardi.

gezinti .com sacmaligi!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.