Şimdi Ara

TTNet Niçin “AKK” Yaptı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTNet'in akk yapmasi sebebi şudur daha çok kâr yapmak.Pekı nasıl yapıyorlar bu kârı?Sımdı ınternet trafıgı dıye bısey var bıldıgınız gıbı bunun ıcın herkes 50mbıt ınternet sınırsız kota kullansa net trafık yogunlugu cok fazla olur bunun ıcın 50mbıtden kotayı asanlar 1mbıt'e duserse trafık yogunlugu daha da azalıyor.Bu yuzden kotası fazla olanlar daha rahat kullanıyor.yanı bırılerı kaybederken bırılerı kazanıyor.Zaten trafık yogunlugunuda dusuk tuttukları ıcın akk yı asmayanlar suanlık ıcın çok mutlu.bu sebepten dolayı kotasını yukseltıyorlar 100gb yapıyorlar bu seferde az oncekı gıbı zaten dıgerlerının ınternet dusuk hızda oldugu ıcın 100gb yapan daha rahat kullanıyor.Boylece ttnet daha fazla para kazanıyor :) Zaten bılen vardır ıllakıde bılmeyenler ıcın anlatmak ıstedım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ama herkesin kotaları aybaşında sıfırlanıyor.
    kimisinin 10unda kimisinin 20sinde kimisininde aybaşında sıfırlansa daha iyi olur tabi.
    ama zaten hızlar düşük.herkeste fiber olduğunda böyle yapılması daha iyi olur.
  • Firmaların her yaptığı zaten doğal olarak para kazanma amaçlı olmalı. Yoksa hayatlarını sürdürmekte zorlanırlar. AKK uygulamasında mutlaka ticari anlamda bazı hileler vardır ama asıl sebep söylediğiniz gibi olmamalı. Bu kadar köklü bir değişikliği sırf para kazanmak için yapamazlar. Daha doğrusu yapmazlar.

Adına adil kullanım demişler. Tüm abonelerin kota harcamalarının adil olmasına çaba gösteriyorlar. Çünkü eski sistemde 50 lira verip de 3-5 GB kota kullanan da vardı, 2-3 TB kota kullanan da. Bu iki müşteri de aynı parayı veriyordu. Bu adil değildi onlara göre ve buna bir sınırlama getirdiler. Bunu yaparken yanlış kelimeler kullandılar tabi ama abonelerin kullanımlarını eşit seviyeye getirmeye çalıştılar.

Şimdi burada "Kimse kimsenin ne kadar kullandığına karışamaz" diyenler çıkacaktır ama adil kullanımın ana fikri yukarıda söylediğimdir.
  • @2eu5

Adil olmayı gerçekten isteselerdi şu anki sistem için harcadıkları parayı, günün belirli saatlerinde hız düşümü şeklinde ayarlasalardı inanın çoğu kişinin sesi çıkmazdı. Arkadaşlardan bazılarını ttnet aramış "efendim siz AKK'yı aşmışınız, size 89 TL'lik olan 100 GB AKK'lı pakete geçirelim" diye. Kimi zaman da bazı arkadaşlarımız AKK yüzünden hattını kapatmak istedğinde "efendim 115 TL'lik pakete geçirelim sizi" diye cevap almışlar. Açıkçası müşteriyle pek de uğraşmıyorlar. Yersen diyip işin içinden sıyrılıyorlar. Eli mahkum tüm ISS'ler telekomun kapısını çalıyor.

AKK'daki gerçek amaç bant genişliğini ayarlamaktır; fakat ttnet'in amacı kullanıcıyı cezalandırmak şeklinde bir fikir uyandırıyor.

• Eskiden TT'nin 5 şeritli yollarından 6-7 araba birlikte geçmeye çalışıyordu, şimdi AKN'yle bunu 2-3 arabaya düşürdüler. Ki arta kalan şeritler için ekstradan araba alımı yapabilsinler. Yatırım yapıp şerit sayısını yükseltmek yerine, hiç para harcamadan hem yetersiz gelmeye başlayan altyapıyı rahatlattılar, hem de yeni müşteriler için ekstradan alan yarattılar. Bir taşla iki kuş hesabı. Bundan başka sebep olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.

500-600 GB data kullanan kişilere karşı 20-30 GB'lık kullanıcıların hakkını düşünecek olan şirket, herkese 50 GB gibi komik bir kota koymaz en nihayetinde.(Minimumu 20-30GB'ta tuttum, çünkü daha aşağısı için kotalı paketler var) Adaletse herkese adalet dağıtılmalı. Çok daha fazla data kullanmak isteyenler de benim gibi 4Mbit-8Mbit-16Mbit gibi gerçek sınırsız paketleri almalı. TTNet sadece kendi çıkarlarına uygun düşen kesimi dikkate alıp tüm bahanelerini bunların üstüne yığıyor. Yoksa TT'nin cebinden başka hiçbir şeyi düşünmediği bir gerçek. Gerçi önceden de söylemiştim; burada asıl suçlu Türk Telekom değil. Onlar sadece kendilerine neredeyse bedavaya verilen altın madenini işlemekle meşgul. Asıl suçlular, bu altın madenini ve kendi halkını "kasaya 3 kuruş daha para girsin de 3-5 sene daha yırtalım" mantığıyla bu dev kurumu plansız programsız özelleştirenlerdir. Neyse susayım da konu amacından sapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 6 Mayıs 2012; 16:17:38 >

• burada suçlu hükümettir,neredeyse bedavaya verdi bu tekeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

burada suçlu hükümettir,neredeyse bedavaya verdi bu tekeli.

hocam sonunda görebilen birisi cikti teşekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu yapcaklarına altyapıyı felan düzeltsinler yabancı ülkelerde nasıl kaldırıyor bizden daha yoğun kullanıyorlar.
  • akk için düşündüğüm bir kaç komplo teori var

1)telekom aylık türkiye için belli miktarda veri satın alıyor.diyelimki 150 terabayt verialıyor.bunu aştıkdan sonra ise fazla para ödüyor.haliyle kullanıcılar fazla kullanamsın diye akk denen sınırsıza kota uygulaması geldi.
    2)tivibu gibi gereksiz tv servisi başlattı.dsmart ve digiturkle yarışamayacağı için,özellikle lig tv, tivibu farklı protokolde verildi.modemleirn santrale bağlantısı aynı kalsada 14 yada 16 mbit gödnerilen veri miktarı sıfırn az üsüt oldu.böylece 1. kurala aykırı durum olmadı.veriler sadece telekmun omurgasıdnan gittiği için ekstra maliyeti yok ve rakipler saf dışı bırakıldı servislerine erişim kasıtlı bi şekişlde kesildi.ancak tivibu devam etti.
    3)alt yapı yatırımı sadece kağıt üsütnde ve/veya düzensiz yapıldı.halen 20 yıllık bakırlara haes dolapalrı bağlayarak veri iletmeye çalışıyorlar.yemiyor artık anlayın şuuruszlar.aynı vücudunu düzensiz geliştiren bodyciler gibi

• Çok pis sövesim var TTnete ama ; iktidar destekcisi olmama rağmen hükümette suçun yarısına sahip bu konuda. Özelliştirme konusunda değil çünkü özelliştirme yapıldıktan sonra Türkiyede ADSL VDSL vs. gibi hızlı internet çıktı piyasaya. 56k modemle girerdim 2 saatte bide telefon kabarırdı üstelik.
    Ama hata bunlara bir sınırlama getirilmemesinde.. adam 45 le başlıyor 8mbs e kadara döne döne 60 yapıyor. La domataes biber mi bu enflasyondan etkilenir gibi yükseltiyorsun fiyatı.

AKK ye ise hiç anlam veremiyorum. Şimdi kullananla kullanmayanı eşitlemek amaç. Lan takoz hangi kullanmayan şikayet etmişte sen böyle yapıyorsun. Bunu düşünsen dersinki arkadaş 50gb ye kadar olanlara 45tl 50+ olanlara 55tl diye geçer gidersinki yine fazla bence..

Bu veri aktarımdaki yoğunluk vs.likten olduğunu zannetmiyorum bu durumlarım.Yani bilemiyorum böyleyse bile çok saçma geliyor. Ama şu var TTnetin ömrü çok az. Çok hızlı yükseldi ki ilk başlarda iyiydi hani tarifler 1mbs sınırsızların yayıldığı zaman aşırı fiyatlı değildi 45 felandı, ama AÇ GÖZLÜLÜK bitirecek bu gidişle ttneti.. Ne demişler bknz:Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

Çok pis sövesim var TTnete ama ; iktidar destekcisi olmama rağmen hükümette suçun yarısına sahip bu konuda. Özelliştirme konusunda değil çünkü özelliştirme yapıldıktan sonra Türkiyede ADSL VDSL vs. gibi hızlı internet çıktı piyasaya. 56k modemle girerdim 2 saatte bide telefon kabarırdı üstelik.
    Ama hata bunlara bir sınırlama getirilmemesinde.. adam 45 le başlıyor 8mbs e kadara döne döne 60 yapıyor. La domataes biber mi bu enflasyondan etkilenir gibi yükseltiyorsun fiyatı.

AKK ye ise hiç anlam veremiyorum. Şimdi kullananla kullanmayanı eşitlemek amaç. Lan takoz hangi kullanmayan şikayet etmişte sen böyle yapıyorsun. Bunu düşünsen dersinki arkadaş 50gb ye kadar olanlara 45tl 50+ olanlara 55tl diye geçer gidersinki yine fazla bence..

Bu veri aktarımdaki yoğunluk vs.likten olduğunu zannetmiyorum bu durumlarım.Yani bilemiyorum böyleyse bile çok saçma geliyor. Ama şu var TTnetin ömrü çok az. Çok hızlı yükseldi ki ilk başlarda iyiydi hani tarifler 1mbs sınırsızların yayıldığı zaman aşırı fiyatlı değildi 45 felandı, ama AÇ GÖZLÜLÜK bitirecek bu gidişle ttneti.. Ne demişler bknz:Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..

sirket politikasi

• quote:

Orijinalden alıntı: K4S1R6A

TTNet'in akk yapmasi sebebi şudur daha çok kâr yapmak.Pekı nasıl yapıyorlar bu kârı?Sımdı ınternet trafıgı dıye bısey var bıldıgınız gıbı bunun ıcın herkes 50mbıt ınternet sınırsız kota kullansa net trafık yogunlugu cok fazla olur bunun ıcın 50mbıtden kotayı asanlar 1mbıt'e duserse trafık yogunlugu daha da azalıyor.Bu yuzden kotası fazla olanlar daha rahat kullanıyor.yanı bırılerı kaybederken bırılerı kazanıyor.Zaten trafık yogunlugunuda dusuk tuttukları ıcın akk yı asmayanlar suanlık ıcın çok mutlu.bu sebepten dolayı kotasını yukseltıyorlar 100gb yapıyorlar bu seferde az oncekı gıbı zaten dıgerlerının ınternet dusuk hızda oldugu ıcın 100gb yapan daha rahat kullanıyor.Boylece ttnet daha fazla para kazanıyor :) Zaten bılen vardır ıllakıde bılmeyenler ıcın anlatmak ıstedım.

peki 115 lira verip adil kullanıma takılmayanlar ?

quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

Çok pis sövesim var TTnete ama ; iktidar destekcisi olmama rağmen hükümette suçun yarısına sahip bu konuda.

aynı fikirdeyim.. desteklememe rağmen hükümetin parmağı yoksa parmağımı kırarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emyn1907 -- 7 Mayıs 2012; 8:27:09 >

• parayla çok alkasını olduğunu sanmıyorum ttnetin bir serveri var herkez burdan internete bağlanıyor ama bazı arkadaşlar burdada var ttnet akk konusunda çok okuyorum
    adam dünyaları indiriyor 400-500gb diyenler var arkadaşım evde korsan film oyunmu indirip basıyorsun ne indiriyorsun o kadar neyse doğal olarak böyle zihniyetli 300-500 kişi devamlı torrentte veya başka birşeye dowland ettiği için kasılmalar oluyor bunu çoğumuz yaşladık hiçmi kopma internette yavaşlama yaşamadınız türkiyede alt yapı
    denen bişey yok gibi bişey bunu hepimiz biliyoruz o kadar para veriyoruz ben bir kere görmedim ttnet e dair bir araç kazı yapsın bişeylerle uğraşsın bu alt yapıyla zor böyle şeyler arkadaşlar yetiştiremiyorlar internet çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdi ve yayıldı ttnet bunu iyi hesaplayamadı ve çuvalladı ...

kısacası 2-3 sınıf dünya ülkererinin hepsi yaptı bunu türkiyede de kaçınılmaz sondu böyle geldi böyle sürücek gibi gözüküyor ama işallah insafa gelirler şartlar için orta yol bulunur

• Bence diğer ISS den gelen tepkiler.Normal 8 mb da 120 tl verip Mb'da kadar olanlarla aramızda bir fark olsun diyenlerin sayesinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

Firmaların her yaptığı zaten doğal olarak para kazanma amaçlı olmalı. Yoksa hayatlarını sürdürmekte zorlanırlar. AKK uygulamasında mutlaka ticari anlamda bazı hileler vardır ama asıl sebep söylediğiniz gibi olmamalı. Bu kadar köklü bir değişikliği sırf para kazanmak için yapamazlar. Daha doğrusu yapmazlar.

Adına adil kullanım demişler. Tüm abonelerin kota harcamalarının adil olmasına çaba gösteriyorlar. Çünkü eski sistemde 50 lira verip de 3-5 GB kota kullanan da vardı, 2-3 TB kota kullanan da. Bu iki müşteri de aynı parayı veriyordu. Bu adil değildi onlara göre ve buna bir sınırlama getirdiler. Bunu yaparken yanlış kelimeler kullandılar tabi ama abonelerin kullanımlarını eşit seviyeye getirmeye çalıştılar.

Şimdi burada "Kimse kimsenin ne kadar kullandığına karışamaz" diyenler çıkacaktır ama adil kullanımın ana fikri yukarıda söylediğimdir.

adil kullanımın ana fikri dediğiniz gibi doğrudur fakat ttnet in bu uygulamış olduğu yöntem adil kullanım kotası tanımına uyuyor mu? tarifenin adından kaynaklanan bi sorun var ortada, bu da yetmezmiş gibi kota koyması var, üstüne birde hız düşürme var. Teknolojiyi yakından takip eden bir sitenin/forumun yöneticisi olan size soruyorum. Dünyada AKK' yi ttnet gibi uygulayan kaç ülke var? Yada AKK' yi doğru uygulayan ttnet te diğer ülkeler mi uygulamada yanlış yapıyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.