Şimdi Ara

ttnet saha kutusunda port yok superonline bağlatabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 4 aydır ttnetten internet bağlatamadım. ben de alternatif arıyorum. saha kutusunda yer yokmuş, ne telefon verebiliyorlar ne internet. alternatif olarak başka bi firmadan bağlatabilir miyim ? alternatiflerin en iyisinin superonline olduğunu düşünüyorum yine de tavsiyelere açığım. sorun şu ki bunlar şebekeye kadar yine ttnet alt yapısı mı kullanacak, öyleyse saha kutusundaki sorun yüzünden yine mi bağlatamayacağım 3g max 20gb oluyor o da normal kullanıma bile yetmiyor bırakın video, downloadı . ttnet hizmet vermiyor hiç bir şekilde alternatif internet olarak ne alabilirim, uydunet yok mahallemde.

• Fiber veya uydunet olmadığı sürece hiçbiri hizmet veremezler.
  • fiber dediğiniz ttnet hipernet değil di mi ? ondan var ama o da sonuçta bakır kablo ile gelecek ve kutuda yer yok. uydunet komple ttnet den bağımsız mı ? sitelerinde mahallemde yok gözüküyor ama komple bağımsızsa gidip şube ile görüşeyim belki vardır.
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    saha kutusunda port boşalana kadar türktelekom kullanan servislerden yararlanamazsın. örneğin marmariste superonline de satış yapıyor ama kendi altyapısı değil telekomun atyapısı . Bulunduğun bölgede Superonline kendi altyapısı varsa yardımcı olabilirler ama yoksa yardımcı olamazlar. Fiber FTTB (binaya kadar fiber ) FTTH (daireye kadar fiber) kastediyor bu altyapı olsaydı port sorunu olmazdı . Bölgenizde Hiper net FTTC (mahalleye kadar fiber) varsa port sorunu olması normaldir. Fiber optik saha dolabı T7 kabin değil sadece fiber kabloların olduğu küçük kutuya 50 mt mesafen varsa apartmanında internet alabilecek hat sayısı 16 üzerindeyse apartmana fiber çekilebilir.
  • teşekkürler cevaplar için.

apartman girişinde üzerinden türk telekom yazan kutu yok malesef. bu durumda fttc mi oluyor, istanbuldaki adresimde apartman girişinde türk telekom fiber kutusu vardı. fttb o anladığım kadarıyla. adreste fttb, fttc mi olduğunu öğrenebilir miyim çağrı merkezinden ya da müdürlükten. müdürlükte sistem yok sizin orda diyolar, çağrı merkezi de müdürlüğe bağlı diyor. tam olarak nereye yüklenmeliyim nereyi sıkıştırmalıyım onu düşünüyorum şu an
  •  ttnet saha kutusunda port yok superonline bağlatabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu resmi biliyorum da benim alanımda ne var onu bilmiyorum. ben düz insan olarak baktığım zaman bina da kutu yok. hiper verebildiklerini kendileri söylediler. bu durumda fttc ya da daha kötü bi altyapı var. fttc ise yine normal sabit telefon hatlarını mı kullanacak yani yine port yok mu diyecekler benim takılldığım nokta bu. fttb olsa adsl için bakır kablo portu olmasa bile binaya kadar geldiği için verebilirler yine diye düşündüm. bilmiyorum yanlış mıyım ?

telekomun wiki CC BY-SA 3.0 lisansıyla yüklenen wikipedi resmini de isim belirtmeden logo basıp kullanması tam şirket zihniyetinin ürünü olmuş bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roser137 -- 1 Aralık 2015; 22:15:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: roser137

hocam bu resmi biliyorum da benim alanımda ne var onu bilmiyorum. ben düz insan olarak baktığım zaman bina da kutu yok. hiper verebildiklerini kendileri söylediler. bu durumda fttc ya da daha kötü bi altyapı var. fttc ise yine normal sabit telefon hatlarını mı kullanacak yani yine port yok mu diyecekler benim takılldığım nokta bu. fttb olsa adsl için bakır kablo portu olmasa bile binaya kadar geldiği için verebilirler yine diye düşündüm. bilmiyorum yanlış mıyım ?

telekomun wiki CC BY-SA 3.0 lisansıyla yüklenen wikipedi resmini de isim belirtmeden logo basıp kullanması tam şirket zihniyetinin ürünü olmuş bu arada

Haırlı geceler ma hzuru yoksa sorunuza cevap vermek istiyorum.
    FTTC kabininde belli kapasitede kart vardır. Yani tam doluysa ya bkr abonenin ayrılmasını ya da binanıza fiber gelesini ya da yeni bir FTTC kabini koymaları lazım bildiğim kadarıyla
    Port sıkıntısı sadece T11 fttb lerde olmuyor heralde

• roser137 R kullanıcısına yanıt
    Hipernet saha dolabına kadar fiber oradan bakır ile dağıtılıyor port filan olması gerekiyor yoksa bağlantı sağlıyamazlar normal binaya kadar gelen fiberde bunla uğraşmıyorsun binaya cihaz konuluyor oradan bağlantı yapılıyor.
  • anladım çok sağolun. fttb yok, fttc de yine standart telefon/dsl alt yapısını kullanıyorsa benim iş olmayacak telekomun keyfini beklicez yıllarca anlaşılan.

teşekkürler tekrar.
  • Önemli değil btk bimer bunlara yazın müdürlüğede sık uğrayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: roser137

anladım çok sağolun. fttb yok, fttc de yine standart telefon/dsl alt yapısını kullanıyorsa benim iş olmayacak telekomun keyfini beklicez yıllarca anlaşılan.

teşekkürler tekrar.

Lafı mi olur İnşallah en kısa sürede istediğiniz gibi birf hizmeti bağlatırsınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.