Şimdi Ara

TTNET sahte hız testi sonuçları veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiber Tılgın modem'e geçtiğimden beri bandwidth test sonuçlarım her halükarda 20mbit gösteriyor. Adil kullanım kotası, diğer downloadlar; açık programlar ve virüsler diye düşünebilirsiniz, bunlardan bahsetmiyorum. Adil kullanım kotam bitince hız testleri 20mbit göstermesine rağmen farklı bilgisayarlarda güvenli network modunda bazen 0.5mbit bazen 3mbit internet hızı olmasından bahsediyorum.

Bunu yaklaşık 1,5 ay önce farkettim. Sadece speedtest.net veya TTNET'in kendi hız testi gibi yaygın kullanılan sitelerden bahsetmiyorum. Zaten sürekli kullandığım hız testi sitesinde 20mbit'i görünce şaşırdım ama 2-3 saniyede hayal kırıklığına uğradım. Bu hayal kırıklığı hızımın aslında o kadar yüksek olmadığını değil TTNET'in böyle bir hile ile müşterilerini işletip haklı halde ortaya çıkacak itiraz ve mutsuzluğun önüne geçip bizi fikirsizliğe güdümleyeceğini farkettiğim için oldu.

Sahte sonuç verenler:

http://hiztesti.ttnet.com.tr/
    http://www.speedtest.net/
    http://www.bandwidthplace.com/
    http://www.cnet.co.uk/broadband-speedtest/
    http://testinternetspeed.org/

1,5 ay önce doğru, şu an sahte sonuç verenler:

http://testmy.net/
    http://speedof.me/

Şu an doğru sonuç veren tek bulabildiğim:

http://www.intel.in/content/www/in/en/gamers/broadband-speed-test.html

Ben TTNET'e karşı bir düşmanlığım ya da rekabetim olmadığını söyleyim. Çoğumuzun bildiği şeyleri söylemekten çekiniyorum ama bazı şeyleri hatırlatmakta yarar olabilir. Verdikleri hizmet, adil kullanım kotasını göz önüne alınca, diğer ülkelerle de karşılaştırınca çok pahalı. İsterseniz bunu bir propaganda olarak görün. Yeter ki üstüne düşünün, konuda bilginiz varsa paylaşın. Motivasyonunuz varsa araştırın. Fikriniz varsa birleştirip Voltron'ı oluşturun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Custos -- 7 Mart 2014; 17:07:43 >

• Adil kullanim kotasına takilmaniza rağmen 20 mbit test sonucu çıktığını mı söylüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o intel dediğiniz 2 mbps gösteriyor çok komik
  • quote:

Adil kullanim kotasına takilmaniza rağmen 20 mbit test sonucu çıktığını mı söylüyorsunuz?

Evet, ben adil kullanım kotasını genelde ilk haftada bitiriyorum. Geri kalan her gün, her zaman Ankara'ya 20-23mbit gösteriyor. Diğer ülkelere de 3mbit'in(AKK) oldukça üstünde sonuçlar. Ancak speedtestler dışındaki downloadlarım 350kbyte'ın(3mbit) üstüne çıkmıyor.

quote:

o intel dediğiniz 2 mbps gösteriyor çok komik

Siz şu an speedtestler dışında kaç byte ile download yapıyorsunuz? Yanlış anlamış olabilirim ama benim hızımın şu an 2-3mbit arası olmasından dolayı tutarlı sanmış olabilirim. Ya da belki de intel'in upload kapasitesi o kadardır.

Eğer o da yanlış ise şu an tutarlı hız testi bilmiyorum. Siz TTNET fiber kullanıyorsanız yönlendirirseniz yardımcı olabilir.

• asıl intelinki yalan kardeş 2.1 veriyor hep sabit kalması imkansız.
  • Akn yi geçseniz bile modeminize gelen hız değişmez. TTnet in yaptığı kısıtlama modem üzerinden olmadığı için çıkış gücü herzaman modeminize tanınan ip kadar olacaktır ve hız testi siteleri çoğu zman çıkış gücü sonuclarını verir. Örneğin Akn avrken İdm ile dosya indirdiğinizde ilk saniyeler max hız sonra 3 megabite düştüğünü görürüz. Buda aynı şeydir. Şimdi sitelere gelicek olursak başta tavan yapan hız testi sonra yavaşça aşağıya indiğini görürüz fakat yinede sonuç yüksek çıkar. Buda sitelerin aritmetik değer olarak sistem çıkışını daha çok alıp almadığıyla sonuçlanır. Yani yüksek çıkan siteler çıkış gücünü önemsiyor, 3 megabit çıkan siteler son değeri önemsiyor demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtgur

Akn yi geçseniz bile modeminize gelen hız değişmez. TTnet in yaptığı kısıtlama modem üzerinden olmadığı için çıkış gücü herzaman modeminize tanınan ip kadar olacaktır ve hız testi siteleri çoğu zman çıkış gücü sonuclarını verir. Örneğin Akn avrken İdm ile dosya indirdiğinizde ilk saniyeler max hız sonra 3 megabite düştüğünü görürüz. Buda aynı şeydir. Şimdi sitelere gelicek olursak başta tavan yapan hız testi sonra yavaşça aşağıya indiğini görürüz fakat yinede sonuç yüksek çıkar. Buda sitelerin aritmetik değer olarak sistem çıkışını daha çok alıp almadığıyla sonuçlanır. Yani yüksek çıkan siteler çıkış gücünü önemsiyor, 3 megabit çıkan siteler son değeri önemsiyor demektir.

Dediğiniz şey mantıklı geliyor ve belli ki benden daha bilgilisiniz. Ama dediklerinizden anladığım kadarıylahttp://testmy.net/download sitesinde yüksek boyutta veri indirirken hız grafiğinin yüksekten alçalması değil rastgele dalgalanmasına rağmen 8-9mbit sonucu almam bunun "çıkış gücü"nden alakasız olduğunu göstermez mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Custos C kullanıcısına yanıt
    Yüksek ping nedeniyle arıza kaydı oluşturmuşmuydunuz hiç ?
  • AKK yazılımsal bir sınırlama, dolayısıyla kısa süreli bir hiz testinde hızınızın yuksek çıkması cok normal. Eger ki hiz testi birkac saniyelik bir test degil de birkaç dakikalık bir test olsa, hızınızın düşerek 3 mbit civarına geldigini görürsünüz. Bazen test sonuclarında dalgalı sonuc almanız da bu sınırlamanın yazılımsal olmasından ileri gelir. Hiz testi degil de büyükçe bir dosyayı indirirken ortalama hızınız 3mbit civarında olacaktır her türlü. Dalgalanma yapabilir yine de.

Sahte sonuc diye bir sey yok yani :) ttnet ile hicbir alakası olmayan dünya çapında test sunucuları neden sahte sonuc versin degil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel önce 2 sonra 2.1 verdi bu sahte olabilir
  • Ben 20 mbps kullaniyorum ilk gunlerde gayet hizimi aliyordum steamden indirme yaparken tivibu acikken 2.3-2.6 mb tivibu kapaliyken 3 mb ile indiriyordum ama bu baglattigimizin ilk haftalariydi 2. Haftadan sonra hiz baya dustu akk asmamama ragmen 1 mb ile bile indiremiyorum wirelessdan degil ethernet kablomdan baglanti...

• Yok artık arkadaslar :) bağlantılarımız bıçakla kesilmiş kadar net degil ki, böyle dalgalanmalar normal. Takılmayın böyle seylere. Sahte test nedir yani, amacı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: chtgur

Yüksek ping nedeniyle arıza kaydı oluşturmuşmuydunuz hiç ?

Hayır ama fiber kullanmama rağmen ping'im santral ve karşılaştırdığım kişilerin mesafesi ile alakasız olarak normalden biraz yüksek. (60 yerine 85 gibi) Neden?
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Önceki postumda yüksek boyutta veri derken 80mbyte kastediyordum, bu dediğiniz gibi birkaç dakikalık. Hız dalgalanıyor derken de aynı test sırasında hızın 0.4 mbit gibi bir hıza düşüp 24 mbit'e tekrar çıktığını kastediyorum. Yurtdışındaki serverlardan yaptığımız downloadlardan da paket kaybı sebebiyle daha düşük sonuçlar geliyor diye biliyorum. Eğer bu doğruysa 3mbit'lik bir bağlantının bir download'ın 2. dakikada 24mbit'e çıkması açıkçası bana garip geliyor.

TTNET hız ile ilgili gelen şikayetleri azaltmak ve müşteriyi fikirsiz kılmak amacıyla hız testi sitelerine özgü bandwidth ayarlayamaz mı sizce? Bunu yapan başka ISP şirketleri olduğuna dair internette yazılar var. @igorparker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Custos -- 8 Mart 2014; 17:14:40 >
    Ben ttnettin bununla uğrasacagini sanmam. Zira speedtest orneginde farklı sunucular, farklı ip adresleri var. Tek tek hepsiyle uğraşacaklarini düşünmüyorum. Kaldı ki öyle olsa bile bu ttnetin ayıbı olur. Test sunucularının degil yani. Dalgalanma dediğim gibi yazılımsal hız sınırlamadan kaynaklanıyor. Öte yandan bağlantınızda da sorun olabilir, portta sıkıntı varsa, elektriksel bir arıza varsa dalgalanma olabilir.

Ben kendi adıma akk oncesi ve sonrası dediğiniz durumu hiç yasamadım. Ttnet, Telekom ve Speedtest tam sonuc veriyor. (20mbit vdsl)

Zaten hızınızı test etmenin en güzel yöntemi ODTÜ gibi bir kaynaktan hızlandırıcı kullanmadan büyük boyutlu bir dosya (Pardus vs) indirmek. Hız testi sonuclarına çok itimat etmeyin, cunku milyon tane insan aynı anda kullanıyor bu servisleri.

• Hız testi o an kaç kişinini hız testi sitesine girip hız testi yapmaları bile senin sonuçlarını etkiler etkilemesi lazım zaten bağlatınmız malüm saha dolabına kadar fiber tabi o da şanslı kesimlerde isen yoksa ful bakır
  • quote:

Ben ttnettin bununla uğrasacagini sanmam. Zira speedtest orneginde farklı sunucular, farklı ip adresleri var. Tek tek hepsiyle uğraşacaklarini düşünmüyorum.

TTNET'in bu konularla ilgilenen (genel olarak dağıtım ayarları vb.) heralde 100ün üstünde çalışanı vardır. Dediğim şeyin 1 kişinin 2-3 günde yapabileceği birşey olduğunu düşünüyorum. Bu hız, ping vb ile ilgili milyonlarca şikayeti bastırmaktan daha kolaydır. İyice komplo teorisi mi oldu? Belki de doğru değil, ama üstüne düşünülmezse dolaylı olarak milleti koyun haline getirebilecek bir durum. Zaten para/bandwidth olarak sömürülüyoruz, teknik servis olarak vasatın çok altındalar. Tılgın modemi takmaya gelenlerin hiçbiri port yönlendirmenin ne olduğunu bilmiyordu, verdikleri modem'e admin olarak girsem de modem'in bazı menüleri yok çünkü güncellenmiş veya güncellenebilir değil. Sayarak bitirilebilir sorunlar değil ve sorunlar sadece eksik servis değil. Şikayetler azalırsa daha az çalışan gerekir ve para geliri artar...

quote:

Kaldı ki öyle olsa bile bu ttnetin ayıbı olur. Test sunucularının degil yani.

En baştan beri TTNET'ten şüpheleniyorum ben de efendim, açık duruma getirecek kadar şikayet ettiğimi sanmıştım :)

quote:

Dalgalanma dediğim gibi yazılımsal hız sınırlamadan kaynaklanıyor. Öte yandan bağlantınızda da sorun olabilir, portta sıkıntı varsa, elektriksel bir arıza varsa dalgalanma olabilir.

Dalgalanmalarla ilgili bir sorunum yok, "hız testi siteleri çoğu zman çıkış gücü sonuclarını verir." gibi yorumlara karşı; "aynı test sürecinde dalgalanmalardan daha sonra tekrar 20mbit'e çıkması bu dediğinizi obsolet kılar" gibi açıklama yapmak için bahsetmiştim.

quote:

Ben kendi adıma akk oncesi ve sonrası dediğiniz durumu hiç yasamadım. Ttnet, Telekom ve Speedtest tam sonuc veriyor. (20mbit vdsl)

Ben fiber bağlantı, yani tilgin modem gelmeden önce, AKK sonrası hızım ne ise, hız testlerinde onu görüyordum. Tilgin modem gelmesiyle bu değişti.

quote:

Zaten hızınızı test etmenin en güzel yöntemi ODTÜ gibi bir kaynaktan hızlandırıcı kullanmadan büyük boyutlu bir dosya (Pardus vs) indirmek. Hız testi sonuclarına çok itimat etmeyin, cunku milyon tane insan aynı anda kullanıyor bu servisleri.

Bu konuda yardımcı olabilecek bir link verebilirseniz sevinirim. Elimdeki diğer seçeneklerden daha tutarlı olur herhalde.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Custos -- 8 Mart 2014; 19:53:57 >

Ttnetten pek hazzettigim söylenemez :) hiz testi sonuclarını manipüle edebileceklerine de inanırım açıkcası ama bu teknik olarak uygulaması zor bir sey ve her sekilde yapılabilir bir sey degil, bir takım teknik imkansızlıklar var çünkü, bununla uğraşacaklarını sanmam, milyon tane müşteriden kac tanesi sikayet ediyor ya da konuyu anlıyor onun da istatistiğine bakmak lazım. İstatistiki acıdan anlamlı bir cogunluk oldugumuzu düşünmüyorum dolayısıyla uğraşmazlar böyle bir sey icin diye dusunuyorum.

Basitce Pardus'un web sitesine girerek oradan herhangi bir Pardus sürümünü indirebilirsiniz. 600-700 megabyte kadardır dosya boyutları. Hızlandırıcı kullanmayın. Turkiye icinde mümkün olan en yuksek hıza ulaşabileceğiniz sunuculardan birisidir burası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.