Şimdi Ara

TTNET SNR Margin konusunda yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 7 yıldır TTNET abonesiyim. Yıllardır ufak tefek problemler dışında iyi kötü TTNET kullanıyorum.

Son 3 yıldır da 24mbps'ye kadar fibernete geçirdiler(otomatik olarak.) Fibernete geçtikten sonra ilk 1 yılda herhangi bir problem yoktu ancak
    her sene yazlık ve apartman arasında nakil yapıyorum ve en son apartmana nakil yaptırdığımdan beri internette bir tuhaflık var. Hız konusunda herhangi bir problem yok
    ancak ping değeri 10'un üzerine çıkmazken şimdi 35'in altına inmiyor.

Siteler veya stream videolar açılırken aşırı derecede buffer yapıyor ama downloadda herhangi bir sıkıntı yok. (Sistemim temiz win 7, driver vs hiçbir eksik yok)

Modemimdeki hat değerleri ise kafa karıştırıcı cinsten :

Sizce bu değerler normal mi yoksa çok mu düşük?

Yardımlarınızı bekliyorum.

• Siz 20 mbpsde dert yakınıyosunuz kardeşim biz 8i görsek şükretcez ping değerine gelicek olurdak pinge yapılıcak bişey yok santralinle konuş çözebilirse onlar çözer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiber kullanmıyorsunuz şuan muhtemelen bölgede vdsl vardır 20 megabit adslde üst sınır belkide o yüzden ping oluşuyor olabilir müşteri hizmetleriyle görüş bölgende vdsl var ise hipernete geçmeyi denemelisin
  • Vdsl modem alıp vdsl geçişi iste hat rahatlar onlarda verebilir mh ile görüşün veya müdürlükten işlem sağlıyabilirsin.
  • Bu sorun daha önce yoktu 24mbps adsl'i sorunsuz kullannıyordum. Boş yere VDSL modeme 350 lira para vermeden çözemezmiyiz. Acaba dairedeki hattı mı yeniletsem
  • Tesisatında sıkıntı yok.
  • Ping sorunu için; hat Fast Path iken Interleaved'e geçmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Ekim 2015; 23:42:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelmisine

Bu sorun daha önce yoktu 24mbps adsl'i sorunsuz kullannıyordum. Boş yere VDSL modeme 350 lira para vermeden çözemezmiyiz. Acaba dairedeki hattı mı yeniletsem

Kesinlikle VDSL modem öneririm.
    Her şey download değil sonuçta.
    VDSL de 2Mbps upload var.
    Ayrıca aynı hızı alsanız bile ADSL ve VDSL de 24Mbps, aralalarında dağlar kadar SNR farkı olacaktır.

Yanlış anlamayın ama;Arabada yüksek vites düşük devirde gitmek varken, düşük vites yüksek devirde gitmek gibi bence.
    .
    TEŞEKKÜRLER
  • Peki
    SNR Sınırı (dB): 8.0 15.9 ve
    Güç (dB): 9.5 12.4
    ortalama değerler için çok düşük değil mi? Santrale olan uzaklığım 2 km'den az ve binada t11 dolap var. Bu şartlarda bu değerler bana çok düşük görünüyor. (Belki de tamamen bilgisizliğimden kaynaklanıyor olabilir)

Bir de santralden alabileceğimiz hız seçenekleri neler? İstedikleri değere sabitleyebiliyorlar mı?

Hızı düşürdüklerinde SNR ve GÜÇ değerlerinde artış olma ihtimali var mı?

Bir de acaba portla ilgili vs bir sıkıntı olabilir mi?

Bugün TTNET teknik destek ekibine gittim ve görüştüm problemleri anlattım gelip çözeceklerini söylediler. Geçen sefer gelen ekipte bunu söylemişti :)
    Evdei bütün paralelleri söküp kaçtılar öylece bırakıp. Bakalım bugün neler olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelmisine -- 26 Ekim 2015; 9:16:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.