Şimdi Ara

TTNet TİVİBU EV [ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.656
Cevap
56
Favori
431.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore

quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106
    İmzaları toplarsanız altyapı geliyor yani ?

Bence ne yapın edin toplayın imzaları en azından kablo tv için her odada görüntü, sinyal kaybı olmadan Teledünya, kablo tv izlemek paha biçilemez. Hemde sadece TV'nin kumandasıyla.

TTnete de bir alternatif yaratmış olursunuz, çok uzak bir ihtimal gibi değil sanki.

Yönetime bastırıyoruz bakalım. Geleceğine dair dedikodular da geliyor. Ama en az birkaç ayı var gibi. Fiberde sorun yaşamaya başlarsam üstüne, hiç düşünmeden tası tarağı toplayıp Turkat şirketlerine geçerim. Teledünya, Kablo Tv, Uydunet.

Neyse konu dağılmasın.

Aynen konu dışına çıktık biraz. Fiberde sorun yaşamazsınız. Tivibu ile ilgili gelişmeleri aktarırsınız kullandıkça
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravunos

2 aylık denemeyi alıp iade eden var mı?
    Ugrastırmadan kısaca alıyorlar mı yoksa uzun ıs mı?
    Gıdıp tartısmak ıstemıyorum bı anlık gaflet almıs olduk 2. gun kaldırdım kutusuna bı turlu gıdemedım:)
    Sd kalıtesı dusuk, Hd kaliteli iyi olsada zayıf ve sönük, Digitürk ile karşılaştırınca açık fark oluyor. Güzel yanları olsada ben günde 1 saati aşmadığım için gereksiz geldi. Digi olmasaydı belki alternatif olabilirdi. TV: 46d8000

Tivibu, özellikleri ve teknolojisi bakımından birçok yenilik getirdiğinden bunlara alışmak için bir süre geçmesi gerekiyor. 6 ay kadar kullandıktan sonra artık diğer sistemler yetersiz geliyor. örneğin durdur izle özelliği alıştıktan sonra bırakmak istemeyeceğiniz bir özellik oluyor. tekrar izle yine aynı şekilde.
    bunları bir süre kullanmadıkça kimse ben tivibuyu aldım denedim demesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: explorer1

quote:

Gıdıp tartısmak ıstemıyorum bı anlık gaflet almıs olduk 2. gun kaldırdım kutusuna bı turlu gıdemedım:)
    Sd kalıtesı dusuk, Hd kaliteli iyi olsada zayıf ve sönük, Digitürk ile karşılaştırınca açık fark oluyor. Güzel yanları olsada ben günde 1 saati aşmadığım için gereksiz geldi. Digi olmasaydı belki alternatif olabilirdi. TV: 46d8000

Tivibu, özellikleri ve teknolojisi bakımından birçok yenilik getirdiğinden bunlara alışmak için bir süre geçmesi gerekiyor. 6 ay kadar kullandıktan sonra artık diğer sistemler yetersiz geliyor. örneğin durdur izle özelliği alıştıktan sonra bırakmak istemeyeceğiniz bir özellik oluyor. tekrar izle yine aynı şekilde.

uydu cihazlarında bu özellik yıllar önce konuldu ancak kimse para verip almadı cihazları.Bilgisayarda tv kartları ile zaten yapılıyordu.burda sadece kapitalist sistemin pazarlama taktiğini görüyoruz.yoksa bu özellik yıllardır var.d,ğer yandan diğer özellikler dediğinizi zaten interneten açıyor idik.film bilgisi program bilgisi vb giib bilgiler zaten kanalalrın sitelerinde veirliyor .sadece açmak gerekli.kota koyarak bu gibi bilgilerin önünede set çekildi.işin özü ölümüne kapitalist bir sistemle akrşı karşıyayız.ayrıca görüntü kalitesi de düşük.kaç defa yükseltin dedim anında red cevabı aldım.üstelik şifresiz kanallara aylık 70 tl vererek sahip oluyoruz.biraz düşünmek gerekli.çeşit olarak 10 tane farklı kanal var standar pakette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formulamurat

quote:

quote:

uydu cihazlarında bu özellik yıllar önce konuldu ancak kimse para verip almadı cihazları.Bilgisayarda tv kartları ile zaten yapılıyordu.burda sadece kapitalist sistemin pazarlama taktiğini görüyoruz.yoksa bu özellik yıllardır var.d,ğer yandan diğer özellikler dediğinizi zaten interneten açıyor idik.film bilgisi program bilgisi vb giib bilgiler zaten kanalalrın sitelerinde veirliyor .sadece açmak gerekli.kota koyarak bu gibi bilgilerin önünede set çekildi.işin özü ölümüne kapitalist bir sistemle akrşı karşıyayız.ayrıca görüntü kalitesi de düşük.kaç defa yükseltin dedim anında red cevabı aldım.üstelik şifresiz kanallara aylık 70 tl vererek sahip oluyoruz.biraz düşünmek gerekli.çeşit olarak 10 tane farklı kanal var standar pakette.

teknolojik özelliklerin var olmalarından daha önemlisi doğru platformda ve kullanılabilir olması. Örneğin basit oyunlar, facebook, twitter tarzı şeyler TV'den kullanım için uygun olmayan uygulamalardır ve bu özelliklerin bir TVde olmasının pratikte hiçbir anlamı yoktur.
    Aynı şekilde IPTVde olan özellikler, durdur izle, kirala izle vb de TV için uygun olan özellikler olup yıllardır bilgisayarlardan vb. kullanılabilir olmasının pratikte bir manası yoktur.
    dolayısıyla bunlar zaten vardı demek birşey ifade etmez. IPTV bu özellikleri direk kumandamızdan kullanılabilir hale getirdi ve evimizde kullandığımız standart TV'nin bir parçası yaptı.
    Yoksa ben bunları yıldız.tv'den de izlerim demek birşey ifade etmez.
  • tv kartının kuamdnasını kullanacak yetenek yoksa ben ne yapayım daha :) gider her ay şifresiz yayınlara 70 tl verip izler rahatlarsınız.
  • Tivibu görüntü kalitesi için iyileştirme isteyip diğer taraftan da 4 mbitten falzasını Tivibu için ayırmak istememek bir çelişkidir.
    Tivibu'nun görüntü kalitesi uydu ile aynı yapılaiblir. İsterlerse hemen yaparlar. Fakat bu sefer çok daha fazla abone mozaiklenme vb. problemlerle karşılaşılacak ve daha az sayıdaki abone kaliteli hizmet alabilir durumda olacaktır.

Ayrıca kanal sayısının arttırılması da yine TTNETin yapabileceği birşeydir. Fakat bunun omurgaya getireceği ek trafik yükü bu kadar kanalı eklemeye değermi bunu hesap ediyorlar. Özellikle HD kanal eklemek kullandığı bantgenişliği nedeniyle daha fazla düşünmeyi gerektirir. Şu anki 110 civarı kanal optimum rakam gibi görünüyor. Fakat bazı çok talep olan kanallar için(örneğin discovery) TTNET'e baskı yapılabilir. Yani sayısının artırılmasından ziyade gereksiz kanlların yerine gereklilerin koyulması istenebilir.

TTNET'ten asıl talep etmemzi gereken IPTV teknolojisnde mevcut olan ama TTNETin henüz hayata geçirmediği şeyler olmalı.
    Mesela zaplarken gördüğümüz bir programın başına gidip baştan itibaren geriden gelerek izlemek.
    Tekrar izle ile bize sunulan programların haricinde, TV rehberi üzerinden kendimizin kaydetmek istediğimiz programları seçebilmemiz.
    STBde WLAN özelliği.
    Ve bunlara benzer şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formulamurat

tv kartının kuamdnasını kullanacak yetenek yoksa ben ne yapayım daha :) gider her ay şifresiz yayınlara 70 tl verip izler rahatlarsınız.

Tv kartı takıp bilgisayardan TV izlemek ayrı bir olay. herkese hitap etmiyor. TV ilemek deyince benim aklıma evimdeki TVnin karşısına geçip kumandayı elime alıp birşeyler izlemek geliyor.
    Yoksa tabiki teknolojiye meraklı bir çok genç için hele de internet var iken akla hayale gelmedik alternatifler var.
    Ama yeni bir ürün ortaya çıkarırken her kesime hitap etmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorer1 -- 9 Temmuz 2012; 15:44:16 >
  • quote:

quote:

Alakaya bak ya! Tivibu ilk çıktığı günden beri pc de kullanıyorum tivibu evide aldım 2 ay kullandım ve beğenmedim. Sen kullanmışşsın beğenmişsin eywallah saygı duyarımda sen kim oluyorsunda benim deneyip denemediğime karar veriyorsun:)

Digiturkte hali hazırda kayıt özelliği çicek gibi çalışıyor arada az buz bir fark yok dağlar kadar fark var !!! Tivibu laptopta yada cep telefonumda gayet hızlı ve net görüntü veriyor ama 46 ekranda pasif ve bayagı kalıyor. Geri özellikleri kişisel tercihe kalır!!
  • Arkadaşlar şu iki ay deneme olanı kullanıp hd kanalları ve seç izle filmleri izleyebilen var mı?

İlk kurulduğunda biraz kurcalamıştım bütün özelikleri açıktı ama aynı gün elektrikler kesilip geldiğinde paketiniz desteklememektedir demeye başladı.

Müşteri hizmetlerini aradım anlattım olayı lafı eveleyip geveleyip paket yükseltmeden izleyemezsinize getirdi, bu pakette de dediğim özelliklerin yer alması gerektiğini söyleyip direttim ama deneme paketinde sadece normal kanalların izlenebileceğini söylemeye devam etti ben de sinirlenip kapadım.

Şikayetvar'a da aynı şikayeti yazan bir iki kişi olmuş onların da sorunlarını çözmemişler acaba herkeste mi böyle yoksa bazılarına mı piyango vuruyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Who

Arkadaşlar şu iki ay deneme olanı kullanıp hd kanalları ve seç izle filmleri izleyebilen var mı?

İlk kurulduğunda biraz kurcalamıştım bütün özelikleri açıktı ama aynı gün elektrikler kesilip geldiğinde paketiniz desteklememektedir demeye başladı.

Müşteri hizmetlerini aradım anlattım olayı lafı eveleyip geveleyip paket yükseltmeden izleyemezsinize getirdi, bu pakette de dediğim özelliklerin yer alması gerektiğini söyleyip direttim ama deneme paketinde sadece normal kanalların izlenebileceğini söylemeye devam etti ben de sinirlenip kapadım.

Şikayetvar'a da aynı şikayeti yazan bir iki kişi olmuş onların da sorunlarını çözmemişler acaba herkeste mi böyle yoksa bazılarına mı piyango vuruyor?

Benim de kapanmıştı. Daha sonra arayıp ben denemeden nasıl anlayacağım, 2 ay sonra hangi paketi seçeceğim dedim. Bütün kanalları sinema kanalları dahil hepsini açmışlardı. 2 ay doldu. Şimdi ise 9.90 olan normal paketten devam ediyorum...
  • quote:

ben bu hafta sonu goturup iade edecegim herhangi bir sozlesme imzalamadigim icin bir sorun olacagini sanmıyorum
    aslinda hiz goruntu falan fena degil bence ama benim sorunum tivibu ile adsl cihazın ayrı katlarda olması araya hat cekme sansım yok sırf tivibu icinde 2 tane AP almayta niyetim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

Arkadaşlar şu iki ay deneme olanı kullanıp hd kanalları ve seç izle filmleri izleyebilen var mı?

Benim de kapanmıştı. Daha sonra arayıp ben denemeden nasıl anlayacağım, 2 ay sonra hangi paketi seçeceğim dedim. Bütün kanalları sinema kanalları dahil hepsini açmışlardı. 2 ay doldu. Şimdi ise 9.90 olan normal paketten devam ediyorum...

Peki sağolun o kadar anlattım paket yükseltmeden izleyemezsiniz deyip durdu. İki farklı kişi de aynı şeyi dedi.

Neyse teşekkürler cevap için.
  • quote:

Benim bildiğim, hangi paketi seçersen 2 ay o paket açık oluyor sana. 9,90'lık paketi seçersen o, üst paketi seçersen o ücretsiz. Tek bir şartla, sonradan aboneliğe devam edersen aynı paketle etmek zorundasın.

Ben 9.90'lık paket + Sinema TV'ler şeklinde açtırdım. Sadece onlar açıldı.

Fiber kullandığım için 6 ay ücretsiz.

Adsl'lilere 2 ay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

ben bu hafta sonu goturup iade edecegim herhangi bir sozlesme imzalamadigim icin bir sorun olacagini sanmıyorum
    aslinda hiz goruntu falan fena degil bence ama benim sorunum tivibu ile adsl cihazın ayrı katlarda olması araya hat cekme sansım yok sırf tivibu icinde 2 tane AP almayta niyetim yok

Ben gıtım dun kutu ıcınde scart yok dıye 20 lıra ıstedıler halbukı ılk geldıgınde cocuk scartı goturmustu. Teslım tesellum tutanagını bana gosterın bakalım oyle oderım dedım. Kutuları falan emanete bıraktım cıktım bugun ugrayamadım ama yarın gıdıcem zaten hıcbırseye ımza atmadıgım ıcın ve bu unsur bana bıldırılmedıgı ıcın rahatım. sırf uyelık kapansın dıye gerekırse 20 lırayı odeyıp ardından hakem heyetıne gıdıcem ordan 20 lıramı gerı aldıktan sonrada dava acıcam ardından gelsın vekalet ucretı:) Sevıyorum bu fırmaları :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

Ben gıtım dun kutu ıcınde scart yok dıye 20 lıra ıstedıler halbukı ılk geldıgınde cocuk scartı goturmustu. Teslım tesellum tutanagını bana gosterın bakalım oyle oderım dedım. Kutuları falan emanete bıraktım cıktım bugun ugrayamadım ama yarın gıdıcem zaten hıcbırseye ımza atmadıgım ıcın ve bu unsur bana bıldırılmedıgı ıcın rahatım. sırf uyelık kapansın dıye gerekırse 20 lırayı odeyıp ardından hakem heyetıne gıdıcem ordan 20 lıramı gerı aldıktan sonrada dava acıcam ardından gelsın vekalet ucretı:) Sevıyorum bu fırmaları :)

Scart bendede vardi . Hdmi kullanicam dedim kuran eleman kutuya geri koydu scarti, bende eksik yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük bir sorunum var. dizüstü bilgisayarlarım wi-fi üzerinden internete bağlanabilirken cep telefonlarım wi-fi ağını görmüyor. işin garibi 2 gün önceye kadar rahatlıkla girebiliyordum telefonlarımdan. sorun ne olabilir?
  • Tivibu Ev'ciler, dünden beri Trt Hd'de yayın yok bende. Herhangi bir uyarı vs yok. Sadece karanlık ekran çıkıyor. Sizde de böyle mi?
  • benide aradılar 2 ay kurulum icin boşluguma geldi evet dedim evdeki tvler full dolu ,hdmi cıkıslı monitöre baglıyabilirmiyim,yada bunu iptal edebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albus Dumbledore

Tivibu Ev'ciler, dünden beri Trt Hd'de yayın yok bende. Herhangi bir uyarı vs yok. Sadece karanlık ekran çıkıyor. Sizde de böyle mi?

dünden beri hiçbir soruna rastlamadım.bende herhangi bir sorun yok.
  • Arkadaşlar izninizle iki soru soracağım.

1-) Her odaya ayrı ayrı yayını çekmenin bir yolu var mı? Yani bir oda da Kanal D, izlenirken aynı anda diğer oda da Show Tv izlenebilir mi? Bunun için 2. bir üyelik mi gerekiyor, yoksa gerek yok mu?

2-) Tivibu, bağlı olduğum internet paketinden mi yiyor? Mesela, benim aboneliğim 8mbiti kapsıyorsa, 8mbitlik bir hızda bana hizmet verip, bağlı olduğum kotadan mı götürüyor? Yoksa kendi internet paketi ayrı mı?

Eminim ki sorduğum soruların cevabı burada vardır, fakat telefonun internetinden bağlandığım için biraz sıkıntı oluyor, lütfen kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.