Şimdi Ara

TTNet TİVİBU EV [ANA KONU] (279. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.659
Cevap
57
Favori
432.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TRT 4K için bir çalışma var ama ne zaman sonuçlanır nasıl sonuçlanır bilmiyorum. @AMC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 25 Mayıs 2024; 9:52:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Hocam hala getiremediler ilginç şekilde fiber abonelerinin görüntü kalitesini iyileştirme vs muhabbetleri yapabilirlermi acaba

• AMC A kullanıcısına yanıt

Fiberde aslında isterlerse 50 Mbps'lik yayın bile verilebilir ancak bu fazladan sunucu yükü demektir, fazladan trafik demektir. Ancak yayınları 8Mbps'den 12-15 Mbps civarına çıkartmanın çok da fazla bir yük yükleyeceğini sanmıyorum. Ayrıca seçimli içerikler için yüksek bit-rate de getirilirse iyi olurdu. Örneğin ana haber bültenini 10Mbps ile izlemek önemli değil ama seç izle'den izlediğim filmi, sinema ve spor kanallarını 25 Mbps ile yayına verebilirler aslında, mantıklı olur.

Ah keşke hocam şu yatırımları görsek.

• tivibu kutusundan yayın alamıyorum.evde fiber 100mbps internetim var.evin girişinde bir pano var,ordan tüm odalara cat6 dağılıyor.her odada duvarlarda çıkışlar mevcut.modemi panoya koydum ve odalar için kablolarını taktım,internet tüm odalara sorunsuz dağıldı.salondaki çıkışı tv'ye takınca da gayet güzel çalışıyor.

sorun şu...salondaki tivibu cihazına da internet verebilmek için duvardan gelen kabloyu bir 4lü switch'e taktım.ondan da tv,tivibu,playstation ve evin kamera sistemi falan hepsini bağladım.tivibu dışında hepsi düzgün çalışıyor.kablolar cat6 hız sorunsuz.kabloları aralarında değiştirsem de yine sadece tivibu çalışmıyor.bu aletin benle derdi nedir,nasıl çözülür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 9 Temmuz 2024; 11:49:32 >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Tivibu ayrı vlanda tivibu cihazını direk modemden İnternet alacak şekilde bağlayın. Diğer cihazlar switch de olaun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • duplexer D kullanıcısına yanıt

salonda duvardan gelen 1 tane port çıkışı var. tivibu'ya takarsam diğerlerine internet veremem

• aycibin A kullanıcısına yanıt
    Buna yapacak bir sey yok o zaman, olayın yapısı böyle

• @aycibin @duplexer

Tivibu ayrı VLAN'da olsa da aynı subnet altında switch lle çalışır. Ancal farklı subnet altında çalışmaz yani aynı sınıfta olmalılar. Örneğin modem 192.168.1.1 olarak çalışıyor siyelim eğer switch 192.168.0.1'de ise ve kendisine bağlı olan cihazlara dağıttığı IP'ler 192.168.0.X sınıfında ise internete girebilirsiniz ancak Tivibu çalışmaz. Ancak bunun böyle olabilmesi için yönetilebilir switch bağlamış olmanız lazım, yönetilemez switch'in böyle bir sorun çıkartmaması gerekir. Eğer bağladığınız switch yönetilebilir switch ise switch'i modem ile aynı sınıfa alın ve switch'in DHCP'sini kapatın yani IP atama işini modem yapsın.

O dediğiniz için vlan tag id ile port managed switch kullanmak gerekir ama maliyet değer mi bilmem. Ya da tv box üzerinden uygulama tercih etmek gerekir. Zor bir durum ikinci kablo çekmek de çözüm de o daha da zor sanırım

• Ben önceki güne kadar Telekom’un modemini kullanmadan fiber cihazından gelen Ethernet kablosunu Tp-Link Deco’ya bağlayarak hem interneti hem Tivibu’yu kullanıyordum sorunsuz şekilde. Önceki gece internet kesilip geldi ama tivibu çalışmıyor. Defalarca kapatıp açtım cihazları düzelmiyor. Telekom’un modemini takınca yayın geliyor ama Deco’ya geçince açılış ekranının sonunda duruyor. Seç izle içeriklerine girebiliyorum ama kanallar gelmiyor. Arıza kaydı da bıraktım fakat çözüm bulacaklarını sanmıyorum. Telekom’un modemini tak diyecekler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

Ben de Keenetic Omni Dsl ve tivibu kutusu ile Tivubu kullanabiliyordum. 13.07.2024 sabah açtığımda canlı yayın açılmadı. Şuanda sadece Menu tuşuyla dizi film çocuk seçeneklerini açıp içerik izleyebiliyorum fakat canlı yayın ve kanallar açılmıyor. Sanki bir değişiklik yapıldı ve bu etkiledi. Bende telekom modemi de yok. Arıza kaydı bıraktım. Çözüm bulabilirseniz burdan paylaşalım.

• Tivibu uydu nasıl alarimi fiyatları nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seagleye S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Birebir aynı sorun. Demek ki bir sistem güncellemesi falan yaptılar. Bende Telekom modemi var. Onunla denediğimde açılıyor. Arıza kaydı bırakmıştım az evvel ekip gelip baktı. Durumu anlattım. 2 yıldır farklı modem kullanıyordum bir anda gitti dedim. Tivibu cihazını değiştirdi. Humax HD2000 vardı bende onun yerine ZTE taktı. Şu an çalışıyor. Bence arka planda ne yapıldıysa bir provizyon sorunu falan oldu. Yeni cihazda provizyonu girdi tak diye açıldı.

• srvngrc S kullanıcısına yanıt

Bende Airties Air 7205 var. Sorun devam ediyor ve malum yarın da tatil olduğundan ekip ancak salı günü gelebilecekmiş. ZTE nasıl hızlı mı bende onu talep edeyim olmadı.

Açıkçası Humax bence daha akıcı bir cihazdı. Ama işte nedense sorun çıkardı.
    Tatil işini çözemedim yalnız. Bize dün geleceklerdi evde yoktuk. Ben de artık salı gelirler dedim ama baktım sabah telefon çalıyor. Pazar da çalışıyorlarmış. Belki şehirden şehire değişiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 14 Temmuz 2024; 21:50:4 >
  • Tivibu evde kablosuz için TP-Link bir aparat satıyorlar. Pahalı. Bu kablo döşemeden nasıl çözebiliriz arkadaşlar?

• Mehtnc1 kullanıcısına yanıt
    Düşük maliyetli kablosuz çözüm maalesef yok gibi. Mesh destekli cihazlarla mümkün ama onlar da pahalı. Bende Tp-Link Deco M4 var ikili. Bu cihazlarla iptv yayınını da kablosuz taşımak mümkün ama fiyatları uygun değil.

• duplexer D kullanıcısına yanıt

Hayır gerekmezi neden bağlantıyı switche köprüleyelim ki? Swtich sadece iç ağda router/AP görevi görecek. Ben senelerce böyle kullandım.

Sizin söylediğiniz TivibU'nun IPoE bağlantısını modem üzerinde çözmek yerine switch'e köprülemek ki buna da özel beklentisi olanlar hariç sanırım kimse ihtiyaç duymaz.

Ben de cumartesi gününden beri aynı sorunu yaşıyorum, üstelik doğrudna Telekom'un cihazına bağlı STB, yani network tabanlı değil de yazılımsal bir sorun muhtemelen. Keza biligsayardanda yayını kontrol ettim, sunudan yayın sorunsuz akıyor.

Zaten Air 7205 de epey eskimişti, bahanesi olacak değişmesi için. Aslında benim Air 7205'te sevdiğim bir özellik vardı RF kumanda geliyordu eskiden. Ericsson MVP kullanırken Telekom çok da akıcı ve rahat çalışıyordu. Bu ZTE Eyewill'e geçtiklerinde Air 7205 başlarda çok hantal kaldı sonradan biraz adam etmişlerdi ama neticede senelerin donanımı.

ZTE cihazlar yanlış bilmiyorsam Android tabanlı biz erişemesek de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 15 Temmuz 2024; 2:52:43 >
  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.