Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.168
Cevap
70
Favori
486.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 mbit net var speedtest degerleri nasil olmasi gerekiyor ve oyunlarda pingde dalgalanma oluyor (cs go) eski zyxel modemim 62 ping'de cakili kalirken bu 1000'e dahi cikiyor bir duzeni yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modemle ilgili bir sıkıntı yok düzgün çalışıyor ama wps ışığı devamlı yanıp sönüyor hızlı hızlı. normal mi?
  • Hocam şu modem de QOS ayarlarının nasıl yapıldığını bilen varsa bizi aydınlatsın gözünü seveyim. 3 Kere TPLink müşteri hizmetlerini aradım "TTNET" logolu olanlarda bu işlemin yapılamayacağını söylüyor. Alakası yok modem arayüzünde QOS için ayrı bir bölüm açık tüm ayarlamalar yapılabiliyor.

Sıkıntım;
    ben modeme Wifi üzerinden bağlanıyorum ( Masaüstü PC ) ethernet üzrinden bağlanan başka bir cihaz daha var. Ethernet üzerinden bağlanmış cihazın indirme hızını sınırlamak istiyorum. Hiçbir teknik döküman yok müşteri hizmetleri tırt
  • modeme usb den harddisk bağladım kopyalama hızı çok düşük.Bu normal midir? film izlerken takılıyor. düşük hızdan diye tahmin ediyorum.
  • MTU ayarı için modem arayüzündeyken AĞ-WAN Ayarları- Ordan en üsttekinin yanındaki (alttakide olabilir) düzenleye tıklayın-aşağı inip advance diyin orada mtu olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seleukos -- 16 Haziran 2016; 21:16:06 >
  • Arkadaşlar bu modemde wi-fi ile birkaç tane telefon bağlanınca interneti kullanılmaz hale gelen var mı yoksa benim modemde mi sorun var.Telefonlar sadece bağlı olsa, veri kullanmasa bile internet kullanılmaz hale geliyor.

7 Haziran da vdsl için başvurdum airties modem istedim,modem seçme imkanınız yok size zyxel modem göndermişler dedi müşteri temsizlcisi fakat elime bu modem geldi hala daha vdsl e geçirmediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seleukos

MTU ayarı için modem arayüzündeyken AĞ-WAN Ayarları- Ordan en üsttekinin yanındaki (alttakide olabilir) düzenleye tıklayın-aşağı inip advance diyin orada mtu olması lazım.

hocam orada mtu değil mru var.
    quote:

MRU(Byte): (1480 varsayılan, Gerekmedikçe değiştirmeyiniz)
    yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

quote:

MTU ayarı için modem arayüzündeyken AĞ-WAN Ayarları- Ordan en üsttekinin yanındaki (alttakide olabilir) düzenleye tıklayın-aşağı inip advance diyin orada mtu olması lazım.

hocam orada mtu değil mru var.
    quote:

MRU(Byte): (1480 varsayılan, Gerekmedikçe değiştirmeyiniz)
    yazıyor

Doğrudur. O olacak. Üsttekinde MTU alttakinde MRU var. Fark etmiyor. Ben değiştirdim de 50-60 kb fark etti. Eğer iyi bir hız farkı yaratan mru değeri bulup buraya yazarsanız sevinirim. Ben 1002 denedim bu arada.

• wa$abi kullanıcısına yanıt
    WAN Ayarları - dsl_iptv düzenle - WAN Servis Ayarları - advance

MTU(Byte):
    1500
    (1500 varsayılan, Gerekmedikçe değiştirmeyiniz)

bende mru değil mtu var burada. kaç gireyim 1500 yerine :D

lan başka bişeymiş bu. bağlı değil diyor. ötekinde mru var sadece evet :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazil88 -- 17 Haziran 2016; 21:06:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azazil88

MTU(Byte):
    1500

O üstteki sabit ip için sanırım. Mru ve mtu fark etmiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Azazil88

MTU(Byte):
    1500

O üstteki sabit ip için sanırım. Mru ve mtu fark etmiyor.

Bende de MRU var. Mtu yok hiçbir yerde. Ama MRU değiştirince speedguide'daki TcpAnalyzer'da sanki MTU değişmiş gibi gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

Arkadaşlar bu modemde wi-fi ile birkaç tane telefon bağlanınca interneti kullanılmaz hale gelen var mı yoksa benim modemde mi sorun var.Telefonlar sadece bağlı olsa, veri kullanmasa bile internet kullanılmaz hale geliyor.

7 Haziran da vdsl için başvurdum airties modem istedim,modem seçme imkanınız yok size zyxel modem göndermişler dedi müşteri temsizlcisi fakat elime bu modem geldi hala daha vdsl e geçirmediler.

Aynı sorun bende de var. Misafir kablosuzu da aktif edip şifre koydum. Girmeyince ona geçiyorum. Ama tahminim ip çakışması bi ara ip veremediğini fark ettim. Manuel vermeye çalıştım modem saçmaladı

Şimdi hat değerlerim düşüp duruyor, 16mbite kadar ama 12-13mbit alıyordum. 8e düştü, aç kapa yapınca geç bağlanıyor filan. Mh kayıt açtı gün boyu modem koptu geldi, bi 16 bi 8 bit filan gördü. Modemdeki maksimum değerler oynayıp durdu ama gene başa döndük 7-8mbit oldu yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

Arkadaşlar bu modemde wi-fi ile birkaç tane telefon bağlanınca interneti kullanılmaz hale gelen var mı yoksa benim modemde mi sorun var.Telefonlar sadece bağlı olsa, veri kullanmasa bile internet kullanılmaz hale geliyor.

Aynı sorun bende de var. Misafir kablosuzu da aktif edip şifre koydum. Girmeyince ona geçiyorum. Ama tahminim ip çakışması bi ara ip veremediğini fark ettim. Manuel vermeye çalıştım modem saçmaladı

Şimdi hat değerlerim düşüp duruyor, 16mbite kadar ama 12-13mbit alıyordum. 8e düştü, aç kapa yapınca geç bağlanıyor filan. Mh kayıt açtı gün boyu modem koptu geldi, bi 16 bi 8 bit filan gördü. Modemdeki maksimum değerler oynayıp durdu ama gene başa döndük 7-8mbit oldu yine.

TTnet in vereceği modem bu kadar olur zaten. Adamlar daha söz verdiği modemi göndermekten aciz. Zyxel gönderilmiş kargoya verilmiş diye bilgi veriyorlar gelen modem tp-link çıkıyor. Ben kablousz kullanamayacaksam ne anlamı kaldı bu modemin.

Daha vdsl e geçişimi tamamlamadıkları için hat değerlerim ne durumda olacak bilemiyorum ama şuan o konuda sıkıntı yok mevcut tarifemde.

• benim geçişim yeni yapıldı, 24 mbit'e kadar şu an 13-15 aralığında alıyorum. bi anormallik var mı yoksa normal mi?

• Azazil88 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne zaman başvurmuştun geçiş için ve ne kadar sürdü geçiş işlemi? Benim şuan 16 mb e kadar olan tarife 1-2 ay öncesine kadar 14 mbit net hız alırken 1-2 aydır 10 mb alıyorum inşAllah vdsl de sorun çıkmaz.
  • ottmn kullanıcısına yanıt
    25 mayısta başvurdum dün geçişi yaptılar. geçen gün aradım müşteri hizmetlerini aramasam daha 1 hafta sürerdi heralde.

ben de 16 mbite kadar kullanıyordum, 8-9 civarı alıyordum. 5 mbit kazanç için 25 gb akk'den oldum durup dururken :D
  • Merhabalar;
    1 haftadır bu modemden kullanıyorum, ancak bir sorunum var.
    Belirsiz zamanlarda wifi bağlanılamıyor. Wi-fi ağ gözüküyor ancak bağlantı kurulamıyor. Modemin fişini çekip tekrar takınca, her şey normale dönüyor.
    Modemi resetledim ancak zamansız şekilde sorun devam ediyor.
    Var mı benzer sorun yaşayan?
    tp link sitesinden güncel yazılımı indirdim, ancak sanırım modem ttnet olduğu için yazılım yüklenmiyor.
    Anladım hocam. Anlaşılan beni de bekletecekler epey bi' süre. Vdsl e geçiş için kota'da ve ücret'te herhangi bi' değişiklik olmadı benim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ottmn kullanıcısına yanıt
    ben 16 mbit'e kadar 44 lira ödüyordum 49 lira oldu şimdi hipernet'e geçişle birlikte. şubat'ta taahhüdüm bitiyor bakalım sonra ne olacak. eski paket 100 gb akk'liydi bu paket 75. 100 gb akk'li olanına geçebilirsem bir iki ay sonra ona geçmeye çalışacağım. siz zaten hipernet kullanıyordunuz o yüzden değişiklik olmadı sanırım?
    Ben yalın ultranet kullanıyorum hocam 59 tl 75 gb 16 mbit e kadar tarifedeyim. Sanırım sizin ev telefonu var 44 tl 100 gb 16 mbit iyiymiş aslında.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.