Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.170
Cevap
69
Favori
488.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    orası ttnet gözüksün farketmez. root edince dsl_internet ayarlarından dns girince kökten değişiyo orası.
    uğraşmayın root için.

lan bölümüne girmek yeterli.
    sadece , dns girince bağlı cihazın ağ bağlantısını kesip bağlanmak lazım hissetmesi için.

burdan kontrol edebilirsiniz girdiğiniz dns çalışıyo mu diye:

www.dnsleaktest.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 21 Ağustos 2020; 16:22:59 >
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Buna şöyle cevap vereyim
    Lan kısmına girerseniz bütün cihazlar sorgularını direk girmiş olduğunuz DNS sunucusuna yapar.

Eğer Wan kısmından değiştirseniz, ağınızdaki cihazlar modeme yapar, modem DNS sunucusuna yapar.

Peki avantajı nedir.

Cache dediğimiz olay mevcuttur DNS lerde, Modeminize örneğin butun makinalar "donanimhaber.com" adresine girmek istedi eğer LAN kısmından ayarlı ise hepsi DNS sunucusna ayrı ayrı sorgu gönderecek.

Öteki türlü modeme 1 kere gider, modem zaten cachesinde olduğu için diğerlerine adresi hızlı bir biçimde yollar.

Bu sizi ne kadar etkiler, kullanım yerine ve cihaz sayısına göre değişir...

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir
  • feramor F kullanıcısına yanıt
    Süper bir cevap, cok tesekkur ederim. Ttnet’in verdigi modemlerde yillardir kafama takilirdi bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar sevgili arkadaşlar,bende bu modemden türk telekom versiyonundan var ve son 2-3 gündür hız ile alakalı problem var, kabloluda hızım 23 mgbit iken wifi de 1-3 mgbit arasında değişiyor,bazen düzeliyor ama sonra tekrar aynı, malesef evdeki bütün telefonlardan ölçüm yaptım lap top felan hepsi aynı sizce modemden kaynaklı bir sorun mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugurhasgul1903

Merhabalar sevgili arkadaşlar,bende bu modemden türk telekom versiyonundan var ve son 2-3 gündür hız ile alakalı problem var, kabloluda hızım 23 mgbit iken wifi de 1-3 mgbit arasında değişiyor,bazen düzeliyor ama sonra tekrar aynı, malesef evdeki bütün telefonlardan ölçüm yaptım lap top felan hepsi aynı sizce modemden kaynaklı bir sorun mudur?
    Aynı problemi bende yaşamaktayım.
    Şimdi benim elimde 2 modem var. Birisi Zyxel Vmg3312-b10b bir diğeri de TP Link Td w9970v3

Uzun yıllardır Zyxel modemi kullanıyordum Türk Telekom'dan Tp Link modemi aldım alalı hiç kullanmamıştım fakat evin bazı noktalarında wifi iyi çekmediği için zyxeli router modem olarak kullanmak istedim ve TP Link modemi ana modem olarak kurdum ve router modem olarak ise Zyxel modemi ayarladım.

İlk birkaç gün hızda bir problem yoktu fakat daha sonra ana modem yani TP Link modemde hızda düşüş olduğunu fark ettim. 1 haftayı geçti durum aynı ben sandım ki Türk Telekom'dan kaynaklı fakat bölgemde bakım filan yoktu.

Sonra acaba bu router işlemlerinden mi diye düşündüm fakat TP Link modemin wifisine telefonumla bağlanıp hızı ölçtüğümde 3 mbps şeklinde çıkarken router olarak kullandığım Zyxel modemde ise 46 mbps ile bağlanıyordu.

TP Link modeme yine aynı şekilde wifisine laptop ile bağlandığımda hız 3 mbps gösterirken Lan girişinden kablo ile bağlandığımda 46 mbps civarında hız almaya başladım.

Yani bu modemin ayarlarında bir yerlerinde bir sıkıntı var ve yüksek hıza engel oluyor. Modemin 192.168.1.1 arayüzüne girdim hiçbir ayarı değiştirmeden çıktım sonra baktım wifiden de 46 mbps hızla bağlandı fakat aradan 2-3 saat geçtikten sonra hız wifi üzerinden yine 3 mbps şekline döndü.

Bu durumu çözse çözse @feramor çözer

Aslında burada bir çözüm sunmuş ama ben daha denemedim bu yöntem işe yarıyor mu?
    Feramor Root Yöntemi

Son olarak modem özelliklerim

Yazılım Versiyonu:
    20.05.16.01006

Donanım Versiyonu:
    TD-W9970 v3 00000001

• Dostum kafayı yiyecem ya bak az önce hız ölçümü yaptım normal 23 mgbit alıyorum hızı wifiden ama gör bak birkaç saat sonra yine aynı olay olacak, telekomu arıyorum bizim yapacak bir şeyimiz yok diyor modemde var bir sorun ama işin Garibi modemin arayüzüne giremiyorum sayfa geliyor ne denersem deneyeyim giriş yapmıyor gerçi iyi hoş arayüze girsem ne yapabileceksem valla demekki bu modem sıkıntılı bir modem gibi servisini arıyacam nasıl olacaksa artık

• test yaptığınız cihazda bluetooth u aktif kullanıyor musunuz? BT ve Wifi çipi aynı olan cihazlarda BT açıkken wifi 2.4GHZ sapıtabiliyor.
  • quote:

Dostum kafayı yiyecem ya bak az önce hız ölçümü yaptım normal 23 mgbit alıyorum hızı wifiden ama gör bak birkaç saat sonra yine aynı olay olacak, telekomu arıyorum bizim yapacak bir şeyimiz yok diyor modemde var bir sorun ama işin Garibi modemin arayüzüne giremiyorum sayfa geliyor ne denersem deneyeyim giriş yapmıyor gerçi iyi hoş arayüze girsem ne yapabileceksem valla demekki bu modem sıkıntılı bir modem gibi servisini arıyacam nasıl olacaksa artık
    Büyük ihtimalle hızı dediğiniz gibi yeniden düşüp çıkacaktır.
    Modemin arayüzüne neden giremiyorsunuz?

192.168.1.1 yazdığınızda eğer kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmediyseniz
    Kullanıcı adı: admin
    Şifre: turktelekom

şeklinde denediğinizde giriş yapamıyor musunuz?

Yine dediğiniz gibi ben arayüze girebiliyorum ama buradan ne ayar yapılır bilgim yok. Sadece bir üst mesajımda belirttiğim arkadaşın verdiği yöntemle düzelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

test yaptığınız cihazda bluetooth u aktif kullanıyor musunuz? BT ve Wifi çipi aynı olan cihazlarda BT açıkken wifi 2.4GHZ sapıtabiliyor.
    Ben kendi adıma cevap verecek olursam hayır kullanmıyorum.
  • Bu birazda bulunduğunuz ortamla alakalı,
    Etrafta ne kadar Wireless Cihaz var (Sizin modeme bağlanması önemli değil)
    Ne kadar Access Point var bunlar çok önemli.

Size tavsiyem mobil cihazlarda wireless kanal analizi yapan programlar var onlardan yararlanarak boşta olan kanala modemnizi almanız.

Ara ara kontrol edip daha boş olan kanalı seçmeniz.

Mümkün olduğunca kablo ile bağlayabileceğiniz cihazları kablo ile bağlamanız.

Repeaterlar yerine PowerLine + Access Point kullanmanız

Kablosuz cihaz sayısını ne kadar düşürebilirseniz o kadar iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: feramor

Bu birazda bulunduğunuz ortamla alakalı,
    Etrafta ne kadar Wireless Cihaz var (Sizin modeme bağlanması önemli değil)
    Ne kadar Access Point var bunlar çok önemli.

Size tavsiyem mobil cihazlarda wireless kanal analizi yapan programlar var onlardan yararlanarak boşta olan kanala modemnizi almanız.

Ara ara kontrol edip daha boş olan kanalı seçmeniz.

Mümkün olduğunca kablo ile bağlayabileceğiniz cihazları kablo ile bağlamanız.

Repeaterlar yerine PowerLine + Access Point kullanmanız

Kablosuz cihaz sayısını ne kadar düşürebilirseniz o kadar iyi olur
    Teşekkür ederim.

Peki biz bu wifi hızında meydana gelen dalgalanmayı anlattığınız root işlemleri ile çözebilir miyiz?

Bir diğer sorumda benim elimde 2 modem var. Zyxel modemi ana modem haline getirsem ve Tp Link modemi router halinde kullansam yine TP Link modemde dalgalanma meydana gelir mi?

• O konuda size şunu öneririm mesela modeminizi kanal 1 e ayarlayın diğer router/ap olacak cihazı başka kanala ayarlayın.

Dediğim gibi bu biraz sizin bulunduğunuz ortam ile alakalı rootla ve ya rootsuz düzeltebileceğiniz birşey yok.
    Eğer cihazlarınız destekliyorsa 5ghz destekli (AC) modem/ap kullanarak (Şuan için pek kullanan olmadığı için) daha rahat edebilirsiniz.

Hatta eğer 2.4 ghz bandında çalışan Kablosuz Kulaklık, Mause ve ya Kalve gibi cihazlarınızda var ise bunlarda ortamda wifi üzerinde parazitlere ve dalgalanmalara neden olacaktır. Mümkün olduğunca uzak durmaya bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feramor -- 28 Ağustos 2020; 22:16:26 >
  • quote:

O konuda size şunu öneririm mesela modeminizi kanal 1 e ayarlayın diğer router/ap olacak cihazı başka kanala ayarlayın.

Dediğim gibi bu biraz sizin bulunduğunuz ortam ile alakalı rootla ve ya rootsuz düzeltebileceğiniz birşey yok.
    Eğer cihazlarınız destekliyorsa 5ghz destekli (AC) modem/ap kullanarak (Şuan için pek kullanan olmadığı için) daha rahat edebilirsiniz.

Hatta eğer 2.4 ghz bandında çalışan Kablosuz Kulaklık, Mause ve ya Kalve gibi cihazlarınızda var ise bunlarda ortamda wifi üzerinde parazitlere ve dalgalanmalara neden olacaktır. Mümkün olduğunca uzak durmaya bakın
    Modemi kanal 1'e ayarlayın dediğinizi nasıl yaparım o kısmı pek anlayamadım kusuruma bakmayın

• BL@cKLioN kullanıcısına yanıt
    Wifi ayarlarına girdiğinizde "Kanal" diye bir seçenek çıkması lazım Gelişmiş Wifide olabilir

Ben şuan farklı bir modem kullandığım için tam yerini maalesef bilemiyorum
  • quote:

Wifi ayarlarına girdiğinizde "Kanal" diye bir seçenek çıkması lazım Gelişmiş Wifide olabilir

Ben şuan farklı bir modem kullandığım için tam yerini maalesef bilemiyorum
    Kablosuz ayarları -- temel ayarlar sekmesine tıkladığımda 13 tane kanal gösteriyor. Bende bu otomatik şeklinde ayarlı ve kanal 7'den bağlandığını gösteriyordu. otomatik kanal yerine sabit bir kanal seçtim (kanal 5) şuan telefondan bağlandığımda hız yükseldi. Bakalım böyle yüksek kalacak mı yoksa yine dalgalanma olacak mı.

Peki sizin root işlemleri yapmanızdaki amaçta internet hızınızda oluşan dalgalanmadan dolayı değil miydi?

Yani sizde zamanında oluşan problemle şuan ben ve forumdan arkadaşta oluşan problem tamamen farklı mı?
  • root hesabı ile bazı gizlenmiş menülere erişim (Örneğin DNS i direk WAN kısmından değişitirme) gibi özellikleri elde etmek

WiFi kısmında neler kısıtlanmış tam olarak bilmiyorum maalesef
    Hayır giriş yapamıyorum maalesef o haldede

• feramor F kullanıcısına yanıt
    Önerebileceğiniz bir program varmı mobil için dediğiniz gibi yapmaya çalışayım bir

• quote:

Hayır giriş yapamıyorum maalesef o haldede
    Peki kullanıcı adı: admin

şifre kısmında: turktelekom olmazsa ttnet olmazsa admin şeklinde de denediniz mi? ,

Bunların hiçbirisi olmuyorsa değiştirmiş olabilirsiniz. Olmadı modemi resetlerseniz yukarıdaki kombinasyonlardan birisiyle modemin arayüzüne erişebilirsiniz. O zaman benim yaptığım gibi wifi kanalını değiştirirseniz belki sorun çözülebilir.

Şimdilik bende hız sorunu düzeldi ama tabii ki bu kalıcı bir çözüm sağlayacak mı bekleyip görmek lazım.
    dediğiniz şekildede denedim girmiyor bugüne kadar hiç arayüzle işim bile olmadı neden girmiyor anlamadım, bu arada ilginç bir şekilde sabahtan bu yana wifi de bir sorun yok 23 tam alıyorum gerçekten çok enteresan bir olay

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.