Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.170
Cevap
69
Favori
488.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Firmware Versiyonu:19.03.28.01005

Donanım Versiyonu:VN020-G2u 00000000

root girişi için anlattıklarınızı denedim olmadı bunda
  • DADAŞ33 kullanıcısına yanıt
    Firmware Versiyonu:19.03.28.01005

Donanım Versiyonu:VN020-G2u 00000000

Bu sürümde root şifresi yok herşey kısıtlı dns vs. değişmiyor uyarlansa güzel olurdu
  • Kr4tenz kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518 bu programla modem ayarlarının yedeklendiği dosyayı okutursan root şifresi görünebilir
    aynı sürümdeyim şifreyi bulabildiniz mi?
  • teşekkürler yaaptım oldu. @feramor
  • feramor F kullanıcısına yanıt
    F12 tuşunda console kısmına $.loadMain("/cwmp.htm"); yazılırsa gelen cwmp sayfasından da kapanıyor mu?
  • Bu modemin ttnet versiyonu v3 mü oluyor bilen var mı ? ayrıca bu modem VDSL olarak kaç mbps down/up hızına dayanır ? vdsl portum 90mbps destekliyor deniyor fakat bilemiyorum.
  • Arkadaşlar kablosuz 300 yazan modem, modemin dibinde neden 72Mbps bağlanabiliyorum en fazla?
  • SunSets kullanıcısına yanıt
    Pc üzerinden bağlanıyor iseniz ağ adaptörünüz o kadar destekliyordur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rayjon32 kullanıcısına yanıt
    Hayır, v3 modemin donanım versiyonudur. Ttnet modemi olup olmadığını dış kutusundan anlayabilirsiniz.

• onur5545 kullanıcısına yanıt
    AC destekli Wi-Fi modülüm var PC'de. Modemin dibinde paketimin neredeyse tamamını kullanırken, 3-4 metre mesafesin de duvarın arkasın da paketimin yarı hızını kullanıyorum. 40MHZ açınca 120MB/s yazsa bile paketim bu hızdan oldukça düşük ama kullandırmıyor ne hikmetse. ADSL'de zaten düşük paket olduğu için fark etmedim. VDSL'e geçince fark ettim hız kaybını. Bu ara VDSL değerlerim oldukça iyi ve SNR 14.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 5 Eylül 2020; 0:5:25 >
    Bu modemde bana da olmuştu benzer bir durum. Modem ortamdaki sinyal parazitine göre frekansı değiştirdiği için oluyır olabilir. Zaten bu modemin 2.4ghz de verebildiği maksimum WiFi hızını 85 olarak ölçtüm ben.

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5545 -- 5 Eylül 2020; 0:8:4 >
    Ben de 120MB/s gördüm o da işte dediğim mesafeden dibinde telefonla test ediyorum, PC olduğun yerden de telefonla ölçünce PC yakın değerler alıyor. Wi-Fi Analyzer ile de boşta olan ve iyi DB sağlayan kanalı görüp ayalarsam da çok fark etmiyor. İndirme yaparken 5DK inecek dosya 17dk iniyor PC olduğu yer. Laptop bu arada kablosuz kullanıyorum, rahat oluyor kablosuz o yüzden, yoksa masaüstü olsa kablo çekerim. Modemden gelen ağ hızı boş o zaman, 57.8MB/s de yarı hız oto ayarlı, 72MB/s'de ise bu sefer paketimin hızı görüyor. Ben de baktım yükseldikçe hızlanıyor mu dedim, sonra 120MB/s oldu, bu sefer daha kötü oldu hız performansı. Bu kablosuz hızlar boş mu anlamadım gitti...
    Ortamdaki parazit göre kablosuz da çok değişkenlik gösteriyor. Biz evde sadece telefonlarda WiFi kullanıyoruz.

Ek olarak ben modeme soğutma amaçlı fan yerleştirdim. WiFi da baya etkisi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5545 -- 5 Eylül 2020; 0:14:44 >
    Anladım, bunun çözümü yok mu kablo dışında? Youtube veya normal internet takılmalar da yine ADSL'e göre yeterli, ancak indirme yaparken paketimin hızından oldukça düşük çıkabiliyor. Kablosuz hızı ile alakası yok mu yani? Diyelim bana 57.8MB/s modemden kablosuz hız geliyor, ama hız testinde 20'i geçmiyor 35 olan internet, ama 72 olunca ne hikmetse 33.8 gibi hız sonucu çıkıyor paketimin sınırında. ADSL vardı 16, şimdi yine dediğim mesafeden ADSL indirme yapıyorum :D
    Modeme bağlandığınızda gözüken hız o sinyalini verebileceği maksimum hızdır. Modemin size o an sağlayacağını garanti ettiği hız değildir. 130 yazar 75 alırsınız mesela. 2.4 ghz in doğası budur. Ancak 5ghz yani ac modemlerde neyse onu verir.

Sanırım etrafım da ekseri 2.4GHz var, 5GHz kablosuz kullanan oldukça az, bu da 5GHz parazite etkisi az olmuş oluyor. 100'lük pakette alsam yine bu hızları göreceğim. Bu modemle alakası yok diyorsunuz yani? Şimdi bir Keneetic modem olsa böyle yapar mıydı veya Asus modemler? Şimdi bir modem alsan iyisinden VDSL 500TL bayarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 5 Eylül 2020; 0:22:26 >
    Eh, keenetic gibi daha güçlü cihazlar aldığınızda durum değişir ve iyileşir. Bütçe meselesi bu.

Bir de 5GHz olursa süper olur:) Bu modem de yeni sayılır, keşke TT yerine ayrı bir yerden alsaymışım güzel olurdu. Bir de bu operatör modemler kısıtlı kullanımı, belki bu modemin operatör olmayanı olsa aynı modelin belki daha iyi olur çekimi, DNS...vs.
    Orijinal versiyonunu deneyimleme şansım oldu. O da aynı :)

Duvarın arakasında diyorsunuz, sorunun nedeni bu duvar muhtemelen. Kalın betonarme duvarlar Wi-Fi sinyallerini engeller. Aynı zamanda eğer civarda parazit yapan başak elektrikli cihaz varsa sorun daha artar. Ya modemin yerini değiştireceksiniz ya da sinyal artıran bir ürün ile sorunu çözeceksiniz. Bu kalın duvar sorunu çok evde var maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.