Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.168
Cevap
70
Favori
487.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onur5545

Güncellemeler, seri numarasına göre otomatik olarak dağıtılıyor. Benim Cihaza da gelmedi. Sizdeki de bendeki sürüm de 2-3 aylık sürüm zaten. Endişe etmenize gerek yok 😊

Merhaba,

Nisan ayından beri Turknet kullanıyorum. Bendeki sürüm bu şekilde. Ne yapmam gerekli güncelleme olması için?

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970
  • Slow58 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Modemi fabrika ayarlarına sıfırlayın, normal kurulumu yapın ve gelmesini bekleyin.
  • Arkadaşlar benim internet bağlantım gitti kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şey midir acaba dsl bağlantısı yok bildiğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masyur

Arkadaşlar benim internet bağlantım gitti kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şey midir acaba dsl bağlantısı yok bildiğin

Hattınızı ve bağlantıları kontrol edin. Modeme DSL sinyali gelmiyor gibi duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar, bu modeme usb girişi ile yazıcı bağlasam kablo ile. yazıcıda kablosuz özellik yok. acaba ayarı nasıl yapabilirim. bağlayabilir miyim? ağdaki pc tabletten yazdırmak için birşeyler gönderebilir miyim? teşekkürler

Yazılım Versiyonu:20.08.05.01006

USB ayarı etkin, başka seçenek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydiin -- 6 Aralık 2020; 20:12:56 >
  • haydiin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Ağ üzerinden yazdırmayı destekleyen bir yazıcı ise (ki bunu yazıcınızın kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz) usb portundan bağlayıp modem üzerinden yazdırma sunucusunu açıp rahatlıkla yazdırabilirsiniz.

Ağdaki aygıtlar kısmından gözükmesi lazım direk. Ancak bağlı olduğunuz ağ gizliliği özel konumuna ayarlı olmalı. Ortak konumunda ise göremezsiniz ve yazdıramazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5545 -- 6 Aralık 2020; 21:17:9 >

• Bu modemde DNS over HTTPS veya TLS falan yapamıyor muyuz bir şekilde? Bu modem ile DNS kullanımı güvenli midir?

• arkadaşlar yaklaşık 1-1.5 haftadır internetim çok kötü daha önce bu kadar kötü değildi. oyunlarda %30'lara kadar paket kaybı yaşıyorum. çoğu zaman indirmelerde sorun olmuyor fakat sayfalar geç yükleniyor arada. DNS değiştirdim fakat sorun aynı hat değerlerinde bir problem var mı size göre?

modem eskiden ısınırda baya fakat ısınmasına rağmen çok bir sorunu yoktu şu an ısınmıyor fakat bu sorunlardan geçilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 7 Aralık 2020; 21:54:3 >
  • Arkadaşlar merhaba bendeki modemin sadece güç tuşu yanıyor diğer tuşların hiçbiri yanmıyor reset deniyorum yapmıyor sadece güç tuşu aktif diğer tuşlar hiç hareket etmiyor. Çözümü var mıdır yoksa modem ömrünü tamamladı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur5545

Merhabalar.

Ağ üzerinden yazdırmayı destekleyen bir yazıcı ise (ki bunu yazıcınızın kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz) usb portundan bağlayıp modem üzerinden yazdırma sunucusunu açıp rahatlıkla yazdırabilirsiniz.

Ağdaki aygıtlar kısmından gözükmesi lazım direk. Ancak bağlı olduğunuz ağ gizliliği özel konumuna ayarlı olmalı. Ortak konumunda ise göremezsiniz ve yazdıramazsınız.

hocam, bendeki modem arayüzünde yazdırma tercihleri ve usb seçenekleri görünmüyor. sadece usb ile ilgili etkin ve devredışı seçeneği var. sizin eklediğiniz bölüme nasıl erişebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydiin -- 10 Aralık 2020; 3:48:11 >

Modemin tam model ve sürüm numarası nedir?
  • arkadaşlar eski modemimde modemin uygulaması üzerinden şehir dışında bile olsam modemi yeniden başlatabiliyordum. telekomun verdiği bu modemde böyle bir imkan varmı?

• hayatgezi kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Hayır, öyle bir özellik yok.
  • onur5545 kullanıcısına yanıt

Modem Modeli TD-W9970v3

sürüm 20.08.05.01006

Safari üzerinden değil de Chrome üzerinden girmeyi dener misiniz.
  • "Yazılım Versiyonu: 20.08.05.01006 olan arkadaşlara ithafen bir tavsiye."

Bu sürüme geçin. Birkaç küçük hata dışında vdsl hat stabilitesi sağlanmış. Wifi 'da hız ve ping atlamaları olarak bir sorun görmedim.

Arkadaşlar ben son 3 yıldır 17.12.27.01005 sürümünün rootlu halini(yine feramor 'un paylaştığı) kullanıyordum ve öneriyordum. Ama bugün şans eseri bir router kurarken modemi sıfırlamak zorunda kaldım ve cwmp kapandı.Haliyle update yüklendi, ben modeme reset atana kadar. Yine 20 ile başlayan bir önceki sürümde sanırım bolca kopma ve wifi hız sorunları varmış. Güncellenmesinde sıkıntım yok ama bu adamlar güncelledikçe soldaki menüden sürekli araçlar eksiliyor. Adeta güncellemeyle modem zorla kullanılamaz hale getiriliyor.

Bir kaç yöntem denedim ama @feramor hocamın bir önceki sürüm(20 ile başlayan) için yaptığı yazılım çalıştı sadece. Yazılımın beni oku kısmı önemli ama linkteki gibi uygularsanız fotoğraflara bakarak daha güzel olur. Kısaca anlatırsam önce config.bin dosyasını modemden indirip programa yüklüyoruz ve root kısmı açık olarak bize editlenmiş bir bin dosyası veriyor. Editlenmiş bin dosyasını da güncelleme-geri yükleme kısmından modeme yüklüyoruz 5dk sürüyor yaklaşık. Daha sonra root kullanıcı olunca yönetim panelinden telnet açıyoruz. Maalesef bu sürümde putty ile komut göndermeyi çok sınırlı hale getirmişler. Önceden acs set komutuyla cwmp kapatılıyordu. Artık bu yazılım üzerinden kapatıyoruz. Dns değişmek için de aynı şekilde yazılım üzerinden sağ taraftan net_cfg 'ydi sanırım komut dizisi. Bunu seçtikten sonra get values diyin. Daha sonra dns adresinin olduğu satırı kopyalayıp 2. boşluğa yapıştırın. 3. boşluğa da dns adreslerini girin ve set value diyin. Çıkmadan da tekrar get values diyip aşağıdaki yazılardan doğrulayın.

İşin ilginç kısmı 50 kere doğrulasanız da modem arayüzünde inatla değişmiyor dns ip sayıları. Teyit etmek için modem resetledim tekrar programdan kontrol ettim. Sitelerden de kontrol ettim ve sadece arayüzde değişmiyor dns adresi. Normalde program üzerinden set value diyip kontrol ettiğinizde programda işlenmiş görünüyorsa o adresi kullanıyorsunuz demektir. Ama ara sıra yine de dns adresini kontrol etmekte fayda var.SNR değeri sabitlenememesi ve openwrt gibi harici bir yazılım geliştirilmemesi dışında kötü bir yanı yok hala en fp modem bence. Bu modemde versiyon önemli ve çok farkediyor.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518

• hayatgezi kullanıcısına yanıt

Bu özellik mevcuttur. Yazılım Versiyonu:20.08.05.01006 Donanım Versiyonu: TD-W9970 v3 00000001 için konuşacak olursam "root" kullanıcısı ile girilirse, soldaki menüden > kolay menü > uzak erişim kısmından http veya https üzerinden yapılabilir. Ama modemin reset atacağınız zamanki ip adresini bilmeniz gerekir. Türknet kullanıcısıysanız teknik bilgiler kısmında zaten yazıyor. Uzak erişim menüsünden yapamadıysanız sistem araçları > yönetim kontrolü > servis ayarlar kısmından yapabilirsiniz.

20.05.16.01006 sürümü ve 20.08.05.01006 sürümü için root işlemi : https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518

16.09.30.01005 ve 17.12.27.01005 root işlemi: https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122911024

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 11 Aralık 2020; 12:48:4 >

• onur5545 kullanıcısına yanıt

Dediğin gibi hocam Chrome üzerinden girince o bilgilere ulaştım, aktif ettim, ilk denememde yine yazdıramadım ama araştıracağım. teşekkür ederim ilgin için.

Modemin kendi yönlendirmesi ile yazdıramıyor iseniz zaten yazıcınız desteklemiyordur muhtemelen. Deneyin eğer olursa bizi de bilgilendirin. 😊
  • İyi akşamlar. Ben Türknet kullanıcısıyım. Bugün cat6 kablo ile ankastre kutusundan direk evime kabloyla internetimi bağladım fakat paketim 65 mbit olmasına rağmen modem yanında wifi ile bağlandığımda 20-25 hız veriyor. Aşağıda vereceğim bilgi 2 oda uzaklık hızıdır. Modemim Türk telekomun verdiği modem fakat ne yapmam gerektiğini anlamadım. Nasıl bir yol izlemeliyim hızı yükseltmek için ? Kanal ayarlarını yaptım ama ufak bir yükselme oldu. Modem ile alakalı mı acaba ? Dsl türü vdsl2.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.