Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.168
Cevap
70
Favori
487.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş bu modemin stabil yazılımı yok mu sürekli donuyor, hız yavaşlıyor tekrar başlatmak zorunda kalıyoruz evde 2 dizüstü 2 telefon 1 tv var tv aktif kullanılmıyor 1 bilgisayar açıksa diğeri kapalı kafayı yiyeceğim. cep interneti veriyorum mecburen bazen. 12mb sınırsız türk telekom bir de hiçbir cihazı çok kullanmıyoruz sadece ders zamanları var zoom başka da bişey yok

• miko01 kullanıcısına yanıt

12 mb hız ile modeminiz ne kadar iyi olursa olsun, cok fazla birsey beklememeniz gerekiyor. Bu hızdaki bir hatta, tek bir pc de bile verim alabiliyorsanız ne ala.

Mümkünse minimum 35 mb ve uzeri bir hıza geciniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar resimde ewan_internet 'in ağ geçidi "EVET" olmuş. Eskiden sadece "-" vardı. Bu fiber mi gelmiş demek acaba? Yapabileceğim bir şey var mı faydalanmak için? Şuanda interneti, eskiden elektrikçiye bina dışından çektirdiğim 2 kablolu RJ-11 kablosunu modeme DSL portundan takarak kullanıyorum. RJ-45 ile WAN portuna takılacak bir kabloyu gene elektrikçi çağırarak çektirtmem mümkün mü? Yoksa TurkNet'e mi yazmam gerek, ne yazmam gerek acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.

• hayatgezi kullanıcısına yanıt

Evet ulaşılabilir. O anki modemdeki ip adresini biliyorsanız örn ip adresi 123.123.123.123 olsun. http://ftp://123.123.123.123 adresini tarayıcınıza yazarak telefondan veya herhangi biryerden girebilirsiniz. Önce usb servis durumunu etkin yapın. Daha sonra usb depolama kısmından kontrol edin usb 'nizi. Farklı kişilerle paylaşacaksanız kullanıcı hesapları kısmından kişi isimlerini, şifrelerini ve yetkilerini ayarlayın(örn: sadece okuma veya hem okuma hem yazma gibi). Depolama paylaşımını devre dışı yapın.Ftp sunucu sekmesinden ftp sunucu etkin ve altındaki internet erişimi etkin yapın. İsterseniz ftp sunucu kısmındaki klasör tablosundan her kullanıcı için birbirinden bağımsız klasörler oluşturabilirsiniz. Statik IP satın almadan da çalışır. Örn Türknet 'deki gibi online işlemlerden mevcut ip adresinizi görebiliyorsanız daha sağlıklı olur. Mevcut ip adresiniz değiştiyse ftp:// den sonra yazacağınız kısım da değişir. Lokal yani lan üzerinden paylaşım için de depolama paylaşımı kısmını kullanmayın. Zaten windows 10 'larda çalışmıyor çünkü ilk smb sürümünü kullandığı için güvenliği düşük. lokal kullanım için de ftp açık olması yeterli. internete bağlı yada bağlı olmadan da lokal dosya paylaşımı olarak ftp kullanılabilir.

• Cirkin kullanıcısına yanıt

Hocam kırmızı yerleri benimkiyle aynı yapıp deneyebilir misin? Ayrıca çalışırsa "periodicInformEnable" sınıfını da 0 yapmanı tavsiye ederim. Hatta cwmp tekrar açılmasına karşı URL, username, password gibi sınıfların da value kısmına random değerler yazarak bozabilirsin.

• miko01 kullanıcısına yanıt

17.12.27.01005 ve 20.08.05.01006 bildiğim ve kendim tecrübe ettiğim kadarıyla stabil çalışıyor. 94 mbps alabiliyorum kablolu olarak. Kablosuz olarak 40 alabildim en fazla. Tabi telefondan denediğim için telefonum 40 mbps destekliyor olabilir en fazla. Bence de arkadaşın dediği gibi internet hızınız çok düşük. Eğer modemde sorun olduğunu düşünüyorsanız cmd ye "ping 192.168.1.1 -t" yazarak modeminize ping atın. Bu modeminizle sizin bilgisayarınız arasındaki gecikmeyi gösterir. Ben modemden olduğunu düşünmüyorum. 12 mbps çok çok düşük bir hız.

• Chestburster kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla Türknet fiber internet vermiyor. Anlaşması sadece dsl internet için. Ayrıca ttnet in fiber olarak hizmet vediği yerlerde de dsl olarak hizmet vermeme anlaşması var. Ewan_internet 'in ağ geçidi "EVET" olmasının sebebi büyük ihtimalle modeminin güncellenmiş olması. Modemindeki durum sekmesine bastığında en üstte yazılım versiyonu var. Oradaki versiyon 20 ile başlıyorsa yazılımdan olmuştur. Ben şuan modemimi access point olarak kullanıyorum. Üzerinde dsl veya wan bağlı olmadığı halde bende de "evet" yazıyor ewan için. Yani maalesef sadece modemde "evet" olarak değişmiş o kısım. Altyapıyla bir alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chestburster

Arkadaşlar resimde ewan_internet 'in ağ geçidi "EVET" olmuş. Eskiden sadece "-" vardı. Bu fiber mi gelmiş demek acaba? Yapabileceğim bir şey var mı faydalanmak için? Şuanda interneti, eskiden elektrikçiye bina dışından çektirdiğim 2 kablolu RJ-11 kablosunu modeme DSL portundan takarak kullanıyorum. RJ-45 ile WAN portuna takılacak bir kabloyu gene elektrikçi çağırarak çektirtmem mümkün mü? Yoksa TurkNet'e mi yazmam gerek, ne yazmam gerek acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.

RJ11 jakı üzerinden bakır kablo (ADSL) ile kullanmama rağmen sizin attığınız sayfadaki Gateway sütununa denk gelen EWAN bende de EVET yazıyor. Sanırım 20'li son FW'deki bir diğer bug.

Zira ilk ana açılış sayfasından bakarsanız WAN tablosunda hiçbir IP bilgisi ve bağlantı işareti yok, olamaz da zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Aralık 2020; 17:15:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cirkin

Arkadaşlar merhaba,

root şifresi ile girdim ikinci adım için cwmp kapatmak istediğimde "set value" tıkladığımda "[error]0" hatası veriyor. şifre doğru ne yapabilirim ?

Birde root şifresi ile başka neler yapılıyor

Önceki sayfada @casperkral12 adlı arkadaş başka bir program yolladı Drive linki ile sağolsun. O çok daha net ve tekdüze olarak bin dosyasını decrypt ediyor olabilir (Python ile yazılmış). Ben deneyenedim henüz ama Feramor'un programı olmadıysa onu da deneyin. Mesaj linki burada:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/146950321

Yaptığı iş modem konfigürasyon dosyasını editleyip root hesabını açmak. Bazı modemlerde bu dosya normal okunabilir (ASCII) şekilde ama TP Link pislik olsun diye bin olarak yükletiyor sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Aralık 2020; 17:28:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bu modemi sadece ethernetden meshe bağlı olarak kullanıyorum. Wifisini falan kapattım. Nette dhpc yi kapatmak da gerek falan yazmışlar. Kapatmaya gerek var mı.

• mu5tafa kullanıcısına yanıt

Sanırım router olarak kullanacaksınız. Şuan çalışıyorsa sorun yok. Ama bu cihaz hem router hem access point olarak aynı anda kullanılabilir wifi kapatmanıza gerek yok. Modemi sıfırlayın, daha sonra arayüze giriş yapın genel ağ kısmına tıklayın, wan bağlantıları altından dsl_internet kısmından düzenle seçeneğine basın, PPPoE yazan yeri seçin ve Köprü olarak değiştirin. Daha sonra DHCP sekmesine gelip ip adresinizi ayarlayın. Modemin ip adresi internetin bağlandığı ana modem ile aynı ip bloğunda olmalı. Örn: ana modem 192.168.1.1 ise sizin modeminiz 192.168.1.2 yada 192.168.1.255 olabilir, ana modemde dhcp sunucusunda atanmış bir ip numarası yoksa 2-255 numaralarını ve arasındaki numaraların hepsini kullanabilirsiniz. Modem ip adresinizi değiştikten sonra tekrar yeni ip adresiyle giriş yapın. DHCP sunucu sekmesine tekrar gelin ve dhcp sunucu devre dışı işaretleyip kaydet diyin. İnternetin geldiği ana modemden çıkan kabloyu modeminizin LAN 1 girişine bağlayın. Diğer 3 LAN girişini bilgisayarınıza yada 2. bir modeme bağlayabilirsiniz. 10 sn bekleyip modemin arkasından kapatıp açın. 2-3 dk beklemenizi tavsiye ederim. Köprü modunda biraz geç geliyor internet. DHCP sunucu lokal olarak ip adresi dağıtmaya yarar. Ana modem yani internetin olduğu modemde DHCP sunucusu çok büyük ihtimalle açıktır. Eğer siz 2. modem olarak tp link td w9970 'i kullanacaksanız DHCP kapatmanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 27 Aralık 2020; 22:47:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihoku

Ben bunu cok denedim bu calismiyor bir turlu. Beyaz liste kara liste mac adreslerini giriyorum olmuyor.

Kablosuz zamanlama sekmesi guzel calisiyor ama herkesin interneti gitmis oluyor. Bunu belli mac adreslerine gore calistiramadim.

Alıntıları Göster

Ekleme yapayım. Beyaz liste yapınca listeye eklenen mac leri engelliyor. Fakat alttaki zaman çizelgesinden bağımsız olarak yapıyor bunu ne seçildiğinin önemi olmuyor. Kara liste ile ise herhangi bir engel konulamiyor.

• dns nasıl değiştiriliyorki bulamadım bir türlü

• Modeminiz rootlu değilse dns değiştirilemiyor bu modemde.

20.05.16.01006 sürümü ve 20.08.05.01006 sürümü için root işlemi : https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518

16.09.30.01005 ve 17.12.27.01005 root işlemi: https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122911024

• qu4dro Q kullanıcısına yanıt

rootladığım halde gözüklmüyor rootla giriş yapıyorum

• versiyon kaç hocam 20 'yle mi başlıyor 16-17 'yle mi?

Yazılım Versiyonu:

20.08.05.01006

Donanım Versiyonu:

TD-W9970 v3 00000001

• Hocam önce root olarak giriş yapın. Sonra çemberle işaretlediğim yerleri aynısını yapın. Value yazan kısıma örn: 8.8.8.8,8.8.4.4 gibi boşluksuz girin ve en son set value 'ya basın. Maalesef 20 sürümünde modem yeniden başlatılınca dns ayarlamaları sıfırlanıyor söylemiş olayım. Cwmp de kapatmak istiyorsanız 1-2 sayfa öncesinde mevcut. Dns kontrol etme sitesi: http://www.whatsmydnsserver.com/

oldu teşekkürler

• USTALAR, UZMANLAR, BİLGİ SAHİBİ GÜZEL İNSANLAR...

BENİM DE DERDİME ÇARE OLABİLİRSENİZ ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN...

*TÜRKNET ABONESİYİM

*MODEMİM ARIZALANDIĞI İÇİN MİLLENİCOM TP LİNK, TD-W9970 V 1.0 ÇİFT ANTENLİ MODEMİ BİR ARKADAŞTAN SATIN ALDIM.

• MODEMİ SIFIRLADIM, KENDİ ABONE BİLGİLERİMİ GİRDİM, YOK... NE YAPTIYSAM İNTERNETE BAĞLANAMIYORUM.
    • BİRŞEYİ FARK ETTİM, HIZLI KURULUM BAŞLANGICINDA BÖLGE SEÇİNİZ KISMINDA, BİRLEŞİK KRALLIK SEÇİLİ VE BAŞKA ÜLKE SEÇİLEMİYOR. YANİ TÜRKİYE SEÇEMİYORUM. GALİBA SATAN ARKADAŞ İNGİLTERE UYUMLU YAZILIM GÜNCELLEDİ, SONRA CİHAZI BANA DEVRETTİ...
    • NETTEN BULDUĞUM YAZILIMLAR İLE GÜNCELLİYEYİM DEDİM, HATA ERROR VERİYOR. CİHAZINZA UYUMLU DEĞİL DİYOR..
    • DAHA DERİNLERE İNECEK BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM.. YANİ ROOT VS...

NE YAPAYIM, NASIL EDEYİM... BİR EL ATSANIZ BENİM SORUNUMA DA.. ŞİMDİDEN ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜRLER

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.