Dün başıma gelen bir hadiseyi paylaşmak isterim. Belki bu sorunu yaşayan başkası olursa faydalı olur.
Her zamanki gibi internete girmeye çalıştığımda ttnetin yanlış şifre sayfasına bağlandığımı gördüm. Oysaki ttnet şifremi değiştirmişliğim de yoktu. Müşteri hizmetlerini aradığımda modemin belki voltaj değişikliği gibi bir durumdan etkilenmiş olabileceğini, modem ayarlarımı tekrar yapmam gerektiğini söylediler. Onu da yaptım fakat durum değişmedi. Modemden şüphelendim hard reset attım. Yine ayarları yaptım yine aynı şey. Derken olay yeni bir modem almaya kadar vardı. Tam bu seçeneği değerlendirirken tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve şifremi resetleyebilirler mi diye sordum. Aldığım cevap akıllara zarardı. Şifremi resetlemek için Telekom müdürlüğüne bizzat başvurmam, 3 lira da şifre resetleme ücreti ödemem gerekiyormuş. Teknoloji çağında olaya bakın. Derken aklımda bi şimşek çaktı. Yoksa bu ttnetçiler bilinçli olarak şifremi değiştirdiler ve ben gibi binlerce kişiden 3 lira koparma derdinde miydi? Çünkü şifremi doğru bildiğime ve değiştirmediğime çok eminim. Neyse artık içimden söylenerek pazartesi telekom yollarına düşmek vardı ki aklıma birşey geldi. Adamların şifremi resetlediğinden o kadar eminim ki, dedim bana ilk olarak verilen geçici şifre olan 123456 şifresini deneyim. Bu aynı zamanda herkese verilen ilk şifredir sanıyorum. Ne oldu dersiniz? Sanki interneti yeni almışım gibi ayar sayfaları açıldı ve vadaaa artık internetteydim. Buradan çıkan sonuç şudur, ttnet tarafındaki teknik bir kusur yüzünden 3 gün internetsiz kalmam bir yana neredeyse elimdeki modemi bozup yeni modem almak zorunda kalacaktım. Müşteri hizmetlerindeki arkadaşların bu sorunu çaktırmamak için sarfettiği insan üstü gayreti de gözardı etmeyelim...
Bu işte bi iş var ama halen tam olarak anlayamadım...
aynı şey bana 2 kez oldu, 1234567 denedim hemen tak diye girdi internete, sonra ben # gibi karakterlerle şifre değiştirdim ama modem böyle karakterleri kabul etmiyormuş, internetsiz kaldım mecbur aradım
hattın sahibi bilgilerini verince şifremi öğrendim karakterleri saymamış değiştirirken, para filan istemediler benden
o zamn bende bugün başıma gelen olayı paylaşayım
dün akşam birden net koptu , uğraştım uğraştım bi çare bulamadım , kabloları değiştirdim , yazılımı sildim , kurdum, güncelledim her türlü ayarı sıfırladım , yatırdım kaldırdım olmadı
en son annem dediki , bi ara aboneliğimi ne değiştirmiş sonra telden aramışlar demişlerki yeni şifreniz xxx dir
ama net birden kopmadan önce yine eski 123456 yla girmiştim ve bi kaç saat kullanmıştım
neyse , bu akşam annem bu şifre muhabbetini deyince şifreyi denedim 10 saniyeliğine net geldi sonra yine gitti bu seferde yanlış şifre hatası verdi , tekrar 123456 yazdım net geldi ve hala var , ne oluyo ne bitiyo anlamadım
bence sistemleri göçtü ama çaktırmıyolar. yani söyleyecek çok laf var da... kendimi tutuyorum.