Şimdi Ara

TTNET Yandex Reklam Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son iki günden beri tarayıcıyı açtığımda ttnet ve yandexin beraber yaptığı reklam çıkıyor yer imlerine basınca da durum aynı.
    Sadece arama motoru üzerinden yapılan aramalar sonuç veriyor.
    İnternette araştırdım block programları buldum ancak onlarda bir işe yaramıyor.
    Bir yerde okumuştum internet gidip geldiğinde oluyormuş ancak bende iki gündür var.
    Bunu kaldırabileceğim bir yol var mı?

TTNET Yandex Reklam Sorunu

Link de bu:
    http://ttnet.yandex.com.tr/?aspxerrorpath=/reklam/Reklam.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor58 -- 24 Eylül 2014; 21:24:40 >

• Pc nizde firewall var ise onun üzerinden direkt ip den engelleyebilirsiniz.

93.158.134.85/32

--------

Ek yöntemler:

C:\Windows\System32\drivers\etc

hosts dosyasına çift tık, not defteri ile aç

şu satırı ekle:

127.0.0.1 ttnet.yandex.com.tr

ctrl+s ve kapat.

Bir diğeri firefox ya da chrome kullanıyorsanız url engelleyen eklentiler mevcutmuş:

Chrome için

Firefox için

Modeminiz site/url engelleme gibi bir özelliğe sahipse oradan da erişimi engelleyebilirsiniz.

Bunların dışında müşteri hizmetlerini arayarak, bu yönlendirmeyi kaldırttığını söyleyenler de olmuş. 444 0 375

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:DONANIMHABER:. -- 24 Eylül 2014; 22:40:12 >

• Aslında bu ayıplı hizmet olmuyor mu? Çünkü aldığı hizmet için vatandaş zaten ücret ödüyor ek olarak bir de zırt pırt reklam pencereleri sokmak araya bence tüketici haklarına tamamen aykırı bir uygulama... Şikayet edilmeli...
  • Bununla ilgili TTNet müşteri hizmetlerini ararsan yardımcı olacaklardır, daha öncede benzer konular açılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woozie -- 24 Eylül 2014; 23:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gündür fıtık etti resmen.
    adamlar dalga geçiyor, Firefox'a virüs gibi yapıştı.
    küfür ediyorum paso.
    Yarın sabah arıcam birde müşteri hizmetlerine sövücem bunlar ancak bundan anlıyor.
    Saçmalığa bakya.

Direkt tarayıcıya www la ne yazsam bu saçma reklam sayfasına atıyor.
    40 yıllık net kullanıcısıyım böyle zulüm görmedim. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoEroin -- 24 Eylül 2014; 23:53:56 >
  • NoEroin N kullanıcısına yanıt
    Mozilla Firefox ta istenmeyen siteleri engellemek için çok küçük bir eklenti olan blocksite eklentisini kullanabilirsiniz.Bu sayede istemediğiniz siteleri rahatlıkla engelleyebildiğiniz gibi ;koyacağınız şifre ile engellediğiniz siteleri sadece sizin görmesini sağlayabilirsiniz.Kendinize güzel bir kara liste hazırlayabilirsiniz.Gelelim nasıl yapılacağına:

Blocksite Eklentisini ister eklenti bölümünde bulunan araç çubuğuna blocksite yazarak bulun veya BURAYA tıklayarak eklentinin kurulumuna izin veriniz.
    Kurulum sonunda mozilla Firefoxu tekrar başlatınız.
    Araçlar menüsündeki eklentilere gelerek Blocksite Eklentisi seçeneklerinde ki eklenti edinin yazısına tıklayınız.
    Araçlar bölümünden tekrar eklentilere gelin BlockSite eklentisine ait olan Seçenekler yazısına tıklayarak

-Blacdisk
    -Enable Block Site
    -Enable warning mesages
    -Enable link removal
    yazılarını seçiniz.

Enable authendikation seçeneğine ise bir şifre oluşturunuz.Böylece sizi kimse takip edemeyecektir.
    Add yazısına tıklayarak istenmeyen URL‘yi(site adresini) yazınız veya kopyalayarak yapıştırınız.Ok diyerek onaylayınız.Vazeçmek veya düzeltmek için Clear düğmesine basınız.
    Eğer şifre vermişseniz ilk açılan pencere şifre kısmıdır.Şifrenizi girdiktikten sonra blocksite
    ayar veya engellemeleri yapabilirsiniz.
    "ALINTIDIR"

• @SysEdit öncelikle teşekkürler.

Fakat adblok vs kurmak yada system32'den hosta bu siteleri eklemek vs istemediğim için butür şeyler yapmak istemiyorum.

Bu sabah (25 eylül) 444 0 375 aradım ve derdimi anlattım, telefonu açan bayan ısrarla butür bir yönlendirme olmadığını söyledi, bende ısrarla var dedim, sonunda modeminizi açıp kapatın bakalım dedi, bende modeme reset attım ve bu reklam illeti artık gelmiyor.
    Yani sisteme reklam yönlendirmesi yapıyorlar ama yapmadık diye DALGA geçercesine yanıt veriyorlar.
    Arayın ve ısrarcı olun bu yönlendirmeyi kaldırıyorlar.
    Biraz tehdiktar konuşun yoksa arıza kaydı alıcam deyip savuşturmaya çalışıyorlar.
    Sorunu kaynağından çözmeye çalışın.
    Olmadı şikayetvar'a yazın BTTK'ya yazın.
    Bu telekoma pabuç bırakmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    google reklam verme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Vodafone net IPTV sorunu
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modemin firewall bölümünden bloke ettim artık açılmıyor ...
  • Reklam dediğin bir kere çıkar kapatılır gider. Bu siteye girişi engelliyor. Kendi okulumun sitesine girip kayıt yaptıramadım.
  • yandex le kalsa gene iyi bana yahoo da dadandı son zamanlarda!!!
  • beyler deli oldum. tüm yer imlerinde hangisine tıklarsam tıklayayım bu internetsiz şunlar şunlar oldu reklamı çıkıyor.

dns sıfırladım
    hosts dosyasını değiştirdim
    block site eklentisini kurdum
    adb clock tan engelledim
    modemi resetledim
    modemden engelledim
    mozillayı kaldırdım yeniden kurdum.
    ccleaner ile herşeyi temizledim.

hala çıkıyor.

dipnot=interneti arkadaşımdan kullanıyorum. ttneti arama gibi bir şansım yok maalesef.
  • Arkadaşlar bu sorun bu gün bizde de başladı. Sürekli olarak ttnet.yandex reklam sayfası açılmaya başladı. Daha önceden de oluyordu ama sayfayı kapattıktan sonra gidiyor ve bir daha çıkmıyordu. Bu sefer adeta tarayıcıya yapıştı kaldı. Hiç bir site açamaz oldum. Yukarıdaki arkadaşın yaptıklarını aynen ben de yaptım ama düzelmedi.

Olay bilgasayarda değil ttnet hattında arkadaşlar. İnternetimize, ttnet tarafından DNS hijacking yapıldığını düşünüyorum.

Hat eşimin üzerine olduğundan TTNET müşteri hizmetlerini arattım. DNS ayarlarım bilgisayarımda varsayılanda yani otomatik şekilde idi. Ayrıca diğer üç bilgisayarımda farklı DNS'ler olduğu halde onlarda da aynı durum söz konusu idi.

Telefonda karşımıza çıkan eleman bazı DNS ayar değişikliği yaptırdı. Söyledikleri de ttnet'in resmi DNS numaraları zaten. Ne zaman arasanız hep bu numaraları veriyorlar. Ben, müşteri temsilcisine wifi den bağlanıyorum diyorum adam ısrarla yerel ağ bağlantısı (Ethernet) DNS ayarını değiştirmemi söylüyor. Dediklerini yaptım. Tabii sorun aynen devam ediyor. Bu kez aynı ayarları wifi ağ bağlantısı DNS leri üzerinde yaptık. Yine sorun devam ediyor. Yahu zaten bu ayarları ben sizi aramadan önce kendim denedim dedim. Bu güne kadar hiç sorunsuz sayfalar açılırken bu DNS değişikliği neden gerekiyor durduk yere.. diye sorum cevap veremedi. Fakat bu esnada ne yaptılar bilmiyorum, web sayfaları tıpkı önceden olduğu gibi normal bir şekilde açılmaya başladı. Israrla sordum. Siz orada ne yaptınız dedim. Bir şey yaptınız ve ondan sonra düzeldi dedim ama adam kabul etmedi Hayır siz yaptınız dedi. Oysa ben DNS değiştirdikten sonra bazan ipconfig /flushdns yapardım onu bile henüz yapmamıştım. Kesin müşteri hizmetlerinde bir şeylerin ayarını değiştirdiler ve sorun ortadan kalktı ama bunu kesinlikle inkar ediyorlar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar ttnet müşteri hizmetlerini aramanızı öneriyorum.

Aşağıdaki adresten reklamın adresini verip şikayet ederseniz Google üzerinde site kara listeye doğru adımlarla ilerleyecektir. Bunun engellemeye faydası yok ama google tarafından kara listelerde şikayet altında olmak TTnet ve Yandex için oldukça rahatsız edici bir şey. Bu yüzden üşenmeyin. Yapın şikayeti.

https://www.google.com/safebrowsing/report_badware/

• Şikayet ettim bakalım ama sonuç olur mu bilmem...
  • Hocam yazdıklarınızı denedim sorun devam etti.
    Ama şu anda sıkıntı yok. Sanırım bilgisayardan engellenebilecek birşey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.