Hocam gördüğünüz gibi fiber versek bile vdsl istiyorlar :) Benim bölgemde olsanız projeciler ile konuşurdum, sizin eviniz icin sureci hızlandırırdık maalesef sizin bolgenizdekileri tanımıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ttnet zorla beni vdsl den fibere yükseltmek istiyor, ben vdsl de kalmak istiyorum? (2. sayfa)
-
-
Ben de Fiber istemiyorum. Bunun üç sebebi var.
- Yeni yapılan fiber altyapısında kullanılan cihazlar eskiden yapılan VDSL DSLAM cihazlarından kalitesiz, bu yüzden sorunlar oluyor. Fiber diyoruz ama kopma, ping, ve bunun gibi garip sorunlar çıkıyor.
- Ben her zaman kendi modemimi kullanmak istiyorum. Fiber gelince kendi modemimizi kullanmak çok zor. İlla telekomun verdiği GPONu takmak zorundayız ben bunu istemiyorum. Evimdeki cihazların mülkiyeti bana ait olmalı.
- Evdeki internetin yerini canım sıkılınca değiştiriyorum. Bakır kabloyla oynamak kolay, ek yapıyorum uzatıyorum jak çakıyorum. Ama Fiber kablo ile oynayamam, odama nasıl getireceğim onu. Adam salonda bırakcak ucunu.
Bu sebeplerden dolayı benim için VDSL > fiber
-
- Eve direk fiber geliyorsa ondan alın onlar güzel, benim sorunum kurulu düzenin bozulacak olması.
- Yoo, ben wd9970 bile taktım fiber yerine gayet de. Kullanıyorsun kendi modemini, bir sıkıntı yok.
- Evet bu maalesef biraz böyle. Ama söylersiniz ucunu biraz daha uzun bırakır, ordan bantlarsınız gerekince de açarsınız uzatırsınız.
-
FTTH sistemde DSLAM cihazına ihtiyaç yok. Bu yüzden bence maliyet konusunda da daha ucuzdur diye düşünüyorum.
Bence fiber daha mantıklı. Çünkü modem derdi diye bir şey yok. TT' nin verdiği ONT cihazı bir nevi santral görevi görüyor. Cihazı evin içinde başka odaya taşıyacağınız zaman ONT cihazını taşımaya gerek yok routeri taşısanız yeterli yani yine çekersiniz bakır kabloyu istediğiniz yere. Ayrıca router fiyatları da modemlerden daha uygun. İstediğiniz routeri alıp takarsınız.
Ancak ONT cihazı için kira bedeli ödeniyor mu onu tam bilmiyorum. (Bilen arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur.)
Yanılıyorsam yanlışlarımı düzeltebilirsiniz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz fiber kullanmıyorsunuz. Gerçek fibere wd9970 takamazsınız. Ya VDSL ya ethernet alıyorunuz. Bunlar fiber değil
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheNightMare.FTTH sistemde DSLAM cihazına ihtiyaç yok. Bu yüzden bence maliyet konusunda da daha ucuzdur diye düşünüyorum.
Bence fiber daha mantıklı. Çünkü modem derdi diye bir şey yok. TT' nin verdiği ONT cihazı bir nevi santral görevi görüyor. Cihazı evin içinde başka odaya taşıyacağınız zaman ONT cihazını taşımaya gerek yok routeri taşısanız yeterli yani yine çekersiniz bakır kabloyu istediğiniz yere. Ayrıca router fiyatları da modemlerden daha uygun. İstediğiniz routeri alıp takarsınız.
Ancak ONT cihazı için kira bedeli ödeniyor mu onu tam bilmiyorum. (Bilen arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur.)
Yanılıyorsam yanlışlarımı düzeltebilirsiniz..
İhtiyaç olmadığını biliyorum ben sadece karşılaştırdım. Yeni ONT GPON kullanacağıma 10 senelik DSLAM kullanırım daha iyi.
-
PON cihazı çıkışına WAN destekleyen tüm modemleri takarsın.
Modem parası 10lira, tonla para verdikten sonra 10 lira umurumda olmaz kendi adıma.
Fiber sistemlerde kullanılan cihazlar belli, PON ve modem. DSLAM daha kaliteli, iyi söylemi tamamıyla yanlış.
Fiber de yine modem yeri değişebilir istendiği gibi. Yanlış algının sebebi yine insanımızdaki cahillik. PON her zaman sabit durur, modem yeri değişir. Modeme giden cat6 istendiği gibi eklenebilir. Ayrıca modemin yerini değiştirmeye de gerek yok, velev ki pon ve modem aynı cihazda (bu ülkemizde az görülür). Cihazdan cat6 yı istediğin yere çekersin. Ben kendi odamdan oturma odasına modemden cat5 çektim. Hemde 2 ek ile.
Her zaman FİBER>VDSL. Cam kablo forever.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 28 Mart 2021; 19:23:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben şundan bahsediyorum, PON MON anlamam, benim evimdeki cihazın mülkiyeti bana ait olacak. TurkTelekomun 10 dolara çinden alıp bana ayda 15 lira KİTLEMESİNİ istemiyorum. O pppoe ile bana hizmetimi versin cihaz işini ben hallederim.
-
Modemi duvara astım, kablo yollarından 220V kablosu, dsl, ethernet vs. çektim. 3 odanın data prizlerine ayrı ayrı ethernet kablosu gidiyor. Baya bir kablo karmaşasından kurtuldum. Kısacası tertemiz oldu. Bir gpon' umuz eksik
Yoo takarsın ve taktım kullandım da. Ama gigabit port olmadığı için vazgeçtim ondan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun günah keçisi fiber değil, devlettir. Superonline çok uzun yıllardır paket fiyatına dahil zorunlu modem kirası alıyor. Üstelik tüm abonelik çeşitlerine, mesela HG658 V2 DSL sistemlerde kullanılan kiralık modemdir. Kullanmasanda Superonline o parayı alıyor. Abonelik sonunda da geri istiyor.
Bu işi çözmesi gereken devlet kurumlarının suç.
Bazı modemlerde ethernet portu üzerinden WAN bağlantısı yapılabiliyor.
WAN ile gelen internete fiber demem. Evimin içine fiber kılı girmediği sürece fiber değil benim için.
-
Siz bir GPON olayını araştırın isterseniz. Evin içine fiber giriyor zaten. ONT cihazının çıkışından aldığınız ethernet kablosu routerin WAN portuna takılıp, routere PPPoE kullanıcı adı ve şifresi girilerek internete çıkılıyor.
ONT benim mi, değil ?
-
Sen kendi ONT cihazını al, kullan.
-
mac filtresi gibi garip şeyler yapıyorlar
-
Bence de geçmeyin. Size fiber modem parası zartı zurtu çıkacak. Ekstra ödeyeceksiniz ve hızınız aynı olacak.
-
O internet fiberin çakması, kardeşi gibi. Maximum 1 Gbps hız veriyor diye biliyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X