< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TTNET Zyxel Vmg3312-B10B Vdsl modem yeni yazılım (güncel 31 Ekim) (9. sayfa)

-
-
Arkadaşlar netspeedden türknete geçtim. Kablolu 35 full alıyorum 33-34 mb yani. Ama kablosuz 2m dibinde 15-20 uzak odada 2-3 mb hız bazende hiç girmiyor. Yazılım güncelledim bişeyler yaptım iyice kafam karıştı. Netspeedde de kablosuz yavaş gibiydi ama kesinlikle böyle değildi. 2 gun oldu geçeli kablosuz böyle çözemiyorum. Sorun modemde mi türknette mi ? Ne olur yardım edin kafayı yedim. -
VMG3312-B10B cihazımda 1-2 dakikada bir kopma yaşıyorum 720p video gayet güzel yükleniyor ama misali metin2de oyun donuyor 10 sn sonra geri geliyor 2-3 dk sonra oyundan atıyor ne yapmalıyım -
Güncelleme ekranını kaldırdılarsa çok zor ama aklıma gelenleri yazayım.
UYARI: Burada yazanları yaparak modemi kalıcı olarak bozabilir, tekrar kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Tüm sorumluluk size aittir.
Webden güncellemeyi kapattılarsa, ftp ve tftp ile güncelleme denenebilir. Tabi bunları da kapatmayı unuttularsa.
FTP için, uzaktan mgmt gidip ftp'yi açın.
Sonra windows cmd açın.
Şu örnekteki gibi kendi modelinize uyarlayın:Zyxel
How can I upgrade the firmware by using FTP?https://businessforum.zyxel.com/discussion/887/how-can-i-upgrade-the-firmware-by-using-ftp
Giriş yapılamazsa, ayarlar bir yere yedeklenip, hat kablosunu çıkarılıp (merkeze bağlanmasını engellemek için) modeme reset atılıp varsayılan şifreler dedenebilir belki.
TFTP zaten apayrı bir olay. Bu model sizinki değil, sadece örnek olması için bakabilirsiniz:Zyxel Home Forum
Zyxel NBG6616 bricked after firmware updatehttps://homeforum.zyxel.com/discussion/2278/zyxel-nbg6616-bricked-after-firmware-update
Bunun haricinde aklıma gelen bir de tr-069 protokolü var.
Servis sağlayıcı modemi tr-069 protokolü kullanarak uzaktan yönetebiliyor. Bunun için bir ACS sunucusu kullanıyor. Mesela bir ACS sunucusu kurulabilir ve modeme dışarıdan bir bağlantı isteği gönderilebilir. Ancak modem, kendinde kayıtlı sunucuya bağlanmaya çalışacaktır.Bunun için de DNS'ler değiştirilip, o kayıtlı ACS sunucusu yerine kendinizinki cevap olarak gönderilir.Sonra cihaz yazılım güncellemeye zorlanır falan filan.
Modemin içinde şişen devre elemanlarını gördükten sonra bu modemle uğraşmaktan vazgeçtim ben. Gittiği yere kadar gider.sinuzitforum.ecballium.com
ZYXEL TTNET vmg3312-b10b modem kronik sorunu(Çözüldü) - Sinüzit Forumhttp://sinuzitforum.ecballium.com/konu-zyxel-ttnet-vmg3312-b10b-modem-kronik-sorunu-cozuldu.html
-
https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360017855132-VMG-Serisi-Modemlerde-Yazılım-Güncelleme
burada anlattığı kadar basit şekilde günncelleniyor mu?
4 sene önce vermişlerdi modemi hiç güncelleme yapmadım. yaparsam ne gibi avantajım olacak ?
teşekkürler -
SELAMÜNALEYKÜM arkadaşlar benim sorunum maalesef modem 50 megabit ten sonra kendini kapatıp tekrar açıyor acaba sıkıntı nedir modem aynı bu arada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SELAMÜNALEYKÜM arkadaşlar benim sorunum maalesef modem 50 megabit ten sonra kendini kapatıp tekrar açıyor acaba sıkıntı nedir modem aynı bu arada
Bende de aynı sorun var. Belki root şifresiyle olur diye biraz araştırdım ama hiçbir yerde bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: murathanouz
Merhaba
Elimde türktelekom vmg3312-b10b var. Türk nette vdsl2 olarak kullanacağım.Aygıt yazılımı 1.00(AAPP.12)D0 .
Bu cihazda bakım bölümünde yazılım güncelleştirme yok.kullanıco hesabı, uzaktan mgmt, yapışandırma, yeniden başlat, tanılama var, fakat güncelleştirme yok. Nasış güncelleştireceğim bunu? -
Zyxell adına yakışmayan fason bir model, en kısa zamanda kurtulacağım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
VMG3313-B10A modeli var türk telekomun verdiği iki gündür kendi kendini kapatıp açıyor 15 20 dkda bir daha önce böyle değildi sorun ne olabilir yazılım güncelleme gibi bişi yok bu modelde -
Merhaba arkadaşlar power ışığı kırmızı yanıyordu, güncellemeyi manuel olarak yaptım. Power ışığı yeşile döndü ama bu sefer de birkaç kere yeşil yanıp sönüyor.açarken resetleme tuşuna basılı tutup açınca kırmızı yanıyor ama arayüze hiçbir şekilde giremiyorum.
-
bugün itibariyle internet hizmeti aboneliği başlattım.Elimde bu modem mevcut 4-5 sene önce eve çıktığımda almıştım. O zamandır bir köşede duruyor. Pakete ek modem istemedim. 20-35 mbps internette sorun yaratır mı yeni modem bakayım mı ne dersiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Worm Holesbugün itibariyle internet hizmeti aboneliği başlattım.Elimde bu modem mevcut 4-5 sene önce eve çıktığımda almıştım. O zamandır bir köşede duruyor. Pakete ek modem istemedim. 20-35 mbps internette sorun yaratır mı yeni modem bakayım mı ne dersiniz?
35 50 verdiğini gördüm. Bence sorun olmaz
Teşekkür ederim.Modem güncellendikçe sapıtmış benim modem hiç güncellenmedi muhtemelen epey eski bir firmware var.
Böyle devam edeyim diyorum.
Paketimin hızlarını verip olur olmaz kopma yaşatmıyorsa bu modemde kalmak isterim.Yine de araştırırım elbette modem indirimde yakalarsam alayım diye.
Kurulum istemedim. Kendim yapabilirim dedim.Arayüzü zorlar mı sizce?
-
En son yazılım Türl Telekom tarafından uzaktan yüklenmiş. Son sürümde yazılım güncelleme bölümü kapatıldı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: alizeo
En son yazılım Türl Telekom tarafından uzaktan yüklenmiş. Son sürümde yazılım güncelleme bölümü kapatıldı.benim modemde o şekilde. 13 versiyonu yüklü. Güncelleme kapalı. Netten bulduğum yöntemle zyxelin kendi son sürümünü yükleyebildim 7 versiyonu. Ama eski versiyon yüklenip modem açıldıktan 1 dk sonra tekrar 13 versiyonu geri yüklendi otomatik olarak.
Merak ettiğim 13 versiyonu ne gibi dezavantajlara yol açabilir?
Biraz ping sorunum var acaba bu yüzden olabilir mi?
-
bendede güncelleme ekranı kayboldu tr69 koduylada açamadım ama burda bazı html kodlarıyla güncelleme ekranını açmayı göstermiş bunu kullanarak root yazılıma döndüm işinize yarayabilir.
-
İlginçtir bu modemde yazılımı düşüremiyorum.
root yazılım yüklendi diyor ama yine aynı yazılım duruyor :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X