Şimdi Ara

TUDORS İşe Başlarken Boş Senet İmzalatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İş başvurum sonrası Tudors gömleklerinde Mağaza Müdürü olarak çalışmaya başlamak üzre sözleşme imzalamak için Sefaköy'e gittim.
    15 sayfalık bir kölelik sözleşmesinin her sayfasına okudum anladım diye okumadan imza ettirildikten sonra tam bitti derken önüme boş bir senet fotokopisi kondu.Tamamen boş ne bir tutar var nede resmi bir ibare.
    Boş bir senet imzalamak istemediğimi söyledim.Kaldı ki üzerine bir tutarda yazsalar yine imza etmeyecektim.Bildiğim kadarıyla böyle formalite evrak üzerinde bir yazı olurdu ne için verildiğine ne için kullanılabileceğine dair.
    Bordro memuru Merve hanım çağrıldı açıklama yapması için o da açıklama yapmak yerine imzalamazsan imzalama gülegüle hadi imzaladığı sözleşmeyi de yırtın gözünün önünde demesiyle iş hayallerim suya düştü.

Şimdi burası Türkiye, kanunlar vatandaşın değil işverenin tarafında biliyoruz aslında tam tersi olmalı evrensel hukuğa göre insan haklarına göre.
    Sözleşmede (Mağaza Müdürü Sözleşmesi) mağaza içindeki demirbaştan tutun çöpe kadar sizin sorumluluğunuza verilmiş siz de kabul edip imza etmişsiniz. Bu boş senet bu davranış ne oluyor ?

Kanunen böyle birşey imza ettiremezlermiş alo maliye 170 öyle diyor .
    Peki kardeşim demekki kanunsuz bir işlem yaptığını bildiriyorum ne olucak ?
    Müfettişler gidicekmiş de benim imzaladığım boş senet arayacakmış .. Komedi ..
    Ben imza etmedim ama bu üçkağıtçı görünümlü kanunsuz işlem yapan firma da onlarca mağaza müdürü ve yardımcısı var bunlar imzalamış ki çalışıyorlar.Bunun kontrolü devletin sorumluluğu değil mi ?

Öğrendiğime göre (Gazeteler forumlardan) bu tip firmalar bu işlemi çalışanın işten çıkarılması durumunda tazminat talebi oluşmaması için yapıyormuş.
    Çalışan tehdit ediliyormuş.Bak senedin var doldurur icraya veririz.
    Nitekim böyle durumlar yaşanmış senet alacak takipçisi başka firmalara satılıyormuş.

Tükiye de işsizlik tek haneli rakama düşmüşmüş .İş arıyorsun bulamıyorsun aylarca .. Buldum derken de başına bu iş geliyor. Şimdi gelin insandaki hayal kırıklığına bakın..
    Önerilen maaşı vb. de söyliyeyim boş senet imzalamak isteyenler başvursun.
    Tudors : 2000 tl maaş + haftada 70 tl lik yemek çeki+ yol ücreti servis yok. Mağazan haftada 27.000 tl lik satış yapıcak ki yüzde bilmem kaç prim alasın.(200 lira civarı ) haftada 6 gün çalışacaksın (hafta içi 1 gün izin) + vardiyalı 10 saatten.
    Haftada 3 gün full yani 09:30/ 21:30 MESAİ ÜCRETİ YOK
    Bu konuyu bilginiz olsun diye açtım.Şimdi üç kuruş kazanacağım derken sonra milyon liralık bir senetle karşılaşmak mı tercih sizin ..
    Saygılarımla.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tudors İşe Başvuru Sürecinde Boş Senet İmzalatma

Tudors, Türkiye'de çok sayıda mağazası bulunan bir giyim perakendecisidir. Çalışan memnuniyeti ve maaşları hakkında çeşitli yorumlar ve tartışmalar mevcuttur.

Tudors'a iş başvurusu yapan adayların, işe başlamadan önce boş senet imzalatılmasıyla ilgili sorunlar yaşadığı bildirilmiştir. Boş senet imzalama, işverenin çalışandan herhangi bir nedenle borç talep edebileceği yasal bir belgedir. Bazı adaylar, iş başvurusu sırasında kendilerine boş senet imzalatılmaya çalışıldığını ifade etmektedir.

Tudors Çalışan Yorumları

Çalışan yorumlarına göre, Tudors'un çalışma şartları ve maaşları ortalama seviyededir. Bazı çalışanlar, uzun çalışma saatleri ve düşük maaşlar nedeniyle memnuniyetsizliğini belirtmiştir. Diğerleri ise şirket kültürünü ve kariyer gelişimi fırsatlarını olumlu değerlendirmektedir.

Tudors Çalışan Maaşları 2023

Tudors'ta maaşlar pozisyona, mağaza konumuna ve kıdeme göre değişmektedir. Mağaza müdürleri genellikle daha yüksek maaşlar alırken, satış görevlileri daha düşük maaşlar alır. 2023 yılı itibariyle, Tudors çalışan maaşlarının sektör ortalamasında olduğu tahmin edilmektedir.

Sonuç

Tudors'a iş başvurusu yaparken, boş senet imzalama konusunda dikkatli olmanızı öneririz. İşe başlamadan önce sözleşmeyi dikkatlice okuyun ve sorularınız varsa insan kaynakları departmanıyla iletişime geçmekten çekinmeyin. Ayrıca, işe başvurmadan önce Tudors çalışan yorumlarını ve maaş bilgilerini araştırmanız, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İyiki imzalamamissiniz . Aslında diğer sözleşmeleri imzalayarak iş sozlesmeniz kurulmuş oldu . Sizin elinizde örnek var mı o sözleşmeye dair

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    2 Sözleşme kondu önüme biri işveren işçi sözleşmesi diğeri Mağaza Müdürü Sözleşmesi.Siz hangisini sordunuz?
    Bende sanırım ilkinin fotoğrafları var çünki imzaladığım herşeyin fotokopisini istiyorum dediğimde vermediler bende fotoğraflarını çekmiştim gizlice...
  • Bir tazminat talebinde bulunabilir misiniz diye düşündüm de zorlama oluyor bayağı . Çalışma bakanlığı bünyesinde iş müfettişleri var doğru numarayı aramissiniz. Kontrol ancak bu şekilde sağlanabilir. Bu mufesttislerle bizzat konuşma imkanım olmuştu yılda iş yerlerinin ancak yüzde 2 si denetlenebiliyormus. Avrupa standartları yüzde 4 mus. Daha çok sorun olan sektörel bazlı denetleme yapılıyor örneğin bankacılık gibi. Siteminizi anliyorum ama müfettiş sayısı çok az bence şikayet oluşturmakta fayda var. Size bunun bir getiri olmaz ama firmaya yaptırımı olabilir

• Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Alo 170 de ki çalışan boşuna uğraşmış olursunuz dye ısrar edince lanet olsun diyerek şikayetimin peşinde koşmadım.
    Bu yapılanın bir cezası olmalı işe gireceğim diye evrak hazırladım onlara para harcadım işyerine uygun kıyafet satın aldım..
    İlk sözleşme Belirsiz süreli iş sözleşmesi diye geçiyor ve ikincisinin fotoğraflarını çekemeden zaten olay yaşandığı için fotoğraf yok olanların arasında..TUDORS İşe Başlarken Boş Senet İmzalatmaTUDORS İşe Başlarken Boş Senet İmzalatmaTUDORS İşe Başlarken Boş Senet İmzalatma

• Bir sözleşme ilişkisi var fakat iş ilişkisi dediğimiz şey sizin fiili çalışmanizla kuruluyor. Yani müdür olarak başladiginiz hal. Burada iş ilişkisi kurulmamış fakat sözleşme ilişkisi mevcut. Buna bağlı olarak menfii zararlarinizi yani sözleşmenin ortadan kalkması ile ortaya çıkan masrafları isteyebilirsiniz. (Farklı ilden geldiyseniz yol masrafı, notere harcama yapıldı ise o masraflar vs). Yargılama masraflarını göze alabilirseniz bu yola başvurun .

• Senet alma olayini isveren olarak acayim biraz

Simdi siz personel olarak kcindiginiz gibi isveren de sizden kaynaklanacak bit olumsuzlukta hakkini aramak icin kendini garantiye almaya calismasi gayet normal bir durum. Cunku soyle birsey var siz sozlesmenizde gecen bir zarar veriniz. Atiyorum size sozlesme emanet edilen birseyin basina bir is geldi isveren de sizden bunu tazmin etmek istediginde sozlesmeli takip baslattiginda ve siz itiraz ettiginizde is uzuyor da uzuyor. Ama senetli takip direkt kesinlesiyor. Senet almanin mantigi bu.

Biz ayni seyi muhasebecilerde mesela yapiyoruz ancak tabi alinacak senedin ozellikleri onemli. Biz sozlesmenin teminati olarak teminat senedi aliyoruz ve senedin uzerinde mutlaka tutar yaziyot bu da kasa da max tuttugumuz para oluyor (col degil 10000 tl filan diger islemler zaten bankadan)

Siz bos ne idugu belirisiz senede imza atmayarak iyi yapmissiniz

Ama bir de isveren acisindan baska konuya bakin. Bankadan kredi cekmek istediginde bank bos senede imza atmadan bir tarafini yirtsan borda da islem goren bir sirket degilsen kredi vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ponchik P kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;
    Farklı bir açıdan bakma isteğini anlıyorum lakin hukukta her zaman zayıf olan korunur burada işçi zayıf taraf dolayısıyle milyon liralık bir firmanın milyonda bir ihtimal işçisinin vereceği zarar ihtimalini düşünmek sana yakışmıyor.Firma zaten sözleşme imzalıyor burada ayrıca bir de Mağaza müdürü sözleşmesinden bahsediyorum dikkat etmemişsin.
    Ben bir firmada çalışacaksam firma beni işe alacak kadar güvenmişse burada ne boş senedin ne de senedin yeri yoktur. Firmanın kendini güvenceye alması diye birşey absürd.Referans veriyorum arayıp görüşüyorlar.Güvenmiyorsa işe almayacak.Bu kadar basit.Ben saatlerce ayakta durup emeğimi satarken bir de boş senet imzaladım işten çıkarsam ne yaparım diye mi düşüneceğim ..!
    Mal satın almıyorum üstüne üstlük bir de hizmet ediyorum.

Düşünceni yanlış buluyorum.Çünkü Türkiye de firmalar genellikle kötü niyetli bu senedi işten çıkmak istediğinde tehdit unsuru olarak kullanıyorlarmış.Şimdi gel bakalım benim hakkımı savun, tazminat hakkımı...

Sözleşmeyi bir oku Yazmış ki "işten çıkarsam aynı iş alanında başka bir firmada çalışmayacağım" diye imza alıyor.Sanki kıçıkırık gömleklerin kumaş bilgisini satacağım..
    Zayıf olan taraf tutulur güçlü olanı savunmak hemde haksızken ...

• kurttan kullanıcısına yanıt
    İşçi ekstra menfaat elde etmedikçe koyulan çalışma yasağının da bir anlamı yok bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurttan

Merhaba ;
    Farklı bir açıdan bakma isteğini anlıyorum lakin hukukta her zaman zayıf olan korunur burada işçi zayıf taraf dolayısıyle milyon liralık bir firmanın milyonda bir ihtimal işçisinin vereceği zarar ihtimalini düşünmek sana yakışmıyor.Firma zaten sözleşme imzalıyor burada ayrıca bir de Mağaza müdürü sözleşmesinden bahsediyorum dikkat etmemişsin.
    Ben bir firmada çalışacaksam firma beni işe alacak kadar güvenmişse burada ne boş senedin ne de senedin yeri yoktur. Firmanın kendini güvenceye alması diye birşey absürd.Referans veriyorum arayıp görüşüyorlar.Güvenmiyorsa işe almayacak.Bu kadar basit.Ben saatlerce ayakta durup emeğimi satarken bir de boş senet imzaladım işten çıkarsam ne yaparım diye mi düşüneceğim ..!
    Mal satın almıyorum üstüne üstlük bir de hizmet ediyorum.

Düşünceni yanlış buluyorum.Çünkü Türkiye de firmalar genellikle kötü niyetli bu senedi işten çıkmak istediğinde tehdit unsuru olarak kullanıyorlarmış.Şimdi gel bakalım benim hakkımı savun, tazminat hakkımı...

Sözleşmeyi bir oku Yazmış ki "işten çıkarsam aynı iş alanında başka bir firmada çalışmayacağım" diye imza alıyor.Sanki kıçıkırık gömleklerin kumaş bilgisini satacağım..
    Zayıf olan taraf tutulur güçlü olanı savunmak hemde haksızken ...
    Sanirim yanlis anlasilma olmus ben de zaten iyiki imzalamamissiz dedim yazimda, size dayatilan cok abzurt zaten

Yazida vermek istedigim bilgi suydu (sizinki bubkategoriye girmiyor farkindayim, ileride benzer birsey yasarsaniz diye yazdim veya baska bir kisi konuyu benzetip farkli bir isi kcirmasin diye)

Senet duzenlenirken bedeli nakden/malen/teminat olarak alinmistir diye belirtilir

Eger is aliminda duzenlenmek istenen senet su tarihli is (magaza md vs) sozlesmesinin teminatidir denilirse ve imzaladiginiz sozlesmedeki sorumluluklariniza makul bir bedel ile dolduruyor ise bosu bosuna korkup isi kacirmaniza gerek yok

Adi uzerinde sozlesmenin teminati olan bu senet sozlesme hukumlerinin ihlalinden kaynakli maddi bir durum olmadigi surece sizi tazminatsiz isten cikarmak icin kullanilamaz

Her hangi bir X sahsina, firmasina bedeli nakden/malen olan bir senet gibi cirolanamaz

SADECE FARKLİ SENET TİPLERİ HAKKİNDA BİLGİLENDİRMEK İCİN YAZDİM YANİ

YOKSA HERTARAFİ BOMBOŞ SENEDE İMZA ATİLMAZ MAAŞLI İŞE GİRECEM DİYE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.