Arkadaşlar selam 2020 şubat ayında kursa 2 kur alarak kayıt oldum ve 1800 tl ödedim 1 kur 900 şeklinde anlaştık fakat daha 1.kur bile bitmeden pandemi oldu ve 2020 mart ayında kursun olduğu şehirden ayrıldım (üniversite öğrencisiyim) daha sonra şehirden ayrıldığım için kursun iptal edilmesi için dilekçe verdim üstünden 5 ay geçti ilgilenmediler bende tüketici hakem heyetine başvuru yaptım fakat onunda üstünden 3 ay geçti edevletten kontrol ettiğimde durumu hala ''savunması istendi'' olarak gözüküyor. Almadığım eğitimin parasını geri istemek bu şartlarda benim hakkım değil mi? Aramızda başından böyle bir olay geçenler var mı tecrübelerini benimle paylaşabilirler mi? Sözleşmemizde ayrıca kur bitirme sınavları yapıldıktan sonra kurlar iptal edilemez, öğrenci şehirden ayrılması durumunda kur iptal hakkı doğar gibi 2 tane madde var. Tüketici hakem heyeti beni haklı bulur mu ve neden bu kadar uzun sürüyor kurs muhtemelen hala savunmasını göndermedi savunma göndermedikleri taktirde süreç nasıl işler bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çare Sneijder -- 26 Şubat 2021; 21:55:56 > |
Tüketici Hakem Heyeti İngilizce Kursu davası
-
-
3 ay olmuş daha, bir kaç ay sonra karar çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba karar çıktı ve kurs ücretinin tarafıma iadesine karar verildi yani 1800 liralık bi ödeme alacağım. Karardan sonra yapmam gerekenler nedir? Onlar bana mı ulaşacak yoksa hakem heyeti aracılığıyla mı alacağım para mı bilgisi olan var mı?
Ödemezlerse icra takibi
Onlar size yüksek ihtlmalle ulaşmaz. Ya siz onlara ulaşacaksınız ya da direkt ilamlı icra başlatılacak.
-
Onlara ulaşmak istemiyorum bundan öncesinde çok dil döktüm ve asla beni dikkate almadılar, tebligat bana 28 nisanda ulaştı e-tebligattı 3 mayısta okundu yazıyor. Bu tebligatı dikkate alarak 15 iş günü sonrasında mı icra takibi başlatmak gerekiyor? Yoksa itiraz edip etmeyeceklerini beklemeli miyim? Savunma bile vermediler ama itiraz edebilirler belki.
Beklemene gerek yok
quote:
Orijinalden alıntı: Çare SneijderOnlara ulaşmak istemiyorum bundan öncesinde çok dil döktüm ve asla beni dikkate almadılar, tebligat bana 28 nisanda ulaştı e-tebligattı 3 mayısta okundu yazıyor. Bu tebligatı dikkate alarak 15 iş günü sonrasında mı icra takibi başlatmak gerekiyor? Yoksa itiraz edip etmeyeceklerini beklemeli miyim? Savunma bile vermediler ama itiraz edebilirler belki.
İtiraz hakları var ancak itiraz süresi dolmadan icra takibine başlayabilirsiniz.
-
İtiraz edip etmediklerini ben nereden takip edeceğim peki uyap sisteminde herhangi bir icra dosyası vs gözükmüyor itiraz ederlerse onun içinde tebligat gelecek mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Çare Sneijderİtiraz edip etmediklerini ben nereden takip edeceğim peki uyap sisteminde herhangi bir icra dosyası vs gözükmüyor itiraz ederlerse onun içinde tebligat gelecek mi?
İtiraz etmeleri demek dava açılması demektir. Onu da uyaptan görürsünüz. Tebligat da gelir
çok teşekkür ederim hocam beklemeyip gidip icraya vereceğim umarım paramı alabilirim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Çare Sneijderçok teşekkür ederim hocam beklemeyip gidip icraya vereceğim umarım paramı alabilirim
Tahsil etme konusu işin başka bir tarafı.
Vermeme durumlarıda var sanırım çok umursamaz davranıyorlar zaten savunma bile vermediler nasıl tahsil edilecek hiç bir fikrim yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X