Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararı.. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
9
Favori
101.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bugun telefonla msjlasırken telefonun alt tarafında bulunan, yapıstırma walkman ibaresi, elimde kaldı. Herhalde servisteyken yapıştırmayı unutmuşlar. Zaten bende 5. sorun arıyodum. Bu sorun için thh a basvursam mı yoksa tekrardan servise mi göndersem, bilemedim yardımcı olursanız ona göre hareket etcem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: eczmgulden

yok ankaradaki ana servise kargoyla ben yollamıstım onlarda yapmış tekrar yollamıslar fakat ben bugun thh gittim ordaki çalısan bana bi tane daha sorunu olması gerekio dedi zaten benim telefonumun sorunu kasasının kararmasıydı 2 kez kasa değişti simdi bi daha kararmasını beklesem en az 2 ay gecmesi lazım napcagımı bilmiorum sarj sorunuyla göndermeyi düsünüorum ama kabul görmeye bilir.

Kanunun ilgili maddesi derki

Ayrıca malın tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde en az dört defa veya imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenen garanti süresi içerisinde altı defa arızalanmasının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması ( aynı arızanın 2 den fazla olması kalktı) durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilmektedir.

ayrıca : 30işgünü de 20işgününe indirilmiş ve cts günleri de işgününden sayılmaktadır

:( :( Bende dün dokunmatik problemi yüzünden ikinciye servise verdiğim telefonumu aldım, yine çalışmıyor dokunmatik, paramı geri alabilicem diye seviniyodum bende. Hatta böyle bir kaç yerde daha 2 kere aynı arıza olayı kalktı diye okumuştum, gittim bugün kaymakamlığa tüketici hakem heyetinden biri ile konuştum, üçüncüye aynı arızayı veriyorsa paranızı geri alabilirsiniz demişti bana . Şimdi paramı geri alamicam, hatta 2 kere daha bozulmasını mı beklicem yani .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 19 Ağustos 2011; 17:16:14 >

• quote:

Arkadaslar bugun telefonla msjlasırken telefonun alt tarafında bulunan, yapıstırma walkman ibaresi, elimde kaldı. Herhalde servisteyken yapıştırmayı unutmuşlar. Zaten bende 5. sorun arıyodum. Bu sorun için thh a basvursam mı yoksa tekrardan servise mi göndersem, bilemedim yardımcı olursanız ona göre hareket etcem

bunu sorundan saymazlar sanırım , getirin hemen takalım diyebilirler. ama zaten 1 yıl içerisinde 4 arıza yaptıysa zaten TTH ye başvuru hakkınız var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 19 Ağustos 2011; 19:39:42 >
  • ewet arkadasım mayıs ayında kanun değişmiş, 4 kez servise gitmiş olması gerekiyormuş ayrıca basvurmak içinde 5.sorunun olması ve heyet tarafında kabul görmesi gerekiomuş, ben su an 5. sorunun olusmasını bekliorum
  • Son değişiklik aşağıdaki gibi arkadaşlar ve bana göre tüketiciden ziyade firmaları korur bir hal almış:

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde en az dört defa veya imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenen garanti süresi içerisinde altı defa arızalanmasının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,”
  • evet bencede bu kanun sadece tüketicinin yanında oldugunu belirtiyor zaten 6 kez servise gitmesi cihazdan en az 4 ay yararlanamama demek o zamanda bir zahmet değiştirsinler
  • quote:

ewet arkadasım mayıs ayında kanun değişmiş, 4 kez servise gitmiş olması gerekiyormuş ayrıca basvurmak içinde 5.sorunun olması ve heyet tarafında kabul görmesi gerekiomuş, ben su an 5. sorunun olusmasını bekliorum

5.sorunun olması gerekmiyor, 4 sorun yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

şuanki sonucu sizlerle paylaşayım 2 aya yakın bir süre önce nokia ya tüketici hakem heyeti kararını faxlamıştım para iadesi kararı onaylanmıştı nokiayı bir ay kadar ara ara aradım ama sonuç henüz yok haber vericez diyip duruyorlardı en son ayın 7 sinde aradığımda bana para iadesi kararını itiraz ettiklerini ancak n82 telefonumun anakartının değiştirilebileceğini söylediler bende telefonu komple değiştirirseniz neysede anakart değişikliği istemiyorum dedim değiştiremeyiz diyince bende aldım kararı adliyede tüketici mahkemesine başvurdum oradan baktılar nokia itiraz falan yollamamış yollasada zaten 15 gün içinde yollamaları lazımdı şuan hiçbir itiraz etme hakları yok siz icraya verin dediler bende gittim icra dairesine başvurdum formları doldurdum bir hafta içinde ellerine ulaşıp tahsil edilecekmiş ertesi gün hemen benı nokiadan aramaya başladılar önce bir bayan aradı işte size yeni bir full kutu telefon verme kararı aldık vs bende anlattım durumları karar bugün alındı yanlışlık var dediler ama ses kayıtlarına bakın dedim bende aradan bir kaç saat sonrada biri daha aradı oda işte telefonunuzu değiştirme kararı aldık vs yine onada anlattım icra mahkemesine verdim dönüşü yok artık zaten masrafıda oldu 30 tl kadar evrak hazırlama pul parası vs telefonun ana parası ve yasal faizlerinide istedim

evet arkadaşlar adliyede icra dairesine gittim bugün paramı tahsil etmişler pazartesi ve perşembe günleri ödeme yapılıyormuş icra dairesinde yarın gidip paramı alacağım . tabi telefon ne olacak onu anlamadım icra dairesine sordum paramı alırken telefonu sizemi vericem diyede hayır biz o işe karışmıyoruz dediler .

• quote:

ewet arkadasım mayıs ayında kanun değişmiş, 4 kez servise gitmiş olması gerekiyormuş ayrıca basvurmak içinde 5.sorunun olması ve heyet tarafında kabul görmesi gerekiomuş, ben su an 5. sorunun olusmasını bekliorum

beklemene gerenk yok. 4 servis raporu yetiyor.
  • thh kararı lehime çıktı ve 23/08/2011 tarıhınde elime ulaştı bayrama denk gelmesi sebebi ile ben 05/09/2011 tarıhınde telefonu aldığım bayiye gittim telefonu teslim ettim bendende hesap numarası istediler ve verdim. bugun yani 10/10/2011 tarıhinde arayarak karara itiraz ettiklerini ve telefonu gelip almamı söylediler 310 tl telefon fiyatı.Bundan sonra ne yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serpond

thh kararı lehime çıktı ve 23/08/2011 tarıhınde elime ulaştı bayrama denk gelmesi sebebi ile ben 05/09/2011 tarıhınde telefonu aldığım bayiye gittim telefonu teslim ettim bendende hesap numarası istediler ve verdim. bugun yani 10/10/2011 tarıhinde arayarak karara itiraz ettiklerini ve telefonu gelip almamı söylediler 310 tl telefon fiyatı.Bundan sonra ne yapmam gerekir?

Karara itiraz ettiklerini sanmıyorum bir nevi oyalama şekli. Çünkü 1.031 liranın altında olan kararların yasal bağlayıcılığı var. Bir çok arkadaşın başına gelmiş bişey. Telefonunu git al öncelikle. e-devlet şifrenle sana açılan bi davanın olup olmadığına bak. Şayet yok ise icra dairesine gidip tüketici hakem heyeti kararına istinaden ilamlı icra takibini başlat. Bunu avukatınlada yapabilirsin zamanın varsa kendinde yapabilirsin. Şayet itiraz ettiler ise tüketici mahkemesinde duruşman olacaktır onu beklemen gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egeli lodos -- 10 Ekim 2011; 17:08:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Egeli lodos

quote:

thh kararı lehime çıktı ve 23/08/2011 tarıhınde elime ulaştı bayrama denk gelmesi sebebi ile ben 05/09/2011 tarıhınde telefonu aldığım bayiye gittim telefonu teslim ettim bendende hesap numarası istediler ve verdim. bugun yani 10/10/2011 tarıhinde arayarak karara itiraz ettiklerini ve telefonu gelip almamı söylediler 310 tl telefon fiyatı.Bundan sonra ne yapmam gerekir?

Karara itiraz ettiklerini sanmıyorum bir nevi oyalama şekli. Çünkü 1.031 liranın altında olan kararların yasal bağlayıcılığı var. Bir çok arkadaşın başına gelmiş bişey. Telefonunu git al öncelikle. e-devlet şifrenle sana açılan bi davanın olup olmadığına bak. Şayet yok ise icra dairesine gidip tüketici hakem heyeti kararına istinaden ilamlı icra takibini başlat. Bunu avukatınlada yapabilirsin zamanın varsa kendinde yapabilirsin. Şayet itiraz ettiler ise tüketici mahkemesinde duruşman olacaktır onu beklemen gerekecek.

Aldığım bayi eşimi aramış telefon eşimin üstüne kayıtlı olduğu için kvk sizi dava etti ve kazandı telefonunuzu geri almanız gerekir diye kvk yı aradım nokia para iadesini onaylamıyor diyor nokiayı aradım bizim elimizde karar henüz çıkmadı diyor bu arada benim tebliğ tarıhim 06/09/2011 kvk nın nokianın şikayet ettiği tarih 02/10/2011 nokiaya sorum böyle bir olay yok tekrar aradım bana aldığınız bayii şikayet etmeli diyor bayii aramanız gerekir diyor bu benim işim değil ki dedim lütfen arayıp bana dönermisiniz dedi aradım bayii oda bana abi bana onu diyenin telefonunu verirmisin dedi bende numarası yok arayıp senin numaranı vereyim mi dedim oda ver dedi bende tel nosunu verdim nokia biz irtibata geçeceğiz dedi benim sizin şikayete hakkınız yoksa olsa bile 15 gün içinde var dedim ben yarın adliyeye ilamlı icra takibi için gidiyorum dedim lütfen bizden haber bekleyin dedi bekliyoruz bakalım.
    uzun ve karışık oldu ama aynı olayları yaşayan olursa bilgisi olsun.

• Sizi dava etti kazandı ve bundan sizin haberiniz yok öylemi haber falan bekleme arkadaşım aylarca beklersin. Telefonla arayıp sormanada gerek yok onlar zaten arayacaklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

arkadaslar beni bi konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Konu şu;
    benim telefonum 4 kez servise gitti thh aya basvursam para iadesi alabilir miyim
    birde telefonun fatura bedeli 450 lira para iadesi kararı cıkması için ve elime para gecmesi için ne kadar sure gecer
    simdiden tesekkurler

1 yıl içerisinde 4 kere yaptıysa evet (yani fatura tarihinden itibaren 1 yıl) TTH ile görüşün derim

Ben bu noktayı anlamadım; fatura tarihinden itibaren değil mesela benimki. Garanti süresi içinde son 6 ayda 3 kere gitti. 1 yıl dolmadan bir kez daha giderse başvuramayacak mıyım? İlla aldıktan sonraki 1 yılda mı 4 kere gidecek?

• Selam arkadaşlar 27 mayısta mesaj yazmıştm ilk thk başvurumda bir kere daha garantiye gönder diyerek reddettiler gönderdim 43 sonra elime ulaştı telefon neymiş efendim sorun bendeymiş hakem heyetine tekrar gittim 2. defa başvurdum 1 ay sonra karar bilirkişi olarak verildi bilirkişiye bıraktım telefonu ve geçen hafta CUMA günü hakem heyetine sormaya gittim sonucu kararın lehime olduğunu ve 1 hafta sonra belgeni alabilirsin dediler bir kez daha adalet kazandı 5 ay uğraştım ama buna deydi.ALLAH Bİ DAHA DÜŞÜRMESİN.
  • Kararın olumlu çıkmasına sevindim kardeşim, gözün aydın. Allah'tan heyet var, o da olmasa yandık...Gelişmiş ülkelerde yapmaya cesaret bile edemiyecekleri uygulamaları bizim ülkemizde yapıyorlar malesef.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Egeli lodos

quote:

Aldığım bayi eşimi aramış telefon eşimin üstüne kayıtlı olduğu için kvk sizi dava etti ve kazandı telefonunuzu geri almanız gerekir diye kvk yı aradım nokia para iadesini onaylamıyor diyor nokiayı aradım bizim elimizde karar henüz çıkmadı diyor bu arada benim tebliğ tarıhim 06/09/2011 kvk nın nokianın şikayet ettiği tarih 02/10/2011 nokiaya sorum böyle bir olay yok tekrar aradım bana aldığınız bayii şikayet etmeli diyor bayii aramanız gerekir diyor bu benim işim değil ki dedim lütfen arayıp bana dönermisiniz dedi aradım bayii oda bana abi bana onu diyenin telefonunu verirmisin dedi bende numarası yok arayıp senin numaranı vereyim mi dedim oda ver dedi bende tel nosunu verdim nokia biz irtibata geçeceğiz dedi benim sizin şikayete hakkınız yoksa olsa bile 15 gün içinde var dedim ben yarın adliyeye ilamlı icra takibi için gidiyorum dedim lütfen bizden haber bekleyin dedi bekliyoruz bakalım.
    uzun ve karışık oldu ama aynı olayları yaşayan olursa bilgisi olsun.

Telefonu aldığım bayii nokia aramış ve kvk dava adebilir siz telefonu iade edin demiş.Böyle birşey olabilirmi durumu yukarıda anlattım.Sanırım tek yol icra takibini başlatmak

• Kaymakamlık ilede görüştüm karara itiraz edebilirler 15 gün içinde.Bizim kararlarımız kesin kararlar değildir dedi bir üst mahkemeye başvurabilirler dedi ama bizden bir üst mahkeme bilgi ister veya sizi çağırır duruşmaya dedi bilgi amaçlı yazıyorum.Beni kimse çağırmadı ve başvur tarihleri 15 günü aşmış ben telefon ile birlikte kararın gelmesini bekliyorum karar geldikten sonra hakkım varsa başvuracağım icra için.kararı bir görmek lazım.
  • Arkadaşlar bugün sonuç kağıdımı aldım ithalatçı firmayı aradım yok efendim prosedür gereği para iadesi olmuyormuş telefonunuzun üst modelini verelim dediler anlıyacağınız para iade etmiceklermiş ne yapmalıyım icrayamı veriyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuvasaray

Arkadaşlar bugün sonuç kağıdımı aldım ithalatçı firmayı aradım yok efendim prosedür gereği para iadesi olmuyormuş telefonunuzun üst modelini verelim dediler anlıyacağınız para iade etmiceklermiş ne yapmalıyım icrayamı veriyim.

15 günlük itiraz süresi dolduysa hiç vakit kaybetmeden icraya verin.prosedür falan bahane.bana da önce para iadesi yok yeni telefon verelim dediler sonra icra ile fazlasıyla aldım paramı.firma ile görüşme yapmanıza bile gerek yok.bırakın onlar düşsün derde.

bu benim davam incelemek isterseniz http://forum.donanimhaber.com/m_49563403/mpage_1/key_/tm.htm

icraya vermek isterseniz kafanıza takılan bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.