Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararı.. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
9
Favori
101.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, konuyu büyük bir zevkle okudum. 08.06.2011 tarihinde Teknosa'dan Nokia C1-02 marka cep telefonu satın aldım. Cihazdaki problem, "radyo sesi en düzeydeyken, kendi kendine kısılması" sorunu vardı. Genpa'ya 4 kere götürdüm ve arıza giderilmedi. Yazılım güncellediler ve anakart değiştirdiler ama problem devam ediyordu. Cihaz değiştiğine göre, sorunun genel olduğunu gösteriyor. Nokia'yı naradım, ücret iadesi istedim, bana 15 gündür dönüş yapan olmadı. Hemen evraklarımla birlikte, İstanbul Kağıthane Kaymakamlığı'na başvurarak, dilekçemi verdim. Durumu bildirmek için aldığım yer olan Teknosa'ya da gittim tabi. Teknosa yetklileri yardımcı oldular. "Kararı bize ulaştırın, iade talebinizi değelendiririz" dediler. Onlar da durumu Nokia'ya bildirecekler. Şimdi karar benim lehime çkıarsa bana ödemeyi Teknosa veya Nokia mı yapacak? Ayrıca benim bakna hesabım yok, elden ödeme yapacaklar mı? Diyelim TSHH kararına rağmen paramı vermediler. Bu durumda icraya başvuracağım? İcra masrafları ne kadar tuyuor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

Merhaba arkadaşlar, konuyu büyük bir zevkle okudum. 08.06.2011 tarihinde Teknosa'dan Nokia C1-02 marka cep telefonu satın aldım. Cihazdaki problem, "radyo sesi en düzeydeyken, kendi kendine kısılması" sorunu vardı. Genpa'ya 4 kere götürdüm ve arıza giderilmedi. Yazılım güncellediler ve anakart değiştirdiler ama problem devam ediyordu. Cihaz değiştiğine göre, sorunun genel olduğunu gösteriyor. Nokia'yı naradım, ücret iadesi istedim, bana 15 gündür dönüş yapan olmadı. Hemen evraklarımla birlikte, İstanbul Kağıthane Kaymakamlığı'na başvurarak, dilekçemi verdim. Durumu bildirmek için aldığım yer olan Teknosa'ya da gittim tabi. Teknosa yetklileri yardımcı oldular. "Kararı bize ulaştırın, iade talebinizi değelendiririz" dediler. Onlar da durumu Nokia'ya bildirecekler. Şimdi karar benim lehime çkıarsa bana ödemeyi Teknosa veya Nokia mı yapacak? Ayrıca benim bakna hesabım yok, elden ödeme yapacaklar mı? Diyelim TSHH kararına rağmen paramı vermediler. Bu durumda icraya başvuracağım? İcra masrafları ne kadar tuyuor?

bildiğim kadarını anlatayım sana teknosa sana kağıt gönderecek sadece işte telefonunuz atıyorum kvk ya kayıtlıdır diyecek ve firmayla irtibata geçin diyecek sizde telefonu full kutu içeriği ile birlikte servise teslim edeceksiniz servis nokia ile görüşüp onay isteyecek nokia onay verdiğinde işlemler başlatılacak ve paranızı alacaksınız ben il dışı servis olduğu için banka hesabıyla almıştım sorun çıkartmadı sağolsun nokia sizede olumlu karar çıkarsa sorun yapmazlar büyük ihtimalle tabi servis parayı ödermi orasını bilemem diğer konularda fikrim yok malesef ama icralık duruma kalmazsınız sanırım

• takip
  • Çok verimli bir başlık olmuş. Herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

Selamlar arkadaşlar iyi forumlar,

Böyle bir başlık olduğunu görünce gerçekten sevindim , çünkü güncel olarak sürekli değişebilen tüketici koruma yasalarını takip etmek iyi olur.. Ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım ( şikayetvar.com a yazdığım yerden alıntıdır)

Haziran ayında Tuse İletişim Antalya - 5M Migros Bayiinden aldığım Sony Ericsson Xperia X10 telefonum ki o zamanlar piyasada henüz yoktu, 1,5 ay sonra kapanıp açılma yapmaya başladı.

1 hafta sonrasında da iş yoğunluğum nedeniyle aldığım yere giderek durumu ilettim. Oradaki yetkili cihaza yeni yazılım atarak sorunu gidereceğini söyleyerek 1 saat sonra gelmemi istedi. 1 saat sonra geri geldiğimde en azından açıldığında çalışan telefonum tamamen açılmaz hale gelmiş, yetkiliden de "yazılımı atamadık cihaz bu hale geldi " demesiyle kullanılmaz olmuştu. Servise gönderip yaptıracaklarını bildirmişlerdir. Ağustos ayı başlarıydı servise gittiğinde ve 3-5 gün sonra telefon açtığımda servisleri cihazın kırılmış olduğunu bu yüzden de 300 € masrafı olduğunu bildirmiş

..............................

Bu durum Tuse iletişim tarafından düzeltilmiştir , üstteki yazıda bir anlık öfkeyle yazdıklarım için kendilerinden özür dilerim . Keşke çözümü suçu tarafıma yıkmaya çalışmadan önce çözselerdi ve mahkeme heyetiyle ilgili kararı beklemeye gerek kalmasaydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatanQa -- 6 Eylül 2012; 13:34:53 >

• sayın forum uyeleri bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum ..
    daha once derdımı yazmıstım ..

http://forum.donanimhaber.com/m_38057438/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56187909

posta yoluyla bana henüz hiçbir bilgi belge ulaşmadı ..fakat e-devlet üzerinden şikayetimin durumuna bakmak istediğimde karara bağlandı hukmunu gordum .. tüketicinin talebinin reddine karar verilmiştir şeklinde.. :S:S:S anlamadığım beni ççağırıp telefonmun incelenmesi ve benimde savunmamın alınması gerekmiyormuydu ki .. varmıdır böyle bir uygulama acaba ... dediğim gibi bana hiçbir bilgi belge vs ulaşmadı hakem heyetinden .... cevabınızı önemle bekliyorum .. moralim mi altüst ettiler ya 3 ay belkedikten sonra ...

gıttım tuketıcı haklarına bılgı almak ıcın nası bu şekilde karara varılıyor diye .. bana net bir bilgi verilmedi şöyle olmuştur böyle olmuştur şeklinde yanıtlar hep.. teknosa savunmasını bile göndermemiş arkadaşlar ya... :@ savunmasını ıstemışler teknosa gondermemıs ve ben haksız bulunmusum talebım reddeılmıs... neden bu sekılde oldu dıyorum karar ole verılmıs mahkemeye gıt eger haklı oldugunu dusunuyorsan dıoıyorlar bana ....... yardımlerınızı bekllıyorum.. telefon halen elımde halen bozuk .. ıncelemedıler bıle hakem heyetı ......

• Bende goldu şikayet ettim 1 aya yakın oldu PS3 almıştım oyunları okumuyordu 150tl para istiyorlar garanti kapsamı dışında kalmış nedeniğ içine toz kaçmış mış. Bakalım bana ne karar vericekler kaymakamlıkdaki teyze kesin kazanırsın dedi ama ben yinede temkinliyim :) bu arada teyze dediğim oranın sorumlusu
  • arkadaşlar bende aralık 15 ınde nokia telefonumu verdım 30 iş gunu ve bu 30 iş gunlerine cumartesı gunlerının dahıl olmadıgını sandıgımdan aralık 20 sıne kadar bekledım yaklaşık 45 gun sonra benım bıldıgım 30 ış gunu doldurduktan sonra tuketıcı hakem heyetıne başvurdum. Meğer 20 iş gunune duşmuş ve cumartesileride bu iş gunu dahılmış. 31 aralıkta başvurdugum hakem heyeti kararını 4 nısan'a kadar bekledim. 5 ınde nokiadan aradılar tel aksesuarlarınızı kimlik fotokopinizi ve hesap numarasını servise goturu dedıler. 2-3 bazen 4 hafta surebıleceğini soyledıler paranın hesaba yatması bakalım beklıyoruz.
  • Gözün aydın, umarım parana da biran önce kavuşursun...

20 iş günü olayı neredeyse bir yıl önce oldu, cumartesileri de hep iş günüydü zaten, ama tereddütlerin kaldırılması için yeni düzenlemede o da yasada yerini almış oldu...
  • bende gireyim artık bu işin içine ...

W705 servisten Hazel olarak döndü .ben live with walkman ya da para iadesi isteyeceğim . teleserviceye mail attım yarında TSHH ye gidiyorum bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: eczmgulden

arkadaslar beni bi konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Konu şu;
    benim telefonum 4 kez servise gitti thh aya basvursam para iadesi alabilir miyim
    birde telefonun fatura bedeli 450 lira para iadesi kararı cıkması için ve elime para gecmesi için ne kadar sure gecer
    simdiden tesekkurler

1 yıl içerisinde 4 kere yaptıysa evet (yani fatura tarihinden itibaren 1 yıl) TTH ile görüşün derim

Ben bu noktayı anlamadım; fatura tarihinden itibaren değil mesela benimki. Garanti süresi içinde son 6 ayda 3 kere gitti. 1 yıl dolmadan bir kez daha giderse başvuramayacak mıyım? İlla aldıktan sonraki 1 yılda mı 4 kere gidecek?

çok geç görüyorum ... tabii ki servise 1 yıl içerisinde 4 kere gidiyorsa ...

diyelim ki malı 01.01.2000 tarihinde aldınız ... ama arızaları 01.09.2000 ,01.11.2000 de , 01.01,2001 de ve 03.05.2001de çıkarttı .yanii cihazla ilgili 8 ayda 4 kere sorun yaşadınız ve servise verdiniz . Para iadesi hakkınız bu durumda tabii ki mevcuttur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 10 Nisan 2012; 20:31:48 >

• Teşekkür ederim hocam, cevap vermiş olmanız bile yeterli.
  • c7 mi 701 olarak kutulu değişim yaptırdım. üç ay uğraşımım sonunda.
    faxs adresi dokuman.tr.com
  • Arkadaşlar bugün Ideos X5 için çıkan THH kararını elden ilettim parayı istediğim firmaya lakin tebligatın onlara ne zaman ulaştığını nasıl öğrenebilirim?
    Bugün elden verdiğimin bir önemi yok onu biliyorum. Tutar da 569 TL

Şimdi ne yapmalıyım?
    Yasal olarak ulaşıp ulaşmadığını nasıl anlarım?
  • Gözün aydın, artık az kalmış. Sana verilen nüshayı da iletmişsin, yapacak başka bir şeyin yok. Sadece bekle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Gözün aydın, artık az kalmış. Sana verilen nüshayı da iletmişsin, yapacak başka bir şeyin yok. Sadece bekle...

Teşekkürler gokmay

İlettim ama adam "bana vermedi böyle bir şey" dese yasal bir dayanağım olmuyor.
    Çok da beklemek istemiyorum. 15 gün dolar dolmaz icra takibini başlatmak istiyorum.

Adamların Beşiktaş, İstiklal Caddesi vb. yerlerin merkezlerinde dükkanları var hala yok ben onları bi' arayayım, yok parayı KVK versin gibi şeylere giriyor.

THH'den mi öğrenebilirim ne zaman ulaştığını?
  • Resmi bildirimi zaten heyet yapacak onlara merak etme sen. Bana bedel iadeleri 2 seferde de KVK yapmıştı...
  • Hocam karar çıkalı 10-15 gün gibi bir şey oldu zaten.
    Ama karar onlara ne zaman ulaştı, ona göre bir 15 günlük süreleri var ya...
    Onu hesaplayıp ona göre icraya vermek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallout

Hocam karar çıkalı 10-15 gün gibi bir şey oldu zaten.
    Ama karar onlara ne zaman ulaştı, ona göre bir 15 günlük süreleri var ya...
    Onu hesaplayıp ona göre icraya vermek istiyorum.

Sen elden teslim etmişsen süre verdiğin an başlar zaten
  • Elden teslim ettiği karar TSHH'nin şikayetçiye verdiği karar belgesi olmalı.
    Davalıya gönderilecek nüshayı Heyet elden vermez, kendi resmi olarak tebliğ eder.
    Süre hesaplaması da resmi tebliğ tarihinden itibaren başlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.