Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararı.. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
9
Favori
101.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokmay

Elden teslim ettiği karar TSHH'nin şikayetçiye verdiği karar belgesi olmalı.
    Davalıya gönderilecek nüshayı Heyet elden vermez, kendi resmi olarak tebliğ eder.
    Süre hesaplaması da resmi tebliğ tarihinden itibaren başlar...

hocam karar bize bildirildiği an , zaten onlara da bildirilmiyor mu bu karar ? yoksa 2-3 gün geçiyor mu ?
  • Tüketiciye sonucu elden de verebiliyorlar ama firmaya resmi posta ile gönderiliyor. Her iki tarafa da posta yolu ile gönderilmiş ise teslimatları farklı günlerde yapılmış olabilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar PS3 bilir kişiye verdim bilirkişi derseki evet tüketici dediği gibi sorunlar var heyette o zaman leyime karar veriri mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Tüketiciye sonucu elden de verebiliyorlar ama firmaya resmi posta ile gönderiliyor. Her iki tarafa da posta yolu ile gönderilmiş ise teslimatları farklı günlerde yapılmış olabilir...

anladım hocam teşekkür ederim . bakalım bende girdim bugün bu işe. heyete gittik bıraktık belgeleri . Karar sizin lehinize çıkacaktır çok anormal birşey olmadıkça dediler ama zaman veremediler .

Bugün SE ile görüştüm yasadaki maddeyi okuyorum kıza, kız papağan gibi gönderilen cihaz sizin öncekinden üstündür diyor. Dedim bu karar kanunla bana ait .ister alırım ister para iademi isterim dedim
    ne dese beğenirsin , cihazı kullanmadıysanız gönderin bize ( telefon bende değil , halen TIM'de ; bilerek teslim almadım kıllık yapmasınlar diye) "bir üst modelle değiştirelim dedi" o model ne olacak dedim işin komedisi bilmiyorum dedi . kızın suratına kapattım telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 13 Nisan 2012; 0:14:55 >

• Bugün hakem heyeti ile konuştum.
    Karar işletmeye ulaştıktan sonra bunun ulaştığının belgesi Hakem Heyetine 1 ay gibi bir sürede geliyormuş.
    Ondan sonra İcra Davası açabilirmişim.
    İcra davasını da bu 15 günlük süreyi beklemeden yapabilirmişim.
    Karar icranın başlaması için yeterliymiş. Ben parayı aldıktan sonra bunlar 15 gün içinde parayı geri almak için dava açabilirmiş söylediklerine göre...

Tabi bu malın ücretinden dolayı sanırım. 569 TL olduğu için. Yüksek meblağlarda daha farklı olması gerek.

Hukukçu bir arkadaş olsa da açıklasa şunları tek tek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallout -- 13 Nisan 2012; 18:59:52 >
  • Yaklaşık 15 yıl falan önce Ericsson model bir telefonda sorun yaşamıştı arkadaşım (TSHH devreye hiç girmemişti) . Servis değiştirelim dedi ve yeni farklı bir model verdiler ama fiyat olarak daha düşük bir modeldi. Peşinden koşup uğraşınca daha üst bir modelle değiştirtmiştik. Biraz ısrarcı olmak ve kolay pes etmemek lazım...

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

anladım hocam teşekkür ederim . bakalım bende girdim bugün bu işe. heyete gittik bıraktık belgeleri . Karar sizin lehinize çıkacaktır çok anormal birşey olmadıkça dediler ama zaman veremediler .

Bugün SE ile görüştüm yasadaki maddeyi okuyorum kıza, kız papağan gibi gönderilen cihaz sizin öncekinden üstündür diyor. Dedim bu karar kanunla bana ait .ister alırım ister para iademi isterim dedim
    ne dese beğenirsin , cihazı kullanmadıysanız gönderin bize ( telefon bende değil , halen TIM'de ; bilerek teslim almadım kıllık yapmasınlar diye) "bir üst modelle değiştirelim dedi" o model ne olacak dedim işin komedisi bilmiyorum dedi . kızın suratına kapattım telefonu.

• Bugün KVK'dan parayı kuruşu kuruşuna aldım. 569 TL.

Aldığım dükkana gittim ve elimdeki kararın direkt icraya konulabileceğini söyledim ve evime gittim.
    KVK dan aradılar yolda. BB telefon teklif ettiler önce.
    Sonra da dilekçeye ürün değişimi ya da para iadesi mi yazdığımı sordu. Ürün değişimi yazsaydım uğraşacaktım yani fazlasıyla.
    Ben de direkt para iadesi istedim ve icraya vermek için yarını beklediğimi söyledim saat 16:00 gibi. Bana, konuyu merkeze ileteceğim diyerek telefonu kapattı ve yaklaşık yarım saat sonra parayı iade alabileceğimi söyledi tekrar arayarak.
  • Sabrın sonu selamettir, gözün aydın....

Mücadeleden asla yılmamak lazım, biz onlardan zengin değiliz, kaç para olursa olsun peşini bırakmamak lazım, sonuç ortada.

TSHH'ne dilekçe verirken de talep kısmına mutlaka "Bedel İadesi İstiyorum" diye yazmak her zaman en doğru seçimdir.
  • Sağolasın gokmay.
    Uğraşmaya değiyor hakikaten. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallout

Sağolasın gokmay.
    Uğraşmaya değiyor hakikaten. :)

en çokta parayı alırken ki surat ifadelerini görmek lazım onların ... Eskişehir hızlı bu konuda diğer illere göre . onu biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 18 Nisan 2012; 2:40:18 >
  • bizim bu eskişehirin TTH si bir tuhaf

ithalatçıya dilekçe yazmak zorundasınız dedi . dedim onların cevap vermezlerse nolacak dedim . cevap vermek zorundalar dedi. bende dedim orası resmi bir kurum değiliz dedi.
    dilekçeye 1 ay içerisinde cvp vermek zorundalar dedi . ondan sonra il tüketici mahkemesine gittim onlarda maillerin bile geçerli olduğunu söyledi.
    ne biçim iş anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 20 Nisan 2012; 21:32:28 >
  • Bende karar şafak elektronik diye çıkmasına rağmen KVK'dan aldım parayı. Yalnız ithalatçı ile şafak elektronik arasında yoğun telefon akışı da oldu öncesinde.
    İthalatçı diyorlarsa ithalatçıdır. :)
  • quote:

Bende karar şafak elektronik diye çıkmasına rağmen KVK'dan aldım parayı. Yalnız ithalatçı ile şafak elektronik arasında yoğun telefon akışı da oldu öncesinde.

sen heyete gittiğinde hocam ... heyette sana ithalatçıya dilekçe yazmak zorundasınız dedi mi ?
  • quote:

quote:

Bende karar şafak elektronik diye çıkmasına rağmen KVK'dan aldım parayı. Yalnız ithalatçı ile şafak elektronik arasında yoğun telefon akışı da oldu öncesinde.

sen heyete gittiğinde hocam ... heyette sana ithalatçıya dilekçe yazmak zorundasınız dedi mi ?

Dilekçe kısmında nereyi şikayet edeceğim diye özellikle sordum, bana aldığın yeri şikayet edeceksin dedi.

Sonra olayı özetledim dilekçede. Karar da aldığım işletmeye çıktı.

Ki öyle olması gerekir zaten.

Adamlar "biz garantili mal satıyoruz, bizden al ürünü" diyorsa ve sen adamlara güvenip de ürünü alıyorsan iade kısmında da onlardan alacaksın paranı.
    Onlar da KVK'ya güveniyorsa sonradan alırlar zaten parasını. Bende böyle oldu zaten.

• quote:

quote:

quote:

Dilekçe kısmında nereyi şikayet edeceğim diye özellikle sordum, bana aldığın yeri şikayet edeceksin dedi.

Adamlar "biz garantili mal satıyoruz, bizden al ürünü" diyorsa ve sen adamlara güvenip de ürünü alıyorsan iade kısmında da onlardan alacaksın paranı.
    Onlar da KVK'ya güveniyorsa sonradan alırlar zaten parasını. Bende böyle oldu zaten.

Bugün Asya ile görüştüm ...

Uzlaşma noktasını bulduk . Dilerseniz WT19i kapalı kutu yollayalım deyince ,ben nedense hemen tamam kabul ediyorum dedim .O zaman ürünün kutusunu bize ulaştırın ,sizin ürününüzü yollayalım dediler.

Ne dersiniz karlı mı çıktım yoksa zararlı mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün Asya ile görüştüm ...

Uzlaşma noktasını bulduk . Dilerseniz WT19i kapalı kutu yollayalım deyince ,ben nedense hemen tamam kabul ediyorum dedim .O zaman ürünün kutusunu bize ulaştırın ,sizin ürününüzü yollayalım dediler.

Ne dersiniz karlı mı çıktım yoksa zararlı mı

Hayırlı olsun yeni telefonun. :)

Hemen kabul ettiğine göre içine sinmiş bu anlaşma. O zaman karlı çıktın diyebiliriz. :)

• herkese merhaba ben dırek konuya gırmek ıstıyorum bundan 1.5 sene once teknosadan samsung marka bır cep telefonu aldım ve bu telefon uretım arızalıydı şebeke ve sım kart problemi idi , neyse servıs olaylarına gectık servıste tabı bısey bulamadılar !!! ben tuketıcı haklarına basvurdum lehıme karar cıktı ocak 2012 tarıhınde ve bende belgelerı teknosanın ana merkez adresıne yolladım, benı ne arayan oldu ne soran oldu, nede 15 gun ıcınde temyıze basvurupda bana bılgı veya herhangı bır kagıt geldı, ortada bısey yok yanı karşı taraftan bana bıldırılen, bugun aradım teknosayı icraya verıcem bılgınız olsun temyıze basvurdunuzmu onu ogrenmek ıstıyorum dedım herhangı bısey gozukmedıgını soyledıler bende ıcraya verıcem dedım, sımdı sızden yardım almak ıstedıgım konu su telefonumun fiyatı 425 lira tuketıcı haklarından lehıme sonuclanan rapor var yarın icraya verdıgımde benı ne gıbı sorunlar bekleyebılır bu ıs nasıl olur ne kadar surer bir sıkıntı yaratırmı yoksa tam tersıne icra kabaca demek gerekırse paramı çatır çatır teknosadan alırmı bilgi verirseniz sevinirim iyi forumlar...

• Şubat ayında başvurduğum hakem heyeti kararı sonucunda dün istanbul bilişim aş para iademi 3 taksit olarak Verdi. Ilk taksidini aldım. Sizde davanizi takip edin, hakkınızı alın.

• Tüketici hakem heyeti kararını kaç ayda veriyor? 15 şubatta dosyamı içeri verdim ve hala ses yok.3 ayda kara vermeleri gerekmiyor mu?
  • Benim ilk dosyam 3 ayda, ikinci dosyam 1 ayda sonuçlanmıştı. Heyetin iş yoğunluğuna göre süre değişebiliyor...

@burActive

Gözün aydın, sabrın sonu selamettir...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.