< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSwindLer -- 26 Kasım 2020; 22:37:18 > |
Tüketici hakem heyeti kararına itiraz
-
-
Başvuru için Harç ve masraf adı altında yaklaşık 250 lira ödeme yaparsınız. Kaybederseniz vekalet ücretini de ödersiniz .
Prosedür tüketici mahkemesine hitaben yazılmış hakem heyeti kararina itirazinizi içerir dilekçenin verilmesi şeklinde olur. 15 günlük süreyi kaçırmayın.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi 222 tl ücret ödeyerek davayı açtım.
Firma havale siparişlerinin geçerlilik süresinin 24 saat olduğunu belirtiyor web sitesinde ve siparişimi bir saat sonra iptal ediyorlar.
Sipariş oluşturulma tarihi ve iptal tarihini saat bilgisi ile teyit ettim müşteri hizmetlerinden ve ekran görüntülerini ekledim dava dosyasına.
24 saat ibaresi olan ödeme sayfasınında ekran görüntüsünü ekledim.
Yukarıdaki ekler ile uygun bir dilekçe yazarak davayı açtım. Sizce kaybetme gibi bir olasılığım olur mu ? -
Anlattiginiz kadarıyla lehinize duruyor ama sonucu yüzde yüz bilmek mümkün değil maalesef.
Anladım teşekkür ediyorum umarım kazanırım :) Son bir soru daha sormak istiyorum. Davayı açtıktan sonra verilen kağıtta dava süresinin en fazla 250 gün süreceği yazıyordu. Gerçekten bu kadar sürüyor mu bu davalar ? -
Tahmini sure o . Daha kısa olması da mümkün uzun olması da mümkün bir bağlayıcılığı yok yani. 250 gün gayet kısa diyebilirim :)
Anladım hocam teşekkür ediyorum :) En kısa sürede dava dosyasınıda konuya ekleyeceğim. Belki birilerine faydamız olmuş olur -
-
Mazeret dilekçesi sunabilirsiniz
Hocam tekrar merhaba, bir kaç soru daha sormak istiyorum müsaitsen .
Duruşma haftaya cuma günü olacak ve katılacağım ben, UYAP sistemi üzerinden dava dosyasına eklenen dosyalara bakıyorum en son hareket olarak hakem heyetinin gönderdiği karar kopyası var. Karşı firma tarafından gelen savunma ve atanan avukat kısımları boş görünüyor. Eğer firma savunma yapsaydı burada görebilir miydim ben evraklar kısmında ? ( Tensip zaptını teslim almışlar ptt üzerinden sorgulama yaptığımda böyle görünüyor. )
Diğer bir sorum ise karşı taraf duruşmaya gelmez ise duruşmanın başka bir tarihe ertelenme durumu olabilir mi ?
Teşekkür ederim
-
Savunma yaptiysa görülür. Sirf karşı taraf gelmedi diye erteleme yapmaz.
Teşekkür ediyorum hocam. -
Davadan ne sonuç aldınız bir karara bağlandı mı?quote:
Orijinalden alıntı: xSwindLer
Teşekkür ediyorum hocam. -
Dava iki kez ertelendi. İlk duruşmada karşı taraf gelmedi ve herhangi bir mazeret dilekçeleri yoktu, o yüzden hakim erteledi duruşmayı ve karşı tarafa yazı yazdı.
İkinci duruşmada da yine gelmediler ama bu sefer mazeret dilekçeleri vardı :) Hakim yine erteledi :) Bu son duruşma olacak karar verildiği zaman buradan bilgilendirme yaparım.
Biraz uzun sürdü ama karar verildi hocam :) Bu konunun ilk mesajında ve https://forum.donanimhaber.com/dava-acma-ucretini-geri-alma--146052028#146052028 buradan öğrenebilirsiniz.
-
Merhabalar,
Hayırlı olsun. :) Davayı kazanmaktan aslında daha zor kısma yani alacağınızı tahsil etme kısmına geçmişsiniz.. Umarım zorluk çıkarmadan ilamı yerine getirirler, aksi halde icrai yollara başvurmanızı tavsiye ederim...
-
Maalesef olumlu yanıt alamadım karşı taraftan. İcra yolu ile tahsil etmem gerekiyor ama icra daireleri gibi kalabalık bir ortama girmek istemiyorum şu zamanda :( İnternet üzerinden de icra takibi başlatılamıyormuş, ne yapacağım bilemedim.
-
merhaba siparişi iptal etmişler ise siz daha ödemede yapmamışsınız yani paramı geri vermediler durumuda yok, acaba neden mahkemeye verdiniz, başka bir yerden aynı ürünü satın almadınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu hortlattım ama savunma online olarak yapılabilir mi acaba? Katılamayacağımız durumda(başka şehirde olması nedeniyle) alternatif var mıdır?
-
hocam iyi olmuş adınıza sevındım ama sırf bana mı kotu olaylar denk gelıyor anlamadım herhalde matrixteki gibi seçilmiş kişi benım galıba. Bana bilirkişi sacma sapan bısey yazmıs gorunur kusur dıye zamanında dılekce verılmemıs dıye hakım dava acmadı, kapı kolumu kırmıslardı arac servıse gırerken resım var cıkarkenkı resım yok yanı kendı kırdıkalrını saklamaya calısmışlar dolayısıyla onu da yazdım hakım onu hıc bahsetmemıs direkt firmayı savundu yanı tuketıcı haklarımı umursamadı bıle ortada kaldım ıtıraz hakkımda yokmus sımdı bılırkısıyı dava etmeye calısacagım muhtemelen duurm bu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X