Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti, Yanıltıcı Reklam Kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknosa ile ilgili bir anlaşmazlık konusu, 1 yıl 3 ay sonra karara bağlandı. Konu şuydu:

quote:

ŞİKAYET KONUSU (AÇIKLAMA): 8.7.2014 akşamı Teknosa.com sitesinde “teknosa.com’a özel” fırsat ürünü olarak satışa sunulan "357 TL hediye çekli Samsung UE55H6500 TV 3099 TL" ürününü satın aldım (ekte ekran görüntüsü yer almaktadır). O tarihte söz konusu hediye çekinin kazanım ve kullanım kuralları ile ilgili web sitesinde herhangi ek bir bilgi yer almıyordu. Satın alma sırasında daha önce Grupanya'dan 5 TL karşılığında satın aldığım, Teknosa.com'da geçerli 100 TL indirim çekini de kullandım. 357 TL hediye çekim gönderilmeyince Teknosa.com’a başvurdum ve Teknosa.com’un Grupanya indirimi kullandığım gerekçesiyle 357 TL hediye çekini vermediğini öğrendim. Firmanın hediye çeki kazanımı ile ilgili herhangi bir kural bildirmemesine rağmen satarken vadettiği hediye çekini daha sonra keyfi bir şekilde vermemesi kabul edilemez. Grupanya indirimi kurallarında “bu kuponla hediye çekli ürün alırsanız ilgili hediye çekini kazanamazsınız” şeklinde bir uyarı yoktu. Grupanya indirim kurallarında yalnızca “başka kampanyalarla birleştirilemez” şeklinde bir ifade vardı. Ancak buna göre Grupanya indirimi, eğer hediye çekli bu üründe kullanılamıyor ise firmanın web sayfasından alışveriş yaparken hediye çekli bu üründe indirim kuponu kullanımını engellemesi gerekirdi. Oysa firma açıkça müşteriyi yanıltarak 100 TL indirim kuponu kullandığı bahanesiyle, kuralsız şekilde 357 TL’lik hediye çekini vermemiştir. Firmanın satarken vadettiği ve kuralsız şekilde vermediği 357 TL hediye çekinin (gerekirse kullandığım 100TL Grupanya indirimi düşülerek 257 TL’lik kısmının) verilmesini talep ediyorum.

Hakem heyeti çok yoğun olduğu için çok geç, ama olumlu bir sonuç geldi:

Tüketici Hakem Heyeti, Yanıltıcı Reklam Kararı

Tüketiciyi doğrudan ya da dolaylı yanıltma tespiti önemli bence. Bilseydim, 100 TL çek kullanmak yerine 357 TL çeki alırdım. Ayrıca firmanın zamanında açıklamadığı çek kullanım koşulunu yine de ihlal etmemek için 357TL değil, 100TL'sini düşerek 257TL istedim. Kabul görmüş gözüküyor.

Bundan sonraki prosedürü tam bilmiyorum, firmaya bu kararla benim bir talepte bulunmam lazım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 8 Ekim 2015; 21:07:55 >

• dh oluculeri olarak arkandayiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle Hakkımızı arasak bu firmalar bu halkı enayi yerine koyamaz arayın Hakkınızı, bu ülkede büyük küçük farketmez firmaların Birçoğu halka kazık atma Peşinde

• dh mezarcıları olarak arkandayız
  • Hakkınızı aramanız çok güzel bir şey sizin gibi hakkının peşinden koşan insanlar oldukça bu ülkeden umut kesilmez. =)
  • Helal olsun ister 1 tl ister 1000 tl olsun haklarımızı aramamız gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.