Şimdi Ara

Tulpar T5 V4.1 Geç açılma veya Açılmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık bir senedir Tulpar T5 V4.1 kullanıyorum. Bir süre önce(tam olarak zamanın farkında değilim, 1-2 ay gibi) bilgisayar düğmeye bastığımda 5 10 dakika bekleyip açılmaya başladı. Sonra süre biraz daha uzadı ve artık çok çok uzun bekleyişler sonucunda, o da bazen, açılıyor. Cihazda standart donanıma ilaveten 120 GB Kingston SSD bulunmakta ve açıldıktan sonra hiçbir sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor. UEFI bios ayarları aktif ve Windows SSD üzerine kurulu.

Teknik servise durumu anlatan bir mesaj bıraktım ancak şu anda yurt dışında olduğum için telefonla arayamadım. Burada bir not düşmem gerekir ki, servis beni hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışında olduğum için WhatsApp veya Skype ile görüşebileceğimi, uygun olduğum saatleri yazdım. Bana WhatsApp ve Skype destekleri olmadığını söylemişler sağolsunlar. Evet desteğiniz yoktur da bu zaruri bir durum, burada esnemek çok mu zor? Bir çözüm üretmeye çalışırsınız. Dedikleri işe yaramazsa da servise bırak demişler hiç yazdığımı okumamışçasına. Hiç bu cevabı beklememiştim, çok hayal kırıklığına uğradım

Servis cihazı HDMI ile TV'ye takıp çıkartmamı, sonrasında pili çıkartıp açılış düğmesine basıp yeniden başlamamı söylemiş. Pil de gömülü olduğu için kasayı açmadan bir çözüm bulabilir miyim, yaşayan ve tavsiyesi olan var mı diye buraya da bir danışmak istedim. Servise de tekrar yazacağım, onlardan gelen cevapları da buraya eklerim.

Şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkür derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dehsset

Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık bir senedir Tulpar T5 V4.1 kullanıyorum. Bir süre önce(tam olarak zamanın farkında değilim, 1-2 ay gibi) bilgisayar düğmeye bastığımda 5 10 dakika bekleyip açılmaya başladı. Sonra süre biraz daha uzadı ve artık çok çok uzun bekleyişler sonucunda, o da bazen, açılıyor. Cihazda standart donanıma ilaveten 120 GB Kingston SSD bulunmakta ve açıldıktan sonra hiçbir sıkıntı olmadan çalışmaya devam ediyor. UEFI bios ayarları aktif ve Windows SSD üzerine kurulu.

Teknik servise durumu anlatan bir mesaj bıraktım ancak şu anda yurt dışında olduğum için telefonla arayamadım. Burada bir not düşmem gerekir ki, servis beni hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışında olduğum için WhatsApp veya Skype ile görüşebileceğimi, uygun olduğum saatleri yazdım. Bana WhatsApp ve Skype destekleri olmadığını söylemişler sağolsunlar. Evet desteğiniz yoktur da bu zaruri bir durum, burada esnemek çok mu zor? Bir çözüm üretmeye çalışırsınız. Dedikleri işe yaramazsa da servise bırak demişler hiç yazdığımı okumamışçasına. Hiç bu cevabı beklememiştim, çok hayal kırıklığına uğradım

Servis cihazı HDMI ile TV'ye takıp çıkartmamı, sonrasında pili çıkartıp açılış düğmesine basıp yeniden başlamamı söylemiş. Pil de gömülü olduğu için kasayı açmadan bir çözüm bulabilir miyim, yaşayan ve tavsiyesi olan var mı diye buraya da bir danışmak istedim. Servise de tekrar yazacağım, onlardan gelen cevapları da buraya eklerim.

Şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkür derim.

Aynı cihaza sahibiz. Bende 2x120GB SSD + 750gb 7mm WD HDD ve 16gb ram var. 6-7 kere servise gitti cihazım. Anakart ısınma ve usb sorunlarından dolayı 4 kere değişti. Şuanda herşey normal. Kasayı her halükarda açmanız gerekiyor. Hazır açmışken SSD'yi diğer slot'a takmayı da deneyebilirsiniz. SSD kaynaklı bir sorun gibi görünüyor. Bende geçen yıl yurt dışında olduğum için sorun yaşadığımda benzer bir cevapla karşılaşmıştım ancak ülkeye dönünce hemen hallettiler.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    İşte buna canım çok sıkıldı. Uzun bir süre yurt dışında olacağım ve zor günler beni bekleyecek sanırım. Başka marka olsaydı en azından burada servisine verebilirdim. Telefon desteği de olmayınca iş iyice zor olacak. Yanlış bir tercih yapmışım sanırım.

Bilgisayar açıldığında BIOS'u açıp HDD'yi primary boot olarak ayarladım ama yine ekrana görüntü gelmedi veya çok uzun bekleyişler sonucunda geldi. HDD'de Windows yüklü olmasa bile en azından ekrana görüntü gelir, bilgisayar tepki verir diye beklemiştim ama yine çok uzun beklemeden sonra bilgisayar tepki verdi. Bu yüzden SSD'den değildir diye düşünüyorum ama benimki sadece tahmin tabi. O zaman bir yerlerden tornavida bulmak şart oldu. Yarın mecburen kasayı açacağım.
  • Bios sürümünüz 1.05 değilse mail ortamında bios isteyin. Bios ile birlikte 1.05 firmware güncellemelerini yapın. 1.05 Windows 10 uyumluluğu sağlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İşletim sistemim Windows 8 ama dediğinizi yapayım hocam, işe yarayabilir bence de. Bios'u kontrol edip yeni sürümü isteyeyim. İşe yarayıp yaramadığını da buradan yazarım. Çok teşekkür ederim
  • dehsset kullanıcısına yanıt
    Hocam windows8 mi kaldı Allah aşkına en az 8.1 kurun şu an tüm firmaların cihazları için geçerli tavsiye edilen sürüm w10 kinguinden 80 küsür tl ye w10 pro oem key alın bulabilirseniz home oemde 55 civarı kafanız rahat etsin...

Yazılımda sıkıntı vardır diyorum bence w8 pek başarılı bir sürüm değildi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Lisanslı Dreamsparktan aldığım 8.1 kullanıyordum. Forumdan 55TL'ye Win10 Pro satına aldım. Yanında Win10 Edu lisansı da hediye verildi. Çok uzakta aramaya gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TULPAR T5 V4.1.1 Sorun
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış söylemişim 8.1 zaten kurulu olan. Windows 10 da kurabilirim ama 8.1'den memnunum.

Primary Device olarak HDD'i de seçtiğimde de sorun devam ettiği için ve BIOS dahi gelmediği/çok geç geldiği için bana donanımsal gibi geldi. Ama servise vermeden bunu da bir deneyeyim.
    Ben de kurum lisansıyla kullanıyordum, Windows 10'da var kurumda. Olmazsa Dreamspark+lisans alternatifini de değerlendirebilirim, sorunum çözülsün de
  • Bende de aynı cihaz var. Stock hali. Cihazı kullanalı neredeyse 1,5 yıl oldu. Servislik sorunum olmadı hiç. Bilgisayarın içini dahi açmadım. Bios pili bitmiş olabilir belki.
  • Hocam 1,5 senede bios pilinin biteceğini hiç sanmam. Sistem saati falan da bozulmuyor. Bugün çıkıp tornavida alabilirsem kasanın içini açıp, pili çıkartıp deneyeceğim inşallah.
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bilgisayarın akıbeti hakkında bir şey yazamamıştım. Son durum hakkında bir güncelleme yapayım dedim.

Bilgisayarın bataryasını çıkartıp güç tuşuna 10 sn. basmayı da denedim, sonuç değişmedi. Bilgisayar bir kere daha açıldı ve sonra hiç açılmaz oldu.

Cihazı salı günü kargoya verdim, çarşamba sabahı servise ulaştı. Dün de servisi aradım, işlem sırasını beklediği, 4 gün içerisinde işleme alınacağı söylendi. Servisten gelecek bilgilere burada da paylaşacağım.
  • Arkadaşlar cihaz cuma günü servis tarafından kargoya verilmiş ve bugün eline ulaştı. Anakart değişimi olmuş ve diğer temizlik işlemleri yapılmış. Evde birkaç kere cihazı kapatıp açıp deneme şansım oldu ve sorunsuz bir şekilde açılıp kapandı.

Servisin hızı hakikaten beni etkiledi. Salı kargoya verdiğim cihaz cumartesi elimde oldu.

Tüm ilgilenen ve fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Her ne kadar başta Skype vs desteğimiz yok diyerek beni üzmüş olsalar da hızlı ve sorunsuz servis için Fokus Servise de teşekkür ederim. Sonuç olarak sorunum serviste hızla çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.