< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 7 Haziran 2018; 19:46:46 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 7 Haziran 2018; 19:46:46 > |
Siz reel faiz nedir bilmiyorsunuz sanırım.Ben yurt dışında hesap kullanan ve mesleği ekonomist olan birisi olarak kısaca şöyle açıklayayım; şu an verilen en yüksek oran olan 14,75 mevduat oranı ile kazanılan kazanç 100bin üzerinden stopaj kesintisi ve aylık mevduat hesabı yapar isek aylık 1030 TL kazanç getiriyor.1 yıl için yaklaşık 12.365 TL kazanç yapar.2016-2017 arası yıllık enflasyon oranı ile 100bin in kendini koruyabilmesi için 109.220 TL olması gerekir.Tabi bu oran gerçek TÜFE oranlarının açıklandığını varsayarsak bu şekilde çıkıyor.Yani kafa kafaya paramız sanki değerini koruyormuş gibi.Son yılın TÜFE si 299,74 olarak açıklandı ki alakası yok.
Daha basit bir örnekle 1 yıl önce alabildiğimiz bir mal,mesela ev.1 yıl sonra mevduatta kazandığımız kazancı anapara üzerine eklediğimiz zaman;aynı evi yada eşyayı alabiliyormuyuz,alakası yok.Daha kira artış oranı vs.değinmiyorum bile. Ne yazık ki bizim ülkemizde yönetim şekli;kandır kandırabildiğin kadar politikasında olduğu için;TÜFE,TEFE de yalan dolan,gel birazda sen oyalan :( Bilmem anlatabildim mi!!! :( |
Asrın liderine de zaten asrın kriziyle gitmek yakışırdı !!!!!!!!
|
Insanlarin 3 kuruş emeginin erimesine sebep olanlarin allah bin belasını versin.... Haram zikkim olsun...
|
Faiz artışı bir çare değil. Günü kurtarmak, büyük ihtimalle faiz artıracaklar ama bu da doların gazını ancak bir süre alır, sonra yine bugünkü değerleri görürüz. Dış borçlarımız çok yüksek, eylül ekim ayları çok kritik. Üretimimiz çok az, dışa bağlılığımız çok fazla, topraklarımızda yetişen ürünleri bile birileri rant sağlasın diye dışarıdan alır olduk. Köklü firmalar iflas ve iflas erteleme aşamasında. Tairihin en büyük ekonomik krizimindeyiz ama hala inkar ediyoruz. Yolun sonu ne yazıkki, bağıra bağıra geldi
|
30 k yazan adam bu soruları sormaz..
|
Şeker finans bono satışı var arkadaşlar 350 günlük ve 35 günlük kupon ödemeli.07.06.18-23.05.19 %20 mevduat karşılığı var.Bilginize..
Artık bende aktiften kaçar :) |
Tabii damat bey nasilsa dolar dusuyor faizleri ellemeyelim gibi bir sacmalik yapmazsa :) ekonomiden cok fena anladiklari icin hersey beklenir yani
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 24 Şubat 2014; 16:20:01 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|