herhangi bir sorun yoktur ayrıca ikamet ettiğiniz yeri belirtirseniz sizi bu konuda yönlendirebiliriz saygılarımızla...ANI OTOGAZ
KAHRAMANMARAŞTA OTURUYORUM HANGİ MARKA LPG FİYATI NE CİVARDA BİRDE SİMİT DEPOMU YOKSA SİLİNDİR DEPOMU DAHA İYİ TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN
kahraman maraşa en yakın önerebileceğimiz servisler şu şehirlerde dir
kayseri,malatya,adana,osmaniye,adıyaman daki servislerimizdir..size hangi ilin uygun olduğunu yazarsanız ben size adres ve tel.verebilirim
biz tartarini kullanıyoruz.fiyat konusunda gideceğiniz servisle iletişime geçebilirsiniz..saygılarımla ANI OTOGAZ
Sn Anı otogaz,
Megane ıı araçtaki sarsıntıyı giderdik, yol performansı da mükemmel, ancak ECU ve 4 gaz enjektörü değişmesine rağmen benzinden gaza geçerken stop etmesi devam ediyor. 4 adet buji de yeni. Geçiş sıcaklığı 35 derecede. Kitim Voltran marka.Teşekkürler.
pardon bir sorum daha var arkadaşımda honda 1,8 acord alacak ortalama bu motorlar lpg de ne yakar kararını ona göre verecek
aracın karbiratörlü mü yada enjeksiyonlumu olduğunu bize iletrseniz biz de size net bir bilgi verebiliriz..saygılarımızla
bnm sorunum montajdan kaynaklanıyormus. yinede verdiginiz bilgiler için tesekkür ederim.sorunum verdigim linkte daha açık bir şekilde mevcut. tam bir rezalet yani.
merabalar, yaklaşık 1 ay önce 2000 model seat toledo 1.6 signo model aracıma kahvecioglu otogazda lpg taktırdım. lpg taktırdıktan sonra aracın sabahları çalışmasında sorun yaşıyıorum. araba ısınana kadar ayagımı gazdan cekersem devamlı stop ediyor.yani rölantide calışamıyor tabi bu benzindeyken oluyor. arac yeterli sıcaklıga ulasıp gaza geçtiginde hiç bir sorun yok. özellikle sabahları sorun. ama gün içinde çalışırken ilk calısmada hafif bi titreme yapıp sonra topluyo kendini. acaba sorunum ne olabilir. gaz takan yer bogaz kelebeginde sorun oldugunu söylüyor degişmesi lazım dedi. servise gidip bogaz kelebegini actırdım fakat hiç bir sorun olmadıgını gayet düzgün calıstıgını söylüyorlar. yardımcı olursanız sevinirim. saygılar...
Aracın ayarsız!.. Montajdan hemen sonra yapmaları gereken hassas ayar yapılmadan gönderildiğin ve bu ayarsız şekilde çok km. yaptığın için bu sorun başına geliyor. İlk başlarda (montajdan hemen sonra) aracın LPG'de iken (benzine göre daha) zengin çalışıyor. Zengin çalışma motorda bir sorun olduğu için ve sen uzunca bir süre lpg ile dolaşıp aracın ilk başlarda sürekli zengin çalıştırdığın için aracının ECU'su enjektör sürelerini kısarak aracını normal çalışır vaziyete kendiliğinden ayarlıyor. Uzun bir süre boyunca bu durum bu şekilde gittiğinden, yani zengin çalışma, enjektör süreleri kısaltılarak çözüldüğünden aracının ECU'su bu kısık enjektör sürelerini, aracının yeni çalışma biçimi olarak belleğine kaydediyor. Ancak sabahları çok kısa süreyle aracını benzinde çalıştırmak durumundasın. işte bu durumda çok kısılmış olan enjektör süreleri aracına ihtiyacından daha az benzin gitmesine neden oluyor. yani benzindeyken bu kısık enj. süreleri aracının fakir kalmasına ve dolayısıyla tekleyip gaz yememesine neden oluyor. Aslında aracın ECU'su bu durumu gerisin geriye düzeltebilir, ama sabahları çok az bir süreyle benzinde çalıştığı ve hemen gaza geçip artık uzun süre gazda çalıştığı için (yani orjinalinde hatalı ama ECU tarafından düzeltilmiş çalışma rejimine geçtiği için) geriye düzeltme hiçbir zaman gerçekleşemiyor. Bir başka deyişle sorunlu olan benzin fazını hemen bitirip artık sorunsuz olan gaz fazına geçtiği için artık eski düzgün haline dönmüyor. Montajdan hemen sonra motorun benzindeki çalışma parametreleriyle gazdaki çalışma parametreleri birbirine eşitlenecek biçimde bilgisayar üzerinden hassas ayar yapılsaydı bu sorun başınıza gelmezdi.
çözüm: aracınızı yaklaşık 1000-1200km kadar gaza hiç geçmeden sadece benzinle kullanın. Bu süre içinde sabahları çalışma sorununun yavaş yavaş kendiliğinden düzeldiğini göreceksiniz (ECU gerisin geriye düzeltme işlemi yapacaktır). düzeldikten sonra aracı hiç gaza geçirmeden doğruca montaj yaptırdığınız yere gidip aracınıza hassas ayar yapmalarını isteyeceksiniz. bu ayarlamayı yaparken aracınızın benzindeki motor parametrelerini kaydedip gazdaki çalışmasını da aynı parametreler elde edilecek şekilde düzenleyip ayarlayacaklar. Yani motorunuz gazda çalışırken benzindekinden daha zengin veya daha fakir kalmayacak; birbirine tam eşit olacak.
Eğer benzinle yeterince uzun gezdiğiniz halde sorunununz bir türlü düzelmiyorsa o zaman aracınızda başka bir problem olabilir. (tesadüf bu, olur mu, olur!) bu durumda aracınızın yetkili bir servisine uğrayıp önce aracınızın benzinde düzgün çalışır hale gelmesini sağlayacaksınız. Ama bu çok düşük ihtimalli bir tesadüf olur.
Aracınızın 1000-1200km kadar benzinde gezdikten sonra düzelip düzelmediğini görmeden sakın parça değişimine falan gitmeyin, deneme yanılma yapmayın, aracınızın orasını burasını elletmeyin, bir ton gereksiz masrafa kalkışmayın.
Şimdiden geçmiş olsun!
add 2000 arkadaş benimde depo hariç,hepsini değiştirdiler.rolantide titreme minumum değerde idi onun giderilebilmesi için enjöktörlerin 1000 km yapması gerekirmiş bende yaptım dediği gibi çok az kaldı zor hissediliyor ama benim arıza lambası yanıyo zengin karışım diyor oda araca istenilenden fazla lpg geliyomuş herhalde iyi ayar yapamamış ayar yaptırmam içinde 370 km gidmem gerekiyor artık tatile kadar böyle binecez selamlar
benim bi abim de kia rio 1.5 benzinli var araba çok yakıyor diye lpg taktıracak sizce sorun yaratır mı birde önerdiğiniz marka var mı?MOTORA ZARARI OLUR MU?
hızlı cevap alabilirsem sevinirim MİLANOYU çok övdü sanayideki usta 2 yıl hangi parçada sorun varsa direk yenisiyle değişiyormuş 1350 fiyatı dedi ben lovatoyu düşünüyordum(fiyatı 1500] ondan 100 kat daha iyidir dedi ne yapmalıyım iyice kafam karıştı ??????acil cevap
merhabalar aracım laguna rxt 2002 1 nolu kasa yazın ortalama tüketimi yol bilgisayarında şehirler arası lpg 8.5 lt idi.bir depo ile 400 km giderdi.şimdilerde lpg tüketim ortalama 11 lt olarak görünmesine karşın yine 400 km gidiyor.ben bir türlü sorunu anlamadım .kışın benzi tüketimi 6.5 lt ve onu normal gösteriyor ama gaza geçtinmi anlık veya ortalama 11 lt altına hiç düşmüyor.ama yazın yaptığım km ile aynı yolu yapıyor.ama bu hatayı benzinde yol bilgisayarında olmuyor.yav bitürlü işn içinden çıkamadım olauy nedir.kanımca sizin müşterilerdede budurumlarla kaqrşılaşmıl olabilirsiniz.artı aracıma tekrar lpg ecusu yükledik servisiyle(landi renzo) buna rağmen bu hata devam ediyor benzinde böyle yol bilgisayarım hatalı göstermiyor,bide arac lpg de iken sanırım rölantisi düşük olduğundan direksiyonu çevirip frene bastığınızda stop ediyor benzinde bunu yapmıyor.sorularım çok oldu ama çözüm bulursanız çok sebvineceği.servisimin yapamayacağı beli oldu çünkü 2 gidşim.sizin dediklerinize göre hareket edeceğim.
lovato kimse ayranım ekşi demezmiş. ana fikir bu.
quote:
Orjinalden alıntı: aykut ayhan
hızlı cevap alabilirsem sevinirim MİLANOYU çok övdü sanayideki usta 2 yıl hangi parçada sorun varsa direk yenisiyle değişiyormuş 1350 fiyatı dedi ben lovatoyu düşünüyordum(fiyatı 1500] ondan 100 kat daha iyidir dedi ne yapmalıyım iyice kafam karıştı ??????acil cevap
ERDEM BEY A. ÖNCEL TOPİĞİNE YAZARSANIZ DAHA ÇABUK SONUÇ ALIRSINIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
quote:
Orjinalden alıntı: erdemkaraman35
merhabalar aracım laguna rxt 2002 1 nolu kasa yazın ortalama tüketimi yol bilgisayarında şehirler arası lpg 8.5 lt idi.bir depo ile 400 km giderdi.şimdilerde lpg tüketim ortalama 11 lt olarak görünmesine karşın yine 400 km gidiyor.ben bir türlü sorunu anlamadım .kışın benzi tüketimi 6.5 lt ve onu normal gösteriyor ama gaza geçtinmi anlık veya ortalama 11 lt altına hiç düşmüyor.ama yazın yaptığım km ile aynı yolu yapıyor.ama bu hatayı benzinde yol bilgisayarında olmuyor.yav bitürlü işn içinden çıkamadım olauy nedir.kanımca sizin müşterilerdede budurumlarla kaqrşılaşmıl olabilirsiniz.artı aracıma tekrar lpg ecusu yükledik servisiyle(landi renzo) buna rağmen bu hata devam ediyor benzinde böyle yol bilgisayarım hatalı göstermiyor,bide arac lpg de iken sanırım rölantisi düşük olduğundan direksiyonu çevirip frene bastığınızda stop ediyor benzinde bunu yapmıyor.sorularım çok oldu ama çözüm bulursanız çok sebvineceği.servisimin yapamayacağı beli oldu çünkü 2 gidşim.sizin dediklerinize göre hareket edeceğim.
slm swayfanızı şimdi gördüm...bornovada oturuyorum ve 2003 focus hb aracıma tartarini lpg taktırmak istiyorum...fiyatlar ve varsa kampanyalar konusunda bilgi verirseniz sevinirim..teşekkürler.
arkadaşım sen git bi gazcıya ve gaz karımını en az %25 fakirleştirt bu senin aracını gazda kullanmanı zorlayacak hatta birkaç yüz km böyle gidecek sonra ecu bu işi yavaş yavaş düzeltecektir.Hani 10001500 km benzinle gitmek istemezsen diye söylüyorum ama anı otogazın verdiği çözümde güzel benimkisi ekonomik olan ..
1999 honda civic 1.6 ies otomatik arcıma lpg taktırmak istiyorum.Sıralı taktıracak durumum yok ne önerirsiniz selamlar.