Şimdi Ara

TÜM BLU RAY SEVERLERİN DİKKATİNE DESTEK GEREKLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba az önce umut sanat'a aşağıdaki maili gönderdim konu Türkiyede satılan blu raylerin içerikleri ve fiyatları ile ilgili hatta ülkemizde satılmayanlarla da. Gelen yanıtları da burdan paylaşıyor olacağım. Sizde benzer şekillerde destek sağlayabilirsiniz. İşte mailim;

Merhaba,
    Sizlerden bir film sever olarak yardımlarınızı rica edeceğim. gelişen teknoloji ile birlikte blu ray ler film sektöründe hem film sevenler hem de sektörün içinde olan firmalar açısından büyük yenilikler sağladı. Ben ülkemizde bu yeniliklerin yeterince sağlandığına inanmıyorum çünkü yurt dışında satışa çıkan set ler ile ülkemizdekiler arasında ciddi anlamda fark var. Örneğin ülkemizde filmleri set olarak satmaktan kasıt 3filmi tek kartona sarıp satmak olarak anlaşılıyor. yurd dışı sitelerde satılan filmlerin ise çok daha detaylı olduğunu görüyoruz. Diğer ve asıl önemli olan konu ise fiyat farkları. yurt dışı sitelerde yüzüklerin efendisi blu ray 3lü seti 12,99 - 13,99sterline satılırken(kargo dahil fiyatı yaklaşık 47TL) bizde filmin tekini 35tl den aşağı bulmak mümkün değil. ki dışarıda satılan koleksiyoncular için harika bir set.

yurt dışı örnekler
    http://www.sendit.com/blu-ray/lord-of-the-rings-box-set/10054843.html
    http://www.amazon.co.uk/Rings-Trilogy-Theatrical-Version-Blu-ray/dp/B001SEQKJ2/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1325413404&sr=8-5

TR örnekler
    http://www.hepsiburada.com/Liste/lord-of-the-rings-the-fellowship-of-the-ring-yuzuklerin-efendisi-yuzuk-kardesligi-blu-ray-disc/productDetails.aspx?productId=dvdcol508&categoryId=11002&SKU=DVDCOL508-BR

ben bir film sever olarak aynı setin Türkiye de Türkçe altyazılı olarak yaklaşık bir fiyattan satılmasını istiyorum.

Hep dert yanılır "insanlar korsan film alarak yerel film endüstrisini desteklemiyor" diye. tabiyki insanlar orijinal film almak istiyor fakat bizdeki pahalılığa bakar mısınız. yurt dışında bu fiyata satılabildiğine göre söz konusu fiyatın blu ray disk maliyetinden kaynaklanmadığı ortada. bir örnek daha verecek olursak blu ray disk maliyeti ile ilgili olarak yine aynı sitede bir zamanlar oldukça popüler olan "lost" dizinin 1. sezonun tamamını içeren paket yine 12,99sterlin ve bu setin içinde 7adet blu ray disk var. demek ki bu blu ray o kadar da pahalı birşey değil.
    http://www.sendit.com/blu-ray/lost-series-1-complete/10042661.html
    http://www.amazon.co.uk/Lost-Series-1-Complete-Blu-ray/dp/B001Q94TII/ref=sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1325414604&sr=1-1

sizden ricam Ülkemizin film endüstrisini desteklemek için bahsettiğim gibi benzer setleri ülkemize getirmeniz ve fiyatlarını makul düzeyde tutmanız, göreceksiniz fiyatlar yurt dışı fiyatlarına yaklaştığında kimse korsana yönelmeyecektir. size olan talebim yakında diğer firmalarla da paylaşılacak fakat yüzüklerin efendisi öncelikli olarak talebim olduğu için burdan başlamak istedim. ayrıca sizden olan talebim ve yanıtlarınız bir çok film severin buluştuğu form sitelerince takip ediliyor olacak. Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Saygılarımızla,

• güzel bir konuya değinmişsiniz bende aynı duyguları paylaşıyorum blu ray disc,ler ateş pahası zaten her filme bukadar para verilmez ama koleksiyonluk filmler var yüzüklerin efendiside bunlardan biri önce sinemada 2 kere sonra dvd, formatında eşim dostumla defalarca izlemiştim hd led tv aldıktan sonrada herbiri 20-30 gb arası değişen mkv formatında izledim(extended uzatılmış versiyon) tabiiki dvd,den iyiydi ama serinin toplam 225.gb,lık setinin bile olduğunu duyunca mkv izlemeninde tadı kaçtı umarım yetkililer konuya el atar,netten indirmelerle yada orijinali 50 gb,lık filmleri korsan disclerde sıkıştırılıp 7-8 gb izlemek çok keyifli olmuyor açıkçası
  • Blu raylar pahalı satıldıkça alınmaması taraftarıyım.
    Adamlar aşırı kardan vazgeçip uygun fiattan satarlarsa alınır.
    Ama bazıları almaya devam ediyor.
  • arkadaşlar merhaba, umut sanattan Yusuf Bey dün yanıtlamış sorumuzu fakat iş yoğunluğu sebebiyle ancak bugün yazabildim. aşağıya gelen cevabı ve benim cevabımı görebilirsiniz.

gelen maili sırası düzegün olsun diye başa koyuyorum

From: yusufk@umutsanat.com.tr
    To: burakozkiran@hotmail.com
    CC: metine@umutsanat.com.tr
    Subject: RE: blu ray set içerik ve fiyatları
    Date: Mon, 2 Jan 2012 11:57:01 +0200

Sayın Burak Bey;

Türkiye’deki satış rakamları çok çok düşük. Bu rakamlarla bir piyasadan söz etmek oldukça zor. Maalesef, herkes (alıcıların %90’ı) korsan malı tercih ediyor. Yasal ürün alan tüketiciler de yerli piyasayı oluşturamıyor. Örneğin, bizler LOTR Blu Ray Trilogy’yi dünya ile aynı anda Türkiye’ye getirdik (sadece 1000 set!). O tarihten sonra 1000’in üzerinde bir talep olmadığı için Türkiye kapasitesi maalesef 1000 olarak kaldı! Siz, artık gerisini düşünün… Tabii, ürün 1000 tane olunca fiyat ta ona göre belirleniyor. Örnek verdiğiniz ülkelerden ürünler milyonun üzerine çıkıyor. Dolayısı ile, fiyatlar da düşüyor.

Yusuf Karabol

TAŞINIYORUZ…

Umut Sanat Filmcilik

02.01.2012 tarihinden itibaren

aşağıdaki adreste olacaktır.

Lütfen aşağıdaki yeni bilgilerimizi güncelleyiniz.

UMUT SANAT FİLMCİLİK SİNEMACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Konaklar Mah, Faruk Nafiz Çamlıbel Sokak, Final Apt., No:3/2

4.Levent 34330 – İstanbul – TÜRKİYE

Telefon : (0-212) 325 88 88

Fax : (0-212) 278 32 82

Buda benim mailim;

Yusuf Bey Merhaba,
    ilginiz için teşekkür ederim. Türkiye de satışların çok düşük olduğundan bahsetmişiz. basit hesapla yani sürümden kazanmaktan bahsedemiyoruz. Yine çok basit bir iktisat teorisine göre bu fiyatı biraz aşağı düşürsek mesela arz eğrisini sağa doğru çeksekte 1000 yerine ilk başta 2000 satışa çıkarsak fiyatı dengesi de yüksek bir fiyat yerine 60-70TL gibi bir rakamda dengeyi bulsa uzun dönem de hem üretici karını elde etmiş olur hemde film severler doya doya blu ray keyfini yaşamış olmazlar mı:). şimdiki fiyat seviyesinde siz kar edemiyorsunuz bizde rahatça blu ray alamıyoruz. 1000 adet LOTR blu ray Türkiye için komik kalmış. şüphe yokki ikimizde o 1000 adeti satın alan kişilerin zaten o filmi izlediğini hatta ellerinde 3 filminde dvd lerinin olduğunu fakat yine de blu ray ini aldığını biliyoruz ve iyi bir set için bekleyen muhtemel 1000kişi daha var. Ben eminimki fiyat seviyesi 65tl yi geçmezde 1000adet daha satışa çıkartılsa zaten satar. çünkü filmin üzerine tartışmaya bile gerek yok. Umut sanat olarak filmi piyasaya sürmek için gerekli olan maliyetlere zaten katlanmış durumdasınız. bundan sonra min kar marjıyla satışa çıksa tekrardan bundan sonraki karlar zaten extra olacaktır. bi bunu sadece LOTR için değil diğer filmler içinde düşünebiliriz.

Burak ÖZKIRAN

Saygılarımızla,
    .............................................................................................................................................................................

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.