Şimdi Ara

Tüm BMW modelleri ile ilgili sorunlarınızı paylaşın. Sorunu birlikte çözelim. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce araçta yalpalanma problemim olduğunu söylemiştim ve bugun kosiflere gittim aracı gösterdim, servisteki yetkili bana sorunun runflat lastiklerden kaynaklandığını söyledi yinede bir kac test yapıldı araca önce bir platforma çıktı arac degerler 6-3 olduğu ve normal olduğu söylendi daha sonra lastik basınçları kontrol edildi ve vasıncın yüksek olduğu görüldü ve basınc normal değerlere çekildi sonra mühendisle beraber bir test sürüşüne çıktık aracın limitleri biraz zorlandı değişik yollara girildi 185 bg güç, arkadan çekiş ve spor karakterin aracın kontrolünü zorlaştırdığından ve direksiyona hakim olunmasından bahsetti bana. Rodajla ilgili konu açıldı ve rodajda yavaş kullanmanın pek öenmi olmadığınıda anlattı. Sonuç olarak suç lastiklerin arkadaşlar...
  • benim birçok aracımda hep runflat lastik vardı.. nedense normal lastik ile runflat arasında bir konfor farkı hissetmedim hiçbir zaman..
  • runflat lastik konfora etki ediyormu bilmiyorum ama lastik değişimi zamanı geldiğinde extradan pamuk eller cebe olucak heralde

bundan önce sahip olduğum (amacım markayı karalamak değil) toyota auris olsun golf5 olsun tabiri caizse odun gibi arabalarmış. Birde bana almadan önce dedilerki bmw 1 serisinin yol konforu çok düşükmüş bilmemneymiş hele 17 inc jant warsa mahvolmusuz, hiç alakası yok, aksine yol konforu gayet iyi
  • kimse yoğurdum ekşi demez tabii.. o değilde böyle toyota, renault, ford gibi markaların bayiilerine gidip BMW'dekini dengini söylüyorsun adamlar çemkiriyor ya çok hoşuma gidiyor o
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

benim birçok aracımda hep runflat lastik vardı.. nedense normal lastik ile runflat arasında bir konfor farkı hissetmedim hiçbir zaman..

Arabaya cok bagli bu durum, spor suspansiyon varsa Runflat ve normal lastik arasindaki fark cok hissediliyor. Lastik ebadida farkettirir tabi.

Bir de run flatler yoldaki bozukluklara daha cok tepki veriyor bu da bozuk yollarda yalpalama hissi yaratabilir. Benim gozlemledigim bu. Runflatler yerine normal lastik takinca sanki baska bir arabaya biniyormus gibi oldum. Tabi benim aracin suspansiyonu 3 veya 1 serisinden bir hayli sert. O yuzden bende bu kadar buyuk etki yapmistir diye dusunuyorum.

Bir de runflatler cok pahali hakkaten.

• bende bmw 116i joy edition aldım haftaya cuma günü teslim edicekler,en çok yakıt durumunu merak ediyorum,İşim geregi öglen boş yolda gece boş yolda 30km lik bir yolu ortalama 80-100km hız ile gidip geliyorum.
    Öbür aracım olan golf 1.6 102 bglik düz vites araba bu yolda ortalama 7.8lt benzin yakıyor,merak ettigim bmw dahamı fazla yakar bu yol güzergahında.
  • merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 haftadır 2011 model bmw 116i kullanıyorum,
    daha önceden 318i modelini uzun bir süre kullandığım için bmw ye yabancı değilim fakat bir kaç sorum var

ilk defa otomatik kullanıyorum ve başlarda ki vites değişmelerini resmen hissedebiliyorum yani araba böyle bir kaç milisaniye durup gaz alıp öyle gidiyor gibi oluyor fakat vitesi sport moduna aldığımda bunu neredeyse hiç hissetmiyorum.Acaba sorun benim kullanşımda mı yoksa araba yeni olduğu için mi yoksa hep böyle mi kalıcak?

Bir diğer sorum ise yakıt tüketimi hakkında; borusanda ki yetkili satıcı şehir içinde 12 lt/100 km yi bulur demişti ve benim göstergeler şu anda 13.6 yı gösteriyo ve bu benim gözümü korkutuyor yani sonuçta ortalama 7.8 gibi bir liste değeri var

Bir diğer sorum ise DTC hakkında, bu sistemin devrede olup olmadığını nasıl anlarım?

Ve bir soru daha; manuel moda aldığımda vitesi değiştirmenin kısa yolları nelerdir?Kullanma kılavuzunu kayıp ettiğimden bakamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Arabayı fırça ile yıkasam çizik oluşur mu?

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum

Sevgiler, Saygılar

• benim bir sorum olcak.

bmw'nin otomatik kontakt anahtarı (ismi bu mu? ) olmadan hırsızlar arabayı çalıştırabilir mi?

yani arabanın çalınması daha mı zor?

teşekkürler
  • ustam merhaba
    bmw 5.20i aracım gaz yemiyor. hani eski araçlarda karbiratürde pislik olduğunda araba gaz yemez de pır pır ederdi ya aynı sorun benim araçta da var. yakıt filtresinde sorun vardır diye düşündüm ama aynı sorunu tüpe aldığım zaman da yapıyor. yardımcı olursanız sevinirim.saygılarımla
  • takip
  • s.a arkadaşlar BMW almayı düşünüyorum aslnda gönlümden geçen 3.18is veya 3.20i istiyorum ama maliyet ve yakıt bakımından vazgeçmek zorunda kaldım çünkü max..27.000 tl'ye kadar alıcam ewet bu paraya bmw 3.18is var ama km 'si fırlamış 200 binde 98 modeller var bu yüzden vazgeçtm...şimdi ise 2002-2005 model arası 3.16ti compact düşünüyorum...2-3 sorum olucaktı size...

1---3.16ti compact araçla 3.16i arasında ne fark var 3 kapı olması dışında_?
    2---3.16ti compact 1600 motor 115 bg. diye biliyorum peqi torku kaç_?
    3---hızla pek işim yok uzun yolda en fazla(140-150)ama yinede aracın seri olması benim için önemli ayrıca alıcağım araca kesinlikle tüp taktırıcam çünkü çok gezen biriyim... bu yüzden tüplü 3.16ti compact beni tatmin edermi sizce yani kalkışlarda serimidir veya tüp çok etkilermi motorunu_?

şimdiden cevaplarınız için tşkler...

• 3.18 is 95 model aracım var.. hararet yükseliyordu sürekli neredeyse kırmızı noktaya varacak şekilde, bulunduğum yerde tamirci sıkıntısı çektiğimiz için memleketteki ustayı aradım ve daha sonra tamirciye götürdüm ikiside termostat dediler...
    Termostatı değiştirdim fakat hararet eskisi kadar yükselmese de yinede fazla çıkıyo, yaz ayı olsa hiç binilmez...
    Bunun sebebi nedir yardımcı olabilirmisiniz..?
  • Arkadaşlar dün 1.16i 2011 model araba alarak aranıza katıldım. Bu modelin ismi E87 mi? Ayrıca shark anten ve krom egzos ucu uygulamaları yaptıran oldu mu? Sabahtan beri gezmediğim site kalmadı. Bulduklarımda araca uyacak mı emin olamıyorum. Shark anten takmak zor mudur? Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce 1.18i M Sport satın aldım. Aracı aldığımdan beri arabayla ışıklarda dururken yarım frenlerde arabadan düdük sesine benzer balatalardan ses geliyor. 2 gündür servise gidip geliyorum. İlk gün balataları törpüledik gerekli işlemler yapıldı falan dediler. Orada test ettim ses çıkmadı ama eve gidinceye kadar yine frenlerde ses çıkmaya başladı. 2. gün tekrar gittim garanti kapsamında olduğu için 4 balatada ücretsiz olarak değiştirildi. Testi yine kendim gerçekleştirdim. Test anında ses yokken eve gidince yine yarım frenlerde balatalarda ses duymaya başladım. Sert frenlerde herhangi bir ses olmuyor. Frenler sorunsuz. Ama 10-20 km hızla yarım fren yaparken düdük sesine benzer ses geliyor. Buna benzer birşeyler yaşayan varmı? Yardımlarınızı bekliyorum. Bu gidişle 4 kez gidersem aracı yenisiyle değiştirmek zorunda kalıcam sanırım...

Yarım fren dediğim olay parmak ucuyla frene basarmış gibi düşünün.

• kolay gelsin hocam;
    Merhabalar;
    Öncelikle hepinize kazasız belasız, kontrol panelinde yanmayan lambasız yolculuklar dilerim.
    Size danışmak istediğim konuya gelecek olursak;
    Babamın yaklaşık 5 yıldır gözü gibi baktığı arabasının büyük bir problemi var fakat saptayamıyoruz.

Başlarda sadece itici [fincan] sesi olarak baş gösteren bu problem sonradan yağ lambasını da yakmaya başladı.

Ustalar ilk olarak ''fincan'' diye tabir edilen parçaların değişmesi gerektiğini söyledi, değiştirttik. Fakat problem çözülmedi.
    Sonrasında sırayla, yağ pompası, yağ filtresi, yağ kütüğü, yağ müşiri gibi yağla ilgili ne kadar parça varsa hepsini elden geçirttik. Gel gelelim arabanın gazına basmadığımız müddette yağ lambasını ve sesi durduramadık. Ustalar motor açılmalı çatlak vardır denmeye başlandı fakat araç daha 268 binde [kilometresiyle oynanmış olamaz.]

Sonunda da kaçınılmaz olarak Motor arızası yaşadık, piston parçaladı. Bildiğim kadarıyla yakıtla ilgili olarak oluşan bu sorunu çözdürmek için motor açıldığında motorda çatlak vesaire bulunamadı. Fakat motor baştan sona yenilendi.

Aracın motoru tamir gördükten sonra ses kesilse de lamba yanmaya devam eder oldu.

Şimdi netice itibariyle arabanın neredeyse 1/3 parasını bu işe yatırmamıza rağmen bu işi çözmemiz için neyi gözden geçirmemiz lazım gelir ?

Usta egzantrikle ilgili bir durum olabileceğini söyledi fakat cidden benim bu işe dair bir umudum kalmadı.

Başına böyle bir olay gelen, bir de şuraya baktır diyen var mıdır ?

Ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var.

Olası cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gakhturr

Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce 1.18i M Sport satın aldım. Aracı aldığımdan beri arabayla ışıklarda dururken yarım frenlerde arabadan düdük sesine benzer balatalardan ses geliyor. 2 gündür servise gidip geliyorum. İlk gün balataları törpüledik gerekli işlemler yapıldı falan dediler. Orada test ettim ses çıkmadı ama eve gidinceye kadar yine frenlerde ses çıkmaya başladı. 2. gün tekrar gittim garanti kapsamında olduğu için 4 balatada ücretsiz olarak değiştirildi. Testi yine kendim gerçekleştirdim. Test anında ses yokken eve gidince yine yarım frenlerde balatalarda ses duymaya başladım. Sert frenlerde herhangi bir ses olmuyor. Frenler sorunsuz. Ama 10-20 km hızla yarım fren yaparken düdük sesine benzer ses geliyor. Buna benzer birşeyler yaşayan varmı? Yardımlarınızı bekliyorum. Bu gidişle 4 kez gidersem aracı yenisiyle değiştirmek zorunda kalıcam sanırım...

aynı sorun bende sıfır aldığım kia sportage'de oluyor du servisin bunun bir çözümü olmadığını ve balataların içinde bulunan asbes diye kanserojen bir maddenin 2012 yılı itibariyle yasaklandığı için balataların içine pirinç madeni koymaya başlamışlar bu yüzden de pirinç madeni disklere sürttüğünde o küçük frenlemelerde balata tozundan kaynaklı ses geliyor. yani balataları değiştirseler bile yine koyacakları aynı balata olduğu için bu sesi duymak zorundaymışız :( garip bir durum ama ben takmlıyorum artık balataları arada tazyikli suyla temizleyin
    hayırlı yollar...

• arkdaşlar merhabalar 2011 e 90 lci 320 d aldım daha öncede e46 320 d kullanyordum şuan aldığım araç m paket fakat şöyle bir sorunum var farlarım bixxnon değil ama bixenon far alıp tüm parçları orjinal olarak farlarımı yenilemek istiyorum. fakat istanbulda bir kaç ilan gördüm çıkmacıları aradım bana eğer aracın farları orjinalden bixenon ve led sinyalli değilse uyum sağlamadığını ve bixenon takılamadığını söylüyorlar bu şekilde farlarını yenileyen oldumu acaba yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraslan40

quote:

Orijinalden alıntı: gakhturr

Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce 1.18i M Sport satın aldım. Aracı aldığımdan beri arabayla ışıklarda dururken yarım frenlerde arabadan düdük sesine benzer balatalardan ses geliyor. 2 gündür servise gidip geliyorum. İlk gün balataları törpüledik gerekli işlemler yapıldı falan dediler. Orada test ettim ses çıkmadı ama eve gidinceye kadar yine frenlerde ses çıkmaya başladı. 2. gün tekrar gittim garanti kapsamında olduğu için 4 balatada ücretsiz olarak değiştirildi. Testi yine kendim gerçekleştirdim. Test anında ses yokken eve gidince yine yarım frenlerde balatalarda ses duymaya başladım. Sert frenlerde herhangi bir ses olmuyor. Frenler sorunsuz. Ama 10-20 km hızla yarım fren yaparken düdük sesine benzer ses geliyor. Buna benzer birşeyler yaşayan varmı? Yardımlarınızı bekliyorum. Bu gidişle 4 kez gidersem aracı yenisiyle değiştirmek zorunda kalıcam sanırım...

aynı sorun bende sıfır aldığım kia sportage'de oluyor du servisin bunun bir çözümü olmadığını ve balataların içinde bulunan asbes diye kanserojen bir maddenin 2012 yılı itibariyle yasaklandığı için balataların içine pirinç madeni koymaya başlamışlar bu yüzden de pirinç madeni disklere sürttüğünde o küçük frenlemelerde balata tozundan kaynaklı ses geliyor. yani balataları değiştirseler bile yine koyacakları aynı balata olduğu için bu sesi duymak zorundaymışız :( garip bir durum ama ben takmlıyorum artık balataları arada tazyikli suyla temizleyin
    hayırlı yollar...

cevap için teşekkürler

• Yeni aldığım 2009 model x3 aracımın öndeki havalandırma ızgara klipslerinin hic birinin olmadıgını farkettim. Meger BMWlerde kronik sorun bu klipslerin çabuk kirilmasiymis. Bu klipsleri bulabileceğim bir yer var mi? Ne yapmam lazım? Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 320d f30 aracımdan ses geliyor. uğultu şeklinde yaklasık 120 km yı geçtikten sonra ve rüzgara göre artıp azalarak geliyor.Ayrıca ayın 8 inde bodruma gideceğim, ses sıkıntı yaratıcak gibi gözüküyor.Böyle bir şey duyan eden varmı acaba çaresi nedir başına gelen varmı ? teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.