Şimdi Ara

Tüm J10 Sahipleri Buraya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben de bir Qashqai (Qashqai J10 2008 Tekna) sahibiyim ve aracımla uğraşmayı, kurcalamayı çok seviyorum. Şimdi sizlerle bildiğim tüm gizli/açık özellikleri paylaşacağım. Bildiğiniz başka özellikler varsa, siz de burada paylaşmayı unutmayın.

Haydi başlayalım.

1. 15 Km hıza gelince, ön koltuklardaki emniyet kemeri sensörleri ötmeye başlar (arka koltuklarda bu özellik yoktur, boşuna aramayın).
    •Bu özelliğin nasıl açılıp-kapatıldığını bilmiyorum. Bilenler lütfen bizimle de paylaşsınlar.

2. 20 Km hıza gelince, kapılar otomatik kilitlenir.
    •Bu özelliği aktifleştirmek için; 1-kontağı takın, 2-kontağı açık konuma getirin (motoru çalıştırmayın), 3-el freninin yanında bulunan kilitleme tuşuna 20 saniye kadar basılı tutun (muhtemelen bip sesi duyacaksınız, ancak bazı modellerde bu ses gelmeyebiliyor).
    •Bu özelliği pasifleştirmek için; 1-kontağı takın, 2-kontağı açık konuma getirin (motoru çalıştırmayın), 3-el freninin yanında bulunan kapı açma tuşuna 20 saniye kadar basılı tutun (muhtemelen bip sesi duyacaksınız, ancak bazı modellerde bu ses gelmeyebiliyor).

3. Alternatif Frekans menüsü.
    •Bu özellik radyonuzla ilgilidir. AF, RDS ve diğer bazı özellikleri açmak/kapatmak için; 1-radyonuzu açın, 2-menu tuşuna bir kaç saniye basılı tutun, 3-menü içinde ilerlemek için ses butonunu kullanın.

4. Değişik bir gizli menü.
    •Bu özelliğin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Menü içinde herhangi bir değişiklikte yapamıyorum ama görmek isteyenler için; 1-kontağı açın (motoru çalıştırmayın), 2-radyonuz açıksa kapatın, 3-menu tuşuna basılı tutun ve ses açma/kapama butonunu en az yarım tur sağ tarafa, sonra da yarım tur sol tarafa çevirin, 4-ekran içinde ilerlemek için yine ses açma/kapama butonunu kullanın.

5. Gece modu, konsol ışıklarını parlatma ya da kısma.
    •Bu özellik oldukça kolaydır. Kullanmak için; 1-farınız açıkken saat-trip düğmesini (devir saatinin oradadır bu düğme), ışığı daha çok parlatmak için sağa çevirin, ışığı kısmak için sola çevirin.

6. Hata kodu okuma.
    •Bu özelliğe erişebilmek için; 1-kontağı açın (motoru çalıştırmayın), 2-A ya da B sayaç ekranına gelin, 3-kontağı kapatın ancak anahtarı çıkartmayın, 4-sağdaki trip düğmesine basılı tutun, 5-kontağı tekrar açın, 6-A ya da B sayacı sıfırlandıktan sonra trip düğmesini bırakın ve tekrar üç kez trip düğmesine basıp çekin, 7-ekranda yaklaşık beş saniye boyunca 88888 ya da benzeri bir hata kodu çıkacaktır.

7. Servis bakım kilometresini değiştirmek ya da servis uyarını sıfırlamak.
    •Bu özelliği kullanarak, aracınızın bakım kilometresini artırabilir ya da azaltabilrsiniz. Ayrıca servis uyarısı veren araçlar için, uyarıyı erteleme yöntemi olarakta kullanabilirsiniz. Bunu yapabilmek için; 1-kontağı takın, 2-sağdaki trip düğmesine basılı tutun, 3-kontağı açın (motoru çalıştırmayın), 4-ekrandaki sayılar yanıp-sönmeye başlayınca, trip düğmesini sağa ya da sola çevirin.

8. Ekstra kilit fonksiyonu.
    •Bu özelliği tam olarak çözemedim. Ne işe yaradığını da anlayamadım ama merak edenler için; 1-aracınızdan inin, 2-tüm kapıların ve bagajın kapalı olduğundan emin olun, 3-anahtar üzerindeki kilitleme ve açma tuşuna aynı anda, bir kaç saniye boyunca basılı tutun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha yeni ve farklı birşeyler keşfedersem bu başlık altına eklerim.
    Sağlıkla kalın.

Bu arada aracım tam olarak bu. Başka modellerde ya da başka donanımlarda bu saydığım özellikler çalışır mı, bilmiyorum.
    Tüm J10 Sahipleri Buraya

Şimdilik hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46FB23 -- 30 Nisan 2020; 11:43:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tüm J10 Sahipleri Buraya

Nissan Qashqai J10 sahipleri, aracınızın gizli özelliklerini keşfetme zamanı! Bu araç, görünenden çok daha fazlasını sunan bir dizi şaşırtıcı özellikle donatılmıştır.

Nissan Qashqai Gizli Özelliklerini Açma

• Gizli Bölme: Ön yolcu koltuğunun altında, saklamak istediğiniz eşyalar için gizli bir bölme bulabilirsiniz.
    • Bagaj Saklama Alanı: Bagajın altındaki gizli bölme, ek saklama alanı sağlar ve eşyalarınızı düzenli tutmanıza yardımcı olur.
    • Koltuk Altı Saklama Çekmecesi: Arka koltukların altında, değerli eşyalarınızı saklayabileceğiniz gizli bir çekmece bulunur.

Nissan Qashqai J10 Bilinmeyen Özellikleri

• Far Yıkama Sistemi: Aracınız, farlarınızı temiz tutan gizli bir far yıkama sistemine sahiptir. Far kolunu çekerek etkinleştirebilirsiniz.
    • Yağmur Sensörü: Yağmur sensörü, yağmur damlaları algıladığında silecekleri otomatik olarak etkinleştirir.
    • Uyarlanabilir Hız Sabitleyici: Aracınızın radar sistemi, önünüzdeki araçla aranızdaki mesafeyi koruyarak uyarlanabilir hız sabitleyici özelliği sunar.

Nissan Gizli Özellik Açma

Bu gizli özellikleri etkinleştirmek için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

Sonuç

Nissan Qashqai J10, günlük sürüş deneyiminizi geliştirebilecek bir dizi gizli ve bilinmeyen özelliğe sahiptir. Bu özellikleri keşfederek aracınızdan en iyi şekilde yararlanın ve sürüş keyfinizi artırın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • J10 görünce bu sandım

Tüm J10 Sahipleri Buraya
  • Extra kilit şu olabilir,
    Şöför kapısı açılmayıp başka kapı açılsa da içeriden açılmayan kapılar ve bagaj dışarıdan açılmıyor. Şöför kapısı açılınca bagaj ve tüm kapılar dışarıdan açılıyor.
  • Merhaba.

Bugün yeni bir özellik daha keşfettim. Aslında tam olarak özellik midir, onu da bilmiyorum.. Aracın kapıları içeriden kilitli iken, araç çalışır hâlde kapılardan birini açtığınız zaman "bip" şeklinde bir ses geliyor. Ancak bunu da her zaman yapmıyor. Ara-sıra oluyor. Sesin tam olarak nereden geldiğini de bulamadım (hoparlörlerden gelmiyor, devir saatinin oralardan da gelmiyor). Aracın tam olarak orta kısmından, kolçağın oralardan falan geliyor sanki. Ancak oralarda da ses verebilecek herhangi birşeye rastlamadım. Bunun tam olarak ne olduğunu ve nereden geldiğini bilen varsa, lütfn bizimle de paylaşsın..

Şimdilik hoşçakalın.
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni özellikler keşfetmeye devam ediyoruz.

Buyurun..

Test Menüsüne Girme
    1. Kontağı aç (elektrik gelsin).
    2. Trip tuşuna basarak, menü içinde gezin.
    3. Kontağı kapat.
    4. Saat tuşuna basılı tut ve kontağı çek.
    5. 10 saniye bekledikten sonra kontağı tak.
    6. Kontağı aç (elektrik gelsin).
    7. Saat tuşunu bırak.
    8. Saat tuşuna 3 kere bas.
    9. Test ekranı içinde gezinmek için yine Saat tuşunu kullan.

Airbag Lambasını Söndürme
    1. Kontağı aç (elektrik gelsin).
    2. Airbag ışığı söndüğü anda kontağı kapat.
    3. İlk iki adımı toplamda dört kere yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.