Şimdi Ara

Tüm maaş ve parasını harcayanlar OMG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu şekil ide yaşayan insanlardandım ben de

Az önce büyük bir farkındalıkla birikim yapmaya başladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    enflasyon dalgası gelebilir. faizler düşecek. para çekmemeye odaklanmaktansa, o parayı ne şekilde orda tutacağına odaklanmak.

geçtiğimiz enflasyon dalgasında en çok değer koruyan şey ne altındı ne de döviz. yerel borsa hisseleri idi.

• Zamanında bir kere ev aldık. Tek birikim o. Geleni komple harcıyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Nasil bir enflasyon dalgasi? Zaten enflasyonda degil miyiz hocam

• 550 bin lira civarı param var 1 adet kia araba ve 1 adet çorluda 3+1 ev miras kalacak ayrıca altın falanda gelecek

Buna rağmen maaşımın %85 %90 civarını biriktiriyorum bu ülkede içinde 20 sigara olan bir paket sigaranın 16 tanesi vergi 1 araba alıyorsan 2 de devlete alıyorsun

Tüm taşınmazları ve dövizleri dolara çevirip yurtdışına gideceğim uygun zaman geldiğinde ama önce şu ingilizce ve İspanyolcayı halletmem lazım

Yatırım falan yapmayın bu ülkede ne ev alın ne bir şey sadece kendinize yatırım yapın gidin dil kursuna gidin ehliyet kurslarına gidin aşçılık kurslarına ne kadar yetkinlik kasarsanız o kadar iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 17 Mart 2025; 21:52:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt
    9 ay önce fiyatı 1.2 milyon olan otomobil şuanda 1.4 milyon. faizi yüksek tutup kredi vermeyerek ve kuru baskılayarak ev-otomobil gibi büyük harcama kalemlerini fiyatlarının uçmasını engelliyorlar. ama bu engel sona erecek.

bak 2018'de 100 bin'e satılan otomobil 2022'de 1 milyon idi. enflasyon budur.

• Maaşın %80'i yatırıma gidiyor

• Doğru yatırım yapabilmenin zor olduğu dönemlerdeyiz.

• Mobidik kullanıcısına yanıt

Yatırım değil de harcamayı durdurmak istiyorum

• dsaewq D kullanıcısına yanıt

Yüzde 20 nereye gidiyor

Ben de yapmak istiyorum

• Her ay 50k gidiyor. Bi 50k daha olsa gider. Hersey aşırı pahalı gelirler buna oranla düşük. Temel problem burada. Birikim yapabilende ya yediği tavuktan kisiyor ya gezeceği şehirden müzeden veya alacağı kıyafetten kısıyor. Evine çöp kötüsü almayan veya fırın almayan insanlar gördüm birikim yapıcam diye. Bana göre sokarım öyle birikime. Ama yapan yapıyor. Aylık 70k üstü geliriniz yoksa birikim pek mümkün değil.

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    valla hocam kira giderim yok, evden yiyorum, market harcamamı şirketin yemek kartıyla yapıyorum. pek masrafım yok. birikiyo. aile olsa çoluk çocuk olsa birikmez.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Vallahi biriktirebiliyorsan ne mutlu hocam ya. Benim her markete girisim 500 lira şuan. 2 3 bisey alıyorsun direk 500 1k acayip bir zaman. Tutumlu gitmek istiyor insan ama şu ortamda çok çok zor.

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    benim de bi markete gidişim 300-500 oluyo hocam. herşey çok pahalı. ama tek kişi olduğum için ayı çıkarıyorum yemek kartıyla. 2 ay önce mesela kredi kartı aylık borcum 1300 TL geldi, onun da 500'ü faturaydı. bu ay kredi kartı 8 bin TL geldi ama tamamına yakını yeni satın aldığım kıyafet ve ayakkabının parası.

Temel ihtiyaçlar :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.