Şimdi Ara

Tüm son kullanıcı ve bilgisayar firmalarının dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Kendimi bildim bileli bilgisayar dünyasındayım. Söylemek istediğim birçok şey var. Amacım sadece insanları bilgilendirmek, bir karalama kampanyası değil, o yüzden isim ya da firma ismi vermeyeceğim. Öncelikle son kullanıcılara seslenmek istiyorum. Birçok forumda ürün önerilerinde bulunuluyor ve hemen şak diye firma ismi yapıştırılıyor yok ben şurdan aldım burdan aldım çok memnunum hayatta değişmem falan. Bu forumlarda lütfen dikkat edin ben sadece 4-5 tane firmayı bizzat kendileri söylediğinden biliyorum ki gece gündüz forumlarda hem iyi hem kötü haberler ve olaylar yazarak kendi isimlerini canlı tutuyorlar. Bilinçli kullanıcı ben şurdan aldım yalan söylüyor ya da şu adam süper mükemmel demez, diyorsada hani nerede kanıtı. Birçok firma ismi bu şekilde karalanabiliyor. Şu firmadan aldım berbat adamlar aptal şöyle böyle peki senin o firmanın rakibi biri olmadığın ne malüm arkadaş? Yazılan yazılar yüzeysel oldukça çok firma zedelenebilir. Firmaları gezersiniz, ortamına bakarsınız. En iyi firma en ucuz mal veren firma değildir bunu unutmayın..Madalyonun terside var. Bilgisayar çok kârlı zannedilir. Bilgisayar satışında mesela sistem satışında çok kâr yoktur. Tabii adam üç kağıtçı değilse. Birçok firma sistem satmaya bayılır. Tabii kaçak windows başta olmak üzere, 2. el ram, hdd ve overclock yapılabilinen işlemciler mesela box yerine tray alınıp iyi bi fanla oc yap kullanıcı acemiyse açılışta gördüğü değer yeter nasıl olsa.. Bu tür mahalle arası ya da yoğunlukla kaptı-kaçtı daire içi bilgisayar firmaları bu işe bayılır. Bazı firmalarda örneğin bir ekran kartı.. Örnek veriyorum alış 53 dolar, bunu 65 den satmalısınız ki en az hem masraflarınız karşılansın hem de arıza durumunda ve satış sonrası destek şansınız olsun..Ama öyle değil..Adam merkezde dükkân açıyor 10-15 milyar masrafı oluyor günde bin kişi geliyo malı elliyo, kutuyu açtırıyo indirtiyo adamın kafasını patlatacak derecede garip sorular geliyor sonrada bu müşteri ben bir gezim diyip mahalle arasındaki yerden 55 dolara alıyor..Olay basit abimizde stok yok ve toptancıdan hemen aldırıp 2 dolarla satıyor. Tabii bu akıllı satıcı ürün bi şekilde arızalanırsa 2 dolar kâr!! ettiği için kargo parasına bile kıyamaz ve kullanıcı hatası yanmış diyip hemen yeni bi tane satmaya çalışır.. Satıcıları geçtim..Geçen gün bi toptancının ki ankaranın en ünlü toptancılarından biri ama parekende yok diyip bizde çatır çatır parekende satıp sonrada ben toptancıyım diyen bu arkadaşların satışdaki bayan elemanına bi ürün sordum. Bakıyorum bağlantı yavaş adsl bekleticem dedi, kaçlık bağlantı dedim 52.32.52 dedi ve bu arkadaş firmalara mal satıyo ya da satmaya çalışıyor..Ne ingilizcesi var ne telafuzu ne fsb den anlar ne overclockdan gel gör ki bu firma en büyük firmalardan biri.. Çoğu bilgisayarcının farkı yok..Örneğin prescott işlemci verip 6800 xt ekran kartıyla utanmadan ve sıkılmadan gerçek 350 watt diye everest satmaya çalışan kazmalar ve makina kitlenince ekran kartını servise yollayanlar... Ya da gerçek fsp sahibi power supplylara pahalı sonuçta 300 watt ben sordum bilgisayarcıya 15 dolar dedi neden 40 dolar sende pahalı çok pahalı değmez diyen sivri zekâ müşteriler. Ben şunu anlamıyorum... Türkiyede en çok iş yapan sektör gıdadır. %500 bile kazanırsın.. Ne garantisi ne de benim bilgisayarımdan tık diye ses geliyo neden acaba diyeni var... Ama bu sektörde kimse pazarlık yapmaz...takır takır alırsın.. ya da bi lokantaya gider yersin ödeyip çıkarsın...23-24 dolardan alınıp 26-28 dolar arası satılmaya çalışan bir lg cd writera 20 olmaz mı abi fiş almasam derler.. Sen bu sektörde %20-40 arası en az ki bu amerikada bulundum bu kâr oranı %75 leri buluyor bu kadar kâr etmezsen ne son kullanıcıya hizmet verebilirsin ne de kalkınıp ürün ithal edebilirsin... Ancak sokak arası açıp rafa 2 tane boş kutu koyup 10 dolarla sistem satarsın... Özetle bu sektör aslında gerçekten mükemmel bir sektör olması gerekirken çoğunlukla bilinçsiz toptancı ve ara sokak bilgisayarcıları yüzünden ele ayağa düştü...müşteri öğrenmiş, 15 yaşındaki çocuk bile abi bayii fiyatı diyor ben ne diyim ki..

• Sana katılıyorum bu işin boku çıktı bende direk içindeyim ama yapacak birşey yok ne yazıkki!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Sana katılıyorum bu işin boku çıktı bende direk içindeyim ama yapacak birşey yok ne yazıkki!!!

+1
  • doğru sölemişsin dostum valla.
    bizim buralarda bakkaldan çok bilgisayarcı var be.
  • Dediğin stok olayı ram gibi ürünlerde olsa belki haklısında fiyatı zaten stabil olan bazı ürünlerde ani iniş çıkışlar ya da uzun süreli stokta kalıp büyük değişimler olmaz. OC konusuna gelince katılmıyorum AMD işlemci satıyorsan OC hakkında az da olsa bilgi sahibi olmalısın sonuçta sen büyük bi toptancısın OC ile uğraşanda uğraşmayanda işlemciyi senden alıcak genelde. OC firmaları işlemci satışına çok da yönelmez fan satışları daha önemlidir. Hangi firmaymış bunu yapan belki tanıyorumdur?
  • hiç birimiz satıcı olarak sattığımız malzemenin oc değerlerini bilmek zorunda değiliz
    eğer okadar meraklıysan alır malzemeyi evinde uğraşırsın
    bu ve benzeri forumlardan 3 topik okuyup kapımıza dayanan kaç bin salak var biliyormusun
    yok 2.77 volt verdim düz fanla işlemci 5000 gördüdiye
    ha piyasaya gelince doğru gerçekten boku çıktı
    bugün bir sistemden benim kazancım max 25$
    ancak öyle tipler türediki
    bu forumda dahi
    en az 200 bilgisayarcıyım diyen hıyar var
    gir bir bak fırsatlar bölümüne
    goldun listesini alan fiyat yazıyor
    ben burada dünya depo kovalıyayım
    hergün 8-10 listeden liste çıkarayım
    adam en iyi fiyat diye bizim fiyatı alsın üzerine 3 $ yapıştırıp satsın

örneğin
    benim listemdeki 30 sistemi adam benim ilanımın 2 üstüne aynen copy paste yapmış iişin ilginci satmışta
    üzerine bir de utanmadan beni arayıp malzemeyi istiyor
    hhhhaaaaaannnnnnn
    alırsın malzemeyi diyince abi ben milletten para aldım diyor iyi aldığın gibi geri ver diyoruz adam kafa tutuyor

al borsa pazar uranyum sahibinden viking fiyatlarda en ufak fark göster bana
    haaa bu adamlar benim fiyatım referans diyor ama
    ben bu adamlara malzeme satıyorum hemde parça başı 3 -5$ karla
    eee budurumda referans fiyat benmiyim

piyasa kötü bunu stokla alakası yok

• ben vade farksız taksit yapan yerden alırım,ona göre satış politikanızı ayarlayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında destek verilmesi birazda firmanın büyüklüğü ile ilgili siz ne kadar bilgisayar satarsanız satın.Ben philipsden driver cd dim bozuldu adamlardan driver cd si istedim adamlar 2 gün sonra kapıma yolladı kargoyla.hizmet bu üstelik ben ürünü golddan aldım.Ama philips ürün olduğuiçin sorun yok.Yada philisp monitörü gidin istediğiniz yerden alın yerinde garanti var dimi.hizmet birazda ithalatçıya bağlı.Yada Asus anakartımın içine ve yüzeyine işlemci macunu dökülmüştü baya bir yerine ama boğaziçine gitti anakart geriye yenisi geldi kullanıcı hatası olmasına rağmen üstelik bunuda belirterek değiştirdiler.Üstelik ben bu ürünü nereden aldığım farketmiyor.Yani direkt boğaziçinede götürseniz adamlar bakıyor.Yada Zoom X3 modemim diyelim buda arıza verdi gittim distribütörüne oluşum bilgisayara adamlar cihazın yazılımını düzetip test ettiler verdiler naber hizmet işte bu sizin hanginiz bu hizmeti verebiliyor.Siz satışı yapıyorsunuz.Biriniz varmıki ben aynı gün sabah verilen arızalı ürünü akşam müşteriye teslim ediyorum diyen.Ama ben hep ürünlerimi distibütörlere götürüp tamir ettiriyorum.Ben ürünlerimi bu ünlü teknik servisi sorunlu olan golddan alıyorum.Ha teknik servisi sorunlu tamam doğru ama en iyi fiyat orada faturamla gidiyorum distürbitöre golddakileri seviyemde görüp muhattap olmuyorum bile sorunum distibütör halleidiyor.Yasal hakkım var çünkü naber siz hala hizmet veriyorum diyin.

NABEEERRR !!! Siz bilgisayar firması olan arkadaşlar cevap verinde görelim.Yada çalışanlar.

• Cevap vereyim 1. si benim firmam pek oem ürün satmaz tamamiyle extreme ürün satarız, 2.si çok az firmadan ürün alırız onlarda distribütör firmadır, 3. sü Türkiye distribütörü olduğumuz 3 firma var ve bu 3 firmanın ürününde şayet arıza çıkarsa ki oem malzeme olmadığı için anakart-ekran kartı gibi anında değişim yapıyoruz çünkü distribütör biziz, 4. sü elbette bozuk ürünü sen firmaya götürsende onlar ya distribütöre ya da aldıkları toptancıya verir anakartın ufacık bi chipinde bile bi hata oluşsa anakart bozulabilir, bilgisayar firmaları bunu oturup çözmeye çalışmaz, birçoğu çözemezde aldığı yere gönderir. Ben distribütör olduğum için kendi ürünlerimden sorumluyum, başkasının ürüründe arıza olursa onlara yollarım yapılacak budur.. Bu bakımdan tartışmaya gerek bile yoktur.. Satıcı evet hâlâ diyorum bir yere kadar bilinçli olmalı, müşteri de bu şikayeti bayiilerimden çok duyuyorum bi sistem aldı diye firmayı satın aldı edasına kapılmamalı..Ama hizmet görmüyrsa ya da kandırılıyorsa da tüm yasal haklarını kullanmalı..Her 2 taraf da sorumluluğunu bilirse problem yaşanmaz..

• Ucuz satıyor diye bilgisayar firmalarını karalamak, teknik destekleri yok vs gibi bahanelerle küçük düşürmeye çalışmak hoş değil.
    Bu işle uğraşanların sayısı oldukça fazla. Kar oranlarından yakınanlarda fazlalaştı :)
    PC satışlarının ülkemizde patlamasıyla beraber, firmalarda çoğaldı. Oluşan rekabet yüzünden ilk başlarda parayı bol bulan firmalar, şimdi sızlanmaya başladı. Ne yani, bilgisayar başına 150-200$ kar yapılıncamı bu işin kıymeti oluyor? 25-50$ karı beğenmiyorsanız başka işle uğraşın o zaman.
    quote:

Günde 15-25 arası sistem 60-70 arası oem parça(sistem harici) 10-20 tane sarf malzeme(kablo konnector fln.) 2500den fazla CD-DVD media satıyorum, piyasa kötü değil oldukca canlı özellikle okullar açıldıktan sonra dahada canlandı, bu sadece satış yapamayan yada pazarlama yapmasını bilmeyenlerin mazereti. bende bir sistemden 25-50$ arası kar yapıyorum bu çok düşük bi oran değilki KDV gibi bi engel olmasa bizlerin kar oranları artar ama şimdilik idare edicez bunla.

Bakın arkadaş söylemiş şu kadar satıyorum, kazanıyorum diye. Kazandığı para helal olsun, umarım daha fazla iş yapar, daha fazla kazanır. Öte yandan günlük karı ortalama 500$ olan firma ayda 10.000$ dan fazla kar yapar. Bumu beğenmediğiniz rakam?

• açıkcası bilgisayar satan arkadaşların 1 sistemden 25-50 dolar karla satış yaptığına inanasım da gelmiyor inanmakta.neden derseniz,bugün ticaret yapan herkesin masraf kalemleri bellidir.1000 dolarda 150-200 dolardan az kazanıldığını pek sanmıyorum.gözüm kimsenin kazancında faln da değil,iş yapıyorlar tabki kazancaklar ama en azından 25-50 kazanıyorum denmesin...Allah herkese hakettiği rızgı verir inşalah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rob Zombie

Öncelikle herkese merhaba. Kendimi bildim bileli bilgisayar dünyasındayım. Söylemek istediğim birçok şey var. Amacım sadece insanları bilgilendirmek, bir karalama kampanyası değil, o yüzden isim ya da firma ismi vermeyeceğim. Öncelikle son kullanıcılara seslenmek istiyorum. Birçok forumda ürün önerilerinde bulunuluyor ve hemen şak diye firma ismi yapıştırılıyor yok ben şurdan aldım burdan aldım çok memnunum hayatta değişmem falan. Bu forumlarda lütfen dikkat edin ben sadece 4-5 tane firmayı bizzat kendileri söylediğinden biliyorum ki gece gündüz forumlarda hem iyi hem kötü haberler ve olaylar yazarak kendi isimlerini canlı tutuyorlar. Bilinçli kullanıcı ben şurdan aldım yalan söylüyor ya da şu adam süper mükemmel demez, diyorsada hani nerede kanıtı. Birçok firma ismi bu şekilde karalanabiliyor. Şu firmadan aldım berbat adamlar aptal şöyle böyle peki senin o firmanın rakibi biri olmadığın ne malüm arkadaş? Yazılan yazılar yüzeysel oldukça çok firma zedelenebilir. Firmaları gezersiniz, ortamına bakarsınız. En iyi firma en ucuz mal veren firma değildir bunu unutmayın..Madalyonun terside var.

eğer böyle birdurum sözkonusuysa yani canlıtutma olayı uyarıların için saolasın.bundan sonrası beni ilgilendirmiyor bilinçsiz kullanıcı düşünsün diyeceğim ama neyazıkki öyle değil.
    fiyat/performans olayını gözönüne almayan kullanıcıların çoğunluğu oluşturduğu bipazardaki toplam kaliteden bahsetmeye gerek yok heralde.istediğin ürünü+hizmeti ondan sonra araki bulasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanTürk -- 25 Eylül 2004, 3:17:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tunedpipe

açıkcası bilgisayar satan arkadaşların 1 sistemden 25-50 dolar karla satış yaptığına inanasım da gelmiyor inanmakta.neden derseniz,bugün ticaret yapan herkesin masraf kalemleri bellidir.1000 dolarda 150-200 dolardan az kazanıldığını pek sanmıyorum.gözüm kimsenin kazancında faln da değil,iş yapıyorlar tabki kazancaklar ama en azından 25-50 kazanıyorum denmesin...Allah herkese hakettiği rızgı verir inşalah.

+1..

ayrıca bu konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum
  • Sistem satmama rağmen tanıdığım müşterilerimiz hariç tamamen extreme makina yapıyoruz sadece, doğrudur bazen sistemler o kadar zorda kalıyorsunuz ki parayı döndürmek için 25-50 dolarla sattığınız olur ama bu sistemede bağlı 400 dolarada sistem satan var, aynı koşulda 2. elleri, kutusuz vs.. ya da bundle ürünleri araya atıp çok fazla kazanan da var. Bunların çok fazla ticari yolu var..Benim savunduğum nokta şu, artık günümüzde teknoloji çok ilerledi, ama bazı firmaların ve müşterilerin mantık hâlâ 3 sene öncesinde kaldı.. Örneğin 64 bitlik bir amd alıyorsunuz, buna uygun da bir anakart ve orta halli bir ekran kartı.. Bunlara 1000 dolar para ödeniyor iş kasaya ve power supply'a gelince en dandik ürünler seçiliyor.. Sonrada yok anakartım yandı, yok kasam soğumuyor vs vs... Bize günde 10 tane sistem geliyor, işimiz soğutma ve extreme modifiye.. Düşünün adamda 1500 dolarlık sistem var ama kasada işlemci prescott deli gibi ısınıyor 20 dolarlık kasa ve 1 tane uyduruk fan bile yok!!!! Ben buna kızıyorum işte, sonra adam perfomans alamadım diyor bozuk zannediyor vs vs.. Halbuki iyi bir power supply ve 2-3 tane fanla bu iş çok çok ucuza ve güvenli bir şekilde halledilebilir.. Mesela yine bir örnek UPS.. Ben satmıyorum ama herkese alın diyorum burası Türkiye dalgalanma fazla diye..Bana bişey olmaz mantığı burdada geçiyor bilgisayarıma bişey olmaz deniyor bakıyorum 1 hafta sonra anakartım cortladı diye geliniyor..Ufak masraflar, az araştırmacı olma ve biraz bilgi çok ama çok yardımcı olacaktır hem oemcilere hem de son kullanıcılara.. Benim bu forumu açma sebebim kimseyi karalamak değildir, şirketim ücretsiz olarak Icq ve msn üzerinden ücretsiz teknik destek vermektedir ve bu konuyu önemsiyorum herşey para değil, hızlı kazanç değildir, elbette ki kazanırsınız ama itibar çok çok daha önemlidir. O bakımdan son kullanıcı memnuiyetine özen gösterilmeli, aynı şekilde de son kullanıcı bilgisay alacağı ya da malzeme alacağı firmayı iyi seçip ona güvenmelidir.

• quote:

Mesela yine bir örnek UPS.. Ben satmıyorum ama herkese alın diyorum burası Türkiye dalgalanma fazla diye..Bana bişey olmaz mantığı burdada geçiyor bilgisayarıma bişey olmaz deniyor bakıyorum 1 hafta sonra anakartım cortladı diye geliniyor..Ufak masraflar, az araştırmacı olma ve biraz bilgi çok ama çok yardımcı olacaktır hem oemcilere hem de son kullanıcılara..

Bu konuda çok haklısın .
    Benim ups bozulmuştu, yenisini alacaktım gelecek ay. Ama geçen hafta PSU, dalgalanmadan dolayı yandı, yanarken de 160'lık buz gibi 2 haftalık Seagate Baracudamı da aldı götürdü. Harddisk garantiye gider yenisi gelir ama benim o harddiskte 5-6 yıldır uğraşıp, düzenlediğim mp3'ler, müebbet muhabbet, southpark ve the simpsons kayıtlarım vardı.
    Tabi eşşeklik bende DVD Writer aldım hala onları yedeklemedim. Mübah benim gibi öküzlere.

• T
    quote:

Sistem satmama rağmen tanıdığım müşterilerimiz hariç tamamen extreme makina yapıyoruz sadece, doğrudur bazen sistemler o kadar zorda kalıyorsunuz ki parayı döndürmek için 25-50 dolarla sattığınız olur ama bu sistemede bağlı 400 dolarada sistem satan var, aynı koşulda 2. elleri, kutusuz vs.. ya da bundle ürünleri araya atıp çok fazla kazanan da var. Bunların çok fazla ticari yolu var..Benim savunduğum nokta şu, artık günümüzde teknoloji çok ilerledi, ama bazı firmaların ve müşterilerin mantık hâlâ 3 sene öncesinde kaldı.. Örneğin 64 bitlik bir amd alıyorsunuz, buna uygun da bir anakart ve orta halli bir ekran kartı.. Bunlara 1000 dolar para ödeniyor iş kasaya ve power supply'a gelince en dandik ürünler seçiliyor.. Sonrada yok anakartım yandı, yok kasam soğumuyor vs vs... Bize günde 10 tane sistem geliyor, işimiz soğutma ve extreme modifiye.. Düşünün adamda 1500 dolarlık sistem var ama kasada işlemci prescott deli gibi ısınıyor 20 dolarlık kasa ve 1 tane uyduruk fan bile yok!!!! Ben buna kızıyorum işte, sonra adam perfomans alamadım diyor bozuk zannediyor vs vs.. Halbuki iyi bir power supply ve 2-3 tane fanla bu iş çok çok ucuza ve güvenli bir şekilde halledilebilir.. Mesela yine bir örnek UPS.. Ben satmıyorum ama herkese alın diyorum burası Türkiye dalgalanma fazla diye..Bana bişey olmaz mantığı burdada geçiyor bilgisayarıma bişey olmaz deniyor bakıyorum 1 hafta sonra anakartım cortladı diye geliniyor..Ufak masraflar, az araştırmacı olma ve biraz bilgi çok ama çok yardımcı olacaktır hem oemcilere hem de son kullanıcılara.. Benim bu forumu açma sebebim kimseyi karalamak değildir, şirketim ücretsiz olarak Icq ve msn üzerinden ücretsiz teknik destek vermektedir ve bu konuyu önemsiyorum herşey para değil, hızlı kazanç değildir, elbette ki kazanırsınız ama itibar çok çok daha önemlidir. O bakımdan son kullanıcı memnuiyetine özen gösterilmeli, aynı şekilde de son kullanıcı bilgisay alacağı ya da malzeme alacağı firmayı iyi seçip ona güvenmelidir.

haklsın tabi uyumsuz parçalar satılıyor.Ama bu sistemleri toplayıp satarken niye ozaman elinizde o uyduruk kasaları bulunduruyorsunuz arkadaşım.Sonra tabiki 1500 dolarlık sisteme uyduruk kasa satarsan senin başın ağrır o zaman hiç satma uyduruk malzemeyi hem sat sonra müşteri işlemcisi ısınınca cihazı bozulunca gelmesinmi.Sen müşteriye 1500 dolarlık sistem topla sonra adam 15 dolarlık kasa alsın ee sat sonra başıma bela oluyor de o zaman adama hiç o kasayı satma uğraşmazsın.O an adam yok diğer kasa bana pahalı deyip ucuz kasayı satarsın sonra adam geri gelincede o müşterinin dırdırını çekersin. Bu kadar basit bu sözüm sadece sana değil bütün firmalara ve satıcılara.

• quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

quote:

Mesela yine bir örnek UPS.. Ben satmıyorum ama herkese alın diyorum burası Türkiye dalgalanma fazla diye..Bana bişey olmaz mantığı burdada geçiyor bilgisayarıma bişey olmaz deniyor bakıyorum 1 hafta sonra anakartım cortladı diye geliniyor..Ufak masraflar, az araştırmacı olma ve biraz bilgi çok ama çok yardımcı olacaktır hem oemcilere hem de son kullanıcılara..

Bu konuda çok haklısın .
    Benim ups bozulmuştu, yenisini alacaktım gelecek ay. Ama geçen hafta PSU, dalgalanmadan dolayı yandı, yanarken de 160'lık buz gibi 2 haftalık Seagate Baracudamı da aldı götürdü. Harddisk garantiye gider yenisi gelir ama benim o harddiskte 5-6 yıldır uğraşıp, düzenlediğim mp3'ler, müebbet muhabbet, southpark ve the simpsons kayıtlarım vardı.
    Tabi eşşeklik bende DVD Writer aldım hala onları yedeklemedim. Mübah benim gibi öküzlere.

..Valahi sendeki de şans ben 3.5 yıldır ups'siz kulanıyorum bişey olmadı

• quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

quote:

Bu konuda çok haklısın .

..Valahi sendeki de şans ben 3.5 yıldır ups'siz kulanıyorum bişey olmadı

Demek ki İstanbul bana hoşgeldin elektriği verdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.