Şimdi Ara

TÜM XPERIA SERİSİ BOOTLOADER AÇMA-KAPATMA/BL AÇIK CİHAZLARA ROOT-UNROOT/CWM YÜKLEME/YAZILIM YÜKLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
5
Favori
75.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TOPLADIM Lütfen Bu konuyu Kullanmayın
    link
    http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 10 Temmuz 2012; 17:31:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Bu Konuda Wt19i için Bootloader Kliidni Kapatmayı Ve Cihazı Unroot Edip Stock Rom Yüklemeyi Anlatacağım
    BU KONUDAKİ İŞLEMLERDEN YAPAN KİŞİ SORUMLUDUR.....

DOSYALAR
    FLASH TOOL

Re-lock Bootloader TFT

STOCK ROM TTF

KONU Hazırlanıyor Lütfen Bekleyin.....

aga .FTF olacak bi doğru yazamamışsın

genel olarak xperia konusu yaparsan iyi olur her modelde işe yarıyor çünkü herkes faydalansın

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

Bu Konuda Wt19i için Bootloader Kliidni Kapatmayı Ve Cihazı Unroot Edip Stock Rom Yüklemeyi Anlatacağım

DOSYALAR
    FLASH TOOL

Re-lock Bootloader TFT

STOCK ROM TTF

genel olarak xperia konusu yaparsan iyi olur her modelde işe yarıyor çünkü herkes faydalansın

Öylede yapabilirizde ben işlemleri wt19i de denediğim içn diğer cihaz kullanıcıları için bir şey diyemem Ama İstiyorsanız TÜm Cihazlar için Olsun anlatım ... ama Elimde FTF dosyalar yok

anlatım eklendi yazım hataları düzeltildi

Yanlız Benim kafa bi şey takıldı Orginal kernel ile Cihazı flashladığım Halde eski track id çalışmıyor deneyenler sonucu bildirsin ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

DOSYALAR
    FLASH TOOL

Re-lock Bootloader TFT

STOCK ROM TTF

Öylede yapabilirizde ben işlemleri wt19i de denediğim içn diğer cihaz kullanıcıları için bir şey diyemem Ama İstiyorsanız TÜm Cihazlar için Olsun anlatım ... ama Elimde FTF dosyalar yok

anlatım eklendi yazım hataları düzeltildi

Yanlız Benim kafa bi şey takıldı Orginal kernel ile Cihazı flashladığım Halde eski track id çalışmıyor deneyenler sonucu bildirsin ...

bootloader açıldımı DRM keyleri siliniyor trackid programı çalışmaz marketten indirilen sürümü çalışıyor
    loader kapatılsa bile DRM gitti trackid gtti Allah'tan marketten indirilebiliyor

• O zaman Sorun Yok :) peki servis track id deneyip çalışmıyor bu babo deyip bizim cihazı garanti dışı bırakmasın
  • quote:

O zaman Sorun Yok :) peki servis track id deneyip çalışmıyor bu babo deyip bizim cihazı garanti dışı bırakmasın

orasını bilemem onlara sormak lazım
  • neyse rootsuz romsuz cihaza 1 saat dayanabildim :) yeniden root ve rom çaktım Ohhhh Beaaaa
  • Mesajım bulunsun. Hani orjinale çevirmek gibi bir düşüncem yok çok memnunum ama bulunsun yinede ellerine sağlık hocam

• quote:

DRM nin geri gelmesi Track id çalışması için bi konu buldum isteyen denesin :)

http://androidflip.com/unlock-xperia-phones-bootloader-without-losing-drm-data-track-id-working/
    http://androidflip.com/test-points-for-xperia-devices-xperia-arc-active-mini-mini-pro-neo-play-pro-ray/
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1505346

heycandan tam okumadınız herhalde bu xperia lara 2 türlü bootloader unlock yapılabiliyor

birincisi sizin yaptıgınız fastboot la sony nin önerdiği ve DRM in ömür boyu silindiği geri gelme ihtimali olmadan yapılan

birde yukarıda linkleri verdiğiniz testpoint yolu ile yapılan unlock işlemi onda hiçbirşey silinmiyor loader açılmış oluyor sony programlarır ile re-lock etmeden gönül rahatlığı ile güncelleme yapılabiliyor.

2 farklı işlem bu 2 si karışık olarak aynı cihaza yapılmasa iyi olur brick bile edebilirsniz.

• Orasınını bilmiyordum :) neyse giden gitti diyorsun linkler yine kalsın işimize yarayabilir Bu DRM geri getirmenin bir yolu olmalı ama nasıl :)
  • quote:

Orasınını bilmiyordum :) neyse giden gitti diyorsun linkler yine kalsın işimize yarayabilir Bu DRM geri getirmenin bir yolu olmalı ama nasıl :)

öyle bişi yok valla gidicen sonye aga benim cihaza tekrar DRM atın dicen

ben o yüzden bu testpoint dalgası ile açıcam loaderı daha iyi ötekinde gitti mi gidiyor herşey
  • hiç bi yerde bu şekilde açmanın anlatımı olmadığından biz diğer yöntemle açtık peki test point ile açınca garanti gitmiyor heralde ???
  • quote:

hiç bi yerde bu şekilde açmanın anlatımı olmadığından biz diğer yöntemle açtık peki test point ile açınca garanti gitmiyor heralde ???

aslında gidiyodur garanti de orası muamma servisteki elemana bağlı olay

xda forumlarında anlatım varda tr forumları garantici kolay yoldan olanı seçip net alemine yaymışlar
  • sen o anlatımın linkinide ekle istersen ama zaten benim cihaza bu yöntemi yaparsam garanti direk gider çinkü benim cihazın testpoint noktası imei yazan stickerin altında :) onu kaldırmam garantiyi etkilemiş olucak direk bu şekilde garantimiz var en azından :)

Sen bu işlerle baya haşir neişirsin mümkünse diğer modeller için bulduğun Stock rom Linklerini konuya eklersen sevinirim
  • quote:

sen o anlatımın linkinide ekle istersen ama zaten benim cihaza bu yöntemi yaparsam garanti direk gider çinkü benim cihazın testpoint noktası imei yazan stickerin altında :) onu kaldırmam garantiyi etkilemiş olucak direk bu şekilde garantimiz var en azından :)

Sen bu işlerle baya haşir neişirsin mümkünse diğer modeller için bulduğun Stock rom Linklerini konuya eklersen sevinirim

bu testpoint yöntemini birçok kişi tehlikeli diye yapmıcaktır çünkü yanlış pine temas teli öldürüyor para vererek SEMCboot yazdırarak düzeltebiliyor o da çip yanmadıysa (genelde yanıyor)

ARC s modeli için ücretsiz testpoint olayı yok para vererek olabiliyor SEtool yada ominius la

eskiden daha haşır neşirdim de yaş gittikçe eski hevesim kalmadı eskiden olsa her cihaza(uydu,anakart,tel mel ne varsa) gözüm kapalı dalardım neler yapmadım neyse

stok romlara bakarım bi ara eklerim aslında millet kendi tr romlarını yedekleyip upload etse kendi arşivimiz olsa nette tr rom hariç herşey var ya (wotan hariç)

• Generic Romlar işimizi görür tr sorunsuz ben bi bakayım romlara bulduklarımı ilk mesaja eklerim
  • bugune kadar anlatılan en kolay anlaşılan bilgi :D super di :D okurkende gercekden zevk aldım diebilirim :D usta sen simdi kapatmöayı anlatmışın birde aynı sekilde acmayıda anlatırsan :D super olur du biliyomusun :D
  • Onuda eklerim en kısa zaman madem istek var yine bu geriş dönüşte olduğu gibi anlatım genel olur Diğer cihaz sahipleri cihazlar için uygun dosyaları bu Konu altına eklerlerse 1. mesajda hepsini toplarım
  • aynen 0/62 romuda burda payla;sak el'm'zde dosya arama sikintisi olmasa super olur bu arada az once ics yi kurdumtelefona nordici ne zmandan beri bootloaderkilidinin acik olmsai lazim die biliyodum megersem gerekmiyomus :D neyse win98 den win 7 ye gecmis gibi hissettim kendimi :D birde root ettimdi tammdir arastirmadayim gene
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.