Şimdi Ara

TUMAX 22Z VE CANON EOS 500D??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bende Canon Eos 500D marka fotoğraf makinesi var eskilerden kalma Tumax 22z flaş buldum acaba makineme bi zarar verirmi bi bilginiz varmı kullanabilirmiyim eski olduğu için terettütte kaldım sağlam şekilde çalışıyo şu anda sizce bi sıkıntı yaratırmı bilgilendirirseniz sevinirim.

TUMAX 22Z VE CANON EOS 500D??

• Voltaj farkı nedeni ile sorun oluşabiliyor(muş) muş diyorum çünkü başıma gelmedi denemediğim için. Makineyi yakanlar bile vardı, bu eski flaşların tetikleme voltajı yüksek oluyor bazılarında ona göre dikkat etmek lazım, en temizi harici tetikleyici ile kullanmak diye düşünüyorum.
  • Yani yeni bi flaş alsam iyi olur boşuna uğraşmim bununla zaten bedavaya geldi makineden olmayalım bide teşekkürler yardımınız için.
  • Flaşın voltaj değeri yüksek olduğu için makinenin elektronik aksamına zarar veriyor, sakın takmayın.
  • bilen bilmeyen herkez ahkam kesmeye çok meraklı
    bir flaşın yaşıyla makina ile çalışıp çalışmıycağı kesinlikle alakasız şeyler.
    flaşın tetikleme voltajı bu konuda belirleyici tek kriter.
    günümüz ttl flaşlarının voltaj değeri 6-7 arasındadır.bu voltaj değerini tüm marka dslr lerde kullanabilirsiniz.
    ama eski flaşlar için avometreyle ölçüm yapmalısınız.avometreniz varsa nasıl ölçeceğinizi tarif ederim.yada bir elektronikçide 10 saniyede ücretsiz ölçtürebilirsiniz.
    çıkan değer 7 volt altında olursa o flaşı istediğiniz makinaya direk takın
    7-30 volt arasında çıkarsa karar size kalmış.makina zarar görmez ama kefil olamam
    30-100 volt arasındaysa risk çok artıyor özellikle canonda.ben bu voltaj arasında flaşları dslr makinalara direk bağlayanları gördüm.sorun yaşamadılar ama önermiyorum
    100-300 volt arasındaysa kesinlikle direkt takmayın flaşı gövdeye.tetikliyci ile filan kullanırsınız

benim tetikleme voltajı sınırım 15volt.
    bu voltajdaki flaşları hiç korkmadan kullanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 25 Mayıs 2011; 19:27:54 >

• flaşı söktüm kondansatör değereleri 400milifarad 370 volt tetikleme voltajı dediğin sanırım o arkadaşa sordum kablo ile tetikleyici kullanmamı söyledi ama ben onunla uğraşamam diye düşünüyorum 150 liraya çin malı flaşlar satılıyo... yardımın için teşekkür ederim photo-pentax :)
  • ben flaşa bir baktım netten büyük ihtimal tetikleme voltajı düşük bu modelin.
    avometren varsa nasıl ölçeceğini anlatayım
    bu arada flaş tehlikelidir.bi çarparsa duvara yapıştırır valla.iç düzenekle fazla oynama
  • teşekkürler bilgim var sayılır elektrik öğrencisiyim ben tamir ettim aleti :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.